Volitelna vybava

Fórum o všetkom, čo vás zaujíma ...

Moderátor: Elvis

Používateľov profilový obrázok
macik
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 20. Februára 2007, 22:29

Volitelna vybava

Príspevok od používateľa macik » Štvrtok, 23. Októbra 2008, 23:30

Mal som dnes burlivu debatu o vybave toyot. Udajne chcel pred par tyzdnami kupit yarisa, ale stroskotal na tom, ze veci, ktore chcel vo vybave, neboli volitelne - nachadzali sa len vo "vyssej rade", ktora zase obsahovala kopec prkotin ktore nechcel, a vneposlednom rade bola drahsia. A predajca povedal, ze to jednoducho tak je, ze volitelne prvky jednoducho niesu.

Samozrejme som mu nechcel verit, tak som sa teraz pozrel na toyota.sk.... a.... cuduj sa svete - ono fakt - v legende k cennikom je prazdna gulicka oznacujuca, ze prvok je pri danej vybave volitelny, ale v samotnom cenniku ani v specifikaciach vybav ziadne volitelne prvky niesu...

(bavime sa o veciach ako airbagy naviac, stabilizacny system, nastavitelny volant, siber a podobne... nie prkotiny typu "sportove" pedale alebo chromova hlava radiacej paky)

Kto ste poslednou dobou kupovali novu toyotu? Ako to bolo (je)?
Hunyadi ix20 1.6 CVVT
EX: Honda Civic Type S 8g (UFO)
EX: Corolla E10, 4E-FE, 3D, Social Edition 299000km

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Re: Volitelna vybava

Príspevok od používateľa AndyGTP » Štvrtok, 23. Októbra 2008, 23:37

pokial viem, su to celkom bezne praktiky u mnohych znaciek. ale mozu sa v tom dost odlisovat, zalezi od (ne)kvality importera a ich obchodnej politiky. Na cisto modulovatelne auta sa zvacsa aj viac caka (pol roka a viac, napr. niektore BMW atd.)

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

Otkar
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 1. Novembra 2007, 16:43

Príspevok od používateľa Otkar » Piatok, 24. Októbra 2008, 08:49

Od Importera to az tak nezalezi jedine co vie si zadefinovat je len to co ma mat v zaklade, pripadne nejaky akcny model. Ale to plati pre vsetkych japoncov a korejcanov nie len pre toyotu. Moznost variacii sa vzdy prejavy na znizenej kvalite a zvysenej cene.
Včul - Avensis T22 1AZ-FSE (dá sa) :-)

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Piatok, 24. Októbra 2008, 09:02

Zo strany výrobcu je to absolútne logické riešenie...vieš si predstaviť ten chaos a zvýšenú pracnosť, keby z linky vychádzalo každé auto iné? A kto by to asi zaplatil? Je to daň za to, že Aurisa kúpiš už za nejakých 440 tisíc.....dal by kolega za rovnaké auto "len" o 50 tisíc viac s tým, že si môže vybrať pár vecí navyše a aj tie si ešte musí doplatiť? Asi nie ;-)
Treba sa na to pozrieť aj s tej druhej strany, prípadne si skočiť do škodovky, tam sú v príplatkových veciach pomaly aj volant a kolesá :mrgreen:
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

AlfGordon
začiatočník
Dátum registrácie: Pondelok, 21. Novembra 2005, 16:31

Príspevok od používateľa AlfGordon » Pondelok, 27. Októbra 2008, 10:18

Cau Ilja, Rasto a ostatni. Nie je to take ciernobiele. Ale v sumare aplikovane na nase lazy a dolniaky - nevyberies si.
Vecou importera to aspon ciastocne je. Ked som kupoval corollu a chcel vybavu Sol, bolo mi povedane, ze jedine s dvojlitrom, pretoze s 1,4 sa nevozi. Na stupidnu otazku preco, prisla stupidna odpoved - lebo by to bolo tak drahe, ze by to nikto nezaplatil (nekupil). Na moju dalsiu stupidnu otazku preco je to ku*va mozne v Nemecku a dokonca po prepocte 1,4 Sol vyjde takmer na chlp rovnako ako u nas 1,4 Terra - mlcanie (a pohlad - tak si to kua chod kupit tam).
Toyota urcite nema filozofiu vyklikavania 250 poloziek ako napriklad Skodovka, stupne vybavy riesene formou uceleneho balika (a niekedy slusne rozdiely v cene) su ale dostupne s roznym stupnom odlisnosti v okolitych krajinach.
Corolla kombi 1,4 D-4D, 66kW
Auris 1,33 Dual VVT-i, 74 kW
Avensis T27

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní