spider207 - Toyota Corolla E120 str.40 (ex Lexus IS200 Sport)

Sekcia pre členov fóra
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Používateľov profilový obrázok
spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Re: spider207 - Lexus IS200

Príspevok od používateľa spider207 » Utorok, 21. Júna 2011, 12:31

Tiež si myslím :) Ešte neviem do čoho pôjdem, auto mi bude robiť pravdepodobne pán Veľas (http://www.lestenieaut.sk), uvidíme čo zvolíme. Zatiaľ je to ešte ďaleko, pravdepodobne mi to tento rok nevyjde bo dám prednosť veciam spomínaným vyššie - zimným gumám a pod., to bude mať jednoznačne prednosť. A navyše na zimu by som mal mať auto garážované, takže keď regeneráciu laku posuniem o nejaký rok tak sa toho zase toľko nestane. Ale chcel by som to čím skôr, čo si budeme hovoriť :D

scream
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Marca 2011, 09:28

Príspevok od používateľa scream » Utorok, 21. Júna 2011, 14:37

pytal si sa aj orientacne na cenu? ...inak jeden z mala ludi co sa podeli o know-how ako pozeram...
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
ex:Accord Cl9 2.4 Vtec-i
ex:Celica 7A-FE
ex: Felicia 1.3 1999

sonnicek
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51

Príspevok od používateľa sonnicek » Utorok, 21. Júna 2011, 18:46

ja som skor myslel na ten detailing a veci spojene stym ako udrziavacie sampony a vosky ;-) inak diky za otvorenie novych obzorou a navrtanie chrobaka do hlavy ale bohuzial kym nebudem mat garaz tak nieco taketo nikdy nepodstupim lebo za tyzden mam tie skrabance znova na aute sk****na Bratislava :twisted:
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic :)

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Utorok, 21. Júna 2011, 19:29

scream: hovoril cenu cca 110-130€, len este s nim chcem prebrat ci to bolo myslene len za lestenie alebo kompletka, aj ked z jeho ust to znelo ako kompletka kedze spomenul nejaky sampon, clay a pod.. uvidim, toto s nim chcem este orientacne prebrat, aj dnes ma volal na jednu akciu no pocasie bolo proti nam. Hadam v sobotu sa podari.
Inak ano, z mojho pohladu je to fakt super, ja sa tymito vecami nechcem zivit, ale zaujimam sa o detailing a chcem to mat ako hobby na mojom aute. Takze akekolvek info mi da clovek ako on je pre mna velke plus. Ostatne ak by som sa do toho lestenia pustil tak by som to rad dohodol tak, ze by som bol pri tom a cosi sa poucil (uz to takto jednemu zakaznikovi robil), ale ako som spominal, to je strasne daleko. Najskor klucka a pod veci..

sonnicek: Tak detailing je aj o tomto, aj ked mnohe veci sa tam robia detailne :) Len ja zase nemam v umysle ist do extremu, ostatne aj toto je biznis, co si budeme hovorit. A nemusim veci typu "tento pripravok je na pravy zadny disk a 3 luc zprava, tento je na 5 luc zprava" atd, aj tuto je to casto biznis. Takze starostlivost ano, ale vsetko s mierou.

Co som si orientacne hodil par pripravkov do kosiku z UK tak po prelesteni p. Velasom by ma potom udrzba vysla tak cca 50-70€, aspon co sa tyka exterieru (v extremnom pripade by som to skresal mozno na 30-35€, ale casom by bolo treba aj tak dokupit nejake pripravky). Co si myslim, ze nie je vela vzhladom na vydrz tych vyrobkov. Inak staci objednat 2-3 veci z UK a vyjde to rovnako ako tutok od predrazenych nasincov, aj ked uznam, ze aj oni musia z niecoho zit.

Inak nieco taketo by som asi neriesil pri beznej Yariske alebo nejakom inom "spotrebnom matrosi", ale k tomuto autu mam fakt vztah a vela ich nie je. Takze si myslim, ze investicia do neho sa oplati. Navyse ho neplanujem predat a pokial by som s nim ostal kym bude co capovat do nadrze tak by som sa vobec nestazoval 8)

sonnicek
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51

Príspevok od používateľa sonnicek » Utorok, 21. Júna 2011, 21:22

pre mna auto nie je spotrebny material ak keby to bola yariska alebo moja corolla je to moje prve auto, kupil som ho v zlom stave zvonka, interier usiel ale aj na tom by som chcel zapracovat :D chcem si zneho spravit cukrika aj ked to neni nic extra

inak k biznisu, vzdy ma to bavilo okolo aut ale je strasne malo ludi ktory to robia pre potesenie alebo ze ich to bavi a peniaze su na druhom mieste (ano tiez musia z niecoho zit) je to pristup ako keby ich kazde auto bolo vlastne a stakym sa malo stretavam
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic :)

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Streda, 22. Júna 2011, 06:39

Inak poopravim moj predchadzajuci prispevok - pokial by to nebolo pracovne auto typu hnoj alebo na stavebny matros a pod tak by som kupil aspon nejaky kvalitny sampon a vosk. Uz tieto 2 veci by dost pomohli. Napr. ak bude mat priatelka nejaku Yarisku abo nieco, viem ze tie pripravky pouzijem aj na to :)

hej, to je pravda, preto ocenujem aj pristup p. Velasa, ten to ma vyslovene ako hobby. A sam mi hovoril, ze do roboty tohto druhu sa az tak nehrnie - ze pokial nieco pride tak z casu na cas preco nie, ale inak.. Strasne narocne na cas, techniku.. a bubaky za to nie su ktovieake vzhladom na pocet stravenych hodin.

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Nedeľa, 26. Júna 2011, 19:24

S Lexíkom pri strede Európy - Skalka, Kremnické Bane.

Obrázok

Ospravedlňujem sa za kvalitu, až sa hanbím tu niečo takéto dávať, ale nemám teraz k dispozícii dig. fotoaparát a som z toho značne nervózny. Prijmem do daru ak sa chce niekto zbaviť staršieho modelu :D

mirec12
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 16. Apríla 2009, 23:57

Príspevok od používateľa mirec12 » Utorok, 28. Júna 2011, 17:06

Spider207: Chceš mať pekný lak? Tak to nechaj na poisťovňu! Nechaj si poistiť havarijne vozidlo s mesačnými splátkami, po dvoch mesiacoch platenia sa ráno zobudíš, nájdeš si doškriabané vozidlo, zavoláš políciu, nahlásiš poisťovni vandalizmus a už sa ti bude striekať celolak na auto.... za určitý čas poistku zrušíš z dôvodu, že ti to finančne nevychádzať, že plánuješ zobrať hypotéku s priateľkou :)

a máš auto ako nové....bude Ťa to stáť pár mesačných splátok a spoluúčasť 166€..

hotovo...

PS: akákoľvek podobnosť prípadu je čiste náhodná :D

Max11
toyoťák
Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Novembra 2010, 23:59

Príspevok od používateľa Max11 » Utorok, 28. Júna 2011, 17:36

Neviem ci to plati len u PZP... ale nepatri nahodou poistovatelovi v pripade poistnej udalosti poistne za cele poistne obdobie ???
Toyota Corolla E12, 4ZZ-FE

3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)
6-7 l/100km (Pri bežnom jazdení)

mirec12
panic

Príspevok od používateľa mirec12 » Utorok, 28. Júna 2011, 17:48

jedine len pri havarijnom poistení....

info o zrušení poistného:
http://www.havarijnepoistenie.com/vypov ... mluvy.html

Max11
toyoťák
Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Novembra 2010, 23:59

Príspevok od používateľa Max11 » Utorok, 28. Júna 2011, 18:01

Ono to asi nebude take jednoduche. Poistovne su vychcane dost.
Hlavne tuto cast je dobre si precitat:"Možnosti výpovede poistnej zmluvy havarijného poistenia, resp. zrušenia, zániku havarijného poistenia stanovujú príslušné poistné podmienky a zmluvné dojednania uzatvoreného havarijného poistenia. "
Toyota Corolla E12, 4ZZ-FE

3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)
6-7 l/100km (Pri bežnom jazdení)

mirec12
panic

Príspevok od používateľa mirec12 » Utorok, 28. Júna 2011, 19:56

Tak samozrejme, že je nutné si niečo také pred tým prečítať, než sa to celé "spustí". Sú tam aj iné možnosti ako vypovedať zmluvu, než prepisom vozidla alebo totálnou škodou.
Ale je to možné.....
bol to len jeden z pokusov ako si môže Spider zmeniť look vozidla.

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Streda, 29. Júna 2011, 08:38

mirec: vďaka za tip, ale takýto spôsob mi príde v mojom prípade dosť.. uletený, povedzme to diplomaticky :)
dôvod? Prvá vec - veľmi, naozaj VEĽMI nerád sa viažem, či už mobil, internet, hypo.. hocičo. Dnes chcú človeka aj tak väčšinou len odrbkať, stačí mi platiť PZP kde mám aj živel a som celkom spokojný. Viem aké bývajú opletačky ked chce človek peniaze alebo chce niečo zrušiť kde je nejaká forma viazanosti. Každý dnes len pýta (aj náš štát), keď sa oneskoríš s platbou o deň tak Ťa chcú pomaly zavrieť, ale keď majú dať oni prachy tak to z nich vytĺkaš pomaly mesiace. Havarijné na moje 11 ročné auto? Aj keby to šlo ako píšeš tak ďakujem, neprosím.
Druhá vec - neviem koľko bude tých "pár mesačných splátok", ale za cca 200€ mám auto strojovo preleštené profíkom a mám k tomu aj profi kozmetiku na údržbu.. nejde len o to dostať to do TOP stavu, ale takisto aj udržiavať.. a opäť zvýrazním, že mi nejde o super mega špica tutti fruti lesk, ide mi najmä o OCHRANU laku aby to auto vydržalo, ak nie v TOP, tak minimálne slušnom stave ešte roky rokúce..

OT: mirec na zraze slečna Sis bola Tvoja segra či holka? :D (pýtam sa informatívne nech viem kam zaradiť, nič v tom nehľadajte :mrgreen: )

mirec12
panic

Príspevok od používateľa mirec12 » Streda, 29. Júna 2011, 14:59

Tak jasné, že je to drahšia záležitosť s poisťovňou, veď len ročná poistka je 1800€, čiže mesačne 150€. No osobne nemám moc dobrú skúsenosť s brúsením, voskovaním a leštením laku, predsa len sa vrstva laku stenšuje a ako môj sused, kt. po zbrúsení laku voskuje svoju fialovú Octáviu každý druhú sobotu v mesiaci, aby sa aspoň ako tak leskla, by sa mi nechcelo s tým hrať. Slnko je sviňa, vytiahne z laku všetkú živú, žiarivú farbu!

Samozrejme mal by to robiť niekto, kto sa tým živí a nie niekto, komu prešli len 2-3 autá cez prsty.

Ps: nemáš náhodou po 11 rokoch predný nárazník a kapotu dosekanú od kamienkov? Všetky tie ďobky budeš mať po brúsení a voskovaní biele, bo pochybujem, že ti bude niekto z tých jamiek vyšpáravať bielu brúsnu pastu.
Ale zbytok kasne by to malo byť OK. Vyskúšaj, uvidíš.

O dobrých produktoch na leštenie karosérii by ti vedeli poradiť aj v dobrých lakovňiach.

PS: Sisa je priateľka, sestru nebudem predsa vodiť ku plechovím krásaviciam :D

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Streda, 29. Júna 2011, 16:43

No tak Janči Veľas (http://www.lestenieaut.sk) vyzerá byť dosť skúsený, čo tam má na stránke toho zeleného Peugeota tak to leštenie som videl naživo (teda nie komplet, ale aspoň časť).. takže viem čo môžem očakávať a aký bude asi výsledok..

Čo sa týka produktov tak mám už celkom dobrú predstavu, je to všetko len o bubákoch, že to bude na začiatku stáť viac, ale potom to bude len udržiavačka a žiadne voskovanie každý týždeň ako sused. 2-3x ročne, len to treba použiť kvalitný vosk a nie turtle za 5,50.. brúsenie len raz a potom?? možno už nikdy... btw, na detailingworld.co.uk merali ubýtok laku po strojnom leštení a ubýtok je cca 8-10 mikromilimetrov.. takže ak máš bežne vrstvu laku okolo 150-180 tak si vieš asi spočítať koľko krát by si to teoreticky mohol prebrúsiť ;-) ale o tom to nie je, keď sa to spraví kvalitne tak bude stačiť raz za život.. a zopakujem, nebudem to robiť kvôli lesku, ale kvôli ochrane laku (čiže následne zakonzervovať preleštený lak kvalitným voskom)..

mám ďobky od kamienkov a viem o tom, ale aj to sa zakryje.. už veľa vie spraviť aj lak na nechty napr. ;-) ešte uvidím akú metódu zvolím, je viacero možností a myslím že Mr. Veľas bude vedieť poradiť ako to najlepšie a najefektívnejšie zakryjeme.. tak či onak je to ale niečo čoho sa človek pri bežnom používaní nezbaví, s tým počítam (nerobím showcar a auto má slúžiť mne - nie ja jemu)..

mirec máš asi zlú skúsenosť s brúsením/leštením, treba to fakt vedieť a takisto údržba ako má Tvoj sused je typická pre fanúšikov značky Škoda (nič v zlom) a nie je ani zďaleka ideálna.. ale to by bolo na dlhšie a nemá zmysel to tu rozoberať..

PS: ooki, už som v obraze :D že pozdravujem :mrgreen: (btw, sa mi zdalo, že bola Tvoja segra, neviem prečo.. ale už mám jasno, to je to vo co tady go)

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný