Čo vás vie najviac naštvat ????
- Voloďa
- začiatočník
- Dátum registrácie: Pondelok, 12. Septembra 2005, 14:10
Aby sme sa necudovali - pred nejakym casom som postrehol analyzy, podla ktorych v najbohatsich arabskych krajinach - tzv. ropnych - tvoria zisky z predaja ropy len nejakych 30% celkovych prijmov - ostatok je z investicii po celom sveteElvis napísal: To ze sa Iran vyhraza, no nebral by som to vazne, oni tiez nie su jebnuti, z coho by asi tak zili? z turistickeho ruchu? z krasy ich zien?))
a zial musime porovnavat ceny benzinu s cenami v zahranici - nechce sa mi totiz jazdit kazdy den 50km do roboty na bicykli. a to by nastalo, keby sme mali benzin prilis lacny. preco myslite, ze by ho zapadniari nevykupili - z tolerancie k slovenskemu narodu?
ten nas statik a jeho dane je samozrejme dalsia kapitola sama o sebe...
Toyota Celica GT 2,0 16V - ST202 3S-GE
r.v.1997
r.v.1997
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
praveze USA maju vybornu energeticku strategiu, oni si totiz obrovske vlastne zasoby setria. nie su sice tak velke ako na blizkom vychode, ale su ZNACNE. maju aj aliasku, aj pristup k oceanom a ked sa objavia technologie na cerpanie ropy spod 5000km vody..bude to fajn. a Cina by nas mala trapit vsetkych. Rastu uzasnym sosobom, geometricky s ich hospodarskym rastom rastie aj spotreba energii a podla mna cina predstavuje realne nebezpecie, lebo globalne zvysuju svojim dopytom ceny surovin na svetovych trhoch. a dalsi prioblem je naozaj iran ktory sa zacina hrat na hegemona vo svojom okoli, tak ako saddamov irak kedysi. cize mozeme cakat dalsie vymyslene zamienky a utok na iran /mozno, ale to im neprejde asi, cize budeme cvakat tych 70 sk za liter/ a ak vdaka rastucim cenam ropy SK vlada jedneho dna vdaka velkym prijmom do kasy znizi spotrebnu dan, mozno to klesne na 60wakkee napísal: fajry cena benzinu sa nezvysuje preto, ze slovnaft setri na letnu dovolenku pre vsetkych zamestnancov, ale koli krize na blizkom vychode, kde iran si povedal, ako treti najvacsi producent ropy, ze mam vas v <> a ked sa mi budete srat do obohacovania uranu, ani kapku vam neprodam. A to sa len vyhraza a co to spravilo s cenou za barell ropy. Dalsi tahac cien su amerika, ktora si vycerpala zasoby a nakupuje v europe a taktiez cina, ktora objavila automobil a ten nieco zerie a kedze tam maju ekonomicky zazrak o akom sa u nas ani mikimu nesniva, tak je proste nedostatok ropy na trhu. Ja byt na mieste slovnaftu tiez zvysujem ceny, pokial mi dodavatel zvysi nakupnu cenu preco by som ja nezvysil spotrebnu. Pozri ceny inde v EU a zaplaces.
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- johnC
- toyoťák
- Dátum registrácie: Pondelok, 20. Februára 2006, 19:12
- Kontaktovať používateľa:
smrt všetkým naklaďákom a hlavne tatrovkam 148 !!!

TDi motori od r.96 majú jedno obrovské + jazdia takmer na všetko teda aj na čistú bionaftu (preto som pôvodne chcel A4) a už dávno mohola byť ropa zbitočná na PHM keby sa chcelo......

TDi motori od r.96 majú jedno obrovské + jazdia takmer na všetko teda aj na čistú bionaftu (preto som pôvodne chcel A4) a už dávno mohola byť ropa zbitočná na PHM keby sa chcelo......
Toyota Corolla E11/Scott Reflex 10/noKia/Lunex DCM-fz7/Logitech-mouse/Verbatim FDD/Adibas/Mentos/Primeros
.... ideal for mňa !
.... ideal for mňa !
- drgi
- Vševed
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
a skusil si si aj zistit, ako sa vyraba bionafta, a preco by sme repku olejnu museli pestovat este aj na lomnickom stite?johnC napísal:TDi motori od r.96 majú jedno obrovské + jazdia takmer na všetko teda aj na čistú bionaftu (preto som pôvodne chcel A4) a už dávno mohola byť ropa zbitočná na PHM keby sa chcelo......
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km
- drgi
- Vševed
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
a coze?johnC napísal:beriem všetko zlé čo som povedal o BA vodičoch späť, vodičom z NR značkou sa nikto nevyrovná.... to mi verte sú to čistý turbok* tak bacha naních !!!
btw, v nitre ta nikto nepusti vyjst z vedlajsej, aj ked je zapcha vsade kde sa len da. ak ta niekto pusti, budem to ja alebo daky bratislavcan
btw, tu v bratislave su najkokotnejsi tito soferi: MAlacky, DunajskaStreda, PezinoK, mafiani a ich kurvy zo SenCa...
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km
- ondrik
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Sobota, 14. Mája 2005, 08:57
Ja včera v BA, som pustil jedného z vedlajšej, a další za ním toho využili, dobehli ho, a najebali sa tam tiež. Tak som stál v strede hlavnej cesty 5 minút, za mnou kolóna vytrubovala, proste paráda. 
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde 
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
Johnny, to o NR suhlasim...je to pravda. Avsak drgi, pri tvojom vtipnom a trefnom vymenuvani si zabudol na pritaz slovenskej republiky: GA, cize golontä. To su echt madari, nevedia jazdit a este su aj mafianski drzi. Inac drgi, akoze blavacko-senecko-novozbohatlicka kurvomafia je hrozna, ale zabudas na vystahovalcov na normalnych autach, ktori su tu ako doma. Musim povedat ze SC a PK ako takmer blavacke okresy tu robia menej bordelu nez nedelni dedinski vodici na vybavovackach v hlavnom meste
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- tomastrnava
- začiatočník
- Dátum registrácie: Pondelok, 7. Novembra 2005, 11:19
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný