kotuce to nebudu, skor by som sa este zameral na vyvazenie a opotrebenie pneu. Viem, ze to mas zanovne, ale aj tak to skontroluj, ci si nestratil olovko niekde a podobne.
gabko24
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
Re: gabko24
skor nieco s tou volou v naprave alebo niektorych silentblokoch. Neviem v akom stave mas platnicky, ale dozvedel som sa v LExus servise, ze nase dvojpiestiky zvyknu byt haklive na "nizky dezen" platniciek a valceky sa pri extremnom vysunuti dokazu skrizit, co ale pri 80kmh jemnom brzdeni nedava zmysel ked sa teraz nad tym druhy krat zamyslim 
kotuce to nebudu, skor by som sa este zameral na vyvazenie a opotrebenie pneu. Viem, ze to mas zanovne, ale aj tak to skontroluj, ci si nestratil olovko niekde a podobne.
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
robilo to aj na zimnych, aj teraz na novoposkladanych rotach s novymi pneu, vyvazenim... pripominam, brzdy tam mam 4piestiky MD components... skusim ja to rozobrat, prekontrolovat... kuknem aj tie piestiky, mam aj dalsie platnicky, skontrolujem to...
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- AndyGTP
- Vševed
na tie MD comp som uplne zabudol, sorry 
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- Gabriel Nagy
- Vševed
tak som si pisal prave s "vyrobcom" kedze je to plavajuci kotuc, moze byt prave na tej plavajucej casti ten kotuc zatuhnuty, proste prach, spina po zime... mam to skusit niekde poriadne prebrzdit, ci sa to rozhybe, ak nie, tak rozobrat, precistit a dotiahnut, zavity zalepit.... dotah moment 15NM.... takze presne toto aj vyskusam vsobotu.... zkrutit sa tam vraj nema co... to aj podla mna, lebo nieje to napevno stym stredom, ma volu kde sa hybat pri teplotnych rozdieloch....
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- KLingO
- začiatočník
- Dátum registrácie: Streda, 1. Júla 2009, 16:29
- Kontaktovať používateľa:
este ti pripadne mozu trosku strpat platnicky pri posuve .. skus, ked to budes mat rozobrate, na platnickach obehnut hrany na bruske (aby nemohli zadrhavat o kotuc)
EX:Auris 2009 1,6Vmatic M/T ExNavi
- Gabriel Nagy
- Vševed
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- Gabriel Nagy
- Vševed
Dakujem 
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- teer7
- začiatočník
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Apríla 2008, 21:12
aj ja sa pridavam ku gratulacii, gabo vsetko naj naj naj! 
Lexus RX400h (2008)
Toyota Corolla Verso 1.6 VVTi (2003)
ex: Toyota Previa 2.4 GL (1997)
ex: Toyota Previa 2.4 GL (1995)
Toyota Corolla Verso 1.6 VVTi (2003)
ex: Toyota Previa 2.4 GL (1997)
ex: Toyota Previa 2.4 GL (1995)
Aj odomna vsetko najlepsie Gabo
Prajem skore vyriesenie problemu 
- Gabriel Nagy
- Vševed
vdaka chalani, no problem, ci problemik sa musi vyriesit, bo chcem ist jazdit na SK ring
a radsej tam dam prachy, ako do kotucov, ktore som vlani kupoval... Ale som kludny, lebo to zacalo znicoho nic vzime, ked je prach, spina... vlete sa to malo skrutit, ak tak, ked bolo teplo... ale teraz som ledva jazdil, nemalo preco... a druha vec, ze plavajuce ulozenie neda sancu mod skrutit to
ale mudrejsi budem az v nedelu, ked budem mat cas sa tomu venovat,....
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
29 jo? Tak to už ti končí záruka
jinak pěkné čtení http://www.stoptech.com/technical-suppo ... ther-myths
corolla ae92gti
celica ra61
celica ra61
- Gabriel Nagy
- Vševed
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- AndyGTP
- Vševed
v zasade ide o to, co uz vieme aj my davnejsie, ze nieco ako "zvlneny kotuc" neexistuje. Je to mytus a kazdy kvazi odbornik si tymto vykonstruovanym konspiracnym terminom oznaci "problem", ktory nevie spravne identifikovat ani pomenovat. Uz od vyrobcu od ktoreho berieme brzdy dost dlho vieme, ze je to fyzikalne v podstate nemozne ohnut kotuc na aute. Vo vsetkych pripadoch ide o nepravidelne opotrebenie kotuca sposobene nepravidelnym posobenim brzdovej platnicky, resp. nesuvislym a nerovnomerne silnym stykom platnicky s kotucom pri zatazi (tj brzdeni, v tomto clanku to nazyvaju "abrasive friction", lebo tam rozlisuju dva druhy trenia - ten druhy je "adherent friction").
Nasledna variacia v hrubke kotuca je mylne interpretovana ako ohnutie, pricom priciny treba hladat zvacsa uplne inde (ramena, silentbloky, vola na naprave, na naboji, v otoči, na strmeni, problem s hydraulickymi a mechanickymi castami brzdicov a celeho brzdoveho systemu atd), ALEBO ako v tomto clanku pisu: pri dosiahnuti maximalnej pracovnej teploty platniciek dojde k nerovnomernemu a nahodnemu prenosu / abrazii materialu platnicky na kotuc. Presne tento fenomen podla toho textu sposobuje vnerovnomerne opotrebenie kotuca a vibracie v pedale.
samozrejme, ze ta tema je tam rozpracovana omnoho podrobnejsie a lepsie, ja som len zjednodusene prepisal jednu z hlavnych myslienok.
Nasledna variacia v hrubke kotuca je mylne interpretovana ako ohnutie, pricom priciny treba hladat zvacsa uplne inde (ramena, silentbloky, vola na naprave, na naboji, v otoči, na strmeni, problem s hydraulickymi a mechanickymi castami brzdicov a celeho brzdoveho systemu atd), ALEBO ako v tomto clanku pisu: pri dosiahnuti maximalnej pracovnej teploty platniciek dojde k nerovnomernemu a nahodnemu prenosu / abrazii materialu platnicky na kotuc. Presne tento fenomen podla toho textu sposobuje vnerovnomerne opotrebenie kotuca a vibracie v pedale.
samozrejme, ze ta tema je tam rozpracovana omnoho podrobnejsie a lepsie, ja som len zjednodusene prepisal jednu z hlavnych myslienok.
- KLingO
- začiatočník
- Dátum registrácie: Streda, 1. Júla 2009, 16:29
- Kontaktovať používateľa:
Libor vdaka za link .. velmi poucne citanie 
EX:Auris 2009 1,6Vmatic M/T ExNavi
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní