spider207 - Toyota Corolla E120 str.40 (ex Lexus IS200 Sport)

Sekcia pre členov fóra
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Používateľov profilový obrázok
Goldak
začiatočník
Dátum registrácie: Štvrtok, 6. Januára 2011, 18:06

Re: spider207 - Lexus IS200

Príspevok od používateľa Goldak » Nedeľa, 15. Apríla 2012, 23:08

A ja som dnes nadával jak pes keď som vysával 20m moje daily car :mrgreen: :mrgreen:

Rozhodne klobúk dole
BLACK Yaris 70kw 217nm Little TDI killer
ex.RED Celica ST182

stenky
Toyota guru
Dátum registrácie: Piatok, 13. Marca 2009, 16:08

Príspevok od používateľa stenky » Nedeľa, 15. Apríla 2012, 23:16

no ja si raz musim kupit auto, pri ktorom moja jedina starost bude, ze cim ho dnes pojdem lestit :D
Obrázok

K7LEXUS
začiatočník
Dátum registrácie: Piatok, 19. Augusta 2011, 14:26

Príspevok od používateľa K7LEXUS » Pondelok, 16. Apríla 2012, 07:47

stenky napísal:no ja si raz musim kupit auto, pri ktorom moja jedina starost bude, ze cim ho dnes pojdem lestit :D
krásne si to vystihol! :D

spider: pre mňa takéto staranie sa o auto nemá zmysel, ale keď z toho máš dobrý pocit a baví ťa to, tak klobúk dole pred takou starostlivosťou...
2006 Lexus IS250

Legon
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Legon » Pondelok, 16. Apríla 2012, 08:27

Spider respekt
ja by som na toto nemal asi energiu ja prebehnem auto wapkou interier povysavam a miniem utierky na pristrojovku a dovi/dopo Keby som mal taky cas na auto tak radsej riesim nejake technicke veci, ale na Lexe asi aj tak nieje co ;) ...

Stenky tusim si nejaky rozpisany, ked si to tak pekne trafil jednou vetou :D

spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Príspevok od používateľa spider207 » Pondelok, 16. Apríla 2012, 16:02

fuu, som ani nečakal také reakcie. Vďaka za slová uznania, celkom ma tešia keďže ruky si cítim ešte aj dnes.. :mrgreen:
drack2.2 napísal:Fakt? Ja jsem tyto vicepaprskove 16tky videl jen na LE autech. Jinak klasicke 17 ci ty 16tky co mam na zimu a to vcetne inzeratu kdyz jsem to hledal. Kdo vi, kazdopadne je to fakt sranda, ze to je zrovna ono auto. Ta cerna ty IS 200vce strasne slusi.
Btw. ty si celkem lestici maniak, coz? Ty mas doma vice prostredku na myti auta nez ja vsech chemikalii dohromady a to pocitam vse od zubni pasty, pres Jar az po deodorant. :) Kazdopadne parada... jen aby si nedostal od policajtu pokutu, ze hazis prasatka. Nechces i prelestit moje auto?
Asi som mal len kliku, fakt som myslel, že je to obdoba tých druhých 16", som myslel že sa robilo viacero druhov.. :)
Práveže prostriedkov nemám nejako veľa, snažím sa nájsť nejaký kompromis medzi cenou/kvalitou/použitím a v podstate táto výbava môže mať hodnotu tak 70(?) €.. aj s tými srandami z Lidla, najväčší výdavok bol teraz pár dní dozadu, tie 3 vecičky a čosi cez 40€.. ale tam som išiel viac po kvalite ako cene (taký Turtle Wax naozaj nepovažujem za kvalitný vosk)
milos napísal:spider klobuk dole precital som to nieže cele ale cele s otvorenou hubou :D fakt že dobra praca
ta lestenka co si použil bola abrazivna? na tych fotkach vyzera že to tym škrabančekom pomohlo
ešte to par krat zopakuješ a nebude treba ani strojne leštenie :D
ešte by to chcelo par foto pri peknom počasi :D
Na stránkach AG sa píše: "Super Resin Polish shouldn't be thought of as an abrasive, more of a gentle cleaner and polisher." Takže áno aj nie :D Pôvodný plán bol prebehnúť to možno tak 4-5x, vtedy sú výsledky naozaj skvelé, ale po tomto jednom leštení som od toho upustil :) Ak by som to mal robiť ešte 4 razy tak to fakt radšej nechám preleštiť strojovo.. :) foto hádam nejaké bude, však ma to nasr, stihol som to dokončiť LTT, ešte na pneu schol ten Tyre Care a už som auto kotúľal do garage.. vlastne až za kompom som zistil aký je asi výsledok..
K7LEXUS napísal:spider: pre mňa takéto staranie sa o auto nemá zmysel, ale keď z toho máš dobrý pocit a baví ťa to, tak klobúk dole pred takou starostlivosťou...
hej, som si všimol, že my to máme akosi opačne :D ale tak ako sa hovorí - "right man for the right job".. ja napr. nemám ani prostriedky, ani znalosti, ani kontakty, ani výbavu ani nič ohľadom performance, mám rád auto v origo stave a pre mňa naopak performance tuning nemá zmysel, ale to je v poho, každý robíme to čo vieme a čo nás baví a tak je to dobre ;-)

Celkovo sa nepovažujem za nejakého leštiaceho maniaka, nieto ešte nebodaj za detailistu, ale mám rád auto čisté a takéto výrobky som chcel vždy vyskúšať na vlastnej koži. Zároveň som sa ale uistil, že nemá zmysel do toho dávať neviem aké peniaze ak sa má auto aj normálne používať. Ak by to chcel mať niekto na 100% spravené, vyleštené atď tak to auto proste zavrie do garáže a bude z toho showcar lebo inak sa tam skôr či neskôr objavia zase nejaké škrabance a iné nedokonalosti (stačí jedno parkovanie pred hypermarketom). Takže asi tak, všetkého s mierou. Vždy som hovoril, že žiadny extrém nie je dobrý ;-)

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Štvrtok, 19. Apríla 2012, 20:08

Dlho neboli žiadne novinky, že :) Podarilo sa mi predať moje staré letné alu a tak som sa dostal k tomu, že jedny superzachovalé originálky čo sa mi "náhodou" válali v garáži sú už oficiálne moje :) Musím sa poďakovať Gabovi (Gabriel Nagy), ktorý ich podržal mne aj napriek tomu, že mal aj omnoho výhodnejšie ponuky a s neistým výsledkom kedy budú odomňa bubáky.. takže ešte raz, VEĽKÁ VĎAKA.
Dnes som ich teda obul do nových pneu a stihol ich ešte pred nahodením očistiť. Celkovo však nebolo moc čo čistiť, 2 disky boli v podstate len zapadané prachom a 2 boli trošku špinavé, ale ani to v podstate nestálo za reč. Na záver som gumy prebehol sprejom z Lidlu a rozmýšlal či ich rovno aj nenahodím.

Hore najšpinavšie disky pred očistením, dole po vyšistení
Obrázok

Vľavo proces ošetrenia pneu, vpravo finálny výsledok
Obrázok

Nakoniec som ich ale ešte nenahodil, nedalo mi to a ešte ich chcem prebehnúť SRPčkom a navoskovať, bude sa to tak omnoho lepšie udržiavať. Takže počkám na súce počasie a vrhnem sa na záverečnú úpravu pred nahodením. Už sa neviem dočkať :)

Legon
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Legon » Štvrtok, 19. Apríla 2012, 22:29

Tak uz chodis s polo uskrnom ? ;) ked budu na aute tak chcem vidiet okrem auta, aj fotku tvojho vyskereneho usmevu spokojnosti ;)

Ludis
panic
Dátum registrácie: Piatok, 25. Júla 2008, 01:13

Príspevok od používateľa Ludis » Piatok, 20. Apríla 2012, 01:56

A vosk na disky je kde??:))))
.:.:.:.3S-GTE.:.:.:.

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Piatok, 20. Apríla 2012, 07:01

no parada :-) nieje zaco a tesim sa stenou .-)
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

kuki
toyoťák
Dátum registrácie: Utorok, 7. Novembra 2006, 17:30

Príspevok od používateľa kuki » Piatok, 20. Apríla 2012, 08:35

spider - to je naaaadhera. Fakt krasne disky a asi tak 3x krajsie ako tie, co si tam mal doteraz. Gratulujem k pozhananiu originalov a este aj takto pekne kamaratsky - Gabo parada. Tak uz sa tesim na fotky na aute.
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Piatok, 20. Apríla 2012, 18:31

Ďakujem chalani, som rád, že sa páčia :) Ja za to nemôžem, ale podľa mňa origo je origo a toto sú najkrajšie disky na IS200 aké tam origofil ako ja môže mať :D Fakt veľká vďaka Gabo, dúfam, že niekedy sa Ti budem môcť podobným spôsobom revanšovať aj ja.
No a aby mal aj Ludis úsmev na tvári a pokoj na duši tak dnes som pokračoval v tom čo som včera začal a teda:
- vyčistil som disky SRPčkom
- navoskoval XXXom od CG

Vľavo umytý disk (stav zo včera), vpravo po leštení a voskovačke
Obrázok

Nahodil som ich rovno na auto a po cca 2hod som bol rád, že som rád :) Nie, že by som ich tak dlho leštil ale kolesá som menil priamo v garáži a tam bol trošku horší prístup, tak sa mi to celkovo natiahlo. Chýbajú mi ešte krytky, mám len také 2 záslepky tak tie som dal na zadné kolesá. Skúšal som tam tie z mojich origo 16tok, ale nepasuje úchyt.. inak priemerovo všetko v pohode. Takže Gabko, týmto na Teba vôbec neapelujem, ak by sa dali aj tie krytky.. :mrgreen: ;-) Aspoň nejakú záslepku keby som mal, bo takto to vyzerá, že je tam diera až na druhú stranu zemegule.. :)

Aspoň 1 foto po nahodení (sorry za tie pneu, len som vyšiel na trávu, pokrútil volantom a už je to celé zasr..).
Obrázok

Zajtra bude skúška ohňom, mal by som ísť do susedného mestečka a malo by pršať, takže som zvedavý ako bude fungovať vosk v spolupráci s QD. A tým myslím na aute, nie na diskoch.

Jo a sorry Legon, že som nevyfotil môj široký úsmev (aj keď zatiaľ som tie kolá na aute z diaľky vlastne ani nevidel), ale zabudol som si zobrať foťák.. takže aj kvalita je trošku horšia, ako núdzovka poslúžil mobil.

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Piatok, 20. Apríla 2012, 19:14

hezky... este tie stredove krytky :-)
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

moschino
lexusák
Dátum registrácie: Nedeľa, 7. Júna 2009, 23:00

Príspevok od používateľa moschino » Piatok, 20. Apríla 2012, 20:46

Vitaj v klube :mrgreen: a jedna rada bezpecnostne matice napr origo Toyota 42€
EX: TOYOTA Corolla E11

ist das auto und LEXUS!

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Piatok, 20. Apríla 2012, 20:57

Za koľko kusov? :)

moschino
lexusák
Dátum registrácie: Nedeľa, 7. Júna 2009, 23:00

Príspevok od používateľa moschino » Piatok, 20. Apríla 2012, 21:21

4ks teda sada aaa maju vnutorny ,,kluc,, teda s vonku su hladke a dnu maju taky ,,kruh,, s nahodnym tvarom
EX: TOYOTA Corolla E11

ist das auto und LEXUS!

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný