Čo vás vie najviac potešiť ???
Re: Čo vás vie najviac potešiť ???
Jazda s GT86kou
Naozaj stala za to.
Nie je to ani ze co ma potesilo, skor, co spravilo moj zivot kompletnym. Tuto sobotu som mal moznost zasadnut za volant vrcharskeho specialu (povodom Ford Focus ST170) a do sytosti si na nom zajazdit sposobom, na ktory bol stavany. Naozaj tazko opisat slovami, co za vynimocny zazitok to bol.
Len v kratkosti, to auto je uplne komplet prerobene bez kompromisov. Pohana ho atmosfericky dvojliter o sile cca 230 koni, auto vazi 950kg. Vnutri su skrupinove sedacky, 5-bodove pasy, volant, odpojovac baterky, hasiaci pristroj a klietka. Nic viac. Dokonalym sposobom s vodicom komunikuje a neustale sa mu smeje, ze auto nevyuziva ani zdaleka tak, ako by auto zvladlo. na povely od volantu, plynu aj brzd reaguje okamzite a tak razantne, ze sa clovek pri jazde s nim musi uplne prekalibrovat. Brzdit sa zacina o 2/3 neskor pred zakrutou, zatacat sa zacina ovela neskor v zakrute (to auto nepozna co to je presun hmotnosti) a plny plyn znesie snad za kazdych okolnosti. Uplne zotiera nevyhody predneho nahonu (nedotacavost, prenos sily na cestu). Bol by som kludne povedal, ze soferujem stvorkolku. Moznost jazdit kolko mi len telo a hlava umoznili bola uzasna, tlacit takto vyladene auto na hranicu svojich moznosti je az bizardny zazitok. Uzasne. Koho by to viac zaujimalo, viem preposlat odkaz na diskusiu k tejto akcii, fotky a videa z jazdy.
Sem aspon jedno video (pouzite pri prehravani kvalitne repro/sluchatka)
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... VJe8pCAGzU

Len v kratkosti, to auto je uplne komplet prerobene bez kompromisov. Pohana ho atmosfericky dvojliter o sile cca 230 koni, auto vazi 950kg. Vnutri su skrupinove sedacky, 5-bodove pasy, volant, odpojovac baterky, hasiaci pristroj a klietka. Nic viac. Dokonalym sposobom s vodicom komunikuje a neustale sa mu smeje, ze auto nevyuziva ani zdaleka tak, ako by auto zvladlo. na povely od volantu, plynu aj brzd reaguje okamzite a tak razantne, ze sa clovek pri jazde s nim musi uplne prekalibrovat. Brzdit sa zacina o 2/3 neskor pred zakrutou, zatacat sa zacina ovela neskor v zakrute (to auto nepozna co to je presun hmotnosti) a plny plyn znesie snad za kazdych okolnosti. Uplne zotiera nevyhody predneho nahonu (nedotacavost, prenos sily na cestu). Bol by som kludne povedal, ze soferujem stvorkolku. Moznost jazdit kolko mi len telo a hlava umoznili bola uzasna, tlacit takto vyladene auto na hranicu svojich moznosti je az bizardny zazitok. Uzasne. Koho by to viac zaujimalo, viem preposlat odkaz na diskusiu k tejto akcii, fotky a videa z jazdy.
Sem aspon jedno video (pouzite pri prehravani kvalitne repro/sluchatka)
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... VJe8pCAGzU

auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One
- Srandista
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 26. Júla 2009, 13:46
No pekne ty!
Podla videa myslim, ze si musel docela prekypovat adrenalinom, co?
Zazitok zavidim, jazda musela byt uzastna. A uznaj, ze taky atmosferecky motor ma tiez daco do seba
P.S.: Som zvedavy, ci ten tvoj post bude zas prehliadnuty...
Podla videa myslim, ze si musel docela prekypovat adrenalinom, co?
Zazitok zavidim, jazda musela byt uzastna. A uznaj, ze taky atmosferecky motor ma tiez daco do seba
P.S.: Som zvedavy, ci ten tvoj post bude zas prehliadnuty...
Hyundai i30 1.5 T-GDI 2022, cervena
Toyota Corolla 1.8 TS 2003, cervena
Ex: Toyota Corolla 1.3 G6 1998, cervena
Family: Toyota Yaris 1.3 2006, modra metaliza

- sonnicek
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51
kuki to video je s tvojej jazdy? ako som cital ten tvoj prispevok som myslel ze to bolo na uzavretej ceste ....
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic 
- Srandista
- Toyota guru
No na videu pocut kukiho, takze predpokladam, ze to bude fakt jeho jazda 

Nene, tuto som spolujazdcoval 
Atmosfericky motor ma nieco do seba. Vyhody/nevyhody turbo/atmosfera su tak 50/50 by som povedal. Keby ste sa ma spytali, tak neviem povedat, ktore je lepsie.
Atmosfericky motor ma nieco do seba. Vyhody/nevyhody turbo/atmosfera su tak 50/50 by som povedal. Keby ste sa ma spytali, tak neviem povedat, ktore je lepsie.
- Srandista
- Toyota guru
Ale pocul som takuki napísal:Nene, tuto som spolujazdcoval

- sonnicek
- Toyota guru
ale potom si jazdil snad na uzavretej ceste? ci? lebo mi to pride dost hazardovanie jazdit v takom specialy v ''beznej premavke''kuki napísal:Nene, tuto som spolujazdcoval![]()
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic 
Mas pravdu, hazard to bol. Cesta uzavreta nebola. Bola na nej sice minimalna premavka (za 7 jazd hore-dole som napr. ja nestretol jedine auto, motorku ci cyklistu) ale predsa. Ja som isiel tak, ze som si drzal svoj pruh a isiel som tak rychlo, ako mi moje schopnosti, schopnosti auta a dohlad pred seba umoznili. Kazdopadne to bol risk, aj ked minimalizovany, tak stale risk. 
- sonnicek
- Toyota guru
no od teba by som to necakal 
Fuha, dakujem, ja som si zas nemyslel, ze mas o mne takuto mienku.
Ono nie som na to hrdy, ale v kontexte sa to proste inak nedalo. Este pred akciou som povedal, ze si zvazim, ci vobec pojdem, lebo ak pojdem, tak viem, ze budem to auto tlacit. Informacia bola, ze dana okreska je opustena. Moji dvaja "kolegovci" povedali, ze pojdu opatrne. Nakoniec som to ale nebol ja, kto riskoval najviac. Neverim, ze by si niekto dokazal pri takejto jedinecnej moznosti zachovat chladnu hlavu. Tolka provokacia... ja som neodolal.
Snazil som sa o to, aby som vzdy mal v aute rezervu, a aby som sa nikdy nespoliehal, ze za tou ci onou zakrutou "nic nebude". Rychlost sme naberali postupne, prvy prejazd bol tak o tretinu pomalsi ako posledny. Pred horizontami som brzdil o kus viac, ako treba... proste ako som pisal, isiel som tak, aby som zvladol na vzialenosti, ktoru som dovidel, snad aj zastavit. Myslim, ze je stale lepsie ist na odlahlu okresku a tam sa par kilometrov jasit s autom, ktore to hravo zvlada na 90% svojich moznosti, ako kupit koncernove TDI a tlacit ho a seba na 120% kazdy den v hustej premavke. Akonahle som zacal prekracovat 90% moznosti auta, tak som vysadol von a prestal. To iste kolegovci.
Bol to risk, nechcem to ospravedlnovat ani nic podobne. Ale nikto z nas nemal silu odolat. Tak sme to aspon spravili tak, aby bolo riziko minimalne. A musim povedat, ze dnes cestou do prace ma jedna Audina a jedna Oktavia f TDI ohrozili daleko viac ako ja motyle a lienky na tej okreske.
Tak ci onak, ista miera nezodpovednosti tam bola. Ale za seba viem povedat, ze som prestal presne vtedy, kedy by uz zacala byt jazda nebezpecnou. Mam rodinu, viezol som spolujazdca a vzdy sa mohlo stat, ze za zakrutou predsa len niekto bude.
Ono nie som na to hrdy, ale v kontexte sa to proste inak nedalo. Este pred akciou som povedal, ze si zvazim, ci vobec pojdem, lebo ak pojdem, tak viem, ze budem to auto tlacit. Informacia bola, ze dana okreska je opustena. Moji dvaja "kolegovci" povedali, ze pojdu opatrne. Nakoniec som to ale nebol ja, kto riskoval najviac. Neverim, ze by si niekto dokazal pri takejto jedinecnej moznosti zachovat chladnu hlavu. Tolka provokacia... ja som neodolal.
Snazil som sa o to, aby som vzdy mal v aute rezervu, a aby som sa nikdy nespoliehal, ze za tou ci onou zakrutou "nic nebude". Rychlost sme naberali postupne, prvy prejazd bol tak o tretinu pomalsi ako posledny. Pred horizontami som brzdil o kus viac, ako treba... proste ako som pisal, isiel som tak, aby som zvladol na vzialenosti, ktoru som dovidel, snad aj zastavit. Myslim, ze je stale lepsie ist na odlahlu okresku a tam sa par kilometrov jasit s autom, ktore to hravo zvlada na 90% svojich moznosti, ako kupit koncernove TDI a tlacit ho a seba na 120% kazdy den v hustej premavke. Akonahle som zacal prekracovat 90% moznosti auta, tak som vysadol von a prestal. To iste kolegovci.
Bol to risk, nechcem to ospravedlnovat ani nic podobne. Ale nikto z nas nemal silu odolat. Tak sme to aspon spravili tak, aby bolo riziko minimalne. A musim povedat, ze dnes cestou do prace ma jedna Audina a jedna Oktavia f TDI ohrozili daleko viac ako ja motyle a lienky na tej okreske.
Tak ci onak, ista miera nezodpovednosti tam bola. Ale za seba viem povedat, ze som prestal presne vtedy, kedy by uz zacala byt jazda nebezpecnou. Mam rodinu, viezol som spolujazdca a vzdy sa mohlo stat, ze za zakrutou predsa len niekto bude.
- smutok
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 13. Marca 2008, 15:12
- Kontaktovať používateľa:
Ale chlapci, staci moralizovat lebo ani jeden z vas nie je ziade svatusik za volantom.
A este len upresnenie, ist s autom na 120% je vlastne prevrateny na streche mimo cestu, ja len ze ludia radiz zabudaju co vlastne znamena 100%
A este len upresnenie, ist s autom na 120% je vlastne prevrateny na streche mimo cestu, ja len ze ludia radiz zabudaju co vlastne znamena 100%
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT
Inak 120% moznosti auta a seba myslim ja napr. tak, ze clovek vleti do zakruty v rychlosti, ktorou ju to auto uz nedokaze vykruzit a potom kdejako zbesilo koriguje a moze akurat tak dakovat Bohu alebo stastiu (ako kto chce) ze tam vtedy nebol niekto v protismere, lebo zrazka by bola na 100%. To je u mna tych obraznych 120%.
- smutok
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 13. Marca 2008, 15:12
- Kontaktovať používateľa:
No praveze tych obraznych 120% je uz davno mimo cestu.
Mne to je v zasade jedno len ma irituje v poslednej dobe, ze ludia zacinaju obrazne naplnat pohar na 120% jeho objemu.
Mne to je v zasade jedno len ma irituje v poslednej dobe, ze ludia zacinaju obrazne naplnat pohar na 120% jeho objemu.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT
Nj, pohar sa na 120% neda naplnit. Ale 120% jazdy a schopnosti nemusi (moze) byt mimo cestu a moze byt aj to, co pisem - nekontrolovany nechceny vylet do protismeru bez nadeje na zachranu, ak by islo auto oproti. To beriem, ze je nad 100% tami, co by v tej zakrute bolo s danym autom mozne (a rozumne).
Inak sa zhodneme, ja tiez milujem vsetky vydobytky moderneho jazyka ako casove horizonty a destinacie a podobne
Aj tieto percenta. Ale mojej tabulke kraluje az podozrivo rozsirene slovne spojenie "asi urcite" a vsetky jeho variacie. Napriklad: "Myslim si, ze som asi urcite zamkla" je proste bomba! 
Inak sa zhodneme, ja tiez milujem vsetky vydobytky moderneho jazyka ako casove horizonty a destinacie a podobne
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní