Miguellito , "La Angelita" project

Sekcia pre členov fóra
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
tofak
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 29. Júna 2008, 21:22

Re: Project Yellow Mambaaa (resp. kto z koho)

Príspevok od používateľa tofak » Piatok, 9. Augusta 2013, 10:57

Pod -25 asi nic, je to material ako snura na peci okolo okna.
to Gabo, ano robim v Košťanoch a aby to nebola moc reklama, sortiment je obrovsky, len tie ceny :roll:
A teraz uz uplne aj inde maju toho vela, len sa treba pytat a najlepsie radsej niekoho pustit pred seba a byt sam, ked je cas na konverzaciu tak sa vynoria zrazu velke moznosti.Malokto vie co vsetko pouzitelne sa predava :)
0. od 24.11.2018 aj UFO - 1,8 i-Vtec 103kW
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
2. Carina TA62 (r.v.1982) - 3T
Ex: Starlet darca EP 82- 4E FE
Ex: Starlet EP82-2E E,swap 4E FE(62 kW)
Ex: Carina 2- 4A FE(74 kW)
Ex: Carina E- 4A FE(85 kW)
Ex: Corolla AE86- 4A GE

Používateľov profilový obrázok
miguellito
začiatočník
Dátum registrácie: Nedeľa, 6. Júla 2008, 13:59

Príspevok od používateľa miguellito » Nedeľa, 18. Augusta 2013, 13:14

hmno tak sa vcera nahadzovala Ecu,koli Acisu to trvalo 5 hodin, potom to naskocilo ,nakoniec bezal ok motor,reagovala aj na plyn,ale potom drblo fungel nove cerpadlo olejove Toyota origo ,pri startovani bol tlak oleja 4bary,ale nevydrzalo z dakeho zatial neznameho dovodu zvysenie tlaku pri stlaceni plynu....proste vygrclo odtial asi 2 deci po rozvodoch ,tie zacli piskat atd kaluz....,nevem ci ludsky faktor alebo vyrobna chyba,ale vyzera to "zatial " akoby pri vyrobe zabudli dat tesnenie medzi tie dve casti co uz dojdu spojene pri kupe,proste ide to z vrchu zatial nevem presne odkial,kazdopadne pri rozoberani to nafotim,bo ma to kurevsky zaujima ale kurevsky bo tento motor za "5" korun bude super ak by sa zadrel koli hovadine...,ci uz ani toyota neve do p...vyrobit origo diel naporadok tak to uz sa mozem na podobne projekty vysrat ked uz ani na pristup sa neda spolahnut,dufam ze to lizlo aspon ulozenie kluky ale snad ne ,ale urcite nebudem lepse teraz spat, kua takze ani to ze uz sa ju podarilo nakopnut ma teraz tak brutal netesi,zas pol dna roboty ,rozvody a cely spodok zhodit ,nove prislusenstvo okolo setko zhodit vypustit kapaliny a samozrejme setko "zadarmo".....no pomimo to ale dakujem Vladovi aj Kenymu ze si koli celice oddrbali vcera sobotu hold je to furt zakliate 1:0 zase vedie celica ........uz ani nepoznam nadavky kere bych pouzil...a pre boha vdaka ze sa to nestalo dade na ceste kde by si to nikto nevsimol bo to by ma asi po troch rokoch cakania asi ......
Mi Angelita CeliCa GTi 2.0 16 V-oltov:-), Morning Lemon Zltunka Designed by the Wind
Hlavne netreba stat vedla auta ktore je od vas 1,5metra a ide rychlostou 170km/h
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

JRD McLAREN
začiatočník
Dátum registrácie: Nedeľa, 21. Októbra 2012, 21:45

Príspevok od používateľa JRD McLAREN » Pondelok, 19. Augusta 2013, 22:11

..no povedzme si pravdu, ze to nebolo len kvoli acisu..
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
montaz Standalone a PiggyBack jednotiek

