Toyoty v autobazaroch
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
Re: Toyoty v autobazaroch
ale urcite to nepotesi, toto je aspon aka taka ospravedlnitelna vyhoda KO, ze ti certifikovane premeraju lak a mas istotu, ze diely su bud originalne, alebo vymenene a prvolakovane. Tiez by ma nepotesilo, kebyze viem, ze to auto uz bolo cele obsrate farbou. Nikdy nevies, aky "uponahlany" a "dobre" plateny automil to lakoval...
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
naozaj to nepotesi, ale ak cele auto ma rovnomernu vrstvu tak by som v tom chybu naozaj nevidel lebo rucne sa neda naniest ,,rovnomerna,, vrstva a este citat od p. Velasa z lestenieaut.sk
Karosérie, ktoré majú chyby neopraviteľné brúsením a leštením na dokončovacích linkách putujú do boxov opráv, kde sa vykonávajú rôzne opravy podľa charakteru chyby. Napr. pri poškodených dverách je možné ich zameniť v sklade náhradných dielov za nové a karosérie je zaradená späť do toku. Malé opravy je možné opraviť lokálnou opravou prelakovaním (spot repair). Poškodené miesto sa vybrúsi, aplikujú sa jednotlivé zložky náteru a miesto sa zasuší pomocou infračervených lámp. V prípade chýb veľkého rozsahu, väčšieho množstva je karosérie recyklovaná v lakovacích kabínach. Znamená to znovu prechod lakovacími kabínami. Maximálny počet okruhov je zväčša 3 a maximálna nanesená hrúbka by nemala presahovať 300 mikrónov
Karosérie, ktoré majú chyby neopraviteľné brúsením a leštením na dokončovacích linkách putujú do boxov opráv, kde sa vykonávajú rôzne opravy podľa charakteru chyby. Napr. pri poškodených dverách je možné ich zameniť v sklade náhradných dielov za nové a karosérie je zaradená späť do toku. Malé opravy je možné opraviť lokálnou opravou prelakovaním (spot repair). Poškodené miesto sa vybrúsi, aplikujú sa jednotlivé zložky náteru a miesto sa zasuší pomocou infračervených lámp. V prípade chýb veľkého rozsahu, väčšieho množstva je karosérie recyklovaná v lakovacích kabínach. Znamená to znovu prechod lakovacími kabínami. Maximálny počet okruhov je zväčša 3 a maximálna nanesená hrúbka by nemala presahovať 300 mikrónov
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
ano, Jano ma pravdu, viem presne aj o com hovori, lebo sa pozname, ale pri opakovanom prechode lakovacimi kabinami mas +/- rovnomernu vrstvu a garantujem ti, ze to, co sa repasuje na linkach v automobilkach su usmevne "zavady" zvacsa, oproti serioznym skrabancom, preliaceninam a vacsim gitovanym a lakovanym plocham. Takze je to urcite velmi dobre poznat, ze co je origo z linky a co dorabane
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
scream napísal:http://auto.bazos.sk/inzerat/18637537/T ... 8-VVTI.php uz som sa tesil, ze si ju pojdem pozriet a podla KO je cele auto striekane ... podla majitela nikdy burane!

Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
ex:Accord Cl9 2.4 Vtec-i
ex:Celica 7A-FE
ex: Felicia 1.3 1999
Mazda 626 2002 1.8
- grexos
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 8. Marca 2007, 10:27
- Kontaktovať používateľa:
podla mna scream robis moc urychlene uzavery. Co presne sa da vycitat z grafu ? pytal si sa majitela preco je striekane ?
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi
- Srandista
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 26. Júla 2009, 13:46
Preco je pri VIN taka nizka vrstva? Aby to nezamalovalo vyrazene cisla, ci?
Hyundai i30 1.5 T-GDI 2022, cervena
Toyota Corolla 1.8 TS 2003, cervena
Ex: Toyota Corolla 1.3 G6 1998, cervena
Family: Toyota Yaris 1.3 2006, modra metaliza

Toyota Corolla 1.8 TS 2003, cervena
Ex: Toyota Corolla 1.3 G6 1998, cervena
Family: Toyota Yaris 1.3 2006, modra metaliza

- sonnicek
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51
tak jak pisal moschino ze sa opravuju chyby vo vyrobe ci uz kus za kus alebo len lokalne aj cele auto sa moze striekat ale to len vynimocne, kamos pracoval vo VW-cku a robil opravy laku, niekedy cely den ziadne auto niekedy robota stale zalezalo podla dna, ale pripadou kedy bolo cele auto znova bol ovelmi malo, inak este je tretia moznost kedy auto schyta dalsiu ranu, pocas prepravy su to bud male kamienky alebo mozu byt kludne aj vatsie skrabance neopatrnou nakladkou/vykladkou, lebo vatsinou tie auta idu na vlaky odtial sa prekladaju na naves a potom do predajni, takze aj tam sa moze stat chyba a potom sa to riesi priamo v servise na predajni
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic 
- stefan-celica
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Septembra 2008, 20:07
vyberas si ako by si kupoval auto za 15tis. eur chod to auto pozriet pozri nosne casti karoserie ci niesu striekane, pozri motor a bud ho kup alebo nekup
moja Celica ma dvere 400mikronov strecha kufor kapota 130mikronov zadne blatniky od 700 do 1800 a nechcem ani vidiet ten graf s nej mozno bola burana mozno bola aj na streche ale jazdi 4a pol roka bez problemov
moja Celica ma dvere 400mikronov strecha kufor kapota 130mikronov zadne blatniky od 700 do 1800 a nechcem ani vidiet ten graf s nej mozno bola burana mozno bola aj na streche ale jazdi 4a pol roka bez problemov
Toyota Celica T20 ST202 129kw 3SGE McPherson
376 916km, Evans Coolants, K&N, PUR 80Sh
Renault Trafic 2.0dci M9R L2H1 toto auto my bol čert dlžný
Subaru Legacy AWD 2.0 boxer EJ20 318 000km
nebudem sa hadat, ze to auto bolo na 100% buchnute ale z toho grafu je viac pravdepodobne, ze ano ako ze nie... mozno mi ujde best kauf...nech... mal som burane auto a uz nechcem. To auto je hlavne daleko, niesom mechanik a ziadneho by som neukecal na 800km vylet, takze by to bolo kupa na verimvboha najskor. Hlavne ak uz to ma byt 1zz celica, tak nech som si aspon kasnou 100% isty, kedze nad motorom bude stale vysiet otaznik.
naviac ceny v nemecku su take, ze tieto celicy v priemernom stave idu za uplne smiesne ceny a aj vzhladom na spretu vypalnicku dan sa po ne oplati ist. (lebo ponuka na SR a ceny su mizerne)
naviac ceny v nemecku su take, ze tieto celicy v priemernom stave idu za uplne smiesne ceny a aj vzhladom na spretu vypalnicku dan sa po ne oplati ist. (lebo ponuka na SR a ceny su mizerne)
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
Mazda 626 2002 1.8
- sonnicek
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51
stefan sorry ale ci je auto burane alebo nie ci su to len skrabance alebo nieco ine, nemusia to byt nosne casti moze to byt neporusene ale vnutri mozu vzniknut nejake mikro trhliny alebo nieco take nevyznam sa do toho, ale potom nasledky pri dalsej buracke a chovanie auta pri buracke je uplne ine a nefunguje tak ako ma, tu ide o zivot a nie o nejake sproste eura hore dolu, ja som za to aby sa viedla nejaka centralna europska evidencia a boli by ukladane vysoke tresty za manipulaciu alebo zatajovanie dolezitych informacii tak isto ako pri predaji vozidla, vsetci lobuju sa pozeraju iba na vodicov a ich jazdu a sankcionovanie, ale nikdo na technicku stranku vozidla stav ciest a dalsich xy faktorov ktore by sa dali ovplivnit a nestalo by to tolko penazi, ale to by sa uz asi niekomu pokazil biznis.....stefan-celica napísal:vyberas si ako by si kupoval auto za 15tis. eur chod to auto pozriet pozri nosne casti karoserie ci niesu striekane, pozri motor a bud ho kup alebo nekup
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic 
- stefan-celica
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Septembra 2008, 20:07
kup si nove auto a mas pokoj, aj ked bude tip top neburane unava materialu ide s vekomsonnicek napísal:stefan sorry ale ci je auto burane alebo nie ci su to len skrabance alebo nieco ine, nemusia to byt nosne casti moze to byt neporusene ale vnutri mozu vzniknut nejake mikro trhliny alebo nieco take nevyznam sa do toho, ale potom nasledky pri dalsej buracke a chovanie auta pri buracke je uplne ine a nefunguje tak ako ma, tu ide o zivot a nie o nejake sproste eura hore dolu, ja som za to aby sa viedla nejaka centralna europska evidencia a boli by ukladane vysoke tresty za manipulaciu alebo zatajovanie dolezitych informacii tak isto ako pri predaji vozidla, vsetci lobuju sa pozeraju iba na vodicov a ich jazdu a sankcionovanie, ale nikdo na technicku stranku vozidla stav ciest a dalsich xy faktorov ktore by sa dali ovplivnit a nestalo by to tolko penazi, ale to by sa uz asi niekomu pokazil biznis.....stefan-celica napísal:vyberas si ako by si kupoval auto za 15tis. eur chod to auto pozriet pozri nosne casti karoserie ci niesu striekane, pozri motor a bud ho kup alebo nekup
Toyota Celica T20 ST202 129kw 3SGE McPherson
376 916km, Evans Coolants, K&N, PUR 80Sh
unavu materialu sral pes... nemam nic proti burankam, sam som si kupil jednu - vedome... ale ked je nieco burane, tak v prvom rade by sa to nemalo vydavat za NEBURANE-TOP STAV a v druhom rade, by mala byt adekvatna cena. Ked je niekomu jedno, ze sa necha s prepacenim ojebat, tak prosim, mne nie. A uz ma to serie lebo co inzerat to nejaky odzub. Zatial vyhrava: http://mazda-3.autobazar.eu/20i-sport-id3736858.html s 1000mikronmi na streche a komentarom, ze mu netrafili farbu na narazniku, tak dal prelakovat cele auto aby to dajak vyzeralo:)
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
Mazda 626 2002 1.8
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
- Kontaktovať používateľa:
Ĺudia ani nesrandujte! Posudzujete to, či bolo auto búrané podľa hrúbky laku??? Panenko Maria... A čo takto úplne bežná situácia kedy si človek nechá prelakovať kapotu, lebo ju má omlátenú od kamienkov??? Čo takto havarijná poistka + grázlik s kľúčom? Prelakovávajú sa dvere...
Ak chcete posudzovať či bolo auto šľahnuté...a hlavne ako, musíte vidieť plechy - proste z kufra vytiahnuť koberec a pozrieť sa na to, ako vypadá dno - vám garantujem, že hneď budete vedieť na čom ste. Detto ak to schytal predok - ak bolo menené čelo, tak to pekne vidieť - či už na spôsobe a farbe laku motorového priestoru, alebo na tom ako boli robené zvary.
scream - máš pravdu že na SK momentálne nie je na predaj ani jedna nebúraná čelda - tiež by som to riešil dovozom odinakiaľ, ale tiež je to mačka vo vreci...
Ak chcete posudzovať či bolo auto šľahnuté...a hlavne ako, musíte vidieť plechy - proste z kufra vytiahnuť koberec a pozrieť sa na to, ako vypadá dno - vám garantujem, že hneď budete vedieť na čom ste. Detto ak to schytal predok - ak bolo menené čelo, tak to pekne vidieť - či už na spôsobe a farbe laku motorového priestoru, alebo na tom ako boli robené zvary.
scream - máš pravdu že na SK momentálne nie je na predaj ani jedna nebúraná čelda - tiež by som to riešil dovozom odinakiaľ, ale tiež je to mačka vo vreci...
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných