spider207 - Toyota Corolla E120 str.40 (ex Lexus IS200 Sport)

Sekcia pre členov fóra
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Používateľov profilový obrázok
Srandista
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 26. Júla 2009, 13:46

Re: spider207 - Lexus IS200 Sport

Príspevok od používateľa Srandista » Štvrtok, 11. Októbra 2012, 12:43

Tak to je jasne, ze aj ked viem, ze budem niekedy stahovat byt, tak si len skrz to nekupim kombika, lebo co ked raz... Takychto ludi mam v okoli dostatok, a pocas stahovania tak mozem vyuzit ich... Lenze podobne ako sonnicek, posledne 2 dovolenky, na ktorych som bol s priatelkou, boli na bicykloch, a prave vdaka sklapatelnym sedackam som ich mohol absolvovat (o nosici na 3/5 dvere som sa dozvedel az pomerne nedavno). Gulu na aute nemam, na 3 dverak som ani nemohol dat zahradku, takze inam ako do kufra som vsetky tie veci hodit nemohol a bez sklopenia sedaciek by som mohol bicykle nechat doma.

Holt, kazdy mame ine priority pri vybere auta, niekto nutne potrebuje mat diesel, kombi alebo 4x4, ja zas bezpodmienecne po aute (okrem ineho) pozadujem, aby sa mu dali sklopit sedadla. Nevidim na tom nic zvlastne, holt je to kriterium, cez ktore u mna nejde vlak, a ak by moje vyhliadnute auto toto kriterium nesplnalo, tak by som sa musel ist pozriet po inom.
Hyundai i30 1.5 T-GDI 2022, cervena
Toyota Corolla 1.8 TS 2003, cervena
Ex: Toyota Corolla 1.3 G6 1998, cervena
Family: Toyota Yaris 1.3 2006, modra metaliza
Obrázok

smutok
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 13. Marca 2008, 15:12
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa smutok » Štvrtok, 11. Októbra 2012, 16:14

Tak ale bicykel do sedanu nenarves aj keby mal vyberatelne sedacky.
A IS existuje aj sportcross kde sa da sedacky sklopit a mozes tam veselo vozit bicykel aj dva.
Ide mi hlavne o to, ze odcudzujete sedan za to, ze nema sklapatelne sedacky, lebo chcete tam vozit bicykel ktory sa do sedanu nezmesti a to, mi pride ako celkom slusny paradox chlapci. Stacilo povedat rovno, ze sedan mi nevyhovuje lebo tam nedam bicykel a nevymyslat s tym, ci sa tam daju sklopit sedacky.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT

spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Príspevok od používateľa spider207 » Štvrtok, 11. Októbra 2012, 16:50

Ale no tak pani, klud, klud :D Myslim, ze len par ludi pochopilo na co ma ISko sluzit a je to rovnake ako s hybridmi, mnoho ludi hovori o tom aka je spotreba na dialnici alebo ako ma GT86 maly vykon, ale to su ludia, ktori absolutne nepochopili na co su tie auta urcene (a pre koho).

Mozte sa tu handrkovat aj 3 dni a nic nevyriesite, uprimne, uz ma tieto zabo-mysie vojny celkom unavuju. Vyber auta je podmieneny poziadavkami kupujuceho a z toho vyplyvaju aj subjektivne vyhody a nevyhody.
Vies, ze budes vela stahovat? No tak si asi nekupis male Aygo alebo sedan s nakladacim otvorom 30x50cm. Kupis dodavku, MPV, kombi, mozno nejaky hatch.
Budes sa vozit sam a chces zabavu? Kupis si kludne 2miestne sportove auto alebo hocijake ine co Ti bude vyhovovat a prdis na to, ze das do kufra mozno 1 golfovu palicu.
Casto sa presuvas s viacej ludmi, ale velke veci neprevazas? No tak zvolis kludne pohodlny sedan a kufrik s nakradnutym milionom € z posledneho tendra hodis kludne aj do kufra za nesklapatelnymi sedackami.
Chces z kazdeho nieco? Tak si urci PRIORITY a podla toho prisposob vyber. Kupa auta je vzdy kompromis (ak sa bavime o jednom aute v domacnosti).

A posledna vec ohladom tych sedaciek. Ako aj svokor vravi - to riesia najma ludia v SR a CR. V AT, DE a inych krajinach taketo nieco absolutne nevnimaju ako nejaky problem. Ked idu 1-2x za rok na dovcu tak daju na stresny nosic truhlu a je to. Ano, nieco to stoji a je to menej pohodlne, ale vobec to nie je neriesitelny problem. O5 sa teda vratim o par viet spat - urcim si priority, co chcem a podla toho prisposobim vyber. Mojou prioritou bolo auto zabavne a praktickost bola az na druhom mieste, vacsinu casu aj tak chodime so zenou len s par taskami, takze ma nesklapatelne sedacky vobec netrapili a ani netrapia. Ked pojdeme napr. 1x za rok niekde dalej bicyklovat tak nahodim biky na strechu a NERIESIM. Keby som vedel, ze budem potrebovat narvat do auta 2 kociky, 250dm3 plienok a 70dm3 vloziek tak kupim uplne ine auto. Ako sa vravi, "right man for the right job". A v tomto pripade "right car for the right job".

btw, do ISka som napratal aj 2 bicykle, trebalo len dat dole obe kolesa (a este som mal cely kufor prazdny) :razz:

sonnicek
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51

Príspevok od používateľa sonnicek » Štvrtok, 11. Októbra 2012, 19:11

lepsie by som to nepovedal a aj ma to pobavilo :mrgreen:
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic :)

Bebo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 1. Júla 2009, 14:36

Príspevok od používateľa Bebo » Štvrtok, 11. Októbra 2012, 21:24

Spider, myslim, ze vsetci to beru ako ty, akurat to kazdy napisal po svojom.
Toyota RAV4 Hybrid AWD Selection
Toyota Previa 2,4 XL

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Sobota, 20. Októbra 2012, 16:50

Dnes bolo u mňa po ránu hmlisto a tak som sa pustil trošku (ne)plánovane do prípravy auta na zimu. Takže procedúra rovnako ako minule, teda:
1) Umývanie + sušenie
2) Clay
3) Leštenie SRPčkom
4) Voskovanie gayom XXX

Sranda ako mi celkom sedeli časy z minula, umytie + sušenie + clayovanie za 1,5 hod. Ranných +7°C som po chytení SRPčka vôbec necítil, zahrial som sa prácou pomerne statočne :D Leštenie som oproti minulosti okresal na cca 1,5 hod, povedzme, že som sa s tým úplne detailne neserikal, na to začalo byť až príliš pekne :) Auto som teda po 3hod práce schoval do garage aby som ho o hodinu znova vytiahol na záverečné práce. Očistil som všetky sklá odpredu, odzadu, zhora, zdola a potom sa pustil do voskovania. Po ďalších 2 hod práce som mal finíto a mohol zase vrátiť autíčko do domčeka.

Nejaké photo, hore "raw" stav, dole po preleštení SRP
Obrázok

A ešte niečo aj po voskovaní
Obrázok

Ešte mi chýba trošku viac očistiť kolesá (disky + pneu), uvidím kedy sa na to dám, zase nejako extra špinavé nie sú, ale budem pomaly prezúvať na zimné tak by možno nebolo odveci uložiť tieto na zimný spánok čisté.

Inak som sa celkom pobavil na susedoch (alebo možno aj oni na mne :D ), každý kto išiel okolo poznamenal aby som to toľko neleštil, že to zoderiem :) Ale vzápätí sa hneď pýtali "A kedy Vám môžem pristaviť moje"? :D Njn, už si dávno stihli všimnúť, že som v tomto asi trošku šiši :D

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Utorok, 23. Októbra 2012, 19:33

Dnes som sa vrátil ešte k očisteniu kolies čo som minule nestihol, letné boli v pohode a tak som ich len zľahka prebehol, zimné som vonku očistil, osprchoval a rovno som ich aj nahodil na auto + ošetril aj pneu. Zima sa blíži a počasie sa má zhoršiť, takže som to radšej spravil teraz. Zašiel som aj dočapovať, spotreba na nádrži bola 8,20l/100km, takže celkom fajn vzhľadom na občasné radovánky a počúvanie 6 valčekového orchestra.
Tiež som chcel spraviť nejakú photo kým je auto pekne naleštené (inak fakt je vidno, že som použil aj SRP), bohužiaľ mi slnko stihlo zapadnúť za kopce takže som spravil len také decentné cvak. Pekne som sa ale previezol a zase si zmapoval nejaké ďalšie časti v okolí.

Okoloidúci sa aj celkom pozerali, ja neviem, bolo tu niečo k videniu? :D
Obrázok

Obrázok

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Piatok, 26. Októbra 2012, 18:30

Práve ma napadla zaujímavá myšlienka ako sa tak dívam na fotky vyššie. Čo by sa stalo keby som použil čistič diskov na koncovku výfuku? Mám aj Autosol Metal Polish, ale to je tak na vyleštenie keď je to už ako-tak čisté. Na začiatok by som potreboval niečo agresívnejšie čo by rozožralo tú najväčšiu špinu.. myslíte, že by to nezožralo rovno celý výfuk? :)

moschino
lexusák
Dátum registrácie: Nedeľa, 7. Júna 2009, 23:00

Príspevok od používateľa moschino » Piatok, 26. Októbra 2012, 20:16

Ja som pouzil AG SPR a super ako novy... Edit: pred tim vizeral ako keby ho nikto nikdy necistil
EX: TOYOTA Corolla E11

ist das auto und LEXUS!

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Piatok, 26. Októbra 2012, 20:49

A naniesol si ho na co, na mikrovlakno ci nieco drsnejsie? Ja ked som ten vyfuk kedysi pokropil Autosolom tak nestacila ani drsna kovova hubka, skusal som aj kovovy kartac a ten tiez moc nepomohol. Nieco tam je proste uz brutal zazrate.. ako pises, vyzera to ako keby ho nikto nikdy necistil :D

moschino
lexusák
Dátum registrácie: Nedeľa, 7. Júna 2009, 23:00

Príspevok od používateľa moschino » Piatok, 26. Októbra 2012, 21:23

Kusok tricka teda taku latku... On te vyfuk je chromovy tak by som vynechal vsetky kuchynske a podobne abrazivne metody... Tak hophop do garaze a mas to za 10 min... :-D
EX: TOYOTA Corolla E11

ist das auto und LEXUS!

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Sobota, 17. Novembra 2012, 14:58

Po dlhšom čase zase pár vecí, ale skôr tak informačne keďže Lexus stále jazdí, nič sa nekazí a mojou jedinou starosťou je udržiavať ho v čistote :)

Keďže nedávno pršalo tak som aspoň otestoval či som auto dobre navoskoval, myslím že môžem byť spokojný.
Obrázok

Kukal som aj motor ako je na tom a na moje prekvapenie je stále pomerne čistý. Na to, že som ho naposledy čistil v januári tohto roku tak vyzerá dosť v pohode, až sa mi nechcelo veriť.
Obrázok

Po tých dažďoch bolo auto zase špinavé tak som ho dnes opláchol. Pre porovnanie som si odfotil rozdiel v čistote vody pri dvojkýblovej metóde.
Obrázok

Povytrepával som ešte nejaké koberce a pod, na záver som si štandardne urobil cvak a šup do garage. Už som s ním dlhšie nebol na nejakom poriadnom výlete a priznám sa, že mi to aj chýba, mal by som niečo vymyslieť keď bude čas. Ten zvuk motoru je strašne návykový (ešte stále :) ).
Obrázok

Najbližšie nás čaká STK+EK, takže dúfam, že auto (aj ja) dostaneme pekný darček na Mikuláša, keďže nám to končí akurát vtedy :)

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Štvrtok, 6. Decembra 2012, 17:21

Mikuláš priniesol Lexíkovi novú STK+EK, celkovo 46 €, zase máme na 2 roky pokoj. Dokonca aj personál ochotný a ústretový, ako keby som ani nebol na Slovensku. Absolvoval som na stanici STK AC-car.

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Sobota, 29. Decembra 2012, 18:56

Takže vianočné brmbrmkanie je za mnou, o5 som čapoval plnú, tentokrát spotreba 8,85l/100km.. Posledných xy km som dosť jazdil po meste tak asi aj preto, inak som kukal, že tohto roku mi vychádza spotreba 8,33l/100 km. Nie som si ale istý ako to program počíta bo za 2010 mám 7,98 (ale to som mal auto asi len mesiac) a za 2011 mám 8,18 no a celkom za 2010, 2011 a 2012 mám 8,86 :) Takže netuším ako na ten program došiel, v každom prípade môžem s kľudným svedomím tvrdiť, že sa dlhodobo pohybujem na úrovni asi 8,5l/100km.

Inak brácho mal jeden veľmi dobrý postreh keď som mu dal po dlhšom čase zašoférovať môjho Lexana. Povedal, že je to taký kríženec BMW a Mercedesu - je tam hravosť bavoráku a pohodlie méďáku. Myslím, že trafil kliniec po hlavičke a úprimne - práve pre toto mám to auto veľmi, ale naozaj veľmi rád. (Dnešnú cestu do ZV som si fakt vychutnal :) )

kuki
toyoťák
Dátum registrácie: Utorok, 7. Novembra 2006, 17:30

Príspevok od používateľa kuki » Sobota, 29. Decembra 2012, 19:15

To je secko pekne, ale kde je bambus? :mrgreen:
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní