to JRD McLaren-
ano ja si tez pamatam ked som ju jazdil seriovu ze ten tlak bol tak nad 6tis .ot. cca 5,5-6bar ,
teraz je taky ale v hlave aj pri vyssom volnobehu resp pridavani ,ale teraz bol pri skuske olej studeny ,tak neviem ci je to chladnym olejom alebo fakt ocakavat este daky pruser v bloku...takyto tlak je v hlave pri zhodeni"tuning"okruhu s filtrom na bloku...inak sym pridanym okruhom tam bol 4bar v hlave tak dufam ze blok je fakt ok..a ze to brzdl novy okruh
to libor12:
hej no tiez uz sa skor priklanam k pretlaku v okruhu ako k vyrobnej chybe toyoty(ale uvidi sa po rozobrati cerpadla)
tiez podozrievam ten chladic a potom to co pise tofak, ono musel tam pri pridani plynu bohovsky ale fakt velmi vzrast tlak ,ked to nezachranil ani regulator tlaku a jeho bypass,sak s nejakym bezpecnostnym dimenzovanim hadam niekto ako toyota pocita ,u toyoty bych cakal ze to znese aspon 5 krat viac ako maximum,takze nevem...ale je pravda ze z celeho okruhu su proti pretlaku asi najzranitelnejsie gumky v cerpadle,bo ostatne veci su srobovane a lisovane na tych 250 bar....
to tofak :
fuh tak teraz co si vybrat...ja uz si z rychlosti a tlaku prudiacej kapaliny v hadicach a potrubiach moc nepamatam ...
tak poporiadku:
nie ,mne praveze slo o chladenie oleja ,na leto a pri plnej dlhodobej zatazi,to ze sme umiestnili pristupnejsie filter je len maly bonus...
fotky pohladam ale mam len fotky pospajaneho potrubia,musim zrobit nove pri rozobratom,nenapadlo ma te medzikusy fotit nezlozene,...
Inak to stymi 14mm vystup do 13mm hadice s priemerom vnutra 9,5 to prve napadlo aj mna este ked sa to slo montovat ,lenze pochybnost som si nechal pre seba kedze mi bolo povedane ze uz jeden chalan na 5.gen celice s tymto nejaky ten patek jazdi....
no ano filter bude zatial na origo mieste ,ale ako mam vyuzit original prirubu na chladenie a aku vratku oleja do vane??
tato celica ma chladenie tak myslim, ze okolo filtra ide vodny okruh ktory to chladi to je vsetko pokial viem,,,a je tam vratka do vane?? fuha to som neskumal ,
ja ze su tam dve diery v tom sedle na ktore sa dava filter,v obvode je diera kade pride olej do obvodu filtra..a stredom filtra olej vyteka do stredovej diery v bloku ,ktora pokracuje dalej do natlakovaneho okruhu do mototra....aspon v tom som bol...
fuh no s tymi "krasne zltymi" "tuning" medzikusmi ,,tiez ked som videl jak to opadava a jak nahrubo je to vnutro opracovane tak som nadaval a preto som sa to snazil ako tak zahladit a tie olamujuce sa casti olamat...ale ako vidim asi som to tam radsej ani nemal davat a hodit to von oknom...fak by ma zajimalo naco tie vnutra farbia naco???!!!,fak,teraz rozmyslat ci bol chladic zle vyrobeny alebo tam fakt neco z tychto prirub vletelo-teda az za filtrom ,lebo ten by to zachytil...
kks o tom stasti mi hovor

,ked som o tom doma rozmyslal tam ma 5 razy smrt preskocila a pot oblial...no myslis preplachnut kanaliky v bloku??? ci v tom "tuning" novom potrubi...ak blok tak to bude chutovka ,,bo vobec nevem ako tam te kanaliky idu a bude treba sa napojit proti smeru normalne prudiaceho oleja..ale aj tak, abych tam daco este tym tlakom nedosral v bloku...
ano davat ste hrubsie hadice je zbytocne ,ale nechapem ten prvotny pripoj namiesto toho duteho srobu??...myslis priamo v bloku,ten duty stred ktory ma po obvode zavit na ktory sa srobuje filter??
no a ja neviem ci povodny "olejovy chladic " je alebo nie je pripojeny priamo v tlakovej vetve bo ja som myslel ze 5.gen.ani olej .chladic nemaju ,len taky ten zvlastny system pod filtrom s priliehajucim vodnym okruhom??
to all: inak este ma napada ak fakt vysoky pretlak sposobil dodrbanie cerpadla,ci nebude lepsie ho vymenit uz cele alebo preventivne radsej vsetky gumky a gufera a aj regulator ,kedze cele to dostalo asi zabrat a nie len pripadne najdenu utrhnutu gumku menit...
neviem chlopi diky za postrehy ale logicky a technicky vam moc nestiham momentalne,asi si to musim v hlave ulezat a dospat sa a usporiadat..nafotim fotky jednotlivych casti a musime to konkretne prebrat ku kazdej konkretnej fotke....
kks jake voodoo fakt nemam slov uz pomaly