Čo vás vie najviac naštvat ????

Fórum o všetkom a o ničom
Používateľov profilový obrázok
spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Re: Čo vás vie najviac naštvat ????

Príspevok od používateľa spider207 » Nedeľa, 3. Júla 2011, 20:20

mi hovor.. kym som studoval tak v poho, posledne 2 roky som spoznal vela zaujimavych miest a pekne rozsiril bikove obzory.. ale ako som zacal pracovat tak ako keby utlo, hadam som viac presiel na spiatocke ako odjazdil na biku :neutral: ale zase sa blyska na lepsie casy, kremnicke a stiavnicke vrchy volaju!! 8)

scream
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Marca 2011, 09:28

Príspevok od používateľa scream » Nedeľa, 3. Júla 2011, 22:05

Heh no ja som toho roku tiez oprasil svojho tatosa:D Darmo 5 kilo naviac oproti standardnej vahe musi ist nejak dole... Na bajku som vyrastal, len v 20tke nejak utlo:) ... skola, robota, dievca... sak to poznate:)
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
ex:Accord Cl9 2.4 Vtec-i
ex:Celica 7A-FE
ex: Felicia 1.3 1999

sonnicek
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51

Príspevok od používateľa sonnicek » Nedeľa, 3. Júla 2011, 22:16

tak nejak tiez postupom casu utlo jak vravite ale teraz mam brigadu najneskor do poobedia a chystam sa kazdy den aspon na to kolecko aj ked to bude dute slapanie po ceste ale tiez som si povedal ze to takto nejde ked som travil minuly rok na kolecku cele prazdniny
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic :)

Francek
panic
Dátum registrácie: Utorok, 23. Júna 2009, 22:47
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek » Nedeľa, 3. Júla 2011, 23:28

Ja jazdim zjazd, Slovensky Pohar nie, lebo je to drahe, ale sem tam nejaky obycajny pretek a nejake pojazdy na Malinôm Brde a inych tratiach na SR.

Max11
toyoťák
Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Novembra 2010, 23:59

Príspevok od používateľa Max11 » Pondelok, 4. Júla 2011, 10:15

Vratim sa trocha k povodnemu zameru tejto temy ... :lol:
Vcera na ceste z CR som bol na dialnici velmi nemilo prekvapeny, ze cim dalej tym viac vychadzaju z mody "plachticky" na kolesach (neviem ako sa to vola odborne :roll: ). Takmer ziadne novsie auta zvlast nemeckej vyroby ich uz nemaju a pri tom lejaku aky bol vcera som na dialnici nevidel nic ine len obrovsku vodnu triest a par metrov vodorovneho znacenia na ceste pred sebou. A ked nejaky debil obiehal takym stylom ze sa mi drbol rovno pred nos tak som nevidel totalne nic okrem zvodidla cez bocne okna. Plachticky sice nie su zazracne a tiez nezachytia vsetko ale vcera som rozhodne spoznal rozdiel ked ich predomnou niekto mal.
Normalne rozmyslam ,ze by to chcelo poslat na nejaku kompetentnu instituciu listy alebo peticiu za uzakonenie plachticiek ako povinnej vybavy. Jednak by bolo o cosi menej nehod - aj ked len o male percento. A urcite by aj menej odlietajucich kamienkov rozbijalo celne skla.
Aky mate na to nazor ?
Toyota Corolla E12, 4ZZ-FE

3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)
6-7 l/100km (Pri bežnom jazdení)

smutok
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 13. Marca 2008, 15:12
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa smutok » Pondelok, 4. Júla 2011, 10:34

Zrusenie zadnych zastierok ako povinnej vybavy ma sere uz dlhsiu dobu.
Je na to norma, ze uhol medzi spodnou castou zadneho naraznika a boom dotyku kolesa s vozovkou musi byt max xy stupnov (neviem presne tu hodnotu, ale da sa dohladat), ale osobne mam pocit, ze niektore auta to nesplnaju. Kazdopadne bez zastierok to proste strieka viac a o kamienkoch ani nehovorim. Najhorsie skusenosti mam zatial s fiatmi, z pod niech ide normalne prud vody.
Vzhladom na tieto problemy som si domontoval zadne zastierky na yaris, na ktorom povodne neboli a rozdiel bol videt uz v zrkadielku ked som presiel cez mlaku.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT

Gabo
toyoťák
Dátum registrácie: Streda, 31. Mája 2006, 16:53

Príspevok od používateľa Gabo » Pondelok, 4. Júla 2011, 11:53

Max11 napísal:Vratim sa trocha k povodnemu zameru tejto temy ... :lol:
Vcera na ceste z CR som bol na dialnici velmi nemilo prekvapeny, ze cim dalej tym viac vychadzaju z mody "plachticky" na kolesach (neviem ako sa to vola odborne :roll: ). Takmer ziadne novsie auta zvlast nemeckej vyroby ich uz nemaju a pri tom lejaku aky bol vcera som na dialnici nevidel nic ine len obrovsku vodnu triest a par metrov vodorovneho znacenia na ceste pred sebou. A ked nejaky debil obiehal takym stylom ze sa mi drbol rovno pred nos tak som nevidel totalne nic okrem zvodidla cez bocne okna. Plachticky sice nie su zazracne a tiez nezachytia vsetko ale vcera som rozhodne spoznal rozdiel ked ich predomnou niekto mal.
Normalne rozmyslam ,ze by to chcelo poslat na nejaku kompetentnu instituciu listy alebo peticiu za uzakonenie plachticiek ako povinnej vybavy. Jednak by bolo o cosi menej nehod - aj ked len o male percento. A urcite by aj menej odlietajucich kamienkov rozbijalo celne skla.
Aky mate na to nazor ?
Nedavno som si zasterky na zadne kolesa daval a rozdiel teda je vidiet uz len ked sa pozriem do spatneho zrkadla, ked je mokro. Uz nie je za mnou 50m vodna sprcha. Malo by to byt povinne.
Toyota Auris TS Hybrid 2016
ex: Toyota Corolla e10 1995
ex: Honda Accord Tourer 2007

spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Príspevok od používateľa spider207 » Pondelok, 4. Júla 2011, 13:06

tak to sú pre mňa zaujímavé informácie, som si stále (naivne) myslel, že zástierky sú na každom aute :shock: nooo, tak to vie naštvať aj mňa.. ale hlavne, že v povinnej výbave má byť xy airbagov, montujú sa rôzne KOKO tyčinky ako nočné rozpoznávanie, 45 druhov podsvietenia gombíku ručnej brzdy, indikácia správneho preradenia a nevie čo za nezmysly.. ale takúto dôležitú vec zrušia... úchvatné

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Pondelok, 4. Júla 2011, 13:28

Zásterky niesú povinné napr. ani v DE a tak podobne...a vlastne ani nikdy neboli, lenže to sa bavíme o iných cestách, ich čistote a tak ďalej ;-)
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

saboter
začiatočník
Dátum registrácie: Pondelok, 19. Januára 2009, 21:33

Príspevok od používateľa saboter » Pondelok, 4. Júla 2011, 13:44

Včera ma za Bielou horou počas lejaku obiehal typek celkom natesno a ohodil ma vodou tak kvalitne že som šiel pár sekund totálne naslepo. Stierače nestíhali. Veľmi nepríjemný pocit :evil: .
ex: Corolla LB E11 Terra (vykuchaná), 1.4 4E-FE

smutok
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa smutok » Pondelok, 4. Júla 2011, 13:49

chmelo, je jedno ako cista je cesta ked prsi, lebo bez zastirok voda z pod kolies strieka do vysky okolo 1.5 metra, zo zastierkami je to tak polovica, pri dlhych zasterkach aj menej.
Osobne si myslim, ze zastierky mali ostat povinnou vybavou auta ako je to napriklad zo zadnou hmlovkou, airbagom vodica aj spolujazdca, abs a v blizkej buducnosti bude aj esp povinne.
Ale je to zbytocne sa tu o tom dohadovat, ja na svojich autach zasterky mat budem.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Pondelok, 4. Júla 2011, 13:56

Súhlas....to "a tak ďalej" znamená kvalitu ciest, ich šírku a tiež spôsob jazdy...zásterky by ti nechýbali, keby cesty u nás vyzerali ako napr. v DE a šoféri by sa chovali tak isto, to znamená, že keď ťa na diaľnici obehne, tak sa ti nezapichne dve metre pred čumák. Tiež som zástancom zásteriek...hlavne u krátkych hatchov, ktorých je už teraz na mraky ;-)
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

smutok
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa smutok » Pondelok, 4. Júla 2011, 14:39

To nie je len otazka dialnic, ale aj v meste je to problem, ta voda z pod kolies strieka uz pri 40 celkom slusne a o kamienkoch ani nehovorim, do mesiaca od vymeny skla som mal na nom dobku a o kapote a prednom narazniku ani nehovorim.

scream
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Marca 2011, 09:28

Príspevok od používateľa scream » Pondelok, 4. Júla 2011, 14:41

no na celice myslim zasterky nikto nema ... povodne tam ani asi neboli....
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
ex:Accord Cl9 2.4 Vtec-i
ex:Celica 7A-FE
ex: Felicia 1.3 1999

Max11
toyoťák
Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Novembra 2010, 23:59

Príspevok od používateľa Max11 » Pondelok, 4. Júla 2011, 14:48

No ja som sa vcera obaval normalne toho ci pridem v poriadku domov. Ako hovori Saboter, kvoli retardovanemu obiehaniu velkeho poctu nasich vodicov som siel na slepo kazdu chvilu. Stacilo by keby niekomu slabsie svietili koncove svetla a siel vyrazne pomalsie a som v nom. To uz ani nehovorim o tom keby niekto prudsie zabrzdil. Dalsia vec co spomina Chmelo ... ako to ze nasi cestari nevedia robit dilatacne spary na mostoch to je uz samozrejmost.... ale to ze mame na dialnici same kaluze nezanedbatelnych rozmerov, ktore su na riadeni velmi citelne aj v rychlosti 110km/h to uz je moc... uz len kvoli tomuto by som dal aspon tie plachticky do povinnej vybavy.
Ak by sa tu nasiel niekto ochotny tuto problematiku riesit aspon nejakym listom/peticiou tak sa velmi rad pripojim.

Mimochodom vsimol som si tiez jednu perlicku, niektorym novym autam s LED dennym svietenim od vyroby nesvietia zadne svetla pokial nemaju zaroven zapnute aj normalne svetla. A takychto som si vcera na dialnici vsimol hned niekolko. A v tak znizenej viditelnosti ako bola nie je takmer ziadna sanca spozorovat vcas vozidlo vpredu pokial si zabudne prepnut normalne svietenie a tym padom mu nesvietia vzadu ziadne svetla.
Toyota Corolla E12, 4ZZ-FE

3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)
6-7 l/100km (Pri bežnom jazdení)

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný