spider207 - Toyota Corolla E120 str.40 (ex Lexus IS200 Sport)

Sekcia pre členov fóra
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Používateľov profilový obrázok
spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Re: spider207 - Lexus IS200

Príspevok od používateľa spider207 » Piatok, 8. Júla 2011, 06:41

aj to je možnosť.. treba proste nájsť príčinu a tú odstrániť, nie riešiť dôsledky..

Inak včera podľa plánu vyčistený a najmä povysávaný interiér. Nebolo to nič strašné, ale už sa ho pýtalo povysávať, najviac bordelu samozrejme na mieste vodiča. Výsledok mojej včerajšej snahy:

Obrázok Obrázok

Obrázok Obrázok

Max11
toyoťák
Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Novembra 2010, 23:59

Príspevok od používateľa Max11 » Piatok, 8. Júla 2011, 09:08

Teraz to vyzera skoro ako nove auto vnutri :) Nie su v letnych dnoch tie kozene sedadla nepriatelom dolnych partii ? :lol: Odkedy som sa par krat viezol v aute s kozenymi sedackami tak sa im radsej v teplych dnoch vyhybam.
Toyota Corolla E12, 4ZZ-FE

3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)
6-7 l/100km (Pri bežnom jazdení)

Henry33
panic
Dátum registrácie: Piatok, 16. Júla 2010, 14:27

Príspevok od používateľa Henry33 » Piatok, 8. Júla 2011, 09:12

Max11 napísal:Teraz to vyzera skoro ako nove auto vnutri :) Nie su v letnych dnoch tie kozene sedadla nepriatelom dolnych partii ? :lol: Odkedy som sa par krat viezol v aute s kozenymi sedackami tak sa im radsej v teplych dnoch vyhybam.
to hej to som tiez uz zazil ale pokial mas vetranie sedadiel tak pohoda ;)

Dolly
panic
Dátum registrácie: Nedeľa, 25. Júla 2010, 10:35

Príspevok od používateľa Dolly » Piatok, 8. Júla 2011, 09:16

Ani som nevedel ze mas faro v kozi spider, zase tvoj lexik v mojich ociach stupol :D ja som s kozou maximalne spokojny...len v lete nemozem parkovat jak blb aby mi cez predne sklo priamo na sedacky svietilo ;-) a v zime musim vyhrievanie sedaciek zapinat bo by som primrzol :lol: Ale ovela lahsie sa udrziava cistota a podla mna sa na tom super sedi...
Avensis 2004 2,4 automat
Corsa 2002 1,2:-)

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Piatok, 8. Júla 2011, 10:07

Vďaka páni za reakcie. S výsledkom som ale spokojný tak na 50%, stále to nie je ono :) Chcelo by to oživiť nejaké plasty, gumové časti, trošku sa postarať aj o sedačky atď.. musím potom nakúpiť nejaké prípravky, len neviem kedy na ne vyjde rad. V niektorých veciach som proste strašný detailista (priateľka by vedela rozprávať) a viem, že to nové nikdy nebude, ale rád by som to dotiahol aspoň na 95% dokonalosti :)

Čo sa týka sedačiek tak je to kombinácia koža + alkantara čo mne osobne veľmô vyhovuje :) Celokožené som ani nechcel, skôr polokoža príp koža + alkantara, práve kvôli dolným partiám. Keď idem náhodou do roboty autom tak parkuje na priestore, kde celý deň svieti slnko a je to celkom v pohode. Samozrejme sa snažím nedotýkať tých kožených bočníc lebo by som mal popáleniny 5teho stupňa :) Ale po usadení je to super, lebo sedák a chrbát je z alkantary a to je paráda. To si na tomto aute veľmi pochvaľujem. Skôr je to trošku napínavejšie s chrómovou guľou, tá je pekne rozpálená, ale stačí pár dotykov dlaňou (ale opatrne!) a akoby sa schladí. Tiež je celkom prospešné keď si človek otvorí všetky okná + strešné okno a trošku auto prefúka, vyvetrá. Po minúte jazdy bez problémov.

A ešte spomeniem jednu vec čo sa mi mimoriadne páči na IS200ke a to, že sa strašne rýchlo zohrieva motor. Už po 2-3km jazdy je zahriaty, samozrejme pokiaľ pracuje a nie je to jazda na neutrál abo dole kopcom so zaradeným kvaltom. Časovo možno tak 2min, je to rýchlejšie ako vo Felicii a tam sa motor zohrieval veľmi rýchlo. Toto som vždy velebil (aj na Felde) v zime, teplý vzduch začal prúdiť vždy veľmi skoro.

Henry33
panic
Dátum registrácie: Piatok, 16. Júla 2010, 14:27

Príspevok od používateľa Henry33 » Piatok, 8. Júla 2011, 10:35

mne sa paci ze sa o to staras a niesi nazoru ze auto ma len sluzit ;)

podla mna ma auto sluzit ale ked ma vnutri kilo blata a kamenov tak pocit z jazdy je uplne niekde inde ako ked ti to pekne rozvoniava skoro novotou ;)

mne sa inak yarik tiez rychlo zohrieva v zime. v lete je zase problem zeravy volat ;)

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Piatok, 8. Júla 2011, 11:09

Asi to bude tým, že k autám všeobecne mám vzťah, no keď si človek splní sen a kúpi presne po čom vždy túžil tak by mi bolo proti srsti nestarať sa oň :) Má síce slúžiť mne, ale nie je to úplná tuctovka a myslím, že, vzhľadom na to čo mi dáva, si zaslúži aby som ho zachoval v čo najlepšom stave a to čo najdlhšie. Takéto auto by si mal človek kupovať srdcom.
Hovorím, zatiaľ to sú len také minimálne udržiavacie roboty, aspoň z môjho pohľadu. Ešte je čo vylepšovať. Všetko príde.

btw, žeravý volant je problém viacerých aut, to by som nejako moc neriešil. Yariska je super autíčko po meste a blízkeho okolia.

Max11
toyoťák

Príspevok od používateľa Max11 » Piatok, 8. Júla 2011, 14:55

Viem presne co tym myslis :) Moje vysnivane auto bola niekolko rokov rollka, ktoru teraz mam. Postupom casu som zacal zvazovat aj IS250, no narazil som presne na ten isty problem ako si pisal ty v uvode tejto temy a TJ , ze v lakavej cene bol bud hacik alebo slo o model s automatickou prevodovkou, ktoru vyslovene nechcem. A samozrejme podstatny faktor bol ten, ze ako moje uplne prve auto by IS250 naozaj nebola rozumna investicia plus vyhovuje mi viacej hatchback.
Cize chapem presne aky vztah ku svojemu Lexiku musis mat ;) O mne si susedia uz musia mysliet, ze mi preskakuje, pretoze kazdu chvilu drhnem interier alebo okna na parkovisku pri dome :lol: A priatelka ma uz zakazane papat v aute, po tom ako som nasiel na sedadle spolujazdca zatlaceny pelendrek a omrvinky :lol:
Kazdopadne moc sa tesim az si budem moct v sobotu tvoju cerstvo umytu lasku poobzerat zblizka :)

3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Piatok, 8. Júla 2011, 21:23

o tej cerstvo umytej mi ani nehovor :D hlavne, ze hlasia cely vikend pekne a cestou zo Zvolena niekde pri Handlovej zacalo prsat.. taka 5min kratka prehanka, ale uz sa mi stihlo auto zasr..zaspinit :) takze opat sa potvrdzuje, ze ked ho umyjem tak behom par hodin je zaspinene.. aj ked teraz to vydrzalo 2 dni, to je zatial rekord :D

ja Tvoj pristup takisto kvitujem, o mne si tiez asi teraz museli susedia pomysliet.. ale neriesim, kazdy mame to svoje :)

Max11
toyoťák

Príspevok od používateľa Max11 » Pondelok, 25. Júla 2011, 08:52

Tomas, dodatocne prajem vsetko naj k narodkam ;)

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Pondelok, 25. Júla 2011, 08:56

jj, dik :) Hadam som Ti urobil radost s tym zvezenickom ;-) Btw, si jediny kto mi povedal, ze mi interier smrdi. Kazdy hovori, ze vonia ako keby bol novy. Nebude problem v Tvojom nose? :mrgreen: (mal som si cuchnut k tej Tvojej Rollke, mozno by vysvitlo, ze mas sedacky uplne v poho a netreba nic cistit a tepovat :mrgreen: )

Max11
toyoťák

Príspevok od používateľa Max11 » Pondelok, 25. Júla 2011, 09:07

Potom som zistil ,ze si mal pravdu lebo som si cuchol k novemu notebooku a bola to podobna vona ako v tvojom aute :lol: Ale u mna to fakt smrdi ako ponozky :lol: Ale bud si zvykam alebo to je coraz slabsie.
A jasne ze si mi spravil radost :) Potom ked som sadol do svojej rollky tak som mal pocit, ze ju taha konsky zaprah o sile 2 koni :lol:

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Pondelok, 25. Júla 2011, 11:08

Darmo, zvyk je zelezna kosela :D
Som sa celkom zasmial teraz cez vikend.. Posledny mesiac-dva som nesedel hadam nicom inom ako mojom Lexe tak som si uz zvykol a bral to co ponuka ako samozrejmost. Ale vikend vo Felde ma prebral a o5 pripomenul preco mam toto auto tak rad :) Len tak nahmatkovo - komfort, skvela pozicia za volantom, dobry posilovac riadenia s vynikajucou spatnou vazbou, presne radenie, vyborne audio, stierace co aj stieraju, super podvozok..

Max11
toyoťák

Príspevok od používateľa Max11 » Pondelok, 25. Júla 2011, 12:34

Viem presne o com hovoris akurat z inej branze. Ked som si kupil celoodpruzeny bike najskor sa mi to zdalo brutal pohodlne, casom som si zvykol na to ako na samozrejmost a ked som si znova sadol na kamosov pevny bicykel tak az vtedy som si uvedomil aky to je rozdiel :D

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Utorok, 26. Júla 2011, 18:48

Takže aby sa len nekecalo tak pridám foto mojej poslednej výbavičky. Nechal som si poslať 2 veci:
1) Cerium Oxide - taký zázračný prášok, s ktorým chcem trošku prebehnúť (preleštiť) čelné sklo. Nebude to ako nové no nejaké menšie odreninky a ďobky by to mohlo zakryť. 100g balenie stálo tuším okolo 10€ (ebay) takže žiadna tragédia aj keby to nevyšlo.
2) Autosol Metal Polish - vraj vynikajúca vec na chrómové veci. Zatiaľ som spokojný tak na 50%, prahové lišty to celkom pekne oživilo (aj keď škrabančeky samozrejme nezmizli), ale s výfukom som moc nepohol. To má ale na svedomí skôr nevhodná brúsna handrička (či ako to nazvať), použil som zatiaľ asi moc jemnú. Ak by som povedal, že výfuk bol na 100% zasvinený, tak išlo dole tak 30-40%. Čo na prvý pokus nie je zlé, ale na druhý krát to už zoberem poriadne nech sa to leskne ako psie guľky :) Cena bola okolo 6€ (ebay).

Obrázok

Bohužial foto z aplikácie toho Autosolu som už vymazal, no z mobilu by toho aj tak veľa vidieť nebolo. Čo sa dalo som vytiahol z fotky, ktorú som urobil na mojom oddychovom mieste na trase ZV-ZA - pod Kľakom. (edit: ako tak kukám, kvalita je otrasná tak či onak)

Obrázok

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný