Čo vás vie najviac potešiť ???

Fórum o všetkom a o ničom
Používateľov profilový obrázok
chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Re: Čo vás vie najviac potešiť ???

Príspevok od používateľa chmelo » Štvrtok, 16. Júna 2011, 08:43

Toť nedávno ukazovali novú Evoru od Lotusu a tam je TOY triapolliter V6....ale to ma skôr sklamalo ako potešilo....prečo ho hentí hadi kropenatí nepoužijú do vlastnej kasne??? Už len keď si zoberiem tú "novú" 86ku so Subaru motorom, tak mi je to divné....a to ani nevravím o tom, že silne pochybujem, že ju uvidíme naživo ako sériovku :roll:
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Príspevok od používateľa spider207 » Štvrtok, 16. Júna 2011, 10:24

86ka bude, ved vies ze japonci auto 3 roky testuju, ale ked ho daju do obehu tak chcu aby to bolo spolahlive a slapalo.. nie ako ine automobilky (budem nepriamo menovat napr francuzov), ktori vymyslia prevratnu novinku, daju to hned do obehu a po par rokoch sa tych aut ludia zbavuju bo tam ta prevratna novinka akosi uz neslape.. dockaj casu ako hus klasu, vsetko bude.. a ja dufam, ze sa mi podari nejaka testovacia jazda, to by ma mimoriadne potesilo 8)
aj na Prius Plug-in sa ludia pytaju kedy kedy, japonci teraz stiahli po 2 rokoch testovania v realnych podmienkach vsetky tieto testovacie Priusy a idu skumat co kde kto ako, idu opravovat, vylepsovat.. cize o5 je otazne ci bude do roka alebo 4, ale bude.. jedneho krasneho dna :)

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Štvrtok, 16. Júna 2011, 10:25

potesilo ma vcerajsie stretnutie s Tomasom a Mirecom z BA :-)
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

stenky
Toyota guru
Dátum registrácie: Piatok, 13. Marca 2009, 16:08

Príspevok od používateľa stenky » Štvrtok, 16. Júna 2011, 11:06

Gabriel Nagy napísal:potesilo ma vcerajsie stretnutie s Tomasom a Mirecom z BA :-)
neucit sa na skusku tak idem tiez :) tomas ma lamal ale nedal som sa :D
Obrázok

Gabriel Nagy
Vševed

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Štvrtok, 16. Júna 2011, 11:26

skoda no...
IS300 2JZ-GE dream car

Srandista
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 26. Júla 2009, 13:46

Príspevok od používateľa Srandista » Štvrtok, 16. Júna 2011, 23:59

chmelo napísal:Toť nedávno ukazovali novú Evoru od Lotusu a tam je TOY triapolliter V6....ale to ma skôr sklamalo ako potešilo....prečo ho hentí hadi kropenatí nepoužijú do vlastnej kasne???
Preco ju nedavaju do vlastnej kasne? Odhliadnuc od toho, ze kopa aut s tym motorom sa predava len v USA (vzhladom na to ze tu kazdeho trapi len TDI, nie 3,5 litrove benzinaky a tych par benzin-pozitivnych vynimiek naozaj nic nezmeni), skus hadat, co najdes pod kapotou Lexusu RX350, popripade RX450h? ;)
Hyundai i30 1.5 T-GDI 2022, cervena
Toyota Corolla 1.8 TS 2003, cervena
Ex: Toyota Corolla 1.3 G6 1998, cervena
Family: Toyota Yaris 1.3 2006, modra metaliza
Obrázok

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Piatok, 17. Júna 2011, 08:41

Tak s týmto ja nesúhlasím....ak sa to oplatí Lotusu, tak prečo nie Toyote??? Politika Toyoty v Európe je proste v niektorých ohľadoch chorá...a potom sa môžu čudovať, že si niekto nekúpi AVE, ale Ochcáfku, lebo tá je v 4x4 a AVE nie...ich výhovorka je, že keby doviezli AVE 4x4, tak by sa im nepredávala kRavka, ale nie každý chce zákonite 4x4 s takou vysokou kasňou....detto u športovejších áut....vieš koľko amerických 5-6 litrov behá len po našom malom Slovensku??? To isté u Vanov....kde je Previa??? Lietajú tu Vany od žabožrútov až po vietkong a ich to proste ani neserie....a to ani nehovorím o poondiatych stredných kombíkoch....Verso je kombi???

Je to celé choré a nech sa nikto nehnevá, ale Hjundaj v konečnom dôsledku so svojou zadnokolkou preští novú Hatchinu ľavou zadnou....možno je to len moja skepsa, ale myslím, že to tak naozaj bude....nehovoriac o tom, že Hjundaj je stále Hjundaj a nová kváziHatchina je zlepenec značiek, čo si to samotné meno ani nezaslúži....pozrite sa na Andyho auto....to je AE86 od Toyoty a nie hento čudo s cudzím srdcom :evil:

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Piatok, 17. Júna 2011, 09:01

spider207 napísal:86ka bude, ved vies ze japonci auto 3 roky testuju, ale ked ho daju do obehu tak chcu aby to bolo spolahlive a slapalo.. nie ako ine automobilky (budem nepriamo menovat napr francuzov), ktori vymyslia prevratnu novinku, daju to hned do obehu a po par rokoch sa tych aut ludia zbavuju bo tam ta prevratna novinka akosi uz neslape.. dockaj casu ako hus klasu, vsetko bude.. a ja dufam, ze sa mi podari nejaka testovacia jazda, to by ma mimoriadne potesilo 8)
aj na Prius Plug-in sa ludia pytaju kedy kedy, japonci teraz stiahli po 2 rokoch testovania v realnych podmienkach vsetky tieto testovacie Priusy a idu skumat co kde kto ako, idu opravovat, vylepsovat.. cize o5 je otazne ci bude do roka alebo 4, ale bude.. jedneho krasneho dna :)
O testovacích metódach nemá zmysel diskutovať....v tom problém nieje, ale prečo idú nasilu do neosvedčených technológií, keď majú toľko dobrých, funkčných a výkonných motorov??? Myslíš, že ten Boxer by nebol plne nahraditeľný V6 kou, ktorú majú vyšpičkovanú do detailov??? Ďalšia vec je, že TOY niesú nováčikovia a majú za sebou X dobrých áut, z ktorých keby zobrali to najlepšie, tak postavia takú šlehu, že sa všetci poserú....pozri sa na ten poondiaty Lotus, o ktorom sme sa bavili....používajú staré veci, ktoré sú osvedčené a vychádza im to....a tiež vedia, kto tie autá bude jazdiť, takže sa sústredia na dôležité veci a nevybíjajú sa na blbostiach....ak si dobre pamätám, tak mriežky ventilátorov majú z nejakého starého forda....no a čo....je to dôležitá súčasť športového auta??? Myslím, že keď naštartuješ motor, tak ti je jedno, či tam vôbec sú... :roll:

Gabriel Nagy
Vševed

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Piatok, 17. Júna 2011, 09:20

dalsia vec je aj to, ze toyotu v trojlitri a dizli ani nekupis... prave preto niektori z nas isli alebo pojdu do BMW :-)
IS300 2JZ-GE dream car

Gabo
toyoťák
Dátum registrácie: Streda, 31. Mája 2006, 16:53

Príspevok od používateľa Gabo » Piatok, 17. Júna 2011, 12:59

Mna zaujima, preco nerobia Auris/Corollu combi? Podla mna by sa im to lepsie predavalo, ako sedan...
Toyota Auris TS Hybrid 2016
ex: Toyota Corolla e10 1995
ex: Honda Accord Tourer 2007

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Sobota, 18. Júna 2011, 16:47

chmelo súhlasím s Tebou v tom, že neviem prečo sa pustili do boxeru od Subaru ked majú veľa svojich a najmä dobrých motorov.. možno je v tom nejaká politika alebo iné veci do ktorých my, obyčajní smrteľníci, nevidíme.. inak mňa už dávno napadla myšlienka, že keby nejaká automobilka spravila kvázi retro auto, kľudne aj s tými hranatými tvarmi zo 70-80tych rokov tak by to mohla byť celkom dobrá marketingová vec.. si predstav takú AE86ku retro, samo kvôli bezpečnosti by to bolo trošku hrubšie, dlhšie atd, ale keby to spĺňalo základné poslanie 86ky - zábava za volantom, hravosť, jednoduchosť, tak by to mohla byť celkom pekná šupa :) Úprimne povedané tie dnešné nové autá sa mi už ani dizajnom často nepáčia, už dizajnéri od radosti nevedia čo by vypotili.. zlaté 80-te roky..

Gabo Nagy: ked bmw tak benzin a min. 6 valec ;-) toyota a bmw to je uplne ina klientela.. TOY - vacsinou kludnejsi, uvedomeli ludia ktori hladaju spolahlivost a pohodlie, nenapadne auto.. BMW - ludia co chcu komunikaciu, radost z jazdy, prestiz (niekedy aj negativnu), sportovost.. preto BMW ma trojliter diesel a Toy nie..

Gabo: Lebo maju Avensis kombi :D neviem veru, coho konkurencia by to vlastne bola, golfu kombi a pod? Tazko povedat, ale dobra otazka, ked budem so svokrom tak ak ma napadne tak sa spytam.. urcite ako predajca bude mat pre mna nejaku sofistikovanu odpoved :D

Goldak
začiatočník
Dátum registrácie: Štvrtok, 6. Januára 2011, 18:06

Príspevok od používateľa Goldak » Sobota, 18. Júna 2011, 18:25

V podstate súhlasím zo všetkým čo tu bolo povedané
chmelo: K amerikám si môžeš pripočitať bratove grand cherokee 5,9V8 a štve ma najviac na tom to že on má na dlhších tratiach lepšiu spotrebu ako ja...12-13l plynu cenovo ako 6 6,5 l benzínu .. mesto 20< výhoda toho že pri 140 2500otáčok...

Gabo. Toy robí 3,0D4D(LC,Hilux) bohužial nie tam kde by sme ho všetci chceli :mrgreen:

spider207: K tým autám s 70-80 rokoch bola by parádička neskutočná! Len dnes sú všade normy bezpečnosť deformačne zóny kopec elektroniky a z autíčka ktore váži 900?? KG a má 112? koní by sa stalo 1,3-1,4 vážiace hovedo s ktorým by si si moc srandy neužil
BLACK Yaris 70kw 217nm Little TDI killer
ex.RED Celica ST182

Gabriel Nagy
Vševed

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Sobota, 18. Júna 2011, 18:32

naco ti je 6valec 3liter v benzine, ked to neuzivis? ...no prekvapil ma dizel (vdaka Tomas za prevezenie)... spotreba okolo 9, automat a xd super a tych 231 koni pekne zacvici s autom...
IS300 2JZ-GE dream car

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Sobota, 18. Júna 2011, 20:24

jak neuzivis? u bmw s R6 mas jedno ci je to 2 liter alebo 3 liter, tam je rozdiel v spotrebe do 0,5l/100.. to uz od cias e36ky.. tam je to skor o vodicovi a o tom, ze ked mas 3liter tak tomu viac slapes na krk, viac si uzivas zrychlenia a pod.. ostatne ci ides za 8,5 alebo 8,8 je podla mna uplne jedno..
ja napr nevidim velky zmysel v dieseloch pokial s tym clovek velmi nebeha.. diesel ti vie tiez pekne spapat a radsej pojdem za 9 s benzinom, ale krasnym zvukom, ako za 7 s klepotom.. a nehovorim o servise, na diesely ked ti odidu take vstreky, turbo a pod vecicky.. ale je to vec nazoru, uhol pohladu, ja som proste odchovany na benzine, nemozem za to :) diesel len na velky rocny najazd (z mojho pohladu), samozrejme sme v slobodnej zemi a kazdy si kupi co mu vyhovuje :)
na dieseli sa mi paci jedna vec a to ten brutalny zatah od spodu.. len ako som pisal, ja som proste odchovany na benzine a motor co pri 4500 otackach ma pomaly konecnu, to nie je pre mna :D (kolko, ze to toci ten Jarov Blacktop? :mrgreen: ) ale uznam, ze napr ten dieselovy 5liter ci co to je v Land Cruiseri mal velmi pekny zvuk (vzhladom na to, ze je to diesel)..

scream
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Marca 2011, 09:28

Príspevok od používateľa scream » Sobota, 18. Júna 2011, 22:34

viezol som sa aj v 300konovej 5tke BMW v nafte s biturbom... ten vykon tam je uzasny ale pocitovo nic moc.... chybal tomu zvuk, charakteristicky tah, vibracie a dalsich x veci spojenych s benzinakom:) Idealna kombinacia sluzobak v nafte a doma peklo v benzine pod kapotou :D
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
ex:Accord Cl9 2.4 Vtec-i
ex:Celica 7A-FE
ex: Felicia 1.3 1999

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných