Hrdzaveju vam kotuce?
Moderátor: Elvis
- cahir
- MX-5 guru s malým zmrdom
- Dátum registrácie: Sobota, 1. Januára 2005, 12:39
Hrdzaveju vam kotuce?
stala sa mi taka vec - este v zime som si to vsimol (po 3/4 roku pouzivania) ze ked mam 'studene' brzdy, pocujem pri brzdeni take suchanie. . bolo mi to divne, nikdy predtym som to nezpozoroval, tak som si neni uplne isty, ci som bol hluchy, maval nahlas hudbu, alebo to jednoducho nerobilo. .
ked som kupil hlinikace disky, nahodou som zistil, cim je to zapricinene. ked necham auto dlhsie odstat vytvori sa mi na kotucoch jemny film hrdze. bol som sokovany, ked som si umyval auto na dvore a po par hodinach co som ho lestil - vidim kotuce uplne zmenili farbu. ziaden ocelovy odlesk... a vlastne potom mi to aj doslo, ze pri brzdeni sa to zosucha a uz potom nepocut nic. som sa trosku rozpisal..
ale chcel som sa opytat, ci je to bezne. . ja osobne som sa s tym teda este nestretol. aj ked som x krat chodil s otcovym civicom, nikdy som nezpozoroval ten 'suchavy' zvuk od brzd..
ked som kupil hlinikace disky, nahodou som zistil, cim je to zapricinene. ked necham auto dlhsie odstat vytvori sa mi na kotucoch jemny film hrdze. bol som sokovany, ked som si umyval auto na dvore a po par hodinach co som ho lestil - vidim kotuce uplne zmenili farbu. ziaden ocelovy odlesk... a vlastne potom mi to aj doslo, ze pri brzdeni sa to zosucha a uz potom nepocut nic. som sa trosku rozpisal..
ale chcel som sa opytat, ci je to bezne. . ja osobne som sa s tym teda este nestretol. aj ked som x krat chodil s otcovym civicom, nikdy som nezpozoroval ten 'suchavy' zvuk od brzd..
- CelicaNR
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 3. Augusta 2004, 16:44
- Kontaktovať používateľa:
Cahir: presne ako vravis, mna najviac dozralo, ked som nahodil nove kotuce, dierkovane s drazkami, no uuuuuuplne naaaaadherne, sa leskli cele, a po cca 3 dnoch boli cele hrdzave... islo ma roztrhnut.. lebo vyzerali ako keby mali 10 rokov a isli sa rozpadnut (samozrejme pri pohlade z dialky).
Takze je to tak, a ten zvuk mam pravidelne, co je cudne hlavne zo zadnych... mne to osobne nevadi, pokial to auto nezbrzduje.. ale to mozu robit aj zle nafukane gumy, ze?
Takze je to tak, a ten zvuk mam pravidelne, co je cudne hlavne zo zadnych... mne to osobne nevadi, pokial to auto nezbrzduje.. ale to mozu robit aj zle nafukane gumy, ze?
Sweet and sexy..
tobe CH-R 1.8 Hybrid ... 11.1sec@0-60mph
Octavia RS 2.0 ... 6.9sec@0-60mph
exDucati 0.8 Monster ... 4.2sec@0-60mph
exCelica 2.0 GT with 3SGE ... 7.6sec@0-60mph
tobe CH-R 1.8 Hybrid ... 11.1sec@0-60mph
Octavia RS 2.0 ... 6.9sec@0-60mph
exDucati 0.8 Monster ... 4.2sec@0-60mph
exCelica 2.0 GT with 3SGE ... 7.6sec@0-60mph
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
chalani viete mi povedat ci sa na mojej corolle e11 daju dat dole bubny? ak hej tak ako pliz? rad by som ich ocistil a natrel farbou. Kamarat mi povedal ze na vacsine aut to ide lahko dolu. No ja som si nic "lahkeho" nevsimol, resp. mozno tam ten bubon je pekne pripeceny. Dalsi problem je ze farbu do 650 stupnov na vyfuky, alebo brzdove farby sice sa daju zohnat, ale v cervenej fabre som to fakt nikde nevidel... poradte, dik
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- AndyGTP
- Vševed
no dnes som uspesne natrel bubny na :racing red:, uz len alu disky cheche
a nastriekal a odhrdzuval som to na naprave, boli tam pripecene, kladivkom gumenym nesli a odskrutkovavat-odtlacat sa mi ich nechcelo, vysledok je aj tak rovnaky:)
a nastriekal a odhrdzuval som to na naprave, boli tam pripecene, kladivkom gumenym nesli a odskrutkovavat-odtlacat sa mi ich nechcelo, vysledok je aj tak rovnaky:)
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- Tomas
- začiatočník
- Dátum registrácie: Pondelok, 16. Augusta 2004, 12:29
- Kontaktovať používateľa:
Tiez som teraz cez vikend striekal bubny, ale klasicky - cierna matna. Bol som prekvapeny, hrdzave boli po 6 rokoch iba na par miestach.
Velmi mi na brzdy pomohol cistic brzd od fy. Kim Tec, maju to vo Finalmonte v Ruzinove, stoji nieco cez 100 Sk. Je to dobra haluz, cistic stecie aj so spinou na zem, hned sa odpari a na zemi ostane iba prach. Hned na prvy krat boli brzdy ako nove. Mozno to pomoze Cahirovi, ten film hrdze sa mi teraz tvori menej a menej to aj skripe na zaciatku jazdy.
Velmi mi na brzdy pomohol cistic brzd od fy. Kim Tec, maju to vo Finalmonte v Ruzinove, stoji nieco cez 100 Sk. Je to dobra haluz, cistic stecie aj so spinou na zem, hned sa odpari a na zemi ostane iba prach. Hned na prvy krat boli brzdy ako nove. Mozno to pomoze Cahirovi, ten film hrdze sa mi teraz tvori menej a menej to aj skripe na zaciatku jazdy.
Toyota Yaris 1.0 VVTi, r.v. 1999
Honda Civic 1.6 Vtec, r.v.2004, sedan
Honda Civic 1.6 Vtec, r.v.2004, sedan
- AndyGTP
- Vševed
nuz cahir, ja z financnych dovodov sa urcite budem obzerat iba po 14" diskoch, kedze pneu mam nove, maju iba 3000 km a na kupu insieho rozmeru diskov nez teraz mam spojeny s kupou nizkoprofil pneu, to by bolo moc, na to bych sa nezmohol
- cahir
Tomas > ty si tym ocistil normalne kotuce? a hovoris, ze sa ti teraz menej tvori hrdza?
inak rozmyslam, ci mam natriet strmene na brzdach, len vobec sa neviem rozhodnut, aku farbu dat. paci sa mi vervena, len nie som si isty, ci sa to hodi k mojej farbe.. mozno skor strieborna ak taka je. a ci to mam vobec robit.
Andy > jo z toho dovodu ja mam iba 15" .. bolo mi luto vyhadzovat na nove gumy, ked tie co som mal boli jazdene jedno leto. a vystihol som akciu na 15" OZ tak som si povedal, ze radsej 15" OZ ako nejake shitove 16"ky..
inak rozmyslam, ci mam natriet strmene na brzdach, len vobec sa neviem rozhodnut, aku farbu dat. paci sa mi vervena, len nie som si isty, ci sa to hodi k mojej farbe.. mozno skor strieborna ak taka je. a ci to mam vobec robit.
Andy > jo z toho dovodu ja mam iba 15" .. bolo mi luto vyhadzovat na nove gumy, ked tie co som mal boli jazdene jedno leto. a vystihol som akciu na 15" OZ tak som si povedal, ze radsej 15" OZ ako nejake shitove 16"ky..
- AndyGTP
- Vševed
Cahir - jo daj bacha na gycovy nasilny tuning typu nehodiaca sa farba k striebornej karoserii. Podla mna tmava modra alebo strieborna by ti sekla. Ale strmene sa tiez bojim farbit, najprv nech mi dakto da rady ako to nepokakat a az potom sa do toho pustim. Inac striebornu farbu najdes ovela skor nez tie ine, aspon ja som mal problem. Dokonca tuto som si doniesol z francie z vyletu teraz, za 5 eur. Btw, kolko stali tie Oz?
a na ostatnych -nemate dakto obrazky a ceny original toyotackych elektronov? jak sa totiz obzeram, vsetky vkusne a negycove elektrony su dost drahe... 4000 sk. Ja som chcel daco okolo 3000 sk... co uz...
a na ostatnych -nemate dakto obrazky a ceny original toyotackych elektronov? jak sa totiz obzeram, vsetky vkusne a negycove elektrony su dost drahe... 4000 sk. Ja som chcel daco okolo 3000 sk... co uz...
- cahir
andy >> heh
) ja som chcel povodne kupovat disky s tym, ze 4litre za kus. . ale ked som videl tie superturismo tusim za 5.500,- tak som siel do toho.. . neodolal som tomu designu 
ja som zas moc nechcel 5 lucove disky. na kazdej fabke octavke su.. ale najkrajsie disky ma podla mna corolla T-sport. to su 10 lucove..
inak celkom dobre akcie na OZety boli na BA autosalone (proracing.sk) kamos kupil celkom dobre. tiez 15" ale tusim model Hydra. moc ma nebrali, pokial som ich nevidel nahodene na aute.
inak ja nemam striebornyy lak na aute. to je taka sivomodra metaliza. takze farba strmenov sa veeelmi tazko voli
asi tou striebornou nic nepokazim. .
ALL > btw, je to pravda, ze "origos" toyotacke disky vyraba O.Z. ?
ja som zas moc nechcel 5 lucove disky. na kazdej fabke octavke su.. ale najkrajsie disky ma podla mna corolla T-sport. to su 10 lucove..
inak celkom dobre akcie na OZety boli na BA autosalone (proracing.sk) kamos kupil celkom dobre. tiez 15" ale tusim model Hydra. moc ma nebrali, pokial som ich nevidel nahodene na aute.
inak ja nemam striebornyy lak na aute. to je taka sivomodra metaliza. takze farba strmenov sa veeelmi tazko voli
ALL > btw, je to pravda, ze "origos" toyotacke disky vyraba O.Z. ?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní