chiptuning ANO/NIE

Fórum o všetkom, čo vás zaujíma ...

Moderátor: Elvis

ToyoCarE

Re: chiptuning ANO/NIE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Utorok, 21. Augusta 2007, 18:01

ked si pri vyfukoch,, ja chcem duplex od HKS,,, od nich si objednaj,, a budes mat zvuk ako nikto,,, ak chces vyysi vykon,,,, kup si silnejsie auto,,, v tom pripade ta nebude stat tolko ako uprava motora,, nebudes znizovat zivotnost motora,, a zabranis pripadnej dost zvysenej spotrebe

Používateľov profilový obrázok
CS
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 29. Augusta 2004, 15:34
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa CS » Utorok, 21. Augusta 2007, 21:29

na tej koktavke by klaklo turbo tak ci tak...
chipnut ok... pokial ti je jedno ze nebudes splnat eco normi ktore budu za n rokov
ale jedine ak tak zakladnu mapu - ziaden extrem
o WV diesloch.. no coment... dymiaci traktor patri na pole a nie na cestu
ja som dal upravit maps na mojom cviriku, zakladnu mapu - ziaden extrem
140-170hp 340-428nm dymivost ziadna, spotreba 1-1,5l nizsia
technik z TOY na tom jazdil a ... " jazdi to jak prasa 177hp auris je oproti tomuto leniva sunka"
dalo by sa z toho vytlacit aj cez 200hp ale to by bola uz hovadina (zivotnost by isla rapidne dole a bolo by to podstatne drahsie) a menit turba.... atd. to je uz uplny nezmysel na tento typ auta... to patri do motosportu

mozem len odporucat http://www.bitpower.cz" target="_blank
Naposledy upravil/-a CS v Streda, 22. Augusta 2007, 11:51, upravené celkom 1 krát.
CELICA ST185RC Carlos Sainz
CELICA ST205 GTfour
ex CELICA ST205 GTfour WRC
2x ex CELICA ST165
ex HILUX 3.0 D4D at
ex RAV4 1.8i 3D

fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fajry » Utorok, 21. Augusta 2007, 22:00

CS, nemalo to byt skor http://www.bitpower.cz ?
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

tomas8
panic
Dátum registrácie: Utorok, 14. Augusta 2007, 13:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomas8 » Utorok, 21. Augusta 2007, 22:05

ToyoCarE napísal:ked si pri vyfukoch,, ja chcem duplex od HKS,,, od nich si objednaj,, a budes mat zvuk ako nikto,,, ak chces vyysi vykon,,,, kup si silnejsie auto,,, v tom pripade ta nebude stat tolko ako uprava motora,, nebudes znizovat zivotnost motora,, a zabranis pripadnej dost zvysenej spotrebe
mas krasne rady :lol: , tak zvazim a zajtra pojdem vybrat dajake porsche :lol:
aj ja som chcel duplex ale na ravku mi nikto nechce dotat ziadny co by v pohode mohol byt, zohnali mi tak za 50litrov 8) , a pokial viem na dizly mi to zvuk nespravi ale koli vykonu som to chcel, sak este budem hladat
Rav4 r.v.02

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Utorok, 21. Augusta 2007, 22:52

nakontaktuj Jafera,,, on sa tym zivi,,, vyraba vyfuky. Aj mne bude robit,, je tu zaregistrovany,,, ale davno tu nic nenapisal,, tak id na http://www.pokec.sk" target="_blank a tam ho najdes urcite,, tam ma nick jafer1

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Utorok, 21. Augusta 2007, 22:58

a nemyslel som, ze mas ist kupit hned Porsche,, ale aj Toyota ma dva druhy dieslov,,, aspon tie novsie,,,

tomas8
panic
Dátum registrácie: Utorok, 14. Augusta 2007, 13:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomas8 » Utorok, 21. Augusta 2007, 23:18

dik za kontakt, ja viem robil som srandu , ja som ale s autom celkom spokojny teraz to kus zacinam prerabat z dnu, je to ine jak klasicke auto
Rav4 r.v.02

Elvis
Toyota guru
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 12:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Elvis » Piatok, 24. Augusta 2007, 11:26

hello deti, som tu dlho nebol a reku ze hen, jake bujne debaty.

1) tvrdit ze " nemecky software kazi japonske motory" je ciry nezmysel. Ako moze vediet RJ ze ten software je nemecky? RJ nevie ani prd, len to, co sa jej nakaze. Ja by som povedal ze ze amatersky software dojebabre motor. Vseobecne sa japonske RJ (denso napr) u nas nedaju upravovat, vid clanok o podvodoch s cipovanim Avensisu D4D v autotuningu 3 cisla spat, skutocne krasny priklad toho, ako sa u nas podnika v tejto oblasti. skusim to nascanovat a postnut. Ak by si si dal cipovat auto, TRVAJ na tom ze chces v tej cene graf z brzdy TVOJHO auta PRED a PO uprave!

2) motory odchadzaju zvacsa preto, lebo clovek co upravoval mapy je totalny amater. Pobrowsujte si ceske fora, je tam prikladov az az. Vravim zvacsa. Dalsi problem je ten, ze vyssi vykon = vyssie opotrebovanie motora a jeho sucasti. Takze turbo je viac namahane (vyssi tlak = vyssia teplota) a hlavne ludia NEMAJU vo zvyku turbo motor po nakladacke nechat vychladit - a to je 99% vsetkych problemov

3) Ine ako TTE by som do Toyoty nedaval, nie je to sice lacne, ale chlapci VEDIA co robia

4) Velmi dobru pracu so sa vyfukov tyka, odvadza AMA v modre, mal som to na mr2 a viem ze do corolly budem davat opat tam. TTE je tiez super, ale stale musi dodrziavat iste limity ktore ta brzdia. Co som pozeral testy vyfukov (rozumej zadnych tlmicov) na celice vvtli, najlepsie dopadly tlmice priamo od toyoty - TRD, za nimi az boli znacky ako HKS a pod. Ale to su vsetko ceny vesmirne.
Obrázok
Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Piatok, 24. Augusta 2007, 19:34

to Elvis,,, ja som si to nevymyslel,,, ale cital,,, ci to je aj pravda,, ,to neviem,,, ak je to konina,,,tak to treba povedat autorovi clanku,,, len neviem ktoremu,, ja si nezapisujem,, co citam, ze kto to napisal

TommyDS
panic
Dátum registrácie: Utorok, 19. Júna 2007, 18:42
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyDS » Štvrtok, 30. Augusta 2007, 10:24

elvis: nemusis to scannovat je to tu: http://www.profituning.sk/Afera.pdf" target="_blank" target="_blank

Niekedy som vela rozmyslal o chiptuningu, ale cim som starsi a nejak viac uvedomely, je to prva vec co zamietam ... Ak xce niekto vykon, tak treba na to v prvom rade velke prachy a potom aj sikovnost a kovane veci mozu ist do motora... Pokial si xces len trosku zlepsit vykon tak vyfukove potrubie, upravene sanie, etc
Inak Koktavky su zname tym, ze turba na nich rady odchadzaju :?
A este k BitPower: Znamy ho mal v aute, jazdil s nim preteky do vrchov, a bol velmi spokojny, na bezne jazdenie si nahodil normalny program, na preteky odladeny sportovy mod a ziadne problemy
Today FIAT, Tomorrow Toyota ??? Maybe ...
Fiat Bravo 1.6MJT 120k/300Nm :)

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Štvrtok, 30. Augusta 2007, 10:34

ja som za moznost taku,, ze vymenit za motor,,ktory ma ten vykon,,ktory by som dosiahol upravou,,, napr na Carinke mam motor 93kW,,, a dam tam motor 129kW,,, ten narast by sa dal urobit upravou,,, ale stalo by ma to vela penazi,, spotreba by isla velmi hore,, a zivotnost by utrpela dost.

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Štvrtok, 30. Augusta 2007, 15:16

ToyoCarE napísal:ja som za moznost taku,, ze vymenit za motor,,ktory ma ten vykon,,ktory by som dosiahol upravou,,, napr na Carinke mam motor 93kW,,, a dam tam motor 129kW,,, ten narast by sa dal urobit upravou,,, ale stalo by ma to vela penazi,, spotreba by isla velmi hore,, a zivotnost by utrpela dost.
do cariny davali 129kw motor? ktory? ci je to z inej Toy? Lebo toto sa neda spravid napr na celice GTFOUR... kde uz lepsi seriovo nieje
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

Elvis
Toyota guru
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 12:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Elvis » Štvrtok, 30. Augusta 2007, 16:15

gabo - hej, posledne kusy cariny e GT mali motor zo 6th gen celici GT, ale narazit na take auto je uuuplna fantazia
Obrázok
Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Štvrtok, 30. Augusta 2007, 23:36

to elvis,,,, chcem to najlepsie co sa da urobit,, ,samo idealne by bolo 3S-GTE,, ale Markus z NDR,,ktory to ureobil,,, tak mi povedal,,ze to prerabal dva roky,,, takze od toho som upustil,, ale to je OT,,, k chipovaniu,,, ked nieje ina moznost,,, a clovek napr urobi hard upravu na motore,, ,tak sa tomu nevyhne,,, bo naco by ti boli vstrekovace ktore maju vacsi priemer,, ked RJ da tolko isto benzinu ako predtym.

CS
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 29. Augusta 2004, 15:34
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa CS » Piatok, 31. Augusta 2007, 01:56

zvysenie vykonu

A, lacne (8-20tis) = ucinne chiptuning (iba pri turbomotoroch)

B, drahe (5-komu ako hrabe) = velmy malo ucinne, tuzing - to co robi 90% ludi, iba zhovadia a zlikviduju auto, lebo si myslia, ze pojedli vsetku mudrost sveta

C, sakra drahe (unlimited) = velmy ucinne, kompletna uprava (skor vhodne na motosport)

swap (skor C)... drahe (20-50-100...)ked si niekto mysli, ze to je lacne zvysenie vykonu, tak je na omyle
(treba, vykalkulovat aj cas a nervy, a nielen to co stoji novy motor - stary motor)

z toho vypliva
A pre rodinne auto a auto na kazdy den
C pre funcar
B pre tych co to nemaju v hlave este utrasene, ked sa im to s vekom utrasie prejdu na moznost A a C
CELICA ST185RC Carlos Sainz
CELICA ST205 GTfour
ex CELICA ST205 GTfour WRC
2x ex CELICA ST165
ex HILUX 3.0 D4D at
ex RAV4 1.8i 3D

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní