moschino napísal:Potvrdujem ze poilaci su fakt spekulanti! ano kupoval som disky cez allegro.... Pekne na foto. Skutocnost? Maju uz novy lak... zalezi od poctivosti predajcu atd..... ale to hodnotenie funguje na polskej strane a da sa podla neho kupovat-a tu u nas na SK by som nemal obavy tovarzpolska.sk je okey spolahlivost...
Inak co sa ti stalo s prevodovkov?
Pri zaradení 2. a3. prev. stupňa mi občas šktrli rýchlosti o seba...synchróny na 2. a 3. prev. stupni úplne pustili. - nakúpil som teda nové synchróny, ložiská na hriadele a už aj komplet spojku z Toyoty (spojka už je modifikovaná, prítlačak je väčší)... cena 1300€

)) Pri rozobratí prevodovky sme našli jedno ložisko na hriadeli, ktoré už malo tesne pred odchodom do dôchodku, tak som ešte chcel dokúpiť aj to....no keď že to rozmerovo atypické ložisko bolo len súčasťou obalu prevodovky...pýtali páni z Toyoty 1400€ za ten kus železa...tak som sa rozhodol kúpiť nejakú prevodovku z PL a odtiaľ to ložisko zameniť...
Prevodovka prišla z PL od Autofra (ďakujem za odporúčanie!) ...z modelu 2002, najazdených 55tis.míľ - vyzerá ako nová, žiadne známky poškodenia a ani vôle na hriadeli. Tak sme ju celú nahodili, dali nový olej a už jazdím...radí hladko a presne, bez nejakého odporu....cena prevodovky vrátane dobierky priamo do servisu 185,22€...no paráda:)....
takže teraz mám nové synchróny doma

...do rezervy:)
Chcel som dať do prevodovky nové diely, kt. som zakúpil, no kôli tomu ložisku, som bol nútený zohnať celú prevodovku....
Inak sa v 2003 robili zmeny na uchytení kulisy prevodovky, čiže ak by niekto chcel zameniť prevodovku, tak nech ju zoženie aj s kulisou, čiže s pákou. medzi sebou sa nedajú zameniť tie kulisy!!!!
Na anglických fórach extrémne kritizujú tieto prevodovky a označujú ich za tie najhoršie z jap. vozidiel, čo sa týka hladkého radenia rýchlosti. Nevydarila sa im, hlavne tie synchróny.
A všetky prevodovky, čo sú na predaj sú už raz rozoberané, na každej je naplácané toľké množstvo červeného silikónu, že to až pekné nie je!! .... ich kúpa je risk, no ešteže to nestojí tak veľa.
Otázka je, ako dlho vydrží....
Apropo, chyba nie je v medzikuse medzi sedadlom a volantom

))
Apropo kulisa!!!! - z anglických prevodoviek je kulisa (páka) nasmerovaná na pravú stranu, čiže pre Európana je nutné ju odnitovať, otočiť a zanitovať, inak pri zaradení 5tky a 6tky budete pákou búchať do páky ručnej brzdy!!!
To len pre info