Chcem sa poinformovať o problémoch s takýmto štartérom. Motor má nabehané cca 195 tis.km r.v. 10-2001.
Po návšteve toyota servisu bolo zistené, že pastorok je suchý a nezasúva sa poriadne. Namazali a malo by to fungovať.
Fungovalo cca 5 dní, robí to len sem-tam ( ovela menej ako pred namazaním ) no neprestalo to.
Riešim dilemu:
1.- či vymeniť pastorok a ešte takú malú hriadeľ na ktorej sa pastorok otáča ( na hriadely je vonkajšie a na pastorku vnútorné ozubenie ktoré do seba zapadá pri štartovaní a tam by to mohlo preskakovať) Ozubenie na zotrvačníku nieje poškodené. Info z origo toyota-servisu. Cena cca 6 tis
2.- kúpiť celý nový štartér od napr. NIPARCU, cena cca 12 tis -internet
cena origo štartéru je podla orig.servisu 26 tis. sk ( 863 e.) čo je nepriatelné
Či má niekto z vás skúsenosti s opravovaním pokazených súčiastok v štertéry, moje info sú ,že to veľa nevidrží, že mojich cca 200 tis. km je dosť na výmenu štartéru - že to je normálne na dieseloch. Výdrž cca jeden rok u repasu je pre mňa nedostatočná.
A podla mňa je u ,,TOYOTY,, 200 tis. km dosť málo na nový štartér. Však takéto motory musia vydržať 800 tis -1000000 km, to by bolo až cca 5 štartérov, čo je cca 150 tis. sk (5000 e) - hotová KATASTROFA
Ďakujem za každú skúsenosť - radu.