Zimné gumy - rýchlostný index

Fórum o všetkom, čo vás zaujíma ...

Moderátor: Elvis

Používateľov profilový obrázok
rado
panic
Dátum registrácie: Streda, 5. Apríla 2006, 09:12

Zimné gumy - rýchlostný index

Príspevok od používateľa rado » Sobota, 14. Októbra 2006, 12:17

Caute vsetci,

Netusite ako je to v SR s predpismi ohladne rychlostneho indexu na zimne pneumatiky? Vsetko co som nasiel bolo na ceskych forach, a tam som sa docital ze v CR moze byt na zimnych pneu index o stupen nizsi, plati nieco podobne aj u nas?

Viem ze to policajti asi aj tak nekontroluju, ale jeden nikdy nevie. Dalsia zaujimava vec je ze v technickom nemam rychlostny index vobec uvedeny pri normalnych pneumatikach (riadok 41) len pri alternativnych - pri druhom aute som ho mal vypisany aj na tom riadku 41.

Ale fakt neplanujem jazdit v zime na Orave 210 km/h :) (index H) tak neviem preco by som mal dat o 2000 Sk viac za zimne pneumatiky s tymto indexom.

Rado

Používateľov profilový obrázok
AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Sobota, 14. Októbra 2006, 20:21

podla mna rychlostny index nebol uvedeny pretoze sa da vydedukovat z maximalnej rychlosti auta. podla mojho skromneho a sprosteho nazoru policajti o indexoch nic nebudu vediet a kup si taky index, aby korespondoval s tvojou maximalkou, pripadne o stupen nizsi ak chces. ale to je moj nazor

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných