tie zvody by som Tomino uvazoval o nerezovych... hm?
Thomas black Celica: ST185
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
Re: Thomas - Celica 91 - 1,6 16V
naposledy tam bolo 20cm snehu pred garazami
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- Pavo.B.
- panic
- Dátum registrácie: Piatok, 5. Februára 2010, 14:57
- Kontaktovať používateľa:
ty svody jsou opravdu des , kdyby nekdo za dobrou cenu vyrobil slusne , tak je jiste spousta zajemcu , zrovna jsem je daval kamosovi svarit - zase se nam oprava o tyden protahla :/ , sam je mam taky varene - aspon ze me to drzi
- Legon
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
Skoda ze sa mi to nedalo nejako zladit aby som prisielThomas napísal:Sobotňajší výlet ku Lenke a Víťovi...
Mirec v závese
Lenka v akci a čakajúca Legonova Amerika bez vnútorností![]()
![]()
A Celica mi riadne chyba je mi za nou dost smutno a este viac ma zosmutnievaju zatial posledne spravy z opravy
- Thomas
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Piatok, 11. Mája 2007, 15:25
Gabo: keby boli nejaké nerezové tak už sú asi tam...teda aspoň o žiadnych aftermarket neviem a nevidel som...
Tak ako píše Pavo.B, keby bol niekto šikovný tak záujem by určite bol...ale dať si robiť jeden kus je asi trochu neefektívne (finančne)..
Legon: Tome neboj nič, bude to OK, Viťo je šikula...
Tak ako píše Pavo.B, keby bol niekto šikovný tak záujem by určite bol...ale dať si robiť jeden kus je asi trochu neefektívne (finančne)..
Toyota Celica 2,0 16v 1993 turbo4wd with swap JDM 3S-GTE
Stock engine, no EGR, Blitz nur Spec + A-M-A + downpipe=1bar, Tial Bov
Toyota Corolla 1,4 VVTi 2004
ex: 2x Celica AT180
- Legon
- Toyota guru
Thomas napísal: Tak ako píše Pavo.B, keby bol niekto šikovný tak záujem by určite bol...ale dať si robiť jeden kus je asi trochu neefektívne (finančne)..
Jasne o Vita a Lenku sa nebojim vymyslia aj korelu aby to islo OK, ale sklamalo ma to tie vybrusy na tom jednom valci su dost velke, dufal som ze do motora sa nezasahovalo a ze tych cca 350 000 km su realne ale podla tohto niesu...
ak si chce niekto pozriet ako to vizera tak tu su fotky z motora po otvoreni
http://picasaweb.google.sk/109608084510 ... aMotorVNMT#
- stenky
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Piatok, 13. Marca 2009, 16:08
tie vackove kolesa su super
teda myslim to obrazne. to musel predtym montovat daky motak ak to hentak o zub prehodil...

- Thomas
- Toyota guru
Takže opäť niečo aj o mojom aute...
Namontovaná rozpera od Mirca, ešte musím dotiahnuť držiaky Vacum sensoru a hadice z posilovača do sania, nech to tam je pekne poupratované..

Namontovaná rozpera od Mirca, ešte musím dotiahnuť držiaky Vacum sensoru a hadice z posilovača do sania, nech to tam je pekne poupratované..

- Thomas
- Toyota guru
Cez týždeň som doriešil uchytenie vacuum sensoru ktorý bol provizórne namontovaný na pôvodnom držiaku cez rozperu a nebolo to ono..vyriešili to čierne plastové eskapásky, výsledok myslím OK. Ďalej som konečne umyl auto od bordelu ktorý ani dážď nezmyl, premazal anténu nakoľko sa jej moc nechcelo zaťahovať a zasekávala sa..
Včera som dostal od kamoša čo robí v autorizovanom koncernovom servise žiarovky do parkovačiek s bielym nádychom..akurát sa mi hodily pretože svetlá mám do biela a tie pôvodné parkovačky vyzerali ako kahance pri nich

že vraj cena jednej je 5 Eur, hehe..za sponzoring ďakujem servisu IMPA, BA
snímka pred a po výmene..je to lepšie podľa mňa..

..a už sa teším na výmenu zvodov a nové zadné ramená
Včera som dostal od kamoša čo robí v autorizovanom koncernovom servise žiarovky do parkovačiek s bielym nádychom..akurát sa mi hodily pretože svetlá mám do biela a tie pôvodné parkovačky vyzerali ako kahance pri nich

že vraj cena jednej je 5 Eur, hehe..za sponzoring ďakujem servisu IMPA, BA
snímka pred a po výmene..je to lepšie podľa mňa..

..a už sa teším na výmenu zvodov a nové zadné ramená
- Legon
- Toyota guru

Zvody ti paradne ztisia motor a ramena budu super
- Thomas
- Toyota guru
Ani nehovor Tome, už sa niekedy hanbím za tie pazvuky...
V nedeľu som bol s Mircom pre jeho Celdu u Lenky tak som si okukol tie zvody čo ma tam čakajú a vyzerajú dobre. Zvary sú pekne predimenzované, takže ak to znovu praskne tak jedine mimo nich...
Cestou naspäť som mal tú česť šoférovať Mirovu Celicu...žiadne pazvuky, vôle, hrkotanie a podobné veci..až som tomu nemohol uveriť. (zásluha aj predchádzajúceho majiteľa, že Alfe
) Fakt krása, už len doladiť karosériu a bude to nový voz
..jeden upršaný nightshot z minulého týždňa

V nedeľu som bol s Mircom pre jeho Celdu u Lenky tak som si okukol tie zvody čo ma tam čakajú a vyzerajú dobre. Zvary sú pekne predimenzované, takže ak to znovu praskne tak jedine mimo nich...
Cestou naspäť som mal tú česť šoférovať Mirovu Celicu...žiadne pazvuky, vôle, hrkotanie a podobné veci..až som tomu nemohol uveriť. (zásluha aj predchádzajúceho majiteľa, že Alfe
..jeden upršaný nightshot z minulého týždňa

- Thomas
- Toyota guru
Kedže som mal trochu iné starosti a problémiky, s mesačným oneskorením dávam foto z repairu zadnej nápravy (06.06.2010), robilo sa to ako inak u Lenky a Víťa..
V pláne bola výmena zadných priečnych ramien, výmena silentblokov v pozdĺžnych ramenách, nahodenie zavarených výfukových zvodov.
Hneď po príchode išlo auto na zdvihák aby sa zistilo ktoré skrutky pôjdu dole a ktoré bude treba rezať karboškou, kvôli tomu že bola sobota a aby sa stihli dokúpiť nové + veci ktoré bolo ešte treba..nakoniec padol za obeť len jeden v ľavom pozdĺžnom ramene na tehlici.

Použitý materiál

Ako je vidno, ramená neboli použité originál na Celicu, ale 2 z inej Toyoty a 2 od inej automobilky. Ďalej 4x silentblok do pozdĺžneho ramena, 2x skrutky do tehlice, 2+1 skrutky ako náhrada excentru a namiesto jedného strhnutého.
Ako prvé išli na výmenu zadné silentbloky pozdĺžnych ramien, predné po prezretí a preskúšaní nebolo treba meniť. Lisovanie bolo realizované sťahovákom na pružiny a s trochou snahy to išlo celkom pekne von aj dnu.
čistenie diery po vybratí starého:

po výmene:

Kedže boli použité ramená na ktorých sa upravuje geometria priamo na nich, mohol byť zrušený originál excenter. K tomu bolo ale treba dať vyrobiť 2x vložku do nového ramena a 2x medzikus namiesto excentra. Ďalej kvôli zväčšeniu rozsahu nastavenia geošky bolo nutné vymeniť na dvoch ramenách originál štelovacie matky za nové, menšej hrúbky.
matky po výmene:

vložka do ramena:

náhrada excentra:

Pokiaľ si dobre pamätám tak montáž pokračovala celkom bez problémov a nepríjemných prekvapení.
ľavá strana:

a komplet zadok:

ďalej sa išlo na tie neštastné výfukové zvody, po výmene (zaverené z Legonovej Celdy
) si celkom dobre nesadli zo stredným dielom ale po doladení v BA je to neskutočný rozdiel vo zvuku (známi čo majú novšie a nové autá nechcú veriť ako môže 20 ročný motor čo má najazdené cez 200.000 km byť taký tichý) tak aj v správaní motora, mám pocit ako by sa mu mierne zvýšil krútiaci moment a akoby sa aj oranžová kontrolka economy rozsvecovala neskôr, to či je to len subjektívny pocit alebo nie asi nezistím.
sada tesnení:

výmenu resp. opravu výfukových zvodov doporučujem každému majiteľovi 4A-FE motora, kedže asi všetky sú k.o. na rovnakých dvoch miestach, výmenu zadných ramien doporučujem každému majiteľovi atmo Celdy, ten rozdiel je fakt neopísateľný ( kto sa viezol v mojom aute tak vie čo to bol za rachot buchot), opať mám pocit že moje auto omládlo o pár rôčkov pocit z jazdy je úplne niekde inde. A ako bonus k tejto opravo-úprave je aj možnosť štelovať na zadnej náprave odklony čo s originál ramenami nebolo možné.
Takže opäť velká vďaka letí za hranice do Uherského Brodu za ochotu, vykonanú prácu a nou-hav.
ešte foto na záver:

V pláne bola výmena zadných priečnych ramien, výmena silentblokov v pozdĺžnych ramenách, nahodenie zavarených výfukových zvodov.
Hneď po príchode išlo auto na zdvihák aby sa zistilo ktoré skrutky pôjdu dole a ktoré bude treba rezať karboškou, kvôli tomu že bola sobota a aby sa stihli dokúpiť nové + veci ktoré bolo ešte treba..nakoniec padol za obeť len jeden v ľavom pozdĺžnom ramene na tehlici.

Použitý materiál

Ako je vidno, ramená neboli použité originál na Celicu, ale 2 z inej Toyoty a 2 od inej automobilky. Ďalej 4x silentblok do pozdĺžneho ramena, 2x skrutky do tehlice, 2+1 skrutky ako náhrada excentru a namiesto jedného strhnutého.
Ako prvé išli na výmenu zadné silentbloky pozdĺžnych ramien, predné po prezretí a preskúšaní nebolo treba meniť. Lisovanie bolo realizované sťahovákom na pružiny a s trochou snahy to išlo celkom pekne von aj dnu.
čistenie diery po vybratí starého:

po výmene:

Kedže boli použité ramená na ktorých sa upravuje geometria priamo na nich, mohol byť zrušený originál excenter. K tomu bolo ale treba dať vyrobiť 2x vložku do nového ramena a 2x medzikus namiesto excentra. Ďalej kvôli zväčšeniu rozsahu nastavenia geošky bolo nutné vymeniť na dvoch ramenách originál štelovacie matky za nové, menšej hrúbky.
matky po výmene:

vložka do ramena:

náhrada excentra:

Pokiaľ si dobre pamätám tak montáž pokračovala celkom bez problémov a nepríjemných prekvapení.
ľavá strana:

a komplet zadok:

ďalej sa išlo na tie neštastné výfukové zvody, po výmene (zaverené z Legonovej Celdy
sada tesnení:

výmenu resp. opravu výfukových zvodov doporučujem každému majiteľovi 4A-FE motora, kedže asi všetky sú k.o. na rovnakých dvoch miestach, výmenu zadných ramien doporučujem každému majiteľovi atmo Celdy, ten rozdiel je fakt neopísateľný ( kto sa viezol v mojom aute tak vie čo to bol za rachot buchot), opať mám pocit že moje auto omládlo o pár rôčkov pocit z jazdy je úplne niekde inde. A ako bonus k tejto opravo-úprave je aj možnosť štelovať na zadnej náprave odklony čo s originál ramenami nebolo možné.
Takže opäť velká vďaka letí za hranice do Uherského Brodu za ochotu, vykonanú prácu a nou-hav.
ešte foto na záver:

- stenky
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Piatok, 13. Marca 2009, 16:08
tie ramena vyzeraju ppc! zavist 
moja mala je teraz tiez v brode (teda asi este v hradisti kedze som ju tam nechaval)
moja mala je teraz tiez v brode (teda asi este v hradisti kedze som ju tam nechaval)

- Legon
- Toyota guru
Thome tisko zavidim, snad sa aj ja raz dostanem k takym veciam
paradicka
ked sa stretneme prevezies ma nech viem ako to ide 
paradicka
- Thomas
- Toyota guru
no problem Tome, len musím do vtedy odladiť geometriu, lebo ešte stále som nebol...moc na aute teraz nejazdím tak snaď budúci týžden sa to podarí 
- Thomas
- Toyota guru
iba malé info, v rámci behania okolo Mircovho auta som ho olúpil o výduch pod volantom z amerického interiéru, je síce modrý ale je to v takom mieste kde to naozaj nevidno a nevadí to...ešte vymyslím napojenie na pôvodne zaslepený vývod v kúrení a bude to OK. Teším sa

Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných