Príspevok
od používateľa smutok » Štvrtok, 14. Mája 2009, 14:03
po prve dat si HID sa du do auta je podla mna dost neohladuplne k ostatnym vodicom ale pokial niekto viae ako sa pouziva nastavenie sklonu svetiel, tak je to este ako tak tolerovatelne.
V principe pokial mas iba zapnute svetla a mas farbu svetla okolo 4300K az 6000K tak to vyzera velmi podobne ako klasicke ziarovky. A ked ta policajt nevidi zapinat svetla, tak ho ani netrkne ci tam mas HID alebo normalne halogenky.
K vlastnym skusenostam, HID som nikdu nemal, ale mal som LED parkovacky ktore boli deklarovane ako biele ale realne svietili dost na modro. Raz ma policajti v BA na kramaroch buzerovali za to, ze nemozem mat ine ako biele svetlo. A to ked ma zastavili, tak chvilku obzerali auto a potom jeden povedal, nech zapnem parkovacky, ale vtedy to riesili dohovorom a poslali ma prec. Bolo to tuto zimu.
Vsetky kontroly mimo povolenu rychlost a zasahy sa budu mnozit v znameni zlepsenia bezpecnosti na cestach a hlavne ked nebudu mat dostatok pokut za rychlost. Jeden z indikatorov mnou popisovaneho stavu je vyhlasenie policie, ze budu davat pokuty v hornej polovici sadzobnika. Nasledne v ramci prichadzania mladych policajtov co presli skoleniami ake veci v aute kontrlovoat a ako, tak je velka pravdepodobnost, ze sa zameraju na niektore technicke vychytavky ktore su zakazane. Moj osobny nazor je, ze sa to dotkne hlavne regionov, lebo v BA je dost rychlo jazdiacich vodicov a tym padom aj pokut.
V konecnom dosledku, len strasim, ale uvedomte si, ze na cestach ubuda skodoviek a zigulakov ktore sa dali krasne buzerovat uz len za to, ze su vobec na ceste, tak sa to posune trochu inde. No rozhodnut sa musi kazdy sam co vsetko nehomologizovane bude mat na aute.
Inac pokial mas funkcne svetla, tak halogenki svetia dostatocne aj zivotnost maju celkom dobru aspon z mojich vlastnych skusenosti.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT