Celoročné svietenie
Moderátor: Elvis
- wakkee
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 1. Júna 2005, 09:42
- Kontaktovať používateľa:
Re: Celoročné svietenie
co sa zavzdusnujete o chvilu tu je 15.oktober a svietia vsetci 
- wilson
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 13. Apríla 2005, 10:52
už sa neviem dočkaťwakkee napísal:co sa zavzdusnujete o chvilu tu je 15.oktober a svietia vsetci
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI
- yeska
- začiatočník
- Dátum registrácie: Piatok, 11. Mája 2007, 14:46
Človek by povedal, že normálny a rozumný vodič pochopí, blbeček potrebuje pomôcť.
Ak sa niekto chce hrať na frajera a držať sa sloganu: ''som chudák, preto nesvietim'', budiž..., tomu niet pomoci.
Pre toho, kto začína premýšľať nad svojim mylným a chorým presvedčením (je každému jasné o čo ide) a rád by aj začal svietiť, no nechce vyzerať ako blbec, ktorý mení kabát....mám riešenie:
Modul rozsvecovania Autolight bol navrhnutý pre dva varianty využitia:
1) ak sa snímač umiestni na tmavú podložku (napr. prístrojovú dosku, alebo do poistkovej skrinky) slúži ako jednoduchý modul pre automatické rozsvecovanie svetiel
2) ak sa snímač umiestni na čelné sklo, ovládanie rozsvecovania svetiel bude v závislosti od vonkajšieho svetla, pričom citlivosť snímača je možné prispôsobiť individuálnym požiadavkám zákazníka. V tomto režime sú svetlá bežne vypnuté a až keď sa zotmie, alebo vozidlo vôjde do tmavého prostredia, počas búrky, hustého dažďa, sneženia ... sa svetlá automaticky rozsvietia. Jeho činnosť je plne automatická a teda nie je potrebné svetlá manuálne ovládať.
Autolight ovláda svetlá v nasledujúcich situáciách:
- pri vjazde/výjazde do/z tunelov
- pri vjazde/výjazde do/z garáží, podzemných parkovísk...
- v noci
- keď sa zotmie (napríklad pri hustom daždi, búrke, alebo snežení)
- automaticky vypína svetlá pri vypnutí kľúča zapaľovania
- výborne pracuje i pri neštandardných svetelných podmienkach (napríklad prejazd cez tiene stromov...)
Tento produkt je možné pripojiť k pozitívne, alebo negatívne ovládaným svetlám!
Tlačidlo, ktoré je umiestnené na snímači a je teda veľmi dobre prístupné, umožní v niektorých špecifických situáciách jednoducho celé zariadenie vyradiť z činnosti.
Tento modul bol navrhnutý a naprojektovaný vo Veľkej Británii a spĺňa i tie najprísnejšie normy EU! Viac informácií o pripojení a funkciách nájdete v prílohe.
Treba si namontážovať a potom už len pokrčiť ramenami: ''já bych nesvítil, mne to samo sa''.
Ak sa niekto chce hrať na frajera a držať sa sloganu: ''som chudák, preto nesvietim'', budiž..., tomu niet pomoci.
Pre toho, kto začína premýšľať nad svojim mylným a chorým presvedčením (je každému jasné o čo ide) a rád by aj začal svietiť, no nechce vyzerať ako blbec, ktorý mení kabát....mám riešenie:
Modul rozsvecovania Autolight bol navrhnutý pre dva varianty využitia:
1) ak sa snímač umiestni na tmavú podložku (napr. prístrojovú dosku, alebo do poistkovej skrinky) slúži ako jednoduchý modul pre automatické rozsvecovanie svetiel
2) ak sa snímač umiestni na čelné sklo, ovládanie rozsvecovania svetiel bude v závislosti od vonkajšieho svetla, pričom citlivosť snímača je možné prispôsobiť individuálnym požiadavkám zákazníka. V tomto režime sú svetlá bežne vypnuté a až keď sa zotmie, alebo vozidlo vôjde do tmavého prostredia, počas búrky, hustého dažďa, sneženia ... sa svetlá automaticky rozsvietia. Jeho činnosť je plne automatická a teda nie je potrebné svetlá manuálne ovládať.
Autolight ovláda svetlá v nasledujúcich situáciách:
- pri vjazde/výjazde do/z tunelov
- pri vjazde/výjazde do/z garáží, podzemných parkovísk...
- v noci
- keď sa zotmie (napríklad pri hustom daždi, búrke, alebo snežení)
- automaticky vypína svetlá pri vypnutí kľúča zapaľovania
- výborne pracuje i pri neštandardných svetelných podmienkach (napríklad prejazd cez tiene stromov...)
Tento produkt je možné pripojiť k pozitívne, alebo negatívne ovládaným svetlám!
Tlačidlo, ktoré je umiestnené na snímači a je teda veľmi dobre prístupné, umožní v niektorých špecifických situáciách jednoducho celé zariadenie vyradiť z činnosti.
Tento modul bol navrhnutý a naprojektovaný vo Veľkej Británii a spĺňa i tie najprísnejšie normy EU! Viac informácií o pripojení a funkciách nájdete v prílohe.
Treba si namontážovať a potom už len pokrčiť ramenami: ''já bych nesvítil, mne to samo sa''.
...Toyota, rozhodne Toyota

-
ToyoCarE
preco nie,, ale ako to funguje pri nasich mrkackach?
Drbnuti Orawci,,, dnes som presiel pol SR,,, a na Orawe pri hustom dazdi kazde stvrte auto nesvietilo,,, im nepomoze nic,,, ani ked sa zabiju,,, dalej,, predbiehal Nomestovec vo velkej zakrute,,, plna ciara,,, kamion v protismere,,, nevadi,,sak sa kamion uhne,,, co na tom, ze pomaly suchal zvodidla,,,
PS: vykidnuty kamion na Donovaloch,,, keby ze nalozeny,,, ale prazdny,,, pekne polozeny v priekope na boku,
Drbnuti Orawci,,, dnes som presiel pol SR,,, a na Orawe pri hustom dazdi kazde stvrte auto nesvietilo,,, im nepomoze nic,,, ani ked sa zabiju,,, dalej,, predbiehal Nomestovec vo velkej zakrute,,, plna ciara,,, kamion v protismere,,, nevadi,,sak sa kamion uhne,,, co na tom, ze pomaly suchal zvodidla,,,
PS: vykidnuty kamion na Donovaloch,,, keby ze nalozeny,,, ale prazdny,,, pekne polozeny v priekope na boku,
- Dark
- začiatočník
- Dátum registrácie: Štvrtok, 26. Októbra 2006, 19:14
automaticke rozsvecovanie ,atomaticke prepinanie ,atomaticke...........a co este ?????hadam clovek je na tolko rozumna a inteligentna bitost ze vie usudit sam kedy ma co spravit a nepotrebuje na to sa stroje!!!!!
-
ToyoCarE
hmmm nikdy si sa nezabudol po sadnuti do auta priputat,,,alebo nic ine? ked si zamysleny,,alebo z ineho dovodu,,, tak mozes zabudnut aj rozsvietit,, ja to nezabudnem,,, to ked treba svietit,,, tak nespekulujem,, a nezabudnem,,,
- Dark
- začiatočník
- Dátum registrácie: Štvrtok, 26. Októbra 2006, 19:14
zabudol cobi nie ale vzdy to bolo kurva drahe....... ale nechavat taketo ukony na atomatizaciu ????? to je blbost.......
-
ToyoCarE
aj preto som proti takymto blbostiam,,, ved clovek nema tolko veci na praci ked sadne do auta,,, aby nemohol zasvietit,,, ja som mal na autoskole jazdy vzdy o pol piatej rano (robil som ju popri skole a bol to mesacny rychlokurz) takze tam sa svietilo vzdy,,, takze odtial mam to,, ze ked sadnem do auta,,tak hned rozsvietim,, ak je to potrebne
- DDD
- panic
- Dátum registrácie: Sobota, 25. Novembra 2006, 12:03
Hm, tak neviem, asi som chudak.yeska napísal:Človek by povedal, že normálny a rozumný vodič pochopí, blbeček potrebuje pomôcť.
K tej spotrebe a ziarovkam - kludne pridem na fizlicu, hodim 10 ziaroviak o stenu a vylejem 10 litrov benzinu do kanala, ked potom dostanem stempel ze za slnecnych dni budem mat vynimku. Pokial ma niekto cez den nie je schopny vidiet, nech ide ocnemu, pripadne vrati vodicak, pretoze nie je schopny viest motorove vozidlo.
A ano som blavak, ak by sa chcel niekto do toho obut.
Este aby to nebolo pochopene zle, za znizenej viditelnosti pochopitelne svietim, ale za normalnej odmietam takuto buzeraciu stada.
Sry ak som sa niekoho dotkol, ale uz mi to lezie na nervy, dost som vahal ci postnem ale musim.