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Pondelok, 19. Augusta 2013, 23:56

to nebola narazka na teba ;-) ,tak ano problemikov bolo viac, ..nedostupnost aspon dakej zakladnej "mapy" alebo zakladnych udajov z toyoty, cize ja vem ze si to musel vytvorit od piky sak ved klobuk dole aj tebe aj Stanovi ,sak sa secko riesilo na kolene za behu,...potom haluzne cievky ehm vdaka Elit ze sme sa nenudili seci styria pri tom!!!...tak to ludom na Discovery neukazu ze "prvy start" :lol: ale tak ten acis to zabil...resp. ozivil .... no som zvedavy na co sa zajtra pride ,ak vobec,ocakavam macku nasatu v olejovom okruhu uz alebo ine sci-fi...
Mi Angelita CeliCa GTi 2.0 16 V-oltov:-), Morning Lemon Zltunka Designed by the Wind
Hlavne netreba stat vedla auta ktore je od vas 1,5metra a ide rychlostou 170km/h
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Utorok, 20. Augusta 2013, 20:44

sucet dnesnych zisteni...
1.olejovy filter to nesposobil bo ani s novym sa stav nezmenil,,,cize ten nesposobil pretlak smerom k cerpadlu..
2.sranda je ze na tom zltom medzikuse na ktorom je teraz filter je tlak aj 6-7bar a v tom istom case cca,je v hlave len 4 dajme tomu...

3.ked sme dali filter rovno na blok ako to ma seriovka tak bol tlak aj v hlave cca5-6 takze to by zatial vylucilo pruser v bloku alebo tesneni motora......samozrejme vykyvy trochu v tlakoch su kedze jednotka este neni presne doladena a nemoze motor bezat moc dlho koli uniku oleja...a tazko sa mi klapkou reguluju takto na surovo aspon 15 sekund rovnake otacky
kazdopadne takze questy:
co sposobilo nevydrzanie olejoveho cerpadla ??
Cerpadlo ako take:
A)Bud to bude vyrobna chyba...guferko pod nahonom cerpadla,alebo to tesnenie medzi tymi dvoma kusmi cerpadla...
B)chyba pri montazi...guferko od kluky...
C)dodrbany fungel novy regulator tlaku ktory uz bol v cerpadle-teda nedaval sa novy osobitne...

alebo---Ta nova cast chladiaceho okruhu(dva medzikusy,hadice,radiator)...:

A)bud je pruser v konstrukcii konkretneho mojho radiatora...je tam dake zuzene miesto ktore sa prejavilo len pri vyssich baroch,alebo daka prekazka...v radiatore alebo aj hadiciach...neni vylucene ze tam daco vletelo bo te medzikusy boli nevem na keru p...natrete tou olamujucou sa farbou aj znutra,hrany boli hodne nahrubo aj s trciacimi "hoblinami" ale to som zahladzoval---jedine zeby sa fakt urval kus tej vnutornej farby- ono ked sato odlupi je to ako pliesok,,--a to by upchalo hadicu dakde vnutri alebo daky kanal chladica...

B)alebo ten novy okruh ma celkovo velky odpor a protitlak proti cerpadlu,a ten ho dodrbal a ono povolilo---to by napriklad nasvedcovalo tomu ze tlak pred filtrom je aj 7 zatial co v hlave 5 a pri vyssich otackach mozno tlak pred filtrom neumerne vysoko vzrastol a roztrhol cerpadlo...teraz je ale zase otazne kolko znesie seriove cerpadlo ,ale pri trochu vyssich ako volnobeznych otackach uz digitalny manometer narazal pred filtrom na koniec stupnice cize 8-bar-takze ktovie kde by sa zastavil...

sranda ale je ze uz jedna celica 5.gen takto jazdi a nema problem ,jediny rozdiel medzi nou a mojou je ze ona ma ine hadice...ale!! moj vnutorny priemer je riadne velky -12mm co kua musi stacit,jedine co ma napadlo ze ci tieto hadice nie su robene na vysoky tlak ale maly prietok-resp-ci povrch vnutornej vrstvy moze natolko ovplyvnit rychlost pohybu kvapaliny a jej trenie ???hm
takze teraz sa nahodil filter rovno na blok-este zisti sa co je s cerpadlom,vada sa opravi a auto sa naladi so seriovym chladenim oleja-v tom pripade sa hadam situacia nemoze zopakovat...
potom skusim zohnat nekoho kto mi natlakuje novovytvoreny okruh samostatne mimo motora,a zisti mi pokles prietoku resp. a tlaku za tymto okruhom a az potom tam tento matrix nahodim naspat do okruhu....
najblizsie napisem co bolo s tym cerpadlom...

inak ak ma dakto daky postreh alebo napad k tym jednotlivym bodom budem rad za vyjadrenie...
sakra chutovka jak sa patri na zaver projektu , by chcelo dakeho doktora hausa teraz ...hawk
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

JRD McLAREN
začiatočník

Príspevok od používateľa JRD McLAREN » Utorok, 20. Augusta 2013, 21:58

no mne sa pri chode motora drzi tlak okolo 4-5BAR ..
a za 6Baru sa este nedostal.. ani pri 9trpm..

libor12
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Júna 2010, 19:42

Príspevok od používateľa libor12 » Utorok, 20. Augusta 2013, 22:12

No pokud bez chladiče je tlak ok a s chladičem špatný tak bych hledal chybu v ucpanem chladiči nebo taky může být neprůchodný už od výroby. Čerpadlo bude asi v pořádku. Kdyby nebylo nedá takový tlak aby povolilo gufero. Regulátor též vyloučíme. Ten má samozřejmě bypass ale ten má jen určitou kapacitu. Chladič mi připadá jako dost reálný.
corolla ae92gti
celica ra61

tofak
Toyota guru

Príspevok od používateľa tofak » Streda, 21. Augusta 2013, 08:40

Ahoj, mna napadaju dve veci a sice:

- na prvy pohlad vyzera to cidlo pri filtri ako elektromagnet , ale to je blbost, to by si videl, ze z toho trci nieco co zapchava daky kanalik.

-original srob na ktory sa srobuje filter ma vnutorny priemer ??? 14mm a koncovka v 13mm hadici len 9,5mm to urcite vadi pri vyssich otackach a potom este kolienka brzdia, takisto vratka oleja z filtra ide cez velky otvor a tu len cez 9,5mm koncovky

hadice tomu urcite nevadia, tie nebrzdia, skor by som pouzil original filter tam kde ma byt a na chladenie tu original prirubu a vratku oleja do vane.

daj detailnejsie fotky toho napojenia namiesto orig. filtra na motore a priruby co je pod tym filtrom.

Inak u nas tu vo firme je vseobecny nazor , ze na co ide olej nesmie byt ziadna farba ani nic ine, ale ak ti to v original stave pojde tak mozno si mal stastie ze sa nic nepripchalo (a brzdi ho len nieco v tej zostave), urcite by som skusil olejove cesty preplachnut a vyfuknut (do dlhej kompresorovej hadice nalej olej a prezen ho tlakom cez kanaliky a nech ho vyfukne)uvidis ci tam daco nebude.

Ak by bola ta farba ok, tak nemas ako zistit aku ma konzistenciu pri odlupeni, lebo ani za B... sa nesmie odlupit.

Ta moznost B je urcite spravna, koncovka na hadicu 16mm ma vnutorny priemer 12mm a na 20mm hadicu 15mm ale to su uz opachy a ta to neriesi, lebo ten prvotny pripoj namiesto toho duteho srobu na ktory sa srobuje filter budes mat stale tych 9,5mm pri pouziti standardneho srobenia.
Urcite by som sa ho nebal presustruzit, na tych 10bar ti bude stacit najtensie miesto aj 1,5mm (teraz je na tak 250Bar)

Potom ma este napada, ze urcite povodny olejovy chladic neni pouzitelny v priamo tlakovej vetve, kedze v original stave je len taky bypas a nejde cez neho ten tlak co je v kluke a dalej.

V podstate ak ti ide len o to aby si si vymenil filter pohodlne tak kasli na to, nehaj to v seriovom zapojeni, aj tak vypustas olej z dola a ked uz si tam, tak vymenis aj filter, zas ten pristup neni az taky zly.
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Streda, 21. Augusta 2013, 14:24

to JRD McLaren-
ano ja si tez pamatam ked som ju jazdil seriovu ze ten tlak bol tak nad 6tis .ot. cca 5,5-6bar ,
teraz je taky ale v hlave aj pri vyssom volnobehu resp pridavani ,ale teraz bol pri skuske olej studeny ,tak neviem ci je to chladnym olejom alebo fakt ocakavat este daky pruser v bloku...takyto tlak je v hlave pri zhodeni"tuning"okruhu s filtrom na bloku...inak sym pridanym okruhom tam bol 4bar v hlave tak dufam ze blok je fakt ok..a ze to brzdl novy okruh

to libor12:
hej no tiez uz sa skor priklanam k pretlaku v okruhu ako k vyrobnej chybe toyoty(ale uvidi sa po rozobrati cerpadla)
tiez podozrievam ten chladic a potom to co pise tofak, ono musel tam pri pridani plynu bohovsky ale fakt velmi vzrast tlak ,ked to nezachranil ani regulator tlaku a jeho bypass,sak s nejakym bezpecnostnym dimenzovanim hadam niekto ako toyota pocita ,u toyoty bych cakal ze to znese aspon 5 krat viac ako maximum,takze nevem...ale je pravda ze z celeho okruhu su proti pretlaku asi najzranitelnejsie gumky v cerpadle,bo ostatne veci su srobovane a lisovane na tych 250 bar....

to tofak :
fuh tak teraz co si vybrat...ja uz si z rychlosti a tlaku prudiacej kapaliny v hadicach a potrubiach moc nepamatam ...
tak poporiadku:
nie ,mne praveze slo o chladenie oleja ,na leto a pri plnej dlhodobej zatazi,to ze sme umiestnili pristupnejsie filter je len maly bonus...

fotky pohladam ale mam len fotky pospajaneho potrubia,musim zrobit nove pri rozobratom,nenapadlo ma te medzikusy fotit nezlozene,...

Inak to stymi 14mm vystup do 13mm hadice s priemerom vnutra 9,5 to prve napadlo aj mna este ked sa to slo montovat ,lenze pochybnost som si nechal pre seba kedze mi bolo povedane ze uz jeden chalan na 5.gen celice s tymto nejaky ten patek jazdi....

no ano filter bude zatial na origo mieste ,ale ako mam vyuzit original prirubu na chladenie a aku vratku oleja do vane??
tato celica ma chladenie tak myslim, ze okolo filtra ide vodny okruh ktory to chladi to je vsetko pokial viem,,,a je tam vratka do vane?? fuha to som neskumal ,
ja ze su tam dve diery v tom sedle na ktore sa dava filter,v obvode je diera kade pride olej do obvodu filtra..a stredom filtra olej vyteka do stredovej diery v bloku ,ktora pokracuje dalej do natlakovaneho okruhu do mototra....aspon v tom som bol...
fuh no s tymi "krasne zltymi" "tuning" medzikusmi ,,tiez ked som videl jak to opadava a jak nahrubo je to vnutro opracovane tak som nadaval a preto som sa to snazil ako tak zahladit a tie olamujuce sa casti olamat...ale ako vidim asi som to tam radsej ani nemal davat a hodit to von oknom...fak by ma zajimalo naco tie vnutra farbia naco???!!!,fak,teraz rozmyslat ci bol chladic zle vyrobeny alebo tam fakt neco z tychto prirub vletelo-teda az za filtrom ,lebo ten by to zachytil...

kks o tom stasti mi hovor :shock: ,ked som o tom doma rozmyslal tam ma 5 razy smrt preskocila a pot oblial...no myslis preplachnut kanaliky v bloku??? ci v tom "tuning" novom potrubi...ak blok tak to bude chutovka ,,bo vobec nevem ako tam te kanaliky idu a bude treba sa napojit proti smeru normalne prudiaceho oleja..ale aj tak, abych tam daco este tym tlakom nedosral v bloku...

ano davat ste hrubsie hadice je zbytocne ,ale nechapem ten prvotny pripoj namiesto toho duteho srobu??...myslis priamo v bloku,ten duty stred ktory ma po obvode zavit na ktory sa srobuje filter??

no a ja neviem ci povodny "olejovy chladic " je alebo nie je pripojeny priamo v tlakovej vetve bo ja som myslel ze 5.gen.ani olej .chladic nemaju ,len taky ten zvlastny system pod filtrom s priliehajucim vodnym okruhom??

to all: inak este ma napada ak fakt vysoky pretlak sposobil dodrbanie cerpadla,ci nebude lepsie ho vymenit uz cele alebo preventivne radsej vsetky gumky a gufera a aj regulator ,kedze cele to dostalo asi zabrat a nie len pripadne najdenu utrhnutu gumku menit...

neviem chlopi diky za postrehy ale logicky a technicky vam moc nestiham momentalne,asi si to musim v hlave ulezat a dospat sa a usporiadat..nafotim fotky jednotlivych casti a musime to konkretne prebrat ku kazdej konkretnej fotke....
kks jake voodoo fakt nemam slov uz pomaly
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

tofak
Toyota guru

Príspevok od používateľa tofak » Štvrtok, 22. Augusta 2013, 08:21

http://www.japan-parts.eu/toyota/eu/199 ... oil-filter

Ahoj toto je na motore 4AFE a 15609 je medzikus medzi blokom motora a filtrom z neho ide vyvod do chladica oleja a vratka z chladica do olejovej vane.

Celu tuto zostavu mam a je volna, cize dlhsi duty srob, chladic a mal by si to origo a pokoj, jedina podmienka je aby bol ten duty srob rovnaky a priemer velkeho O-kruzku co tesni ten medzikus na blok motora tiez.

Mozem ti to poslat na skusku na pobocku do ZA ak sa ti to bude zdat dako sa dohodneme.
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Štvrtok, 22. Augusta 2013, 11:45

OK tak skusim aj tuto variantu ked uz budem pri tom,zatial si ho teda zajednavam ,ale este ti dam presne vediet kedy bych sa v tej pobocke stavil...inak ma napada vedeli by mi tam v Hansa flex oni urobit tlakovu a prietokovu skusku toho noveho modreho potrubia aj so zapojenym chladicom tym mojim?? abych vedel jak to ten prietok a tlak stlmi a ci to fakt neni vyrobna vada chladica ,alebo to brzdi cely ten terajsi externy okruh ako taky?
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

tofak
Toyota guru

Príspevok od používateľa tofak » Štvrtok, 22. Augusta 2013, 12:36

Ahoj, zmeraj prosim ta priemer skrutky na ktoru sa nakruca olejovy filter a potom odmeraj velkost O-kruzku na olejovom filtri.
A u nas sa da urobit len tlakova skuska, cim sa ukazu netesnosti a ci dana vec vydrzi prevadzkovy tlak, ubytok prietoku nie.
Tu ti neporadim, len doma nasimulovat kolko precerpa cerpadlo za dany cas bez nicoho a potom cez tie hadice+chladic.
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE

JRD McLAREN
začiatočník

Príspevok od používateľa JRD McLAREN » Utorok, 27. Augusta 2013, 21:22

a neriesite tu tie priemery tak torchu zbytocne ..??
bez ohladu na to aky je priemer trubiek, hadic, etc. ... tlak bude vsade rovnaky
narozdiel od rychlosti prietoku, ktora bude rozdielna...

na to aby nam takto enormne stupol tlak.. musy byt asi cosi desi ucpane...ci pricpane...

pricom na napadaaa jedna vec...
Ojnice zostali povodne ..?? ci boli vymene za kovane ..??

lebo moje seriove ojnice maju navrtanu dierku z loziska na ostrek
ale kovane ich nemaju...

libor12
toyoťák

Príspevok od používateľa libor12 » Streda, 28. Augusta 2013, 06:40

já vám do toho nechci kecat,ale ten mezikus z 4,7a-ge,fe neni vůbec dobrá věc. Ten ventilek se provozem zanese pěkně sajrajtem z oleje a jednoho krásného dne to zůstane otevřené. Dělal jsem dva motory které zaklepaly kvůli tomuhle vynálezu chladit olej přepadem při otáčkach.
corolla ae92gti
celica ra61

libor12
toyoťák

Príspevok od používateľa libor12 » Streda, 28. Augusta 2013, 09:12

Vlado,ty ojnice to nedělají. Dával jsem ty samé na několik 3s a nikde problém s tlakem oleje nebyl. 3s má místo olejoveho chladiče vyměník voda/olej přímo pod filtrem. Ten chladič jsem taky přidával jak na 3s tak 4a přímo na výtlak čerpadla a žádný problém. Já to tipuju na špatný chladič nebo ucpany.
corolla ae92gti
celica ra61

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný