Toyota Avensis Combi 2.2 D4D 180 Exekutive Busines

všetko o tomto modeli
Používateľov profilový obrázok
sajo8
nula
Dátum registrácie: Pondelok, 2. Júla 2007, 19:17

Príspevok od používateľa sajo8 » Utorok, 22. Marca 2011, 20:50

Dobrý den potreboval by som poradiť hlavne od majiteľov podobného modelu. Mám záujem o kúpu tohto auta no ked som tu začal čítať rozne príspevky na tento model moje rozhodnutie kúpit toto auto velmi klesá. Čítam tu len samé poruchy a horibilné sumy za opravy a strácam chuť toto vozidlo vlastniť. Mám starú toyotu Corollu liftback E10 Ktorá okrem výmeny oleja a filtrov jazdí bez poruchy. Preto by som bol veľmi rád keby ste mi trošku poradili či sa radšej tomuto vozu Toyota Avensis Combi 2.2 TDi 180 Exekutive Busines z dialky vyhnút alebo si ho budem vychutnavať ako tú staru Corollu. Vopred všetkým ďakujem.
toyota Corolla E10 2,0D liftback

Goldak
začiatočník
Dátum registrácie: Štvrtok, 6. Januára 2011, 18:06

Re: Toyota Avensis Combi 2.2 D4D 180 Exekutive Busines

Príspevok od používateľa Goldak » Utorok, 22. Marca 2011, 22:01

sajo8 napísal:Toyota Avensis Combi 2.2 TDi 180 Exekutive Busines

TDI ?? Možno vo sne
D4-D alebo D-CAT
Ak D4-D tak do toho smelo choď je to dobrý motor občas treba vyčistiť EGR a nič vážne len pozor na naftu
Ak D-CAT tak ruky preč má tam jedno veľké KUR*ÍTKO a to sa volá DPNR katalizátor všetko funguje OK kým sa s tým jazdí tak načo bolo určené to auto a nie vrzanie 10km do roboty a nazat vtedy sa nestíha čistiť a nastavajú nekonečné problémy
BLACK Yaris 70kw 217nm Little TDI killer
ex.RED Celica ST182

magi
panic
Dátum registrácie: Piatok, 21. Augusta 2009, 10:21

Príspevok od používateľa magi » Sobota, 9. Apríla 2011, 02:29

A mohol by si konkretizovat tie problemy ? By ma to zaujimalo . Dik.

Goldak
začiatočník
Dátum registrácie: Štvrtok, 6. Januára 2011, 18:06

Príspevok od používateľa Goldak » Nedeľa, 10. Apríla 2011, 19:31

Magi.
Toyota za honom za nízkymi emisiami vedie D-CAT diesel clean advanced technology je o viac než 50% "čistejší" jak motory s euro IV normou...
Je tam toho viac ako rozdelenie vstrekovania na 3 fázy,5ty "vstrek" do výfuku,chladenie EGR s dôvodu zníženia teploty spalín ktoré idú do sania a podobne ...
DPNR redukuje množstvo NOx a sadze... a jeho účinnosť závisí na "zmesi" paliva a vzduchu vo výfuku nato je tam ten 5ty vstrek..
V podstate sa to tam ukladá a keď nastane vhodný moment a podmienky sa to "vyčistí" potom je ešte jedno čistenie nazvime ho veľké ... Občas sa DPNR potrebuje "očistiť" od síry z nafty a podobných... a práve toto ho pochováva potrebuje určitý čas na vyčistenie a pri 10min jazdách do roboty sa nestíha v tom je celý problém

edit. a ešte dodám že samozrejme nikto nepočítal že tu je kapecke iná nafta ako v nemecku anglicku a podobne takže vysoký obsah síri dopomáha k častejšiemu "veľkému" čisteniu... Čo to musí byť na ukrajine :mrgreen: motorík je fasa geniálny kúpil by som si ho ale nie na kočírovanie do roboty a nazat ...
BLACK Yaris 70kw 217nm Little TDI killer
ex.RED Celica ST182

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní