kam do klimaservisu?
Moderátor: Elvis
kam do klimaservisu?
zdravim vsetkych,
potreboval by som poradit s klimou v carine. Som z Roznavy a zaujmalo by ma kde tu blizko sa da opravit klima . Mozno bude stacit iba naplnenie, resp.vymena naplne. Neviem posudit. Ide o to , ze po zapnuti sa kontrolka rozsieti, na otackach to tiez"poskoci"- teda myslim ze klima ide, ale jednoducho nechladi. Najprv som si myslel ze je v poriadku, ale teraz vo vacsich teplotac som pochopil ze nieco nie je O.K. Ide odtial sice chladny vzduch , ale nie taky chladny ako by mal. mam pocit ze to chladne ide jednoducho zvonka ako naporovy vzduch. Ked ju vypnem , nie je totiz citit ziadny rozdiel. Poradi niekto co s tym? Dost mi to suri. Ďakujem vopred.tu je na mna aj tel.: 0915869005
potreboval by som poradit s klimou v carine. Som z Roznavy a zaujmalo by ma kde tu blizko sa da opravit klima . Mozno bude stacit iba naplnenie, resp.vymena naplne. Neviem posudit. Ide o to , ze po zapnuti sa kontrolka rozsieti, na otackach to tiez"poskoci"- teda myslim ze klima ide, ale jednoducho nechladi. Najprv som si myslel ze je v poriadku, ale teraz vo vacsich teplotac som pochopil ze nieco nie je O.K. Ide odtial sice chladny vzduch , ale nie taky chladny ako by mal. mam pocit ze to chladne ide jednoducho zvonka ako naporovy vzduch. Ked ju vypnem , nie je totiz citit ziadny rozdiel. Poradi niekto co s tym? Dost mi to suri. Ďakujem vopred.tu je na mna aj tel.: 0915869005
Civic 1.8 FD7 06 Turkey
Carina E 1.6 XLi Lift japan 92
Carina E 1.8 GLi Lift UK 96 R.I.P.
- fajry
- administrátor
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
- Kontaktovať používateľa:
Re: kam do klimaservisu?
tento mesiac ma Toyota na slovensku akciu zameranu na klimu:
http://www.toyotateam.sk/new/index.php? ... &Itemid=96
Skus to.
http://www.toyotateam.sk/new/index.php? ... &Itemid=96
Skus to.
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
Ďakujem krásne. Tyka sa to vsetkych toyota servisov? Neviem aky je v KE.
Civic 1.8 FD7 06 Turkey
- fajry
- administrátor
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
- Kontaktovať používateľa:
ano, tyka sa to vsetkych autorizovanych servisov na SK. Viac o servisoch spolu s kontaktom najdes na www.toyota.sk
Ake jednoduche ... staci len troska pohladat
Ake jednoduche ... staci len troska pohladat
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ďakujem ešte raz.
napriek tomu mam este jednu otazku na skusenejsich: mam vpredu dva ventilatory( na chladici) - predpokladam , ze jeden je na klimu. Ma sa tento vetilator spustit ihned po zapnuti klimy, alebo je to nejako viazane na teplotu, pripadne na tlakovy ventil alebo ako by to malo byt. Ide totiz o to , ze sa nerozbehne. Proste sa nehybe . "Plniari" mi povedali, ze je mozne aj to , ze jednoducho nefunguje tento ventilator a preto klima nechladi. Čo vy na to?
napriek tomu mam este jednu otazku na skusenejsich: mam vpredu dva ventilatory( na chladici) - predpokladam , ze jeden je na klimu. Ma sa tento vetilator spustit ihned po zapnuti klimy, alebo je to nejako viazane na teplotu, pripadne na tlakovy ventil alebo ako by to malo byt. Ide totiz o to , ze sa nerozbehne. Proste sa nehybe . "Plniari" mi povedali, ze je mozne aj to , ze jednoducho nefunguje tento ventilator a preto klima nechladi. Čo vy na to?
Civic 1.8 FD7 06 Turkey
jarson napísal:ďakujem ešte raz.
Na každom aute je to inak, tlakový spínač môže byť binárny a trinárny.Dvoj a trojstupňové riadenie ventilátorov.
Princíp klimatizácie a všetkých zariadení čo chladia je nasledovný:
Chladič vo vnútornom priestore auta (výparník) pohlcuje teplo z priestoru a cez chladič klimatizácie (kondenzér) to odovzáva do vonkajšieho priestoru.
Ventilátory Vám slúžia na cirkuláciu vzduchu. Kondenzér môže mať 80°C-100°C keď Vám cez neho ventilátor preženie vzduch napr.30°C(teplota okolia) tak sa v ňom chladivo ochladzuje a kým sa dostane do výparníka je znova pripravené na pohlcovanie tepla.
Ďalšie závady: vnutry v kompresori je regulačný ventil, ktorý dosť často blbne.
Viac keď mi opíšete typ kompresora, ktorý tam je nainštalovaný.
ten problem som riesil minuly rok, stacilo doplnit medium a slape jak dábel.
Bolo tam málo toho chladiva, tak akurát na to, ze este isiel kompresor. Zistilo sa , ze ju zrejme od nova nikdy nikto neplnil. Mimochodom prekvapilo ma aka je v carine klima ucinná. Pri prvom "teste" po naplnení mi to urobilo rozdiel medzi vonkajsou teplotou a teplotou v aute 6 stupniv za 20 minut! Ked som potom vystupil, skoro ma švihlo o zem z tej horucavy vonku
Bolo tam málo toho chladiva, tak akurát na to, ze este isiel kompresor. Zistilo sa , ze ju zrejme od nova nikdy nikto neplnil. Mimochodom prekvapilo ma aka je v carine klima ucinná. Pri prvom "teste" po naplnení mi to urobilo rozdiel medzi vonkajsou teplotou a teplotou v aute 6 stupniv za 20 minut! Ked som potom vystupil, skoro ma švihlo o zem z tej horucavy vonku
Civic 1.8 FD7 06 Turkey
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných