nemam momentalne cas velmi argumentovat, ale..
Preco potom napriklad v Rakusku je 160 povolena vsade tam, kde je premenlive dopravne znacenie ?
1.Ja tiez chapem, ze ked sa somarikovy v 160tke objavi na ceste znizeniu poctu pruhov 500 metrov pred zuzenim pri predbiehani dalsieho auto co ide 155km/h, tak on to zvladne. Aj dalsich 100 ludi to zvladne... .
2.Taktiez drgi ked pojde svojich 180km/h s dalsim autom vedla seba (cim by pri 160km/h az tak neprosil predpis) a z odpocivadla pride teta na felicii s rychlostou ledva 40km/h. Co to ze u nas su v pohode vyjazdi z odpocivadiel / benziniek v zakrute. Drgi to s prehladom zvladne, kedze je skuseny vodic, prida na 220 a bude.
3.Somarik si pojde po 2prudovej dialnici a zacne predbiehat kamion, ten hnusne zakerne porusi predpis a zacne predbiehat aviu na cele kolony. Somarik to zvladne, ubrzdi, dokonca by ani pripadnu nehodu nezavinil on. To ze by v tej kolone v pripade kolizie buralo dalsich 10 aut uz nikoho netrapi.
4.Ja chapem, ze ked za zakrtou bude stat kolona aut pred burackou a drgi sa bude rutit rychlostou 160km/h, tak ze on zabrzdi, stihne este poskytnut prvy pomoc vsetkym dookola a efektne pokracovat v ceste. No co ostatny, menej skuseny vodici, ktory maju tiez PLNY narok ist 160 km/h.
Co ma TOTO spolocne s pocasim ?
Su faktory ktore viem ovplivnut, odhanut, predvidat. Ale su dalsie, na ktore nemam vpliv ja, ale urcuju ich parametre cesty. (preto je aj ina rychlost na okreske ako na dialnici!, tak dajme na okresku 130 a bude vystarane, vsak pred zakrutou zabrzdim

.
k 1. -> ak by bolo normalne znacenie, vsetci s prehladom vedia, ze uz sa nepredbiehame. Ale zazil som N*n pripadov kedy toto riesene dobre nebolo.
k.2 -> auto ma po vyjazde moznost zrychlit na minimalnu povolenu rychlost na dialnici. Priemerne auto, nie auto s 150 a viac konmi... . Mate pocit ze tieto vyjazdy a zjazdy z dialnice su vsade o.k ? Nemali by byt v zakrute atd, no mam menovat kde su v zakrutach ?
k.3 -> porusenie predpisu, beriem. Ale co maju kurna ty kamionisti robyt ? By som sa spytal na toto Gaba, aky ma nazor... . Ak by boli 3pruhy, nenastal by problem
k.4 -> som nostradamus alebo co ? Ja viem predvidat ze ked mrze, bude na ceste namraza. Ale neviem predvydat buracku za zakrutou, opravu cesty za zakrutou a mnostvo inych veci ku ktorym ti pomoze premenlive dopravne znacenie.