Tak som si dnes bol v ZA po diely na Kačenku (veľká vďaka chmelo že si mi všetko zariadil). Na MR-ke. A to som zase nemal robiť. No čo urobí slovák vlastniaci ledva idúce párkoňové hrkátko keď zbadá lepšie auto? (netýka sa majiteľov Toy a Lex - som bol prekvapený že som si so zopár ľuďmi aj blikol a videl som vyškerené xichty...
No slovák si predsa musí dokázať aký je macho! Ľudia...toľko stoporených údov za volantmi som nevidel za celé to obdobie čo som dochádzal na MR-ke z RK do TN, ako dnes za cestu RK-ZA-RK a pred chvíľou RK-DK-RK, keď som bol sestru zaviezť do práce.
Už keď ma cestou zo ZA asi 60 ročný dedko na pažoute 206 s babkou na spolujazdcovom sedadle a vnúčatami vzadu ide cez Hubovú predbiehať cez plnú keď ja idem 75-78 km/h (je tam 70-tka), tak som to musel vzdať, zastal som a šiel som si kúpiť med od celkom fajnej slečny (pľuha nechcela mi dať tlf číslo
Proste ak mi tu nejaký policajt (ako moja sestra) ide hovoriť o tom, ako sa zlepšila bezpečnosť na cestách, tak mu/jej rád dokážem opak - ja pôjdem predpisovo a bezpečne, ale na 100% sa nájde erektilné teleso plné krvy a ejakulátu tesne pred výstrekom, ktoré si bude chcieť niečo dokázať a ohrozí nie len seba, ale aj mňa a pre istotu aj iných vodičov.
Prečo sestra? - to zažila na vlastnej koži - ako...idem s ňou do DK, lebo nestíhala - ja reku pohoda - máme pol hodiny - za 20 minút sme slimačím tempom tam... No odbáčam na DK z RK (nová svetelná) a vidím za mnou Tigra s krídlom ako svet so značkou začínajúcou TS (chlapi z Oravy bez urážky, ale no comment vo všeobecnosti). Už som sestre vravel "kukaj to rošambo čo bude". A aj bolo. Likavka - 50 plná čiara - idem skoro 60 - tlačí sa na mňa...reku pohoda...stále plná ide predbiehať..zákruta...v protismere zrazu kamión...pištia brzdy...piští sestra...chlapec sa zaradil nazad za mňa. To mi už začalo srdce tuhšie biť zaradil som trojku a chytil som volant oboma rukami....stále plná a autá v protismere...sestra bledá sa ma pýta že čo ako chlapec chce urobiť...ja na to že ma predbehnúť...ona že "pusti ho"...ja že "kde, keď tu nie je miesto?"...Brestová...prerušovaná 90 km/h...trojka...100 km/h...kukám chlapec ma chce predbiehať...v pravotočivej zákrute!!!!...je na mojej úrovni...púšťam plyn reku nech ide a ak do niečoho trafí, tak nech stihnem ubrzdiť...Tigra kua nestíha...nechápem...pozriem vedľa...mladík vypleštené oči a vedľa neho blondínka bledá ako stena...stále pustený plyn do kopca!!!...tigra ma začína pomaly predbiehať...zrazu kamión...kuuurvaaaa...tvrdá brzda+rýchle podraďovanie do dvojky...chlapec evidentne nepochopil, lebo som zrazu nebol vedľa neho a tiež šlapol na brzdy...našťastie má Tigra brzdy aké má, takže keď ja som mal na tachu 40 km/h a sestru na prednom skle prišrtenú zaseknutým pásom, on len svietil brzdovými svetlami a nekontrolovateľne sa radil predo mňa..len tak tak minul trúbiaci rozhojdaný kamión...sestra sa usádza nazad na sedadle a nadáva ako som ju ešte nikdy nepočul...chlapec evidentne v šoku stále brzdí...rovinka...prerušovaná...kua nezavadzaj!...predbieham ho...on bledý ako stena kuká že čo robím...dievča vedľa neho belšie než tie jej nylonové vlasy..."vidíš sestrička a toto mám skoro každú jazdu v MR-ke"...zvyšok cesty OK...idem stále svoje tempo, ktorým som v podstate až na to brzdenie šiel stále...
No a je to zo mňa von...a teraz už chápete chlapa v tej silnejšej Toyote, ktorý sa jednoducho nechce predbiehať a naháňať, lebo vie že má lepšie auto a možno aj lepšie šoférske schopnosti...a nepotrebuje si nič dokazovať...
MR-ka je super auto, ale už sa neviem dočkať Kačenky - to si ma na ceste nikto ani nevšimne a nik si hádam nebude chcieť niečo dokazovať...