Celica GT 6gen, 3S-GE
Ducati Multistrada 1000 DS
Jap car: Hell yeah!
Jap moto: Hell NO!
necital som rozvoj tejto diskusie, len tolko som chcel podotknut, ze svietenie pocas slnecneho dna je dolezitejsie ako pri beznej vysokej oblacnosti. preco? lebo ta oslnuje vsetko, slnko, odlesky... omnoho lepsie vidno auto, ktore svieti v takychto podmienkach.
celorocne svietenie je dobre preto, lebo niektorym telatam nevysvetlis kedy je uz naozaj znizena viditelnost a treba rozsvietit, tak im to nakazes na stalo... na slovensku bohuzial ina cesta nevede, ludia sa nevedia spravat...
celorocne svietenie je dobre preto, lebo niektorym telatam nevysvetlis kedy je uz naozaj znizena viditelnost a treba rozsvietit, tak im to nakazes na stalo... na slovensku bohuzial ina cesta nevede, ludia sa nevedia spravat...

Radšej mŕtvy ako druhý...
- DDD
- panic
- Dátum registrácie: Sobota, 25. Novembra 2006, 12:03
Hej, najlepsie su zapnute svetla pri zapadajucom slnu na horizonte za tebou, vtedy je to dokonale maskovanie. Pripadne SUVcko za mnou plnu palbu do spataku (s este o 1500% svietivejsimi xenonmi na oslnivu jazdy mestom do prace a spat), vtedy som nebezpecny, lebo trt vidim.
Pokial nejake tela niekoho zastreli, budem sa chodit davat kazde rano kontrolovat ja, ze nechcem nikomu ublizit? Preco chcu za ciny inych preventivne trestat mna? A ked zabudol vtedy, tak ako ten zakon zariadi ze uz nezabudne? Tym ze budu monocajti vypalnicit mna?
Pokial nejake tela niekoho zastreli, budem sa chodit davat kazde rano kontrolovat ja, ze nechcem nikomu ublizit? Preco chcu za ciny inych preventivne trestat mna? A ked zabudol vtedy, tak ako ten zakon zariadi ze uz nezabudne? Tym ze budu monocajti vypalnicit mna?
Celica GT 6gen, 3S-GE
- yeska
- začiatočník
- Dátum registrácie: Piatok, 11. Mája 2007, 14:46
Tak ako chlapci, svietite?
Ak niekto z vas cestoval v piatok 19.10.2007 rano, smer Lamač....., urcite postrehol nepriestrelnu hmlu a ja som v premavke, na ceste, v rannej spicke...hadajte co? Napocitala som cca 6-8 aut bez zapnutych svetiel. Byt rancerkou, tak strielam za jazdy
oprava: 12.10.2007
Ak niekto z vas cestoval v piatok 19.10.2007 rano, smer Lamač....., urcite postrehol nepriestrelnu hmlu a ja som v premavke, na ceste, v rannej spicke...hadajte co? Napocitala som cca 6-8 aut bez zapnutych svetiel. Byt rancerkou, tak strielam za jazdy
oprava: 12.10.2007
Naposledy upravil/-a yeska v Nedeľa, 14. Októbra 2007, 19:53, upravené celkom 1 krát.
...Toyota, rozhodne Toyota

- fajry
- administrátor
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
yeska, ja by som Ti nabijal pusky. Tiez som isiel rano tym smerom (tak ako kazde rano - zeby nahoda
) a jeden nesvietiaci ma skoro zostrelil. Skaredak jeden neoholeny na hnusnom nissane
... vsetko je to o ludoch a ich rozume. Ja svietim tam kde treba a svietim tam, kde si myslim, ze je to pre moju bezpecnost vhodne. Snazim sa byt ustretovy aj voci inym vodicom ...
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
-
ToyoCarE
uplne najhorsi su tzv jednooki,,, hlavne v noci,, a ked im svieti to jedno a na zlej strane,, proti vyhlaske,,, teda pri krajnici,,, ale bezohladnost vodicov by sa mala trestat maximalne ako to ide,,, zakon o svieteni za hmly,, dazda,, atd,, porusenie? za kazde 100 verejnoprospesnych prac,,,
- cahir
- MX-5 guru s malým zmrdom
- Dátum registrácie: Sobota, 1. Januára 2005, 12:39
ad jednooki.. pokial je to na modernom aute, tak vo vela pripadoch je nemozne to vymenit iba tak na pume, ci parkovisku.. takze voci tomu som zhovievavy. zazil som to na vlastnej kozi.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných