spider207 - Toyota Corolla E120 str.40 (ex Lexus IS200 Sport)
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Re: spider207 - Lexus IS200 Sport
Dnes docapovane do plna a spotreba potesila - 9,01l/100km.. Potesila preto lebo som ju celu vyjazdil len po meste, nemal som ziadnu dlhsiu trasu (vsetko hadam do nejakych max 20-30km).. sa priznam, ze ako som to sledoval tak som si myslel, ze skoncim niekde na 10-11 litroch, takze 9 je z mojho pohladu vyborne 
Cez víkend spravená základná údržba po roku, robila sa:
- výmena motorového oleja + filtra
- výmena kabínového/peľového filtra
- oprava výfukového potrubia (niekde boli 2 malé dierky)
- oprava/kontrola bŕzd (trochu mi stále pribrzďovali kolesá, mal by som vraj viac šlapať na brzdu nech tam nie je toľko prachu a hrdze
)
...
..
.
a asi vsjo, kritické nevyzerá byť nič, auto je v celkom dobrej kondícii (aj keď samozrejme vždy je čo zlepšovať). Cena údržby 90 €.
- výmena motorového oleja + filtra
- výmena kabínového/peľového filtra
- oprava výfukového potrubia (niekde boli 2 malé dierky)
- oprava/kontrola bŕzd (trochu mi stále pribrzďovali kolesá, mal by som vraj viac šlapať na brzdu nech tam nie je toľko prachu a hrdze
...
..
.
a asi vsjo, kritické nevyzerá byť nič, auto je v celkom dobrej kondícii (aj keď samozrejme vždy je čo zlepšovať). Cena údržby 90 €.
-
mi16
- začiatočník
- Dátum registrácie: Štvrtok, 19. Júla 2012, 08:58
odkial si objednaval kabinovy filter ?:)
Moj mechanik zozenie vsetko kedze jeho partak robi v nejakom servise ci kde.. takze sa objedna, vyskusa a az ked vsetko pasuje tak calujem.. pri Lexuse vyborna vec
(uz sa stalo, ze nejake diely nesedeli, aj ked podla cisiel mali)
Nejaký ten deň, dva, tri, štyri, päť dozadu (ani si nepamätám) sme s Lexíkom prekročili hranicu 195.000 km a dnes sme ho trošku prepláchli nech sme feši 

Nejaké tie (ne)podstatné zmeny sa udiali, takže pekne po poriadku. Vzhľadom na isté zmeny bolo treba prehlásiť auto, takže hor sa k našim orgánom, v stredu bol tréning, ale dnes som to dotiahol do úspešného konca
Dokopal som sa tak konečne k úprave predného držiaka, stará značka bola totiž prilepená asi 1cm hrubou vrstvou lepidla priamo na Lex držiaku. Šróbiky čo mali držať podložku boli "mierne" zahrdzavené, takže som vyvŕtal novú džúru, spravil nový závit a potom to už išlo bez problémov. Konečne som teda nahodil aj druhú origo Lexus podložku.
Detaily robia celok

Tiež sa mi dnes akýmsi zázrakom podarilo ísť okolo Ostrej Lúky sám, tak som trošku pretiahol Lexík.. ani by som neveril akou rýchlosťou sa dajú prejsť niektoré tamojšie zákruty
Dole ale už piánko..

Detaily robia celok

Tiež sa mi dnes akýmsi zázrakom podarilo ísť okolo Ostrej Lúky sám, tak som trošku pretiahol Lexík.. ani by som neveril akou rýchlosťou sa dajú prejsť niektoré tamojšie zákruty

Minulý víkend sme so ženou spojili príjemné s užitočným a výsledkom bolo stretko s Bebom vo Valčianskej doline
Určite ešte so ženou prídeme na hlbšie preskúmanie.. A díky Bebo, že si si našiel čas, bola to akcia veľmi narýchlo
Dva offroady vedla seba
(aspoň pneumatikami
)

Posledná nádrž bola v priemere za 8,74l/100km, asi si začínam čím ďalej viac užívať potenciál tohto auta
Dnes som auto aj preventívne umyl, ale na Moschina sa zdaleka nechytám
No a kukal som, že stále sa mi viacej ohrieva LP disk, takže koleso asi stále ešte pribrzďuje, budem sa na to musieť kuknúť..
Dva offroady vedla seba

Posledná nádrž bola v priemere za 8,74l/100km, asi si začínam čím ďalej viac užívať potenciál tohto auta
V pohode spider a ked pojdete niekedy zase okolo, kludne sa ozvi a dame kofolu aj do druhej nohy
.
Toyota RAV4 Hybrid AWD Selection
Toyota Previa 2,4 XL
Toyota Previa 2,4 XL
Riešili sme brzdy, po 30km bol na môj vkus disk akýsi príliš horúci, takže sa išlo k mechanikovi. Na odporúčanie zvady-ho som to zaniesol na skúšku tunajšiemu koumákovi, ten brzdy rozobral, prečistil, vyčistil, obrúsil, premazal a neviem čo ešte, a vyzerá, že by to mohlo byť už v pohode. Po pár km bol disk krásne studený, takže prvé dojmy dobré, ostrý test príde cez víkend. Odmena pre mechanika 20€.
Dočapované do plna, spotreba na nádrži bola 8,33 => ok. Uvidíme čo s tým spravia tie "nové" brzdy a či mierne klesne, no len ktovie či zase nebudem mať ťažšiu nohu na plyne [:D]
Jo a objednal som si nové čapičky na ventilky, všimol som si, že pri poslednej "akcii" na môj stred si niekto požičal aj ten. Dáme strieborné s L logom, uvidíme ako dlho tam vydržia.. ale za 3,22€/4ks, no nekupte to
Dočapované do plna, spotreba na nádrži bola 8,33 => ok. Uvidíme čo s tým spravia tie "nové" brzdy a či mierne klesne, no len ktovie či zase nebudem mať ťažšiu nohu na plyne [:D]
Jo a objednal som si nové čapičky na ventilky, všimol som si, že pri poslednej "akcii" na môj stred si niekto požičal aj ten. Dáme strieborné s L logom, uvidíme ako dlho tam vydržia.. ale za 3,22€/4ks, no nekupte to
Ja som mal na poslednej Previi tiez kovove, ale vydrzali len asi 2 tyzdne, tak som kupil nove a tie zmizli v priebehu tyzdnaspider207 napísal:Jo a objednal som si nové čapičky na ventilky, všimol som si, že pri poslednej "akcii" na môj stred si niekto požičal aj ten. Dáme strieborné s L logom, uvidíme ako dlho tam vydržia.. ale za 3,22€/4ks, no nekupte to
Toyota Previa 2,4 XL
Toyota Previa 2,4 XL
Úprimne, tiež s tým počítam že nejako tak dlho vydržia
Keby som mal tie staré ako Ty tak to tam tiež dám, ale nič nie je tak som sa rozhodol zariskovať 
Dnes som sa po dlhšom čase trošku povenoval autíčku.
Ošetril som plastové a gumenné časti v dverách

To isté palubka, stredový tunel a ostatné plastové diely v interiéri

A povytrepával koberčeky

Auto som umyl + ošetril Quick Detailerom, očistil som sklá a kolesá..

... z diaľky tak vyzeráme pomerne čistí, aspoň na chvíľu

Nejaký týždeň dozadu som aj vysával, takže máme relatívne čisto. Pred zimou ma ale ešte čaká poriadna údržba a teda umývanie + leštenica + voskovačka + v interiéri očistenie alkantary. To je základné minimum čo mám v pláne.
A potešila ma mangelína keď povedala: Vieš čo sa mi páči na našom aute? Že je také tichučké a pohodlné.
Narážala tak na kamarátov odvoz, ktorý má nový Peugeot 206SW (bol asi 3x drahší ako náš Lex), vraj to na dialnici akosi hučalo
Ošetril som plastové a gumenné časti v dverách

To isté palubka, stredový tunel a ostatné plastové diely v interiéri

A povytrepával koberčeky

Auto som umyl + ošetril Quick Detailerom, očistil som sklá a kolesá..

... z diaľky tak vyzeráme pomerne čistí, aspoň na chvíľu

Nejaký týždeň dozadu som aj vysával, takže máme relatívne čisto. Pred zimou ma ale ešte čaká poriadna údržba a teda umývanie + leštenica + voskovačka + v interiéri očistenie alkantary. To je základné minimum čo mám v pláne.
A potešila ma mangelína keď povedala: Vieš čo sa mi páči na našom aute? Že je také tichučké a pohodlné.
Narážala tak na kamarátov odvoz, ktorý má nový Peugeot 206SW (bol asi 3x drahší ako náš Lex), vraj to na dialnici akosi hučalo
Pekne sa blysti
. Ja pojdem umyvat zajtra, RX je po vyjazdoch na huby cely od blata
.
Toyota Previa 2,4 XL
Toyota Previa 2,4 XL
Akosi nestíham a tak som bol minulý týždeň akýsi prekvapkaný keď mi prišiel nejaký malý balíček. Úplne som zabudol, že mi mali prísť ventilky na Lexa 

Nahodil som ich na auto a je to celkom pekný doplnok:

Celé koleso spolu celkom pekne ladí:

Nuž, bohužial slovač sa nezaprie, a ventilky vydržali na Lexe 3, slovom TRI, dni.. Pondelok ráno už bol jeden fuč. Ani neviem či ma to nenasralo ešte viac ako keby zmizli všetky 4, nechápem načo je niekomu jeden. Asi potreboval na svoju Ladu
(možno to bol ten istý čo mi čmajzol aj stredovú krytku
)
V každom prípade po nepríjemnom zistení ráno som si to vynahradil podvečer, Lex sa ukázal ako celkom praktické auto keď som doň napratal kočík, ktorý sa tam podľa oficiálnych informácií ani nemal zmestiť
Bolo to LTT (len tak tak), trošku maturovania, ale všetko ide keď sa chce.
Aj napriek úspechu ale považujem toto za achilovu pätu IS200ky, ten nakladací otvor je neskutočne malý, vlastne má len nejakých 40cm (vrch kufra-zadok spodná časť), pričom samotný objem kufra nejakých 400l je pre mňa celkom dostačujúci. Nemám problém naložiť niektoré veci hore na strechu, ale sú jednoducho predmety, ktoré musia skončiť len a len v kufri.
Ale ako povedal týpek predávajúci kočíky - Je blbé meniť auto kvôli kočíku
Súhlas, radšej som trošku dlhšie vyberal.

Nahodil som ich na auto a je to celkom pekný doplnok:

Celé koleso spolu celkom pekne ladí:

Nuž, bohužial slovač sa nezaprie, a ventilky vydržali na Lexe 3, slovom TRI, dni.. Pondelok ráno už bol jeden fuč. Ani neviem či ma to nenasralo ešte viac ako keby zmizli všetky 4, nechápem načo je niekomu jeden. Asi potreboval na svoju Ladu
V každom prípade po nepríjemnom zistení ráno som si to vynahradil podvečer, Lex sa ukázal ako celkom praktické auto keď som doň napratal kočík, ktorý sa tam podľa oficiálnych informácií ani nemal zmestiť
Aj napriek úspechu ale považujem toto za achilovu pätu IS200ky, ten nakladací otvor je neskutočne malý, vlastne má len nejakých 40cm (vrch kufra-zadok spodná časť), pričom samotný objem kufra nejakých 400l je pre mňa celkom dostačujúci. Nemám problém naložiť niektoré veci hore na strechu, ale sú jednoducho predmety, ktoré musia skončiť len a len v kufri.
Ale ako povedal týpek predávajúci kočíky - Je blbé meniť auto kvôli kočíku
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
uprimnu sustrast, verim, ze tie ventilky ti niekto zo zavisti zobral, len aby ta nasral. Mozno doma nad tym masturbuje pri zbierke ukradnutych veci. Ale tipoval by som to na zavistliveho suseda. Este sa vratim k tym vyssim fotkam, totalne mi imponuje ta BANANOVA SUPKA TY VOLE! Intruder v zabere, absolutna BOMBA 
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní