Spotreba oleja

všetko o tomto modeli
Používateľov profilový obrázok
Sokol
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 18. Októbra 2005, 00:39
Kontaktovať používateľa:

Re: Spotreba oleja

Príspevok od používateľa Sokol » Utorok, 22. Apríla 2008, 12:18

OPRAVA:
Spotreba oleja u mna nie je nulova po poslednej kontrole,no vzhladom na to,ze ho kazdy den taham do otacok a az po obmedzovac casto,tak si myslim,ze je velmi fajn,takze:po naj.6 tisic km od poslednej vymeny,mi ubudlo oleja asi 3-4 mm na ryske/neviem presne,kolko je to v litroch/.

To vzhladom k tomu,ze som predtym pisal,ze olej nezerie vobec-aj ked tento udaj znamena,ze zerie minimum,vzhladom k 6 tis.km a celkovo nalietanych cez 200 tis.km,vlastne ako keby nezral nic...

Sakra,no to je teda stylizacia :)
Toyota RAV4 2,0,1AZ-FE,112kW,r.v.07 AT
ex:Toyota Avensis Liftback 3S-FE,2.0,16V,94kW,r.v.98
ex:Toyota Corolla 5D,4E-FE,1,3,16V,55kW,r.v.96

Používateľov profilový obrázok
liguere
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
Kontaktovať používateľa:

Re: Spotreba oleja

Príspevok od používateľa liguere » Utorok, 14. Októbra 2008, 07:40

nadviazem na svoje predosle prispevky. po vymene oleja valvoline durablend 5w-30 (bo 5w-30 pisu v manuale, tak som to skusil = CHYBA) za valvoline max-life 10w-40 sa zda,ze spotreba oleja sa normalizuje. mam sice len cca 800 km po vymene, ale zatial nebadat nejaky ubytok. to by sa mi velmi pacilo, kedze doteraz som na 2 nadrze benzinu spotreboval oleja akurat od hornej rysky po spodnu.
ja viem ze 800 km je dost malo na nejake solidne zavery, ale ZATIAL to vyzera lepsie. mozno nebudem musiet setrit na prekruzkovanie (lebo do opravy vacsieho rozsahu nemienim ist)
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti Obrázok
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní