Xenóny resp. HID sady

Fórum o všetkom, čo vás zaujíma ...

Moderátor: Elvis

Používateľov profilový obrázok
mimo
Mimo prevádzky
Dátum registrácie: Utorok, 28. Júna 2005, 21:00
Kontaktovať používateľa:

Xenóny resp. HID sady

Príspevok od používateľa mimo » Štvrtok, 14. Mája 2009, 13:40

Dovolil som si založiť tento topic nakoľko sa táto téma spomína vo viacerých príspevkoch a kedže ma to osobne zaujíma chcel by som to ( a nielen ja dúfam ) mať pokope a hlavne nekaziť patrix-ov skvelý inzerát .

Viem že viacerí to máme resp mali sme
kuro napísal:mozem potvrdit, aj na vychode rovnaka faking siťuejšn... moje isli dolu po tom, co kamosovi zobrali papiere, zeleni drali aj EC z auta... magori...
aby sme lepšie videli , tak pls píšte vaše postrehy a skúsenosti sem ...
Dúfam že sa to tu nezvrhne na vojnu ako na jednom bazárackom fóre ;-)

Kuro takže zase jazdíš na slepo ? to si fakt vymenil za obyč. žiarovky ... ja jazdím sem tam v Rakúsku a Maďarsku, a už som zopár policajtov stretol ale nikto žiadne pindy nemal ... na SK ani nehovorím ...
Toyota RAV 4 2,0 VVT-i (112 kW) Obrázok
Toyota Yaris 1.0 VVT-i (48 kW) Obrázok
ex:
Toyota Carina E 1.8 SW Obrázok
Corolla E10 1.4 XLi combi
Corolla E9 1.6 GTi

smutok
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 13. Marca 2008, 15:12
Kontaktovať používateľa:

Re: Xenóny resp. HID sady

Príspevok od používateľa smutok » Štvrtok, 14. Mája 2009, 14:03

po prve dat si HID sa du do auta je podla mna dost neohladuplne k ostatnym vodicom ale pokial niekto viae ako sa pouziva nastavenie sklonu svetiel, tak je to este ako tak tolerovatelne.

V principe pokial mas iba zapnute svetla a mas farbu svetla okolo 4300K az 6000K tak to vyzera velmi podobne ako klasicke ziarovky. A ked ta policajt nevidi zapinat svetla, tak ho ani netrkne ci tam mas HID alebo normalne halogenky.

K vlastnym skusenostam, HID som nikdu nemal, ale mal som LED parkovacky ktore boli deklarovane ako biele ale realne svietili dost na modro. Raz ma policajti v BA na kramaroch buzerovali za to, ze nemozem mat ine ako biele svetlo. A to ked ma zastavili, tak chvilku obzerali auto a potom jeden povedal, nech zapnem parkovacky, ale vtedy to riesili dohovorom a poslali ma prec. Bolo to tuto zimu.

Vsetky kontroly mimo povolenu rychlost a zasahy sa budu mnozit v znameni zlepsenia bezpecnosti na cestach a hlavne ked nebudu mat dostatok pokut za rychlost. Jeden z indikatorov mnou popisovaneho stavu je vyhlasenie policie, ze budu davat pokuty v hornej polovici sadzobnika. Nasledne v ramci prichadzania mladych policajtov co presli skoleniami ake veci v aute kontrlovoat a ako, tak je velka pravdepodobnost, ze sa zameraju na niektore technicke vychytavky ktore su zakazane. Moj osobny nazor je, ze sa to dotkne hlavne regionov, lebo v BA je dost rychlo jazdiacich vodicov a tym padom aj pokut.

V konecnom dosledku, len strasim, ale uvedomte si, ze na cestach ubuda skodoviek a zigulakov ktore sa dali krasne buzerovat uz len za to, ze su vobec na ceste, tak sa to posune trochu inde. No rozhodnut sa musi kazdy sam co vsetko nehomologizovane bude mat na aute.

Inac pokial mas funkcne svetla, tak halogenki svetia dostatocne aj zivotnost maju celkom dobru aspon z mojich vlastnych skusenosti.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT

Ado
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 27. Júla 2005, 09:10

Príspevok od používateľa Ado » Štvrtok, 14. Mája 2009, 16:02

ja mám HID a iné svetla už ani nechcem,s halogénmi sa to nedá porovnať v žiadnom prípade aj ked ich máš nastavene najsamlepšie ako sa daju,a neoslepujem nikoho nakolko mam svetla dobre nastavené
Lexus RX 400h,2008
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Ex:Celica AT200,r.v.96
1.8,85kw
Ex:Celica AT180,r.v.92
1.6Sti,74kw

Rasťo
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Štvrtok, 14. Mája 2009, 18:01

Majú s tým problémy ako policajti, tak STK - môžem potvrdiť. Je ale len otázka času kým budú na cestách novšie autá, ktoré majú xenóny už v sérií a nikoho to už nebude štvať...
Inak ten rozdiel vo viditeľnosti je sktučne veľký. Čo sa týka nastavenia, je to len otázka trpäzlivosti a dá sa to veľmi dobre nastaviť - si treba uvedomiť že to svieti rovnako ako klasiké žiarovky, len v inom spektre a intenzívnejšie, takže ak to nikomu svieti ako debilovi, tak by mu to svietilo ako debilovi aj s normálnymi žiarovkami, len by to nebolo tak vidno...
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě

Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE

smutok
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa smutok » Štvrtok, 14. Mája 2009, 18:53

Tak xenonova vybojka ma ovela intenzivnejsie svetlo ako klasicky halogen a je to kurevsky rozdiel ci ta niekto oslepuje halogenmi alebo xenonmi uz som viac krat mal tu cest a najhorsie je ked taky expert ide za mnou a svieti a nechce predbehnut.
Co sa tyka rovnakosti svetla, tak to uplne neplati, pokial mas vybojku vyrobenu ako povedzme klasicku H7 a ma naozaj sprane ohnisko tak je to celkom v pohode, horsie je ked si niekto mysli, ze tam moze narvat akukolvek vybojku, to by som potom chcel vidiet ako to nastavi aby to normalne svietilo a neoslepovalo.

V zasade proti HID sadam nic nemam pokial su dobre nastelovane, ale pre par expertov by som niekedy velmi rad mal za hrst gulicek z loziska na vylepsenie svetiel.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT

liguere
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa liguere » Pondelok, 18. Mája 2009, 07:58

smutok napísal: Inac pokial mas funkcne svetla, tak halogenki svetia dostatocne aj zivotnost maju celkom dobru aspon z mojich vlastnych skusenosti.
nehnevaj sa ale s tymto sa neda celkom suhlasit. v pripade H4 ano, ale debilnejsia ziarovka ako H7 hadam ani nie je. za zivotnost im davam na stupnici od 0 do 10 asi tak -4.

ani s rastom az tak celkom nesuhlasim,ze ak to niekomu svieti s HID ako debilovi, svietilo by mu to ako debilovi aj s obycajnymi ziarovkami...myslim,ze pred montazou HID mal takyto trtko svetla relativne dobre nastavene, potom do toho ale po.ebal odbornou montazou a vysledok sa dostavil. ak si to myslel tak,ze ked HID vyberie a da nazad ziarovky, v tom pripade mas asi pravdu, uz to ma rozstelovane a bude to svietit rovnako debilne.

ale debilov "pres svetla" sa da v dnesnej dobe stretnut veeeela. od takych co nevedia citat a spravy nepozeraju/nepocuvaju = este sa k nim nedostalo,ze je povinne svietenie furt (a su dost blby na to aby im nedoslo,ze ked 100 aut okolo svieti,asi bude chyba u nich), az po takych co chodia cely den s dialkovymi.

osobne tiez nemam vlastne nic proti prestavbe na silnejsie svetla,ale hajzlov co si nedaju normalne nastavit by som najradsej na mieste sundal gulometom (asi som za mlada velmi intenzivne pozeral bondovky - na satastie takyto "tuning" na aute nemam,tak nebudu strelby za jazdy :lol: )
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti Obrázok
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane

smutok
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa smutok » Utorok, 19. Mája 2009, 11:35

Podmienkou nie je sosovka v optike, ale ostrekavace svetiel a automaticka regulacia sklonu svetiel. A prave ta automaticka regulacia je velmi podstatna.

K H7 ziarovkam, mam taku skusenost, ze uz asi 2 roky mam neake Alpine ziarovky naplnene xenonom a zatial este drzia. Mal som skusenosti s osramom ale tie vydrzali tak 3 mesiace a obe sa mi vypalili skoro naraz.

stanley
panic
Dátum registrácie: Piatok, 8. Júna 2007, 21:42

Príspevok od používateľa stanley » Utorok, 19. Mája 2009, 22:13

Zdravím vospolok.
Môj názor: HID sadu určite ANO, ale musíš mať správne nastavenú výšku svetiel a hlavne pri meniacom zaťažení auta včas doštelovať !!!
Ja som sa ulakomil na lacnejšie ( http://www.gsmalarm.sk/xenonove-reflekt ... -3530.html ), to bola chyba.
Svietia super, no len chvíľku. Už mi 2 x odišiel štartér (balast), čo ma prekvapilo a aj chalanov v obchode kde som to reklamoval.Úspešne. :D Prvý mi odišiel po 2 a druhý po cca 3 týždňoch. :mrgreen: Má niekto podobnú skúsenosť ?
V čom môže byť chyba ?
STANLEY 2,0 D-4D T.Avensis, combi, r.v. 2001

shuster
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 5. Júna 2008, 12:59
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa shuster » Štvrtok, 21. Mája 2009, 08:27

Moja Terezka ma uplne blbe svetla (ziarovky H4). Ked idem po tme, tak niekedy vdaka poulicnemu osvetleniu ani neviem ze svietim.
V zime som si nechal nastelovat svetla, tak sa to poriadne zlepsilo, ale aj tak sa mi to zda slabe oproti inym autam.
Tiez planujem xenony a tiez radsej nejake homologizovane, takze vase skusenosti vytam.
Sašenka (Lexus IS 200)
Terezka (Toyota Paseo)
ex: Škoda Rapid 136L
HŇEŚKA JUTRE TOYOTA (abo LEXUŚ - ta ňe?)

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Štvrtok, 21. Mája 2009, 08:53

pouzivam Osram Nightbreaker H4 a su skvele! no este uvidim, ako natom bude zivotnost... no ak vydrzi pol roka, uz som rad a vysmiaty.
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

smutok
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa smutok » Štvrtok, 21. Mája 2009, 10:29

Homologizovana prestavba na xenonove svetla je problem. Zaklad je sice mat ostrekovace a automaticke nastavovanie svetiel, ale musis este mat samotny reflektor usposobeny na montaz xenonovej vybojky. V principe jediny sposob legalnej montaze xenonov je namontovat xenonovu sadu od vyroblu vozidla. Pokial sa taka nerobila mas proste smolu. Opravte ma ak sa mylim.

Co sa tyka halogeniek, tak mal som skusenosti s osramom cool blue alebo take neco a odisli po 3 mesiacoch, neake nejasne tuzingove ziarovky alpine s xenonovou naplnou este drzia a boli kupovane v rovnakom case. Nightbreaker mam teraz v dialkovych a su fakt dobre, ale do stretavaciek by som ich nedal. Nemam problem menit ziarovky castejsia ale nie na E12, lebo tam je to kundologia.

Kazdy nech si robi zavery sam.

shuster
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 5. Júna 2008, 12:59
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa shuster » Štvrtok, 21. Mája 2009, 10:46

Ostrekovace? To myslis vazne?
Ja nemam :(
Sašenka (Lexus IS 200)
Terezka (Toyota Paseo)
ex: Škoda Rapid 136L
HŇEŚKA JUTRE TOYOTA (abo LEXUŚ - ta ňe?)

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Štvrtok, 21. Mája 2009, 10:55

no ja mam H4, takze vyberat si nemozem, bud nightbreaker, alebo nic... nemam osobite dialkace a stretavky..... inak H4 podla mna celkom dobre riesenie... Ducato mam H7 a H1.. no H7 odchadzaju a je jedno, ci Osram, ci hoco ine...
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

smutok
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa smutok » Štvrtok, 21. Mája 2009, 11:18

Pri original zastavbe ked bola schvalena bez ostrekovacov tak nie su nutne, ale takych pripadov budu jednotky.
Inac viac info tu: http://www.svetmotorov.sk/index.php/tec ... azane.html

Keby niekto mal priamo odkazy na zakony hodte to sem, mne sa to nechce hladat.

smutok
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa smutok » Štvrtok, 21. Mája 2009, 11:21

Gabriel Nagy napísal:no ja mam H4, takze vyberat si nemozem, bud nightbreaker, alebo nic... nemam osobite dialkace a stretavky..... inak H4 podla mna celkom dobre riesenie... Ducato mam H7 a H1.. no H7 odchadzaju a je jedno, ci Osram, ci hoco ine...
Skus tam hodit neaku H7 co je plnena xenonom, uvidis ci vydrzia dlhsie. Inac zatial som sa s xenonovou naplnou zarovky stretol iba u pochubnych tuzing znackach, ale co jedny pouzivam, tak ziadny problem s nimi nemam, cakam len kedy sa vypalia aby som mohol neake ine skusit ale zatim nic.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných