Legon

Sekcia pre členov fóra
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Používateľov profilový obrázok
Legon
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
Kontaktovať používateľa:

Re: Legon

Príspevok od používateľa Legon » Štvrtok, 26. Augusta 2010, 08:53

dakujem chalani :)
ale ved to poznate ;) keby nebolo kamaratov, ktory tahaju dopredu, dopomozu k dielom a dokonca aj spravia u seba na dielni ;) tak sa to neda, vela veci si sam spravit neviem, tak som stastny ked si Vita a Lenka najdu cas a BA celica klan si na mna spomenu pri rozoberani svojich donorov, vsakze Thomas a Mirec no a Stenkac vie najlepsie objednat pizzu :-P

a samozrejme rozbehnute a dokoncene projekty na Vasich autach, viete ako to je ;) vidim co robite, riesite atd ... tak aj ja chcem potesit seba a mojich milacikov :)

stenky
Toyota guru
Dátum registrácie: Piatok, 13. Marca 2009, 16:08

Príspevok od používateľa stenky » Štvrtok, 26. Augusta 2010, 12:41

no vidis. povodne mastal a teraz kolko ma fanusikov :D
to auto je teraz uplne inde ako bolo ked si ho kupil. drzim palec :)
Obrázok

Samuel
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 20. Mája 2008, 18:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Samuel » Piatok, 27. Augusta 2010, 18:42

Teraz ako pozeram, tak ma stve este viac, ze som nemohol prist :evil:
Toyota Auris 1,6 Valvematic: 1ZR-FAE 6 M/T Navi Exclusive
Hyundai Accent 97 1,5 12V HB

Legon
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Legon » Nedeľa, 5. Septembra 2010, 20:00

Ahojte :) Ujo THOMAS mi spravil velkuuuu radost :)
Tak nepredstavitelne sa stalo skutocnostou :)
Celica sa dockala zanovnych tlmicov. THOMAS mi dodal zanovne tlmice, zadne vizeraju komplet ako nove aj puzdro aj pruziny a predne maju vymenene vlozky. Thome DAKUJEM.

zadny "novy"
Obrázok
predny "novy"
Obrázok

Na starych zadnych cestovali dorazy normalne od hora k puzdru, same padali ...

jeden zo starych
Obrázok

a vymenili sa aj gumicky zadneho stabilizatora :)
Obrázok

Auto konecne neplava po ceste, rozhupala ho akakolvek nerovnost a tie buchance od zadu ...
Teraz je auto tvrde citit kazdu nerovnost, ale krasne drzi nerovnosti ho vobec nerozhupu a buchance od zadu su prec :)

Cele sa to uskutocnilo v dielni u Lenky a Vitu DAKUJEM bolo SUPER :)

Podarilo sa nahodit aj radio od liguere, ale problemy so signalom pretrvavaju tak asi bude problem v antene.

Thomas
Toyota guru
Dátum registrácie: Piatok, 11. Mája 2007, 15:25

Príspevok od používateľa Thomas » Štvrtok, 9. Septembra 2010, 11:30

Tome v pohode, teším sa s Tebou. Viem aký to bol rozdiel keď som dal ja nový podvozok, je to super pocit. Tie Tvoje staré tam v podstate boli už len v roli štatistov 8) Bude z toho mašina ešte ;-)
Toyota Celica 2,0 16v 1993 turbo4wd with swap JDM 3S-GTE
Stock engine, no EGR, Blitz nur Spec + A-M-A + downpipe=1bar, Tial Bov

Toyota Corolla 1,4 VVTi 2004

ex: 2x Celica AT180

Legon
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Legon » Nedeľa, 6. Februára 2011, 22:43

Ahojte, dlho som sa neozval, auticka zvacsa len chosnujem a neostava cas na udrzbu ci nebodaj "renovovanie"

Od posledneho prispevku su pomenene oleje v oboch autach a v celice aj olej v prevodovke.
V corolle aj vzduchovy a palivovy filter.

Dnes bolo konecne pekne cez 12 C slniecko a svokra u nas, tak som rodine tolko nechybal :D

Chcel som vymenit packy na Celice nech mi opat funguje ostrekovac (momentalne som v stave, ze stierace mi idu ale nejde mi ostrekovac stikol som kablik z toho tlacitka na konci packy) a zazracny chlapec THOMAS mi zohnal presne packy z US STi dokonca so spinacom na predne hmlovky !!! neviem kde to vyhrabal ale velke POCTY A DAKUJEM.
No lenze dal som dole bocne kryty nech povolim AIRBack a ono su tam hviezdickove hlavicky na sroboch !!! tak som to nechal tak a len trochu preventivne postriekal zadne lemy a dal som sa do COROLLY.

Priznaky na Corolle > vysoke volnobezne otacky s nemoznostou nejako znizit, maximalne predzapalom, ale to potom auto bolo skoro nejazditelne, stale sa dusilo, alebo proste nereagovalo na plyn, alebo teda reagovalo ale velmi oneskorene. Economy oranzove len co sa trochu prutsie zoslapol plyn.

Vymenil som zvysnych 1.5 m ciernych karburatorovych hadiciek (nove cca 2 roky stare, ale neosvadcili sa) ako som ich demontoval tak som ich aj skusal a nevyzerali ani jedna zla, ale pomenil som ich pre svoj lepsi pocit.
Ako tak menim zbadal som na zle pristupnom mieste na jednom tom podtlakovom bazmeku (z jednej prepusta a z druhej neprepusta) z jednej strany ciernu hadicku hovorim si aj tu vymenim a zistil som ako som ju dal dole ze to je nova silikonova hadicka, ale spinava a cierna a vizera ako ta nepriehladna karburatorova a tak si hovorim nebude tento bazmek opacne ?
Tak som vymenil tu spinavu hadicku a opacne zapojil nech prepusta v inom druhom smere.

Volnobeh sam klesol (dokonca na 600 tak som musel zvysovat), chod sa skultivoval, ale aj tak trhanie motora pri pridavani v rozpati cca 2000 - 3000 otacok ostalo, zmensilo sa, ale je tam stale (tento neduh je co som sa rozpraval takmer na vsetkych 2E motoroch da sa eliminovat zvysenim predzapalu, ale este som velmi neskusal nastavovat v priebehu tyzdna ako budem chodit z prace 12 kluc v kokpite to isti :D a teraz mam nastaveny len podla ucha a oka cca 10). Takze bud som to opacne zapojil ked som menil hadicky, alebo to bolo opacne zapojene uz ked sa kupila, ale to neviem zistit, uz len preto, ze original hadicky boli cierne nepriehladne. No a je tu este tretia moznost, ze teraz to je zle a nejako zaujimavo sa to zacne prejavovat. Este som nenajazdil vela, cca 30 km dnes na takto otocenom bazmeku, takze sa ukaze v priebehu tyzdna.

Ale co som spozoroval, tak sa mi zda, ze horsie startuje, uz to nieje na tuk, ale troska viac musi motor pretocit lez chyti.

Ak ste sa precitali az sem, tak klobuk dole, sam nemam rad dlhe prispevky bez obrazkov :D :D

Samuel
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 20. Mája 2008, 18:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Samuel » Utorok, 8. Februára 2011, 20:04

Pekne :)
Akurat v nedelu som Ta videl pri Hypermarkete...tiez som robil udrzbu aut a potreboval som v nedelu poobede kupit 12V 10W ziarkovky, ktore ako spravny fanusik japoncov nemam nahradne :D
Toyota Auris 1,6 Valvematic: 1ZR-FAE 6 M/T Navi Exclusive
Hyundai Accent 97 1,5 12V HB

Legon
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Legon » Sobota, 12. Marca 2011, 23:02

Pozornym citacom urcite neuslo, ze mam deravy vyfuk na corolle tak som sa na to mrkol :D
nastrel postupu som uz dal v inom threade

tak som to ocistil a ukazala sa aj druha diera
Obrázok
Snazil som sa to odhrdzit odhrdzovacom a potom zakladny nastrek zinkovym sprejom
Obrázok
Na rad prisla oprava diery
Najprv tmel
Obrázok
A potom nanitovanie zaplaty :D zaplata je z odkvapovej RYNY takze hned mala ciastocne spravny zaobleny tvar a sadla tam nadherne.
Obrázok
Obrázok
Potom som este tou pastou pretrel nity a aj cele okolie toho nanitovaneho plechu.
No a prva vrstva tej silikonovej striebrenky
Obrázok
Obrázok

Zajtra doobeda rychlo streknem druhu vrstvu SS a decka ked budu na obed spat to nahodim na rolku.
Inak obe tie vrstvy plechu na vyfuku sa mi nezdaju tak hrube ako plech z ryny :D tak hadam to "chvilu" vydrzi ...

Este zaber z etasovaneho pracoviska :D

Obrázok

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Sobota, 12. Marca 2011, 23:24

len tak pomimo,, novy na taketo auto by nestal vobec vela,, a urcite by to bolo lepsie,, s platanim dier mam velke skusenosti,, ale tiez som toho nechal,, a radsej kupim novy.,,.

Legon
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Legon » Sobota, 12. Marca 2011, 23:32

jj najradsej by som dal novy, ale tento som kupil novy pred dva a pol rokom (Bosal) a to posledny rok jazdim 2 auta takze corolla nejazdi tak vela.
Ked som kupil novy stred a koncak pred tym 2 a pol rokom som myslel ze mam pokoj aspon na 5 rokov ak nie viac a vidis ... :(
Pozeral som na nete novy z autovyfuky.sk a 52 Euro verim ze chalani z Nipponu by spravili lepsiu ale proste ma to nahnevalo ze 2.5 roka a vyfuk v R*ti ...

stenky
Toyota guru
Dátum registrácie: Piatok, 13. Marca 2009, 16:08

Príspevok od používateľa stenky » Nedeľa, 13. Marca 2011, 22:35

legon ty sikovnik :D
ja so pre zmenu vcera vymenil chladic tutti bene :)
takto ked je teplejsie, je to radost sa vrtat v tych autach. len keby to tolke peniaze nestalo :D
Obrázok

Legon
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Legon » Nedeľa, 13. Marca 2011, 22:43

stenky napísal:legon ty sikovnik :D
ja so pre zmenu vcera vymenil chladic tutti bene :)
takto ked je teplejsie, je to radost sa vrtat v tych autach. len keby to tolke peniaze nestalo :D
JJ cital som ze si vymenil ;)
Blizi sa nas cas / pocasie :D

patres
toyoťák
Dátum registrácie: Sobota, 24. Júla 2010, 16:29

Príspevok od používateľa patres » Pondelok, 14. Marca 2011, 14:42

presne tak chalani..cloveka hned viacej laka sa troska povrrrrtkat v aute ked je takto pekne...uz mam nove strmene nahodene, vycistenu vahu vzduchu, vymenene kapaliny a caka ma taktiez vyfuk sice len zduplovat ho :mrgreen: a klimovy chladic by som mohol tiez uz nahodit... :roll:
neotvorime servis????
celica 7.gen-105kw vvti
celica 1.gen TA28 ST

Obrázok

Thomas
Toyota guru
Dátum registrácie: Piatok, 11. Mája 2007, 15:25

Príspevok od používateľa Thomas » Utorok, 15. Marca 2011, 07:37

Tome ty si aký remeselník :mrgreen: ale výsledok celkom OK, som zvedavý akú to bude mať životnosť..

P.S. už sa otepluje tak mysli na nejakú opekačku potom ;-)
P.S.2 na tie zásterky pre Teba som nezabudol len mám trošku iné starosti teraz, ale snáď tento týždeň.
Toyota Celica 2,0 16v 1993 turbo4wd with swap JDM 3S-GTE
Stock engine, no EGR, Blitz nur Spec + A-M-A + downpipe=1bar, Tial Bov

Toyota Corolla 1,4 VVTi 2004

ex: 2x Celica AT180

Legon
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Legon » Utorok, 15. Marca 2011, 08:27

Opekacka musi byt ;)
Dohodneme nieco, keby bolo v noci aspon tak ako vcerajsia noc tak uz by sa dalo ;)

Tome, zasterky tak ako sa ti bude dat, proste ked to budes mat cestou, nejako to nesil, dal som do predu lopuchy :D nech nieje furt taka zadrbkana a dal som ich riadne nizko tak sucham kade-tade :D

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní