Miguellito , "La Angelita" project

Sekcia pre členov fóra
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Používateľov profilový obrázok
JRD McLAREN
začiatočník
Dátum registrácie: Nedeľa, 21. Októbra 2012, 21:45

Re: Project Yellow Mambaaa (resp. kto z koho)

Príspevok od používateľa JRD McLAREN » Streda, 28. Augusta 2013, 09:33

no ja som momentalne rozhadzal motor v kombiku, tak sa mi zase tocia v hlave kolecka vsetkymi smermi...
tak zato ma napadli tie ojnice..

este nemoze byt "prehodeny" ci zameneni vstup a vystup z toho chladica ..??
nema to nejake smerove ventily ..??
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
montaz Standalone a PiggyBack jednotiek

JRD McLAREN
začiatočník

Príspevok od používateľa JRD McLAREN » Piatok, 30. Augusta 2013, 02:22

no proste ide o to, ci ma "nova" ojnica ostrek alebo nie...
kedze moje carillo ojnice ho nemaju...

tiez je aj dost dolezita sirka ojnice na ojnicnom lozisku..
kedze mnohe "C23XE" motory prave na tom zaklepali...
(kedze ojnica z 2.2l motoru je toooochen uzssia nez z 2.0l motoru)

miguellito
začiatočník
Dátum registrácie: Nedeľa, 6. Júla 2008, 13:59

Príspevok od používateľa miguellito » Piatok, 30. Augusta 2013, 14:28

ok no, jak by bol problem v ojniciach tak to by ma drblo uz, bo nemozem uz ja davat pozor absolutne na vsetko a riesit total kazdy detail ,to som to auto mohol rovno stavat u seba doma,takze to dufam nie,,,bo ojnice riesili traja ludia,Libor ,Keny a pan motorar, tak to bude dufam v poradku....inak ale nechapem jak ostrek ovplyvni tlak,ale ja som laik tak mi neco unika asi,my sa bavime o dierke v piestno-ojnicnom cape ni??a ostrek je na kluko-ojnicnom...

no k tomu chladeniu od tofaka - to je moj zalozny plan ,ano to mi doslo ze ventilky sa radi posieraju po case,preto ak tam pojde to tofakove tak ventilcek sa vezme z toyoty novy aj s konkretnym dielom ,,,ako vravim uz nejaky ten patek,mna uz kurevsky tlaci cas nevysla mi na rok USA tak pokracujem v skole a tento semester sa poserem ked to zacne,nemam cas si teraz riesit postupne jednu variantu za druhou niekolko mesiacov ,,,na toto prepadove chladenie bude motor pripraveny kym sa budeme piplat s cerpadlom a hladat chybu v nom,,
ak sa najde chyba v cerpadle tak neni o com a vsetci sme vysmati,ak bude ale cerpadlo dobre, tak ja tam drbnem toto prepadove chladenie a na nom sa motor naladi uz konecne....

inak s tym tlakom v okruhu,
no kebyze mam "staticky" okruh tak ten tlak sa dorovna po case to chapem,ale ked to ma takyto prietok tak ,je dolezite myslim ake zuzene miesto tam je resp.kolko ich tam je ,lebo sak predsa to vytvara prekazku v prudeni a protitlak proti cerpadlu...a okruh nestiha prepustat mnozstvo co tlaci cerpadlo(a nezachrani to ani regulator )...
,,no a dopracovat sa k infu ,ako to presne maju ti "dvaja "chalani ktori s tym jazdia je teraz trochu problem...neviem mozno sa zmenil vyrobny proces toho radiatoru a ja mam vnutri iny?? al to uz je sci-fi....skor niekde fakt neco vletelo a je tam spunt....
este si vyskusam okruh bez chladica len s hadicami -to tiez stoji za pokus...
no chladic pokial viem nema vstupnu a vystupnu cast urcenu ....
inak je dost tazke zohnat merac prietoku a tlaku -to mi trochu komplikuje veci...ale mamkam na tom a v pondelok to hadam uz vyskusam....
Mi Angelita CeliCa GTi 2.0 16 V-oltov:-), Morning Lemon Zltunka Designed by the Wind
Hlavne netreba stat vedla auta ktore je od vas 1,5metra a ide rychlostou 170km/h
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

libor12
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Júna 2010, 19:42

Príspevok od používateľa libor12 » Nedeľa, 1. Septembra 2013, 07:29

Tím že neni díra v té ojnici,měl by se zvednout tlak. Ale dával jsem ty samé do několika motoru a žádný problém s tlakem tam neni. Studený olej volnoběh 5-6bar,teplý olej 2-2.5bar. Provoz 3-4.5bar teplý olej. Těch podložek z 4age tu mám plný kybl,nedávejte to tam ani kdyby to bylo nové. Já mám olejovy chladič taky zapojeny přímo do okruhu a bez problémů funguje. Zrovna tak jako na 3s. Ten tlak který je pod filtrem nemůže být stejný jako na konci hlavy tam kde je originál tlakčidlo. Je tam ztráta ve vackach. Rozdíl by ale měl být cca 1bar. Takhle tady přemýšlet je o ničem. Prostě zkontrolujte čerpadlo jestli jsou tam všechny gumy,regulátor jestli neni zasekly,vstup z čerpadla do bloku,z filtru do bloku. Vůbec nic se nestane když budete foukat tlak přes vstup olejoveho čidla zpět.
corolla ae92gti
celica ra61

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Utorok, 3. Septembra 2013, 00:19

tak som dnes vymontoval chladic, a dal som urobit hadicu ktora ma sirsi vnutorny priemer ako chladic...
zapojil som setko do okruhu,budik tlaku bol pred filtrom, a mechanicky merak bol v hlave miesto povodneho cidla...
podarilo sa nastartovat a drzat mi rovnake otacky asi 10-15 sekund...a ---tlak pred filtrom nad 8 bar ,,,dalej neukazuje budik.....tlak v hlave 4,7 bar,,,,,
takze asi to neni chladicom---ale odniesol som si ho a skusi sa prietok,,,
no cerpadlo sa urobi dufam cim skor a kedze to je asi hadicami,,,"skopiruju" sa terajsie hadice ,dlzka,zavity atd ale da sa vacsi vnutorny priemer -teda taky ako maju priruby....kedze terajsie hadice su vnutro9,5mm....chladic 11mm,priruby cca 12-13mm....je to interesting.....

zajtra dam fotky ,pri rozobrani sa naslo aj par "chutoviek" ....
Mi Angelita CeliCa GTi 2.0 16 V-oltov:-), Morning Lemon Zltunka Designed by the Wind
Hlavne netreba stat vedla auta ktore je od vas 1,5metra a ide rychlostou 170km/h
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

tofak
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 29. Júna 2008, 21:22

Príspevok od používateľa tofak » Utorok, 3. Septembra 2013, 08:24

A viem, ze je to risk, ale ak mas vsetko ozaj ciste, olej je novy tak na tych 20sekund nevadi ak aj ten vysunuty filter odpojis.
A ako pise Libor, urcite prefuknut velkym mnozstvom vzduchu.
Ake su vlastne este moznosti:
-ked cerpadlo tlaci cez 8bar tak je ok
-hadice to urcite nebudu 9,5mm su len koncovky, hadica je 12mm
-regulator tlaku tiez nie, to by tam nebol az taky rozdiel
-mozno to brzdi ta priruba pod filtrom, tam je oznaceny vstup,vystup? ved to je blbost aby bol pred filtrom taky vysoky tlak,ved
oil filter musi byt takmer priebezny, ale ak to je naopak tak v kazdom filtri je taka lamela co zabranuje jeho vyprazdneniu

http://www.youtube.com/watch?v=AajTItBn148 cas 5:07

A 4,7bar v tej hlave to je uz posledne miesto, potom olej volne steka po kartroch?? To je mala hodnota?

A ked je motor cely vnutorne cisty, novy olej tak tlak musi byt mensi oproti zakarbonovanemu a hustejsiemu oleju.
0. od 24.11.2018 aj UFO - 1,8 i-Vtec 103kW
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
2. Carina TA62 (r.v.1982) - 3T
Ex: Starlet darca EP 82- 4E FE
Ex: Starlet EP82-2E E,swap 4E FE(62 kW)
Ex: Carina 2- 4A FE(74 kW)
Ex: Carina E- 4A FE(85 kW)
Ex: Corolla AE86- 4A GE

libor12
toyoťák

Príspevok od používateľa libor12 » Utorok, 3. Septembra 2013, 09:48

ty.... Já už vím kde je problém. Brousila se hlava že? O kolik? Za tu dobu aspoň 3x? Tedy dejme tomu 1mm?
corolla ae92gti
celica ra61

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Utorok, 3. Septembra 2013, 13:11

chlapi...
vstup a vstup neni na tej prirube oznaceny ,ale ja podozrievam prirubu z niecoho ineho ale to vysvetlim az na fotke ...
tofak stale nemoyme predsa vylucit regulator ,sak ak tlaci do okruhu tolko bar tak to je boye moc tolko tam nemoze tlacit cerpadlo ani so studenym olejom....sak som dlho jazdieval seriu aj s budikmi a vem co to robilo rano v studenej garazi vzdy ...nikdz som nevzchadzal z garaze pri 2-3tis otackach a tlakom vacsim pri tom ako 5-6bar aj v zime...
ano hadice su vnutri tolko co pises ale sak prave ide o to kolko ma prechodka-ta ,a vnutro priemer 9.5mm a v Manuli mi borci tvrdili ye to moze hodne slusne ovplyvnit ten akutnz protitlak ktorz tam vznikne "narazom...."

a to mam chlapi fuknut kompresorom do miesta kde je seriove tlakove olejove cidlo ???? sak ale to nepoleti len spatnzm smerom ale aj dopredu k vackam ne??? ja neviem ci to cidlo mera tlak az uplne na konci okruhu az po vackach alebo pred vackami ??? to bude vediet libor alebo keny ...kazdopadne chlapi ked je tento isty filter priamo na bloku tak je tlak v hlave tiez 6bar!!! fuuu takze ??

podla mna to robi bud regulator mozno je seknuty alebo sa tam dako dostala tesniaca hmota alebo ja neviem-vana tiez je upravena koli steftom ale neviem ako moc takze mozno aj tam je bloknuty daky prepadovy otvor atd atd....

no libor ,hlava sa brusila ale toto uz nie je ta po lenulke,tuto zhanal keny a pochybujem ze to ma zapisane...a ako by to ovplyvnilo taketo fenomeny s olejovym tlakom ??

inak jedna fotka z rozobrateho filtra vam este asi zamota hlavu :D zajimavy ukaz ale postnem je az podvecer....

inak pre info ,,,z bloku ide olej von do obvodu priruby/filtra ze ?? a stredom priruby/filtra sa vracia do bloku nie??? na isto??
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

tofak
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 29. Júna 2008, 21:22

Príspevok od používateľa tofak » Utorok, 3. Septembra 2013, 14:43

Tak je to v tom videju znazornene, ze do filtra to vstupuje obvodom cez tie spätne lamely a von ide srobom.
To som myslel ci neni zamenene, ci ti netlaci olej dnu do stredu filtra a nevychadza bokom, kde ho brzdi ta lamela.
Preto vysoky tlak pred filtrom a za nim maly.
Nejak dufam, ze to bude prkok.tina a nie kdesi kus farby alebo silikonu.
0. od 24.11.2018 aj UFO - 1,8 i-Vtec 103kW
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
2. Carina TA62 (r.v.1982) - 3T
Ex: Starlet darca EP 82- 4E FE
Ex: Starlet EP82-2E E,swap 4E FE(62 kW)
Ex: Carina 2- 4A FE(74 kW)
Ex: Carina E- 4A FE(85 kW)
Ex: Corolla AE86- 4A GE

libor12
toyoťák

Príspevok od používateľa libor12 » Utorok, 3. Septembra 2013, 14:47

corolla ae92gti
celica ra61

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Utorok, 3. Septembra 2013, 16:35

tofak s tou farbou a kusom silikonu resp tesniacej hmoty a prirubami dam pokec k fotkam vecer...
dik libor len mi napis jak si to myslel s tym znizovanim a brusenim hlavy ???? dik
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

libor12
toyoťák

Príspevok od používateľa libor12 » Utorok, 3. Septembra 2013, 16:39

na to snizovani zapomen,to se tyka 4age.
corolla ae92gti
celica ra61

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Utorok, 3. Septembra 2013, 16:48

paradny obrazok a prave preto......nechcem moc fukat do diery od cidla....vsak ak bude nejaka prekazka zaseknuta smerom k vackam a ventilom tak ju tym tlakom este viac zatlacim ni?

v dokonalom pripade ,ak tam niekde jenejaka prekazka inde v bloku,,,tak by vyletela von z motora napr.odsrobovanym filtrom,,,ale v nedokonalom pripade ju drbne alebo zasekne niekde dnu a nevyleti a ani sa o nej aj tak nedozvem....

stale vychadzam zatial z toho ze ked bol filter rovno na bloku ,tak bol tlak v hlave tych peknych cca5.5-6 bar po pridani plynu...takze to neni dufam blokom...ale pri tomto merani samozrejme sme nemali kde dat druhy merak ,,,niekde k filtru cize tak...
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Utorok, 3. Septembra 2013, 21:42

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

JRD McLAREN
začiatočník

Príspevok od používateľa JRD McLAREN » Utorok, 3. Septembra 2013, 21:58

pekne piliny...
jak to tu tak citam.. a potom aj pozeram..
tak mas asi opacne zapojeny vstup a vystup na filtry..

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní