Cca pred rokom sa mi zacal predlzovat cas startovania pri zohriatom motore, auto nechcelo naskocit a startovanie tvalo 20-30 sekund. Motor sa pri startovani dost slusne triasol, ale nenaskocil. Mam Avik 2.0 D4D 85kw motor CD-T250 (CD-FTV), r.v. 10/2004; najazdene 160tkm.
Na jar tohto roku som teda zacal s "liecbou" mojho auta nasledovne:
1. Marec 2011 - Vymena 5 rocnej baterky za novucicku Vartu Silver 87Ah + vymena palivoveho filtra - startovanie sa mierne zlepsilo...docasne
2. April 2011 - Auto som dal oservisovat kamaratovi pred STK a chel som dat spravit repas starteru, ale elektrikar mal dovolenku, tak sme s ana to vykaslali...auto startovalo, aj ked s trapenim.
3. Jul 2011 - Startovanie sa opat zhorsovalo, tak som vycistil EGR ventil (hodinka mojej bezplatnej prace
4. Ako mi v juli skapinalo startovanie, zacal som nahanat repas/vymenu startera. Komplet repas startera (vymena za repasovany kus) mi bol ponuknuty za 214E bez prace, novy neoriginalny starter v SR som nasiel najlacnejsi za 370E...oboje sa mi zdalo trosku vela, tak som kukol do PL a tu mali zrazu ten isty novy neoriginalny starter za 80E!!!! vratane dopravy na SR.
Kupil som starter od vyrobcu AS model SA0020 v tomto shope http://www.hurtowniarozrusznikow.pl/ a po vymene (zase hodinka mojho casu) mi auto startuje ako svajciarske hodinky.
Takze aby som to zhrnul, ked auto nestartuje, prva chybna suciastka musi byt starter!
Startery zasadne nekupujte na Slovensku, ale v Polsku...rozdiel v cene 400% stoji za tyzden cakania na balik z PL.
Novy aftermarket starter bude vzdy lepsi ako repasovany origo diel, hlavne, ked stoji tretinu z ceny repasu.
Dostartovania!
Bloodymirko