Legon

Sekcia pre členov fóra
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Používateľov profilový obrázok
Legon
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
Kontaktovať používateľa:

Re: Legon

Príspevok od používateľa Legon » Sobota, 14. Mája 2011, 01:18

Uz je tomu tyzden od mojej poslednej jazdy na celice.
V sobotu 7.5. cca o 13:50 som ju rozbil...

Stretol som sa v zakrute s autobusom, nesiel zle, kolesom po stredovej ciare, ale v tej zakrute je rozsirenie, lebo je tam zastavka a odbocka. Tak si hovorim preco si kusocek nenadist nech mame vacsiu medzeru a to bola chyba ...

Isiel som tak, ako 100 krat predtym, nehovorim ze pomaly a myslim ze ani rychlo, na rychlost sa ma nepytajte lebo netusim, len proste klasicka najazdovka do tej zakruty ako kazdy den, ale opravuju nam tam cestu tym striekanim kamienkov, cesta je vyjazdena a kamienky z toho su "nametene" na kraji co som si neuvedomyl a tym nadidenim som sa ocitol kolesom na nich a uz to bolo ...

Zakruta je z mojho pohladu lavotociva, zadok mi ustrelilo von do prava, reflex tocim opacne a lavym zadnym rohom som zbehol do priekopy na lavej strane a narazil v nej lavy zadny bok, predok mi rychlost a zablokovanie laveho zadku v priekope vrazil taktiez do priekopy a vystrelilo ma do vzduchu, dopadol som naspat na vozovku ale na strechu.

To otocenie si neviem nejako vysvetlit, ale proste dopadol som na strechu. Sto pro viem len tie "drifty" a prvy naraz, potom uz len krcovito drzanie volantu a lietanie auta.

Priekopy asi 2 tyzdne dozadu prehlbovali takym strojom k existujucemu sirokemu pribudlo, sirka cca 30 cm a hlbka asi 50 - 60 cm takze tiez super.

Nastastie pas sa nezasekol a odopol som sa, vyliezol som z nej po styroch cez zadne okno, s malou bolestou v lavom pleci - asi od pasu, adrenalin robil svoje, lebo este aj teraz po tyzdni v nej takmer nemam silu a "poloha drzania volantu" boli najviac, takze to mam od pasu - ten si davam aj pri cuvani na to som poctivka ...

Nevedomky sa zo mna stal nebezpecny jazdec, ktory podriadil prejazdy zakrutou svojmu poteseniu a tym ale ohrozeniu druhych...
keby som si pred tou zakrutou pribrzdil tak ako tam chodim na corolle, alebo proste klasicky spomalil tak sa to nemuselo stat ...

Celica je mrtva a s nou aj cast mna, poplakal som si ako male decko a stale to tazko nesiem... bola proste moj milacik.

este moj rozhovor o celice s Kubkom, synator v july bude mat 3 roky.
v pondelok pri uspavani
Kubko sa ma pyta "kedy pojdeme opravovat auticko",
hovorim mu "to sa uz neda opravit",
on mi na to "ale tato urcite da",
hovorim "kubko naozaj sa to auticko uz neda opravit",
a Kubko "ale tato da, pri najhorsom zoberieme sekeru a pojde to..."

som sa len rozplakal ...

Takze tak ... ostala doma Corolla a najbliszie auto musi byt nejake rodinne, takze ak nahodou bude dalsia celica tak, len az potom ked Corolla odide, alebo by sa opat naskytla "skoro zadarmo" celica.
Nocne mory z havarie nemam a soferujem dalej denne corollu so sakra bolestou pri toceni v lavom pleci, len ma prepadaju obrovske vycitky svedomia a "rozcitlivenia" ze som ju znicil, ze preco som nepribrzdil pred zakrutou, ale dakujem bohu, ze bola prazdna cesta a nikomu som neublizil ...

Naschval nedavam nahlad.
1 2

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Sobota, 14. Mája 2011, 01:32

Pocuj Tomas, neser ma, pri pohlade na spucenu strechu som rad, ze nam tu vobec pises! Kaslat na plechy aj na celicu! ta bola a moze byt! hlavne ze sa nic vaznejsie nestalo a ze si cely!
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

scream
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Marca 2011, 09:28

Príspevok od používateľa scream » Sobota, 14. Mája 2011, 02:11

:(
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
ex:Accord Cl9 2.4 Vtec-i
ex:Celica 7A-FE
ex: Felicia 1.3 1999

Goldak
začiatočník
Dátum registrácie: Štvrtok, 6. Januára 2011, 18:06

Príspevok od používateľa Goldak » Sobota, 14. Mája 2011, 02:48

Tak ako písal Gabriel. Videl som aj menej "rozbité" autá ktorých majitelia dopadli zle.. Hlavne že si v poriadku ty!! Auta boli budú :?
R.I.P Celica :cry:
BLACK Yaris 70kw 217nm Little TDI killer
ex.RED Celica ST182

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Sobota, 14. Mája 2011, 09:03

hmmm,, velmi smutny koniec Celiky,, zvlast ked som si presiel cele vlakno co si na nej porobil,, ale pri pohlade na tu strechu sa mi skoro ani nechce verit, ze nemas nijake poranenie hlavy,, to keby som tam sedel ja,, tak asi by som uz hlavu nemal,, pri mojej vyske,.... fakt sme radi, ze si to prezil,, co dokazuje tak trocha povest CEliky,,, ze zomriet v nej je sakra tazke.....

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Sobota, 14. Mája 2011, 09:18

Ty brďo...Legon, šak ty fakt môžeš byť rád, že niesi na kašu...pri tvojej postave sa normálne čudujem, že si z toho zlisovaného auta vyliezol v celku...
Jasná vec...auta je škoda, ale čo už...niekedy sa také veci stávajú aj najlepším a najopatrnejším...
Hlavne, že si celý ;-)
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Sobota, 14. Mája 2011, 10:52

no leguan... u teba ma to mrzi obzvlast. Chlapec z Jarku skoncil v jarku. Drz sa kamo a hlavu hore hlavne. A smrt autobusom, aj slusnym, aj neslusnym.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

grexos
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 8. Marca 2007, 10:27
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa grexos » Sobota, 14. Mája 2011, 13:00

Kamo bud rad ze si nenechal deti sirotami. Auta mi je luto :( predsa len ked je to srdcovka tak to zaboli
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi

spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Príspevok od používateľa spider207 » Sobota, 14. Mája 2011, 16:24

No Legon, normálne nechápem, že si z toho vyliezol celý. Je mi ľúto auta, ale ako píše grexos bud rád, že z detí nie sú siroty. Hlavu hore chlape, autá (našťastie) boli sú a budú, ale zdravie je len jedno. Držím palce nech sa srdce vylieči čo najskôr.

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Sobota, 14. Mája 2011, 16:29

A tiež šťastie v nešťastí, že si nemal so sebou rodinu...to by ťa mrzelo oveľa viac...chvalabohu, že to dopadlo takto ;-)
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

Thomas
Toyota guru
Dátum registrácie: Piatok, 11. Mája 2007, 15:25

Príspevok od používateľa Thomas » Sobota, 14. Mája 2011, 16:52

Hmm, tak tomu sa hovorí totálka..je to horšie ako som si predstavoval :? mrzí ma to hlavne keď viem čo pre Teba znamenala..ale pri tých fotkách som naozaj rád že si mi mohol vôbec zavolať..

Drž sa ;-) ...a stále je to len auto ;-)
Toyota Celica 2,0 16v 1993 turbo4wd with swap JDM 3S-GTE
Stock engine, no EGR, Blitz nur Spec + A-M-A + downpipe=1bar, Tial Bov

Toyota Corolla 1,4 VVTi 2004

ex: 2x Celica AT180

miguellito
začiatočník
Dátum registrácie: Nedeľa, 6. Júla 2008, 13:59

Príspevok od používateľa miguellito » Sobota, 14. Mája 2011, 17:27

bude dalsia lepsia ako sa vravi :) inak fakt ze tam nebol ziadny spolujazdec , ta strana vyzera horsie...
Mi Angelita CeliCa GTi 2.0 16 V-oltov:-), Morning Lemon Zltunka Designed by the Wind
Hlavne netreba stat vedla auta ktore je od vas 1,5metra a ide rychlostou 170km/h
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

stenky
Toyota guru
Dátum registrácie: Piatok, 13. Marca 2009, 16:08

Príspevok od používateľa stenky » Sobota, 14. Mája 2011, 21:46

uz dvakrat som chcel daco nepisat ale neviem co. som hlavne rad ze si cely a co sa celdy tyka tak zozenieme novu volako volakde :)
Obrázok

Legon
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Legon » Nedeľa, 15. Mája 2011, 00:41

Ahojte
Dakujem za podporu dost mi to pomaha.

preco som z nej vysiel cely ? Ked si to tak v hlave spocitavam tak to vidim asi na tieto veci.
- nema siber, tak predpokladam pevnejsiu strechu
- na spolujazdcovom mieste sa strecha dotkla opierky a zatlacilo ju do sedacky takze pomohla nepustit tolko strechu dole
- pri mojej vyske 188 cm a 110 kg nevydrzal mechanizmus ovladania sklonu sedack, zlomil sa a sedacka sa nastavila na takmer lezanie, az do zastavenia som sa drzal volantu takze som nelezal ale urcite som mal nizsie hlavu ako normalne.
- podla mna ma USkupe pevnejsiu kasnu uz len z dovodu ze nema Liftbackove dvere a pod sklom za zadnymi sedackami je take spevnenie celej kasne, nieco ako zadna rozpera od vyroby.
- Tom potvrdi ze aj vpredu pod volantom su v US verzii nejake spevnovacie plechy tak predpokladam ze cela ta "kostra" v US celice je pevnejsia.

vo vsetkom mate pravdu, hlavne ze nebol so mnou nikto v aute aj ked by ma to pravdepodobne donutilo spomalit a mohlo to cele inak dopadnut uz len ze by som sa asi nestretol s tym autobusom lebo by som siel pomalsie o kusok a nestretli by sme sa v zakrute.

inak je to moja 3tia havaria v zivote.
1 - 3 rocny tatko dostal na poladovici smyk a s nasou S100 sme spravili 2 kotrmelce po roly, vyletel som cez predne sklo, nic sa mi nestalo... - s100 opravena a prestriekana na cerveno, mali sme ju do nejakeho 2003. rv 1975.
2 - tyzden po svadbe som si pozical auto od tatka vtedy uz feliciu ze zaveziem na stanicu manzelku, v neprehladnej zakrute mlady chalan obiehal nakladiak, chalan mal vypite, obaja vysli zo zakruty vedla seba a uz som si mohol vybrat ci vlavo nakladiak alebo v pravo felcka, ja len koleno udrete, manzelka problemy s krcnou chrbticou. felicia opravena
3 - tretia teraz, na prvy druhy aj treti pohlad zla havarka, auto na kasu a ja az na pleco v poriadku. Moja mama tvrdi ze jej babka mala v ten den narodeniny a ze ma zachranila ...

Otazka druhej celici je momentalne v uzadi, uvidim ak sa to cele doriesi a vacsiu prioritu ma rodinne auto.

smutok
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 13. Marca 2008, 15:12
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa smutok » Nedeľa, 15. Mája 2011, 02:10

Za autom nezufaj, splnilo presne to co malo a to, ze ti zachranilo krk.
Som velmi rad, ze cesty nezobrali dalsieho otca. Kaslat na auto je to len kus plechu, obijmi syna a bud rad, ze ta este stale ma.
To rameno si si dufam dal skontrolovat.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní