Co se kazí na toyotách? Nic

Fórum o všetkom, čo vás zaujíma ...

Moderátor: Elvis

bobnuc
panic
Dátum registrácie: Streda, 12. Marca 2008, 21:07

Re: Co se kazí na toyotách? Nic

Príspevok od používateľa bobnuc » Utorok, 8. Apríla 2008, 16:41

Ale, ale ako to tu zrazu ozilo. Stacilo trochu pichnut do osieho hniezda a zrazu slusna diskusia. Niekde som cital take predpovede, ze za par rokov budeme na svete jazdit na 3 znackach aut, pit max 4 druhy piva atd. Katastrofa. Co sa tyka tych brmbolcov za novu Karolinu, neni problem pokial by som zarabal mesacne tych 200 tak by som kazde 3 roky mal novu a v slusnej vybave :D , ale kto z nas nie vsak?.
Vsimol som si este jednu vec. Mnohi z vas naju svoju toyotu ako modlu, ktorej bezvyhradne veria a ked niekto chce vasu vieru spochybnit tak je zle nedobre. Pripomina mi to ako ked danske noviny zverejnili fotky mohameda. Rad by som aj ja bol taky zanietenec. Uvidime.

Používateľov profilový obrázok
CelicaNR
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 3. Augusta 2004, 16:44
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa CelicaNR » Utorok, 8. Apríla 2008, 16:52

bobnuc: nesuhlasim. Ja tu predchadzajucu som nenavidel z celej duse a niekedy miloval. Tu terajsiu uz beriem ako celkom pekny dopravny prostriedok, ktory ma niekedy vie dost nasrat. Keby som ju mohol vymenit za inu znacku (napr. Ford Focus) nevahal by som ani minutu.
Takze pls negeneralizuj.
Sweet and sexy..
tobe CH-R 1.8 Hybrid ... 11.1sec@0-60mph
Octavia RS 2.0 ... 6.9sec@0-60mph
exDucati 0.8 Monster ... 4.2sec@0-60mph
exCelica 2.0 GT with 3SGE ... 7.6sec@0-60mph

Rasťo
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Utorok, 8. Apríla 2008, 17:25

bobnuc napísal:Mnohi z vas naju svoju toyotu ako modlu, ktorej bezvyhradne veria a ked niekto chce vasu vieru spochybnit tak je zle nedobre. Pripomina mi to ako ked danske noviny zverejnili fotky mohameda. Rad by som aj ja bol taky zanietenec. Uvidime.
Ehm - jazdil som od ľudiviek ako Feličita, Fóbia, Ochcávka, Golf II cez niečo normálnejšie - A3, Superb, Golf IV, V, až po vraj šipca vozy - M3, X3 a poviem Ti, že mne osobne sa aj tak najlepšie jazdí v tom, čo momentálne mám - ak chcem blbnúť, tak na MR-ke, pri ktorej jazdných vlastnostiach...sorry poviem to na plnú hubu - M3 jazdí ako totálny kšunt...a keď chcem pokojnú, ale svižnú jazdu, tak na 20 ročnej Kačenke uletím kdejakému "borcovi" na Fóbií MPI (hocičo s HTP nepočítam ako auto) a ani sa moc nenamáham... Aby som nezabudol na E11 - posaď sa do interiéru novej Fóbie a potom do E11 - som zvedavý čo budeš hovoriť...nebodaj aby to malo v sebe 4A-FE, tak z nej nebudeš chcieť vystúpiť - ver mi. Asi tak napríklad k mojej závislosti na Toykách...
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě

Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE

bobnuc
panic

Príspevok od používateľa bobnuc » Utorok, 8. Apríla 2008, 19:01

Nebudte taky citlivy ja len trochu pod... A suhlasim s Rastom.Mam Avensis 2004 a tatko fabiu. Ked v nej idem tak mi vsetko vadi, dvere trieskaju, pedale ako na traktore, skuste zapnut stierace taky zvuk sa ozve nehovoriac, ze sa v tom citim ako v plechovke. Prva vec co ma sokovala na avensise bolo riadenie. Hladke, auto pri obiehani aj pri vyssej rychlosti stabilne, super brzdy nehovoriac o tych gadgetoch vo vnutri ako dualna klima, super radio, kozenny volant, priestor ako v obyvacke atd. Auto super len nedokazem este stravit tie loziska v prevodovke aj ked som opravu neplatil.

wakkee
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 1. Júna 2005, 09:42
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wakkee » Utorok, 8. Apríla 2008, 22:13

Auto je taky vrak ako je jeho servis a je to jedno ci je to Toyota alebo VW. Horsie je na tom povod vyroby, kde robos so samurajskymi korenmi a znalosti vlastnej cti da do montaze trosku viac ako gastarbeiter z indie ktory MFP. A to ze Avensis ma problemy s kvalitou je znama vec, zacala to uz prva generacia tym ze ju montovali v GB. Aj Honda montovana v GB prezyvana anglican je znama problemami.
Today, Tomorrow, To ..... to co je? (R)
Speed's just a question of money. How fast can you go?

Opat Toyota
Obrázok

bobnuc
panic

Príspevok od používateľa bobnuc » Utorok, 8. Apríla 2008, 23:03

Dobre z toho mi vychadza, ze povodny majitel jazdil divoko a mozem sa tesit na dalsie problemy a ked sa k tomu prida montaznik z indie tak "cisar je nahy".

wakkee
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wakkee » Streda, 9. Apríla 2008, 07:57

teoreticky ano, prakticky to moze byt prva a aj posledna zavada. Kupovat auto ci nove alebo stare je vzdy loteria. Moj otec mal osobnu skusenost s kupou noveho auta co potrebovalo stale servis koli vyrobnym vadam. Takze bud prekusnes to ze na tvojom zanovnom aute sa posrala suciastka ktora sa bezne nema co kazit a budes sa tesit z nasledovneho bezproblemoveho uzivania (dufajme) alebo mozes na znacku zanevriet, kupit nieco ine a tam sa ti pokazi nieco ine. Zial auta sa kazia a nech je to akakolvek znacka, len niektore trosku castejsie ;) (porovnavam s novymi autami od VW group ako Skoda, VW, Audi a Seat, s kazdym mam osobnu skusenost a vzdy len negativnu pri dohadovani sa co je vyrobna vada a co nie)

Opat Toyota
Obrázok

Mexo
panic
Dátum registrácie: Utorok, 15. Augusta 2006, 12:13

Príspevok od používateľa Mexo » Štvrtok, 10. Apríla 2008, 10:09

Fiiiha a ja, ze Vas potesim. Ja som doteraz jazdil uplne bez poruchy. Potom som si povedal, ze by som mal dat porobit nejake veci. No a Skarletka sa rozhodla, ze toho bude viac. Vlastne som rad, nechala si spravit vsetko a opat budem mat klud od servisu.
Ak to teda zhrniem, tak moja Toyota nie len dobre auto ale aj inteligentne :o).
TOYOTA STARLET 1,3i 2E-E

johnC
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 20. Februára 2006, 19:12
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johnC » Piatok, 11. Apríla 2008, 09:53

Nieco sa tu varí hmm a vonia to ako strata dôvery. Ja ako eletrikar s maturou studujuci automatizaciu a informatiku v traktoroch a vrhacoch mastalneho hnoja (MF/SPU v Nr:) vím jake je narocne minimalizovat poruchovost pri coraz zlozitejsich inovaciach. Ja by som teda povedal ze v jednoduchosti je krasa vid e11 hlavne STD :) moc ju nesetrim.
Jedine co ma na nej sklamalo boli zodrate uhliky na starteri, ziarofky na podsvieteni stredneho panela a zda sa mi ze sedacka prestava odolavat mojej vysportovanej postave a tak sa zacina mierne "skrucat" smerom k rucnej a ja ze preco som taky krivy (alebo naopak :)) Nuz je pravda ze kvalita sa znizuje ;-)

Po 20 rokoch sa vsetko uvidi ale mam taky pocit ze napr.E11 to dotiahne na number one.
Toyota Corolla E11/Scott Reflex 10/noKia/Lunex DCM-fz7/Logitech-mouse/Verbatim FDD/Adibas/Mentos/Primeros
.... ideal for mňa !

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Sobota, 12. Apríla 2008, 11:37

OT: z prispevku citit nefalsovanu lasku k tomuto autu, ale sak viem o com hovoris, ale toto ma fakt perfektne pobavilo takze DIK :mrgreen:
johnC napísal:...v traktoroch a vrhacoch mastalneho hnoja...

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fajry » Pondelok, 14. Apríla 2008, 14:10

jedna dnesna sprava:

Kód: Vybrať všetko

Honda zvoláva do servisu 79 tis. áut pre chybu ručnej brzdy
V ČR sa servisná akcia týka 2 168 áut, na Slovensku 817
[11.4.2008, SITA]

PRAHA 11. apríla (SITA, ČIA) - Japonská automobilka Honda vyzvala majiteľov 79 tis. vozidiel Civic 3D/5D, vyrobených v rokoch 2006 a 2007 vo Veľkej Británii, aby so svojím autom prišli do servisu.

Dôvodom je výmena ručnej brzdy, ktorá v sa prípade otrasu automobilu (napríklad pri zabuchnutí dverí) môže uvoľniť a spôsobiť tak, že sa zaparkované vozidlo samovoľne pohne. "V ČR sa servisná akcia týka 2 168 áut, na Slovensku 817," uviedol Karel Soumar z českého zastúpenia Hondy.

Majiteľov automobilov, ktorých sa výzva týka, na to upozornila spoločnosť vo forme listu už v priebehu decembra. Bezplatná výmena ručnej brzdy sa uskutoční v priebehu apríla v autorizovaných servisoch značky Honda. "Modifikovali sme ju tak, aby sa neuvoľnila ani v prípade neštandardného zachádzania," poznamenal Soumar. 
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

yayo
začiatočník
Dátum registrácie: Nedeľa, 16. Marca 2008, 20:47

Príspevok od používateľa yayo » Pondelok, 14. Apríla 2008, 22:04

no ja chcem este k tej spolahlivosti cosi kecnut.Ja som nedavno kupil corolku a som max spoko aj ked som ju kupil len za 11litrov spravil som brzdy na komlet aj s trubkami a to auto ide dalej ako keby sa nic nestalo.Ma nabehane okolo 290 000km a motor stale je v kondicke chcelo by to vymenit tesnenie ale nie je to az take hrozne.Ved napr cez zimu ked bolo -15stupnou tak som startnul za cca 2sec max a auto islo zvesela, a tatkova felcka len tocila a nechcela chytit asi az po takej 1minutke cez nabijacku chytla.A to ma nabehane 105 000km z roku 1998 o obsahu 1,3 heh a podla mna je to hrca lebo to netaha a zere ako moja 1,6 4age-cko.Ta felcka som bol na dlhsej ceste a bolel ma chrbat ako kona uz po 100km to ma fakt dostalo je to srot.Ja mam corolku gt z roku 1985 ale o sto razi lepsie sa mi na tom chodi.

A kamos ma ae 92 gti s motorom cez 400 000km a to iste ten motorcek si priadie ako keby mal 100 000km proste bez komentara.Chcel by som pocut komu vydrzal motor vo felcke 400 000km hehe sak by bol v pici ako ciganska hracka tan by padol uz davno.Proste je to bezkonkurencne auto ta TOYOTKA nemam jej co vytknut.Som spoko a mam ho sice len pol roka ale este sa mi nic nepokazilo.Asik len tolko len treba udrzbu tomu autu aj ked niektorym to nepomoze hehe ked je to srot tak to dat do srotu. Tesilo ma
Daewoo :/
Ex:Corolka ae82 GT 4age 1588cc 16v 89kw :D
Ex:Skoda 100 no GT 978cc 8v 35,2kw :)

fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fajry » Utorok, 15. Apríla 2008, 08:20

yayo napísal:A kamos ma ae 92 gti s motorom cez 400 000km a to iste ten motorcek si priadie ako keby mal 100 000km proste bez komentara.Chcel by som pocut komu vydrzal motor vo felcke 400 000km hehe sak by bol v pici ako ciganska hracka tan by padol uz davno.Proste je to bezkonkurencne auto ta TOYOTKA nemam jej co vytknut.Som spoko a mam ho sice len pol roka ale este sa mi nic nepokazilo.Asik len tolko len treba udrzbu tomu autu aj ked niektorym to nepomoze hehe ked je to srot tak to dat do srotu. Tesilo ma
ukazem Ti asi 10 felicii, ktore maju cez 400tis a stale funguju normalne. Stale funguju ako sluzobne auta. Na kazdej jednej bol robeny pravidelny servis a o auta bolo starane. Ak budes takto zovseobecnovat kazdu znacku a kazde auto, tak to daleko nedotiahnes. Poznam vsak aj felicie, ktore sa pri 120tis pokazili ...

Inak moja prva corollka ae92 1.6GTi ma daleko cez 400tis km a stale jazdi. Motor je oki, podvozok sa pomalicky reparuje ... len kasna je hrdzava. Ale to auto stale jazdi a je pohodlnejsie ako felicia. Ked som ju ja mal, tak sa na nej pokazili 3veci (autobateria, alternator a hadica od filtra do skrtiacej klapky). Na tak stare auto myslim pohodicka.
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Utorok, 15. Apríla 2008, 18:34

fajry ja tiez skor poznam felicie co mali od novoty alebo ako druhi majitelia a len som krutil hlavou co do toho sypali pri 120, 150, 170tkm. Fakt take veci odchadzali ze som bol prekvapeny. Ale verim ti ze netreba zovseobecnovat.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

wakkee
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wakkee » Utorok, 15. Apríla 2008, 20:09

vsetko odchadza, len MHD meska :evil:

Opat Toyota
Obrázok

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných