Vytacanie motora
Moderátor: Elvis
Vytacanie motora
Tak som si uvedomil ze minimalne raz za dva dni vytocim jednoku do cerveneho pola otackomera a ze asi to tomu autu moze aj skodit. Mimo take chvilky kedy chcem pocut motor, je moje benzinove IS ko nastavene na jazdu pri 1500 otackach, co je dane automatikou pri normalnej jazde.. hned je tam 5ka aj v meste.. co tiez sa mi zda zas divne nizko. Vie niekto poradit co autu skodi a co vplyva na opotrebenie? Ak ma auto obmedzovac, mam mat vycitky ze ho vytacam dost casto?
Lexus RC-F, 2017
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
Re: Vytacanie motora
kym to je jeponec, benzinak, otacky si motor priam pyta!
ale je jasne, ze ho netreba tocit po obmedzovac stale...
no ja ho vytocim viackrat zaden do cerveneho po obmedzovac.. ale ja mam stare a lacne auto, takze tak... melonove by som trosku setril.
no ja ho vytocim viackrat zaden do cerveneho po obmedzovac.. ale ja mam stare a lacne auto, takze tak... melonove by som trosku setril.
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
..takze ty si uzijes viac zabavy..
To by som potom potreboval asi starsiu Celiku.. Alebo IS-F to ma vacsiu rezervu vykonu ..Ale u stareho auta by to malo vadit viac nie? Videl som na Top Gear ako testovali stare ferrari a lambo a merali vykon na brzde... a malo to prekvapivo maly vykon uz od opotrebenia. No asi hej treba to setrit ale tie male otacky sa mi tiez nepacia.
Lexus RC-F, 2017
- Gabriel Nagy
- Vševed
neviem... moj 3S-GE dvojliter ide od 1300-1500 otacok hladko bez trhania, takze to uz niesu pren velmi velmi nizke skodlive otacky..
hm, neviem, zatial mi to funguje, olej menim po 4tis, tocim tocim, len tak to ide, inak nie... zacne nad 5.5.. konci na 7...
co sa vykonu tyka, opytaj sa Jamu, ked meral vykon... po vyse 15 (odhad) mal z papierovych 115kw krasnych 116,5
... iste po go, ale predsa...
na vyblaznenie si kup lacnejsieho dvojlitra... nehladiac na spotrebu sa stym da krasne vyblbnut... a fakt uz za 3000tis eur mas sluny stav 5gen
hm, neviem, zatial mi to funguje, olej menim po 4tis, tocim tocim, len tak to ide, inak nie... zacne nad 5.5.. konci na 7...
co sa vykonu tyka, opytaj sa Jamu, ked meral vykon... po vyse 15 (odhad) mal z papierovych 115kw krasnych 116,5
na vyblaznenie si kup lacnejsieho dvojlitra... nehladiac na spotrebu sa stym da krasne vyblbnut... a fakt uz za 3000tis eur mas sluny stav 5gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
- Kontaktovať používateľa:
On ten motor starne spolu s autom - opotrebúva sa...je to normálne. To zníženie výkonu časom vždy nastane - tomu sa vyhnúť nedá. Našťastie zgenerálkovať starú generáciu toyotových motorov nie je až taká veda ako u ZZ motorov.
Čo sa týka otáčok, tak otáčky pod 2 tisíc tie motory moc radi nemajú...ja držím svoje autá vždy nad 2500 otáčkami a zatiaľ sa žiadne nesťažuje...
Čo sa týka vytáčania - tak netreba to preháňať, ale zase občas treba dať tomu motoru trochu "ohňa"...
Čo sa týka otáčok, tak otáčky pod 2 tisíc tie motory moc radi nemajú...ja držím svoje autá vždy nad 2500 otáčkami a zatiaľ sa žiadne nesťažuje...
Čo sa týka vytáčania - tak netreba to preháňať, ale zase občas treba dať tomu motoru trochu "ohňa"...
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Tak tak, semtam treba podkúriť pod kotlom, nech avetko nezlenivie, ale samozrejme vždy pri zohriatom motore
Ja sa skôr snažím vytáčať plynulo, teda nie blbnúť na jednotke horedole, ale postupne točiť každú rýchlosť do maxima a potom preradiť. Motor, spojka a prevodovka určite viac trpí, keď ich podtáčaš ako naopak
Ja sa skôr snažím vytáčať plynulo, teda nie blbnúť na jednotke horedole, ale postupne točiť každú rýchlosť do maxima a potom preradiť. Motor, spojka a prevodovka určite viac trpí, keď ich podtáčaš ako naopak
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Asi budem viac pouzivat manualny rezim - packy pod volantom, lebo automatika to normalne necha uplne skludom aj pri 1200 otackach na 5ke v meste. Je to sice setstvalec ale aj tak nechapem ako je to nastavene.. Ked som mal manual prevodovku na inych autach, drzal som to vzdy v otackach. A co sa tyka vytacania, myslel som na to ze ake abnormalne otacky zvladaju motorky. Potom taky predimenzovany sestvalec bez tuningu by mohol vydrzat tych 6500 normalne aj kazdy den. Uz od najazdenych 1200 km som ho vytacal ale pocul som aj taky nazor ze prvych 5000 km by sa nemal. A aj taky nazor ze odzaciatku treba jazdit tak ako budem jazdit neskor - takze v otackach..
Lexus RC-F, 2017
- Gabriel Nagy
- Vševed
na cisto nevej R6 Yamahe sme mali zabeh takyto:
prvych 600km max do 6tis..
dalsich 600km do 8tis...
do 1600 do 10 tis a potom davaj do 17tis...
prvych 600km max do 6tis..
dalsich 600km do 8tis...
do 1600 do 10 tis a potom davaj do 17tis...
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Nemusíš sa až tak báť, tí konštruktéri niesú až takí dementi
Automat je ovládaný tlakom oleja, takže ak ideš v meste po rovinke, alebo mierne dolu kopcom, netlačíš moc na plyn, tak tlak oleja v prevodovke je nízky a tým pádom motoru stačí na prekonanie "odporu" výkon a točivý moment, ktorý dosahuje napr. pri tých tvojich 1200 otáčkach....iné by to bolo samozrejme v opačnom prípade, teda, keby si išiel do kopca, alebo by si dupol prudko na plyn.
Ale verím, že je to taký divný pocit, tiež som sa naučil používať ten kvázisekvenčný režim prevodovky, lebo s čistým automatom je to trošku nuda a tie nízke otáčky sú niekedy až neznesiteľne tiché
Motorky a ich motory sú úplne iná liga, teda keď sa bavíme o tých vysokootáčkových. Iný pomer zdvihu a vŕtania, iné materiály a hafo ďalších iných vecí tým motorom umožní fičať na 15 tisícoch bez problémov, ale to sa bavíme o motorke s celkovou hmotnosťou možno 500kg a životnosťou motora akou? Tretinovou? Pätinovou?
Dvojtonová krava potrebuje na rozbeh úplne niečo iné a to niečo iné musí vydržať niekoľko sto tisíc km
Ale verím, že je to taký divný pocit, tiež som sa naučil používať ten kvázisekvenčný režim prevodovky, lebo s čistým automatom je to trošku nuda a tie nízke otáčky sú niekedy až neznesiteľne tiché
Motorky a ich motory sú úplne iná liga, teda keď sa bavíme o tých vysokootáčkových. Iný pomer zdvihu a vŕtania, iné materiály a hafo ďalších iných vecí tým motorom umožní fičať na 15 tisícoch bez problémov, ale to sa bavíme o motorke s celkovou hmotnosťou možno 500kg a životnosťou motora akou? Tretinovou? Pätinovou?
Dvojtonová krava potrebuje na rozbeh úplne niečo iné a to niečo iné musí vydržať niekoľko sto tisíc km
Robexus napísal:Asi budem viac pouzivat manualny rezim - packy pod volantom, lebo automatika to normalne necha uplne skludom aj pri 1200 otackach na 5ke v meste. Je to sice setstvalec ale aj tak nechapem ako je to nastavene.. Ked som mal manual prevodovku na inych autach, drzal som to vzdy v otackach. A co sa tyka vytacania, myslel som na to ze ake abnormalne otacky zvladaju motorky. Potom taky predimenzovany sestvalec bez tuningu by mohol vydrzat tych 6500 normalne aj kazdy den. Uz od najazdenych 1200 km som ho vytacal ale pocul som aj taky nazor ze prvych 5000 km by sa nemal. A aj taky nazor ze odzaciatku treba jazdit tak ako budem jazdit neskor - takze v otackach..
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
- Gabriel Nagy
- Vševed
R6 asi tak 170kg... plus ja 115:-) tak tych 50tis by mali zvladnut vpohode...
a to tocky do 17tis hocikedy, ze? 
a ked mas packy pod volantom, to musi byt sranda stym radit, nie? to by som prijal..

a ked mas packy pod volantom, to musi byt sranda stym radit, nie? to by som prijal..
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
To s tebou robi nieco ta Celica ked presadnes z R6tky? Ja mam Transalpa co je dost flegmaticka motorka, ale ani packy pod volantom v Lexuse nepomozu ked presadnem.. Oplati sa mat nejake pomale auto a z toho presadat do sportoveho.
Co sa tyka tych paciek tak to auto sa rozbieha bez emocii plynule ako vlak, preradi na 2ku pri 60tke. Z 0 na 96kmh za 7,5sek a radi trojku tesne pred 100kou. Ale necitis tam tie kopance ako pri manualnej prevodovke ked uberies, zaradis a pridas. Skusal som ubrat plyn ked preradujem packou, ale neda sa vystihnut presne moment kedy ma preradene a mozem dupnut na plyn. Takto mam nohu na podlahe a je uplne jedno ci radis packami alebo si radi samo s automatom.. Pri manualnom to citis a mozes si uzit ten kopanec. Zas u manualneho neni taka dlha jednotka - co by mi vadilo - u sportoveho auta nema sluzit jednotka len na to aby si sa dal do pohybu jak na nakladaku. Preto som ani nechcel Diesel a preto si tak rad uzivam tu jednotku v otackach..skoda ze sa neda vypnut protipreklzovy. Uzivat si ako lieta zadok pri zadnokolke a manualne radit. Povodne som chcel Hondu S2000, ale odhovorili ma ze vraj vsetky su preto naburane lebo ze sa tazko "pilotuju"
Co sa tyka tych paciek tak to auto sa rozbieha bez emocii plynule ako vlak, preradi na 2ku pri 60tke. Z 0 na 96kmh za 7,5sek a radi trojku tesne pred 100kou. Ale necitis tam tie kopance ako pri manualnej prevodovke ked uberies, zaradis a pridas. Skusal som ubrat plyn ked preradujem packou, ale neda sa vystihnut presne moment kedy ma preradene a mozem dupnut na plyn. Takto mam nohu na podlahe a je uplne jedno ci radis packami alebo si radi samo s automatom.. Pri manualnom to citis a mozes si uzit ten kopanec. Zas u manualneho neni taka dlha jednotka - co by mi vadilo - u sportoveho auta nema sluzit jednotka len na to aby si sa dal do pohybu jak na nakladaku. Preto som ani nechcel Diesel a preto si tak rad uzivam tu jednotku v otackach..skoda ze sa neda vypnut protipreklzovy. Uzivat si ako lieta zadok pri zadnokolke a manualne radit. Povodne som chcel Hondu S2000, ale odhovorili ma ze vraj vsetky su preto naburane lebo ze sa tazko "pilotuju"
Lexus RC-F, 2017
- Gabriel Nagy
- Vševed
nie, z R6 by somnou uz asi len nejake Ferrari s perfektnym zvukom motora pohlo..
ale preto nepresadam vten den do Celdy
...
no celica ma tiez celkom dlhe prevody... az priliz myslim...couz..
kolko ty mas pod kapotou??
no celica ma tiez celkom dlhe prevody... az priliz myslim...couz..
kolko ty mas pod kapotou??
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
153 kw 210 koni pri 6400 a hmotnost 1635kg. Tak si myslim ze ten motor je dost predimenzovany lebo dnes uz taketo V6 motory maju napr u BMW viac. Lexus je aj tazsi od BMW, lebo je viac odhlucneny. U Hondy tocia motory s variabilnym casovanim okolo 8000 otacok. Toto ma dualne variabilne a myslim ze by to vedeli v Lexuse vyladit aj na vacsi vykon a otacky keby chceli. Ale preto je tento motor jeden z najspolahlivejsich. Tak si myslim ze by nemuselo skodit take vytacanie. Mna rychlost nebavi, iba otacky - zvyk z motoriek 
Lexus RC-F, 2017
Vlastne mylil som sa o BMW - teraz som to pozeral.. 325 je vlastne trojliter a ma 218 koni, Lexus je 2,5 liter a ma 210 koni. Tak Lexus ma lepsie motory.. 
Lexus RC-F, 2017
- Gabriel Nagy
- Vševed
lexus je luxus..
IS-F je sportovy luxus..
mozno raz niekedy.. 
jazdil si motorku? dnes bolo krasne pocasie, sme sa boli vyblaznit... sakra, ale tej R6 citit uz hranice vykonu.... chcelo by to R1
, iked, pri tychto novych radaroch to mozeme predat....
jazdil si motorku? dnes bolo krasne pocasie, sme sa boli vyblaznit... sakra, ale tej R6 citit uz hranice vykonu.... chcelo by to R1
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní