Miguellito , "La Angelita" project
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
-
tofak
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 29. Júna 2008, 21:22
Re: Project Yellow Mambaaa (resp. kto z koho)
Tak narychlo tam medzi tymi 5g. cerpadlami vidim rozdiel len v jednej dierke. Co ti to prasklo??
0. od 24.11.2018 aj UFO - 1,8 i-Vtec 103kW
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
2. Carina TA62 (r.v.1982) - 3T
Ex: Starlet darca EP 82- 4E FE
Ex: Starlet EP82-2E E,swap 4E FE(62 kW)
Ex: Carina 2- 4A FE(74 kW)
Ex: Carina E- 4A FE(85 kW)
Ex: Corolla AE86- 4A GE
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
- miguellito
- začiatočník
- Dátum registrácie: Nedeľa, 6. Júla 2008, 13:59
no ano ta dierka napravo od kluky....z to tece-strieka von...v toyote som dnes pozrel ich nacrt...a naozaj k mojmu vinku mi uz priradi toto cerpadlo s tou dierou..akurat ten srob aj s tym dutym valcekom nie je sucast ani celeho cerpadla ked ho objednas..teto dve veci treba brat samostatne ...no komment ,na to by sa prislo asi len keby mi to skladali priamo v toyote...no chladic je vyrieseny asi tak ze to pojde na lep -resp. tekuty kov ...a neskor si vezmem druhy chladic a k nemu budem muset dorobit zas aj hadicu....tym 6hranom to tam neni nasrobovane cize tymto smerom to nepojde....a co sa tyka noveho konusu kupil som ho lenze ten je ocelovy a chladic je akysi dural a to sa nezvari to je jasne...takze novy chladic....yep
Mi Angelita CeliCa GTi 2.0 16 V-oltov:-), Morning Lemon Zltunka Designed by the Wind
Hlavne netreba stat vedla auta ktore je od vas 1,5metra a ide rychlostou 170km/h
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa
Hlavne netreba stat vedla auta ktore je od vas 1,5metra a ide rychlostou 170km/h
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa
-
tofak
- Toyota guru
Ahoj, este sa da kuzel odrezat plochu zrovnat ,do vnutra navrtat vecsia diera, do nej narezat zavit + duta skrutka
http://cat.hansa-flex.com/sk/product/900341
tesnenie co netreba tak tahat
http://cat.hansa-flex.com/sk/product/90 ... ghlight=UR
a oko
http://cat.hansa-flex.com/sk/product/90 ... ghlight=gb
dalej pokracujes tvojou hadicou
alebo
http://cat.hansa-flex.com/sk/product/900969
a toto ma vsade tesnenia ,ale to oko je mensie.
sorry za Die Werbung
http://cat.hansa-flex.com/sk/product/900341
tesnenie co netreba tak tahat
http://cat.hansa-flex.com/sk/product/90 ... ghlight=UR
a oko
http://cat.hansa-flex.com/sk/product/90 ... ghlight=gb
dalej pokracujes tvojou hadicou
alebo
http://cat.hansa-flex.com/sk/product/900969
a toto ma vsade tesnenia ,ale to oko je mensie.
sorry za Die Werbung
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
- miguellito
- začiatočník
chladenie oleja je done! uz to mam urobene nakoniec sa vymyslelo spesl riesenie nemam fotky nafotim pridam,...su upravene oba vyvody z chladica ,s tym ze vnutorny priemer vyvodov a aj koncoviek ostal nezmeneny yea...kua, ako nechapem preco ta firma co vyraba ten chladic neurobi te vyvody so zavitom ocelove a srobovane do toho hlinikoveho chladica..kua taky vyrobok za 3200 ceskych a jednorazovka shitna...zavit makky jak maslo a Withworth...kompatibilita na nic stupanie velkost zavitov shit plus talianske koncovky proste neslo dokopy...asi som mal zobrat od toho dodavatela aj fitinky a hadice ,no co uz ..kazdopadne konusy sedia jak rit na serbel .su tam espesl ocelove vlozky...kua piplacka na pol dna pre dvoch sustruznikov cez tri dediny chodenia v cechach na preskacku a este jedna firma a jeden mnou privezeny kamos a nakoniec gremium ostrelanych borcov s vekovym priemerom 60rokov vymyslelo tuto variantu ...a videl som skoro 50 rocny sustruh rezat na desattisicinu presne a za bezkonkurencnu cenu...kua konecne sa trochu dari zas...a konecne ten chladic vypada jak profi a ne jak odliatok z taiwanu...
Mi Angelita CeliCa GTi 2.0 16 V-oltov:-), Morning Lemon Zltunka Designed by the Wind
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa
- JRD McLAREN
- začiatočník
- Dátum registrácie: Nedeľa, 21. Októbra 2012, 21:45
..to su tie fantasticke UNC srobenia..
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
montaz Standalone a PiggyBack jednotiek
-
tofak
- Toyota guru
Ono uz ked ti robili tie hadice a vedeli, ze vyvody su AL a ze s tym budes krutit hore dole mali ti dat na ne srobenia, ktore tam raz pritiahnes a hadice uz budes len do nich tahat a s toho spoju chladic srobenie sa ani nedotknes lebo nebude treba.
Ale vyrobit priamo hadicu na chladic bola zas najlacnejsia varianta.
Konecne sa dari, drzim palce.
A dnes den pozitivneho myslenia a piatok 13teho, tak len na tu krasku kukat a pozitivne myslet.
Ale vyrobit priamo hadicu na chladic bola zas najlacnejsia varianta.
Konecne sa dari, drzim palce.
A dnes den pozitivneho myslenia a piatok 13teho, tak len na tu krasku kukat a pozitivne myslet.
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
- miguellito
- začiatočník
dobre... velmi teoreticky je setko ready ,takze zajtra big day for Celica ...konecne sa dozvem rozuzlenie z nadpisu... Tyson vs. Hollyfield ... alebo nikdy nevyhra nikto.....
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
Kde budes startovat? Zajtra som v turzovke aj v cadci 
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- JRD McLAREN
- začiatočník
tak si zabehni do bilovic, a mozes skusat s nim..
ja len dufam ze som tie ciselka natukal spravne..
ja len dufam ze som tie ciselka natukal spravne..
- miguellito
- začiatočník
noo Gabo vidis zajtra je prave ten jediny den ked nie som na Kysuciach ale dako sa my uz len vychytame
...Vlado mas to dobre ,kontroloval som to po tebe
(vidis toto je vtip,nie to co si napisal
) to co si napisal mi akurat zastavilo lavu komoru a nebudem spat do rana
.....
inak ked som tam prehadzoval tie dve mapy tak to error nehadzalo uz...ani ked som savol tretiu s tym znizenym obmedzovacom...hodi to error hlasku len ked prvy krat otvorim program to je jedno s akou mapou...asi je to tym 64bitom od Billa Gatesa...skusim to na 32bit xp.....uvidime...nezda sa ze by to naburalo dake hodnoty akurat to ukazuje seriove cislo 99999999... verzia CPU 99-99 verzia FPGA 99-99 ...neviem ci su to anomalie...
...Vlado mas to dobre ,kontroloval som to po tebe
inak ked som tam prehadzoval tie dve mapy tak to error nehadzalo uz...ani ked som savol tretiu s tym znizenym obmedzovacom...hodi to error hlasku len ked prvy krat otvorim program to je jedno s akou mapou...asi je to tym 64bitom od Billa Gatesa...skusim to na 32bit xp.....uvidime...nezda sa ze by to naburalo dake hodnoty akurat to ukazuje seriove cislo 99999999... verzia CPU 99-99 verzia FPGA 99-99 ...neviem ci su to anomalie...
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa
- miguellito
- začiatočník
no zase fiasko aj s ladenim ako takym aj s motorom konkretne tesnenim pod hlavou ,rozpisem ked vychladnem...
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa
- miguellito
- začiatočník
Tak k strede a ladeniu:
No,mapy neboli dobre bo neslo s nimi ani len nastartovat ako aspon s tymi augustovymi....podla vyfuku sa zdalo ze to je privelmi bohate-budik lambdy samozrejme hned nereaguje takze bol nepouzitelny v tuto chvilu...povedal som ze treba upravit regulator jak vravel Vlado ,,,to mi ale bolo vysvetlene ze te vstreky nemozu mat mensi tlak ze koli rozpraseniu paliva atd...tak sme sa zacali hrat s mapami ,aj ked som sa tomu chcel vyhnut ...tak ale ked uz som sa tam dotrepal a za tri roky uz mam navozene za celicou asi 2300eur tak skusime no.......hm...no ked sme vstrekove mapy poznizovali tak uz to chytilo a pri niektorych verziach nastavenia aj pol minuty -minutu islo samo ale potom to vzdy zdochlo....skusalo sa s otvorenou klapkou na 1,3% aj 2,5% furt to zdochlo po minute cca....taksme sa zacali hrat s volnobeznym ventilom =,este sme to vylepsili ale vzdy to zas zdochlo...este sme si vsimli ze Knock senzor je furt na 98-99-100% to sa nam zdalo divne bo bol takto bol aj ked bol motor vypnuty ale jednotka komunikovala s pocitacom...takze signal musel byt z cidla ,,,tak som uplne naopak prepisal napatia pre knock senz....teraz to zas ukazovalo stale nulu...ale motor siel lepsie ...bud haluz alebo to este komplikoval aj ten senzor...no motor bezal asi pol hodku ked sa zacal prehrievat ..v.simli sme si ze vzdy ked sa elektricka pumpa pustila do plneho modu=zachranny mod...tak to malo taky odber ze to normalne skoro zdechlo motor....no drbali sme sa s tym asi 8 hodin kym sme to doladili do takehoto stavu..
.medzi tym sme uz boli taki zufali ked to neslo asi 6 hodin ze keny volal s liborom ci netreba nejak precasovat vstreky bo uz budik A/F siel ale furt v brutal bohatom spektre co tiez neni pre motor super...pri snizeni mapy ale uz dochol motor...tak sme poskusali to, co sa chlapci spolu bavili cez telefon ale motor siel tvrdo jak traktor a potom sa ozvali uz aj na zvyseny volnobeh take 2-3 detonacie ze som myslel ze mam ojnice na obeznej drahe !!! tak ma skoro jeblo a tuto cestu som zakazal bo ja tu nebudem sponzorovat taketo drahe experimenty po telefone....nechalo sa povodne casovanie...
Inak to s tym odberom tej wodnej pumpy bude treba dokorigovat potom na ECU lebo sak chcem jazdit aj so svetlami radiom a ked sa zapne pumpa tak....dufam ze nebude treba special baterku a altik...inak nami urobeny volnobeh bol celkom staly pri 1000-1100 rpm..a baterku pri nich nabija dobre tak nevem...
No samozrejme sme zacali riesit preco sa motor prehrieva do p... no a v systeme skoro ziadna voda a aby ma nejeblo tak „niekto“ este zabudol zapojit velky ventilator takze controller pumpy sa to par desiatok minut snazil chladit pumpou bez dostatku vody a jednym malym ventilatorom...max teplota motora bola podla ecu na 105 STUPNOV!!! to som videl osobne...nastastie toto setko sa dialo pri volnobehu v garazi...na jazdu sme sa ani nedostali lebo...
Potom sa prislo na pruser ktory prekonava setky utrapy s ladenim...hold TESNENIA POD HLAVOU---voda TIEKLA normalne po bloku na dvoch miestach!!!! Na jednej strane dokonca vymylo ten Permatex ktorym je nastriekane tesnenie z oboch stran...tieto dva pramienky boli samozrejme na viditelnom mieste,,,,ani nechcem vedet kolko miest tieklo este von a este aj dnu a ci do oleja alebo do valcov???,,kazdopadne chladiaca sa zakalila pekne!!!....v oleji neboli badatelne dake fenomeny---hadam som aspon vodou tu hodku a pol nemazal!!!
Kedze mohlo liznut blok a hlavu tak teraz sa na kovove tesnenie mozem vysrat...a na tlakovanie hlavy a meranie bloku nemam uz nervy takze tam pojde co najkvalitnejsie materialove tesnenie...
No a teraz by ma zajimalo co sa stalo s tesnenim a koho to bola chyba a dakujem bohu ze sme sa nesli vozit----mimochodom pre taketo pripady a ked budem sediet v aute som chcel budik teploty vody ale zas som sa nechal ukecat....no a teraz vam povem pikosku !!!To posrane tesnenie od Kalinu jaksi nema tie diery na vodne kanaly lemovane kovovymi kruzkami a ano ktovie preco to tecie vodu vsade mimo tesnenia ze??? Hlavne ked som sa na to pytal ci tam nie su potrebne lebo ze sak ich tam ma kazde seriove tesnenie tak som dostal odpoved myknutie plecom a ze---oni to nevedia vyrobit s tymi kruzkami tak dakujem setkym do pice....dalej ten uzasny sprejovy Permatex....to ma tez napadlo ze ked to vypada jak medeny sprej na mazanie ...ze ci to nebude kurvit prilahnutie tesnenia na hlavu a blok...zas som sa spolahol na odbornikov ,ktori to maju na x autach....a na tych ktori dotahuju hlavy bez momentovych klucov....inak kenny hned jak motor siel na volnobeh par minut tak svietil do bloku a potom mi to ukazal...a potesil ma tym ze jemu takto pustil lexus a myttynovi foura....takze serem permatex...serem 3oj vrstvovu medenu kalinu bez lemovanych otvorov na vodne a olejove otvory a berem ehlring alebo co...
No a co sa tyka Ecu pochybujem ze to naladi aj „cvicena opica“ tak potom asi nesme opice sory...mohol by byt k tej ecu fakt daky navod kedze vsetci ladici s ktorymi som volal su vytazeny bud nafurt alebo do oktobra plus minus ...a ostatni na tej stranke robia len motorky...ja vem ze to su tretie strany a ze IMF s tym nema nic no ale co ja ako koncovy uzivatel....mozem si tak akurat nasrat so zalozenymi rukami...je sice forum Imf ale ani tam to s tymi samoladicmi a ich projektami neni ruzove takze ja si pekne pockam az bude mat niekto cas.......takze tak a napriek tomu ze mi od pozajtra zacne v skole masaker tak ja si priestor najdem a to auto bude v oktorbri jazdit ....inak ten knock senzor ma zajima ,,dufam ze na jeho riadne nastavenie nebude treba tu zvukarsku sadu za nevem kelo stoviek eur ha ha,resp ze ak hej ze ju niekto ma ,,ale to uz je na ine forum...
a jak nekto neco nema totalne overene a nerozumi tomu tak nech to pove na rovinu bo ja nebudem uz robit funkciu prvych lastoviciek a testera...ja te reci berem ako profi nazory ale vidim ze sa nemozem spolahnut ani na modru farbu oblohy...
No,mapy neboli dobre bo neslo s nimi ani len nastartovat ako aspon s tymi augustovymi....podla vyfuku sa zdalo ze to je privelmi bohate-budik lambdy samozrejme hned nereaguje takze bol nepouzitelny v tuto chvilu...povedal som ze treba upravit regulator jak vravel Vlado ,,,to mi ale bolo vysvetlene ze te vstreky nemozu mat mensi tlak ze koli rozpraseniu paliva atd...tak sme sa zacali hrat s mapami ,aj ked som sa tomu chcel vyhnut ...tak ale ked uz som sa tam dotrepal a za tri roky uz mam navozene za celicou asi 2300eur tak skusime no.......hm...no ked sme vstrekove mapy poznizovali tak uz to chytilo a pri niektorych verziach nastavenia aj pol minuty -minutu islo samo ale potom to vzdy zdochlo....skusalo sa s otvorenou klapkou na 1,3% aj 2,5% furt to zdochlo po minute cca....taksme sa zacali hrat s volnobeznym ventilom =,este sme to vylepsili ale vzdy to zas zdochlo...este sme si vsimli ze Knock senzor je furt na 98-99-100% to sa nam zdalo divne bo bol takto bol aj ked bol motor vypnuty ale jednotka komunikovala s pocitacom...takze signal musel byt z cidla ,,,tak som uplne naopak prepisal napatia pre knock senz....teraz to zas ukazovalo stale nulu...ale motor siel lepsie ...bud haluz alebo to este komplikoval aj ten senzor...no motor bezal asi pol hodku ked sa zacal prehrievat ..v.simli sme si ze vzdy ked sa elektricka pumpa pustila do plneho modu=zachranny mod...tak to malo taky odber ze to normalne skoro zdechlo motor....no drbali sme sa s tym asi 8 hodin kym sme to doladili do takehoto stavu..
.medzi tym sme uz boli taki zufali ked to neslo asi 6 hodin ze keny volal s liborom ci netreba nejak precasovat vstreky bo uz budik A/F siel ale furt v brutal bohatom spektre co tiez neni pre motor super...pri snizeni mapy ale uz dochol motor...tak sme poskusali to, co sa chlapci spolu bavili cez telefon ale motor siel tvrdo jak traktor a potom sa ozvali uz aj na zvyseny volnobeh take 2-3 detonacie ze som myslel ze mam ojnice na obeznej drahe !!! tak ma skoro jeblo a tuto cestu som zakazal bo ja tu nebudem sponzorovat taketo drahe experimenty po telefone....nechalo sa povodne casovanie...
Inak to s tym odberom tej wodnej pumpy bude treba dokorigovat potom na ECU lebo sak chcem jazdit aj so svetlami radiom a ked sa zapne pumpa tak....dufam ze nebude treba special baterku a altik...inak nami urobeny volnobeh bol celkom staly pri 1000-1100 rpm..a baterku pri nich nabija dobre tak nevem...
No samozrejme sme zacali riesit preco sa motor prehrieva do p... no a v systeme skoro ziadna voda a aby ma nejeblo tak „niekto“ este zabudol zapojit velky ventilator takze controller pumpy sa to par desiatok minut snazil chladit pumpou bez dostatku vody a jednym malym ventilatorom...max teplota motora bola podla ecu na 105 STUPNOV!!! to som videl osobne...nastastie toto setko sa dialo pri volnobehu v garazi...na jazdu sme sa ani nedostali lebo...
Potom sa prislo na pruser ktory prekonava setky utrapy s ladenim...hold TESNENIA POD HLAVOU---voda TIEKLA normalne po bloku na dvoch miestach!!!! Na jednej strane dokonca vymylo ten Permatex ktorym je nastriekane tesnenie z oboch stran...tieto dva pramienky boli samozrejme na viditelnom mieste,,,,ani nechcem vedet kolko miest tieklo este von a este aj dnu a ci do oleja alebo do valcov???,,kazdopadne chladiaca sa zakalila pekne!!!....v oleji neboli badatelne dake fenomeny---hadam som aspon vodou tu hodku a pol nemazal!!!
Kedze mohlo liznut blok a hlavu tak teraz sa na kovove tesnenie mozem vysrat...a na tlakovanie hlavy a meranie bloku nemam uz nervy takze tam pojde co najkvalitnejsie materialove tesnenie...
No a teraz by ma zajimalo co sa stalo s tesnenim a koho to bola chyba a dakujem bohu ze sme sa nesli vozit----mimochodom pre taketo pripady a ked budem sediet v aute som chcel budik teploty vody ale zas som sa nechal ukecat....no a teraz vam povem pikosku !!!To posrane tesnenie od Kalinu jaksi nema tie diery na vodne kanaly lemovane kovovymi kruzkami a ano ktovie preco to tecie vodu vsade mimo tesnenia ze??? Hlavne ked som sa na to pytal ci tam nie su potrebne lebo ze sak ich tam ma kazde seriove tesnenie tak som dostal odpoved myknutie plecom a ze---oni to nevedia vyrobit s tymi kruzkami tak dakujem setkym do pice....dalej ten uzasny sprejovy Permatex....to ma tez napadlo ze ked to vypada jak medeny sprej na mazanie ...ze ci to nebude kurvit prilahnutie tesnenia na hlavu a blok...zas som sa spolahol na odbornikov ,ktori to maju na x autach....a na tych ktori dotahuju hlavy bez momentovych klucov....inak kenny hned jak motor siel na volnobeh par minut tak svietil do bloku a potom mi to ukazal...a potesil ma tym ze jemu takto pustil lexus a myttynovi foura....takze serem permatex...serem 3oj vrstvovu medenu kalinu bez lemovanych otvorov na vodne a olejove otvory a berem ehlring alebo co...
No a co sa tyka Ecu pochybujem ze to naladi aj „cvicena opica“ tak potom asi nesme opice sory...mohol by byt k tej ecu fakt daky navod kedze vsetci ladici s ktorymi som volal su vytazeny bud nafurt alebo do oktobra plus minus ...a ostatni na tej stranke robia len motorky...ja vem ze to su tretie strany a ze IMF s tym nema nic no ale co ja ako koncovy uzivatel....mozem si tak akurat nasrat so zalozenymi rukami...je sice forum Imf ale ani tam to s tymi samoladicmi a ich projektami neni ruzove takze ja si pekne pockam az bude mat niekto cas.......takze tak a napriek tomu ze mi od pozajtra zacne v skole masaker tak ja si priestor najdem a to auto bude v oktorbri jazdit ....inak ten knock senzor ma zajima ,,dufam ze na jeho riadne nastavenie nebude treba tu zvukarsku sadu za nevem kelo stoviek eur ha ha,resp ze ak hej ze ju niekto ma ,,ale to uz je na ine forum...
a jak nekto neco nema totalne overene a nerozumi tomu tak nech to pove na rovinu bo ja nebudem uz robit funkciu prvych lastoviciek a testera...ja te reci berem ako profi nazory ale vidim ze sa nemozem spolahnut ani na modru farbu oblohy...
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa
píšu z mobilu a nevidím původní příspěvek takže pouze reaguji na to co mi zůstalo v paměti. Ad vstřiky. Mají provozní tlak 2.2-8bar. Jejich průtok - kapacita - udávana výrobcem je při tlaku 3bar. Tuto hodnotu má většina vstřikovacích systému používaných v autech. Pod spodní hranici tlaku přestává vstřik plnit základní funkci a to rozprášovat nad horní hranici zavírat. Vše mezi tím,tedy kapacitu při nižším nebo vyšším tlaku se dá dopočítat. Na to existují kalkulátory. Ad masa a budík afr. Všechny kalkulátory base map počítají s konstantou tlaku 3bar. Zádas kapacitu,požadované afr,tlak vzduchu a vypadne doba otevření. Reakci budíku nechám bez komentáře. Plyny opouštějí válec rychlosti zhruba 1 MACH tedy rychlosti zvuku. Čím dále tím samozřejmě rychlost klesá ale tohle platí zhruba u prvního půlmetrů za výfukovým ventilem. Budík snímá signál ve frekvenci 10kHz což neni ani v lidských možnostech reálně sledovat což jako doktor jistě potvrdíš. Takže to že se nedá podle toho budíku ladit považují za nesmysl.. Ad úhel vstřiku. Vzal někdo kdo se kolem toho auta pohyboval úhloměr a zjistil v jakém úhlu natočení klikove hřídele se otevírá sací ventil? Ne. To radši budete jen tak tukat čísla co kdyby se to náhodou povedlo. Proč ne,je jen 720 možnosti.. Při dodržení několika pravidel obecně známých naladí motor i ta cvičena opice jen musí umět počítat. Ad permatex. poprosin Andyho pokud by sem mohl dat mail co jsem mu před 3 měsíci poslal o kovových těsněních pod hlavu a je jedno jestli je udělal kalina nebo cometic či trd. Permatex je z 99% čistá med. Nic netěsni. Dává se kvůli zlepšení přenosu tepla mezi plochami bloku a hlavy. Použití kovového těsnění mezi dva rozdílné materiály jakým je litina a hliník je přinejmenším velice diskutabilní a mohlo by tu na to být klidně zvlášť téma. Argumentovat o použití na dvou totálně upečených motorech provozovaných bez vody je též zcela mimo mísu. Na víc si nevzpomenu tak zas jindy.
corolla ae92gti
celica ra61
celica ra61
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
ano, ja len strucne doplnim, ze PRESNE toto mi napadlo, ked som sa dopocul, ze si mal problemy s tesnenim pod hlavou. Libor daval na 4AGE uz 4x TRD tesnenie kovane v hrubke 0.neviem kolko mm, uz som zabudol. Jedno funguje, 2 praskli (vlasocnicova prasklina) a 4. je v mojom motore, ktore pojde von (aj pre to sa odklada start a montaz). Problem sme uzavreli ako nasledovny:
- blok motora je prevazne zo sedej zliatiny a ma inu tepelnu roztaznost ako prevazne hlinikova hlava
- dva rozne materialy pri zahriati pracuju inak
- ak sa pozries na OEM tesnenie (ale od Toyoty!!!!!!), tak si vsimnes, ze dosadacia plocha na blok je prevazne kovova a vrch ma viac flexibilnych prvkov, aby hlava vedela "plavat" na tom tesneni
- pre konkretne tvoju aplikaciu nekupuj prosim ta Elring, Ajusa ani nic. Su to dobre znacky, ale pre seriove pouzitie. Ty kup drahsie Toyotacke. Pri 4AGE som si vsimol, ze su tam najma materialove rozdiely a ciastocne aj konstrukcne rozdiely. V prospech Toyoty, samozrejme. U repasovani 4AFE alebo 2EE by som to vsak neriesil. Ty ale riesis pekelne predrazeny 3SGE-MMM (ako Miguel Nigel Manson Igellito Mamba-Core Edition)
Na priklade toho TRD som snad objasnil, ze preco fyzikalne nemoze to kovane tesnenie v nasom pripade pracovat. Sam som mal problemy s Cometic trojvrstvovym kovanym tesnenim. Ano, su uspesne aplikacie, viacere turbomotory to uspesne pouzivaju, ale mne stacilo tychto par osobnych alebo Liborovych a teraz uz aj kruto tvojich skusenosti + jednoducha fyzikalna pravda, aby som sa tomu vyhol. Preto pojde hlava zo zabaleneho vonaveho motora DOLE a TRD pekne do p.ce naspat na Ebay, nech sa z neho tesi niekto iny. Pri tych sialenych kompresiach a teplotach to ma maximalne 50% sancu vydrzat a to je pre mna prilis malo. Malo by bolo aj 80-90%. Potrebujem minimalne 99% istotu. Takze OEM.
- blok motora je prevazne zo sedej zliatiny a ma inu tepelnu roztaznost ako prevazne hlinikova hlava
- dva rozne materialy pri zahriati pracuju inak
- ak sa pozries na OEM tesnenie (ale od Toyoty!!!!!!), tak si vsimnes, ze dosadacia plocha na blok je prevazne kovova a vrch ma viac flexibilnych prvkov, aby hlava vedela "plavat" na tom tesneni
- pre konkretne tvoju aplikaciu nekupuj prosim ta Elring, Ajusa ani nic. Su to dobre znacky, ale pre seriove pouzitie. Ty kup drahsie Toyotacke. Pri 4AGE som si vsimol, ze su tam najma materialove rozdiely a ciastocne aj konstrukcne rozdiely. V prospech Toyoty, samozrejme. U repasovani 4AFE alebo 2EE by som to vsak neriesil. Ty ale riesis pekelne predrazeny 3SGE-MMM (ako Miguel Nigel Manson Igellito Mamba-Core Edition)
Na priklade toho TRD som snad objasnil, ze preco fyzikalne nemoze to kovane tesnenie v nasom pripade pracovat. Sam som mal problemy s Cometic trojvrstvovym kovanym tesnenim. Ano, su uspesne aplikacie, viacere turbomotory to uspesne pouzivaju, ale mne stacilo tychto par osobnych alebo Liborovych a teraz uz aj kruto tvojich skusenosti + jednoducha fyzikalna pravda, aby som sa tomu vyhol. Preto pojde hlava zo zabaleneho vonaveho motora DOLE a TRD pekne do p.ce naspat na Ebay, nech sa z neho tesi niekto iny. Pri tych sialenych kompresiach a teplotach to ma maximalne 50% sancu vydrzat a to je pre mna prilis malo. Malo by bolo aj 80-90%. Potrebujem minimalne 99% istotu. Takze OEM.
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- JRD McLAREN
- začiatočník
som to tu cital az neskoro vecer...
pri tych tesneniach je dost dolezita aj drsnost povrchu bloku a hlavy.
mne kalina zatial drzi, a to uz tam je montovana druhy krat.
k tomu ladeniu ked tak potom po telefone... nech som v obraze...
pri tych tesneniach je dost dolezita aj drsnost povrchu bloku a hlavy.
mne kalina zatial drzi, a to uz tam je montovana druhy krat.
k tomu ladeniu ked tak potom po telefone... nech som v obraze...
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní