chip 7.gen VVTL

všetko o tomto modeli

Moderátor: Leňulka

Používateľov profilový obrázok
Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Re: chip 7.gen VVTL

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Pondelok, 10. Marca 2008, 20:40

TS-ku myslim uz ziaden "chip" nechyba... :D
moj nazor je ze to moze ubrat na zivotnosti, ale rozhodne nie viac ako nespravna vymena oleja :!:
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

Rasťo
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Utorok, 11. Marca 2008, 09:49

Chlapci - ak nemáte od toho šitu meranie na brzde, tak Vám aj ja urobím šit, ktorý vám pridá aj 200 králikov a jednu kravu. Mapovanie atmosféry sa nedá ovplyvniť! Jedine sýtosť zmesy!
Ak chcete z toho 2ZZ-GE niečo viac vytiahnuť, tak z toho urobte 2ZZ-GZE, alebo GTE. Odporúčam pozrieť realizáciu Lutus Exige 2ZZ-GZE 245 bhp, 210 Nm-1 - technické možnosti voči akej takej spoľahlivosti sa u tohto motora aj tak končí niekde na 250bhp.
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě

Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE

flash
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 7. Júna 2007, 22:48

Príspevok od používateľa flash » Utorok, 11. Marca 2008, 10:45

Rasto taky ten papierik z brzdy som videl...Chip je robeny sposobom ze je prepaleny soft na ECU v Brne na okruhu....

Gabriel Nagy
Vševed

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Utorok, 11. Marca 2008, 13:02

Rasto: ale ved oni chcu za "drobne" vytiahnut ztoho auta viac, nez Japonci vypocitali. Lebo prestavba na 2ZZ-GZE resp 2ZZ-GTE vyjde ovela drahsie nez nejaky "shittuning"... :lol:
ja osobne by som zainvestoval do vyfuku a podvozku ;-) potom moze prist narad vykon
IS300 2JZ-GE dream car

Rasťo
Vševed
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Utorok, 11. Marca 2008, 18:40

flash napísal:Rasto taky ten papierik z brzdy som videl...Chip je robeny sposobom ze je prepaleny soft na ECU v Brne na okruhu....
Ako nechcem sa Ťa dotknúť, ale kde inde ako na ECU by si chcel meniť mapy motora? Ešte raz Ti to poviem - "v Brne na okruhu" akurát nastavili vstreky na maximálnu možnú kapacitu a tým zvýšili výkon, ale ako poznám japoncov, ktorí to majú sakra dobre vyrátané, tak to urobili na úkor spotreby, ktorú už nikdy nebudeš mať ako ja - pod 7 l/100km a životnosti dielov motora - zvlášť pri tak vysokých otáčkach, kde vďaka "Lift" technológií ten vysoký výkon z atmosféry vlastne vytiahli.
Detto nejaké posúvanie otáčok záberu liftu smerom nadol - miláčikovia - rozpravy sa môžu viesť aké chcú, ale všetko je to rátané presne vzhľadom k hmotnosti pohyblivých častí motora, takže ak chcete naprogramovať záber liftu v nižších otáčkach, tak najskôr vymente kľukovku, ojnice a piesty za ľahšie a potom sa môžeme baviť o efektívnom znížení otáčok záberu liftu.
Ešte som zabudol - samo by si na to musel vymeniť komplet ventily a pružiny ventilov za ľahšie a pevnejšie (si neviem dobre predstaviť za aké, lebo v 2ZZ-GE sú titánové už o výroby), lebo hlavne o nich je ten "lift"...

flash
panic

Príspevok od používateľa flash » Utorok, 11. Marca 2008, 20:08

Myslel som to tak ze ECU menena nebola;)Ze bol iba prepaleny soft...
Rasto a ja neobhajujem ze ANO JE TO PARADA VSETKO JE AKO BOLO ESTE AJ SPOTREBA SA ZNIZILA A SUCIASTKY A MOTOR NEKLAKNE SKOR.....Je mi jasne ze japoncici nie su blbi a nebudu robit nieco na ukor zivotnosti len aby z toho vytrieskali co najviac.Ja som mal na mysli len ze som bol checknut jednu VVTLi ktora mala po chipe cca +20 PS.Dalej tam mal studene nasavanie AEM, odlahceny zotrvacnik, komplet vyfuk dual supersprint az od zvodov...Ja som nechcel obhajit nejako ten chip...len som chcel pocut nazor ci ist do niecoho takeho alebo nie.That's all.

Gabriel Nagy
Vševed

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Utorok, 11. Marca 2008, 21:36

flash: a nemala ta vvtli +20ps po tom studenom sani a vyfuku s chipom? :-)
IS300 2JZ-GE dream car

flash
panic

Príspevok od používateľa flash » Utorok, 11. Marca 2008, 22:32

Gabo dokopy to malo tusim 238 PS...Alebo tak nejako. Ale po chipnuti o 20 viac.Tazko povedat ci to boli vysledky z brzdy pre tuto celicu ale tvarilo sa to tak :)) Ale ta celica slapala pekne...

Rasťo
Vševed
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Streda, 12. Marca 2008, 08:04

V Celikách 7 gen pomohlo studené sanie cca 10 koňmi a výmena výfuku ale aj so zvodmi podľa tých, čo to absolvovali vraj pridala ďalších 10 koní. Tým, že vyhlušíš prísun paliva do valcov na max ako to ide, by mohlo fakt pridať navrch možno 15-20 koní

C3rn0
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 20. Marca 2007, 09:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa C3rn0 » Streda, 12. Marca 2008, 21:49

flash:.

A ako pokracujes s tou karou ? Tiez som ju pred casom pozeral... .

flash
panic

Príspevok od používateľa flash » Štvrtok, 13. Marca 2008, 15:25

C3rn0: a aky si mal na to nazor? Pozdavalo sa? Slapalo to slusne a vyzeralo tiez..Iba ma prekvapilo trosku to centimetrove radenie rychlosti...A pokracujem asi tak ze s chlapcom som bol uz aj dohodnuty a nakoniec sa tam votrel niekto iny a vyfukol mi to.Teda..zajtra sa uvidi ci si pre to pride alebo nie ale vraj uz mali aj zmluvu..stacilo podpisat.Takze cakam na to ci to pride prebrat alebo nie.Len som chcel pocut iny nazor ci ano alebo radsej pockat.(kvoli opotrebovaniu motora vzhladom na ten chip)

miro81
začiatočník
Dátum registrácie: Štvrtok, 6. Januára 2005, 16:47
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miro81 » Nedeľa, 16. Marca 2008, 18:10

Takže včera som dal do mojej Celici VVTi studené sanie (babral som sa s tým 3 hodiny) a musím povedať, že to nemá chybu...nad 3 tisíc otáčok už je cítiť zmenu a pri 4 - 5 tisíc je to úplne super. Predtým som do 6-tky radil pri 60 km/h a teraz môžem v pohode radiť pri 50 km/h. Určite aj Bishop spravil svoje (v motore aj v benzíne) a menil som aj sviečky za NGK LASER ICE IRIDIUM IX, s nimi som zatiaľ nestihol odskúšať, ale vraj majú pridať do 8 koníkov, tak som zvedavý. Každopádne studené sanie odporúčam každému, kto chce pomerne ľahko zdvyhnúť výkon.
exCelica 2.0 GTi, 115kW r.v. 1994
Honda Prelude 2.0, r.v. 1993 US import
TURBOed Celica 1.8 S r.v. 2000
Mazda RX8,2003, 231 BHP

fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fajry » Nedeľa, 16. Marca 2008, 18:22

miro81 napísal:Takže včera som dal do mojej Celici VVTi studené sanie (babral som sa s tým 3 hodiny) a musím povedať, že to nemá chybu...nad 3 tisíc otáčok už je cítiť zmenu a pri 4 - 5 tisíc je to úplne super. Predtým som do 6-tky radil pri 60 km/h a teraz môžem v pohode radiť pri 50 km/h.
toto beriem. Motor ide teraz lahsie do otacok, takze miernejsi "narast vykonu" alebo skor zrychlenia mozes citit. Ale nic extra to byt nemoze!
miro81 napísal:Určite aj Bishop spravil svoje (v motore aj v benzíne)
co je to ten Bishop? Ak myslis tie sracky, co lejes do motora a benzinu ... tak to doooost silne pochybujem. Najdi si na nemeckych strankach testy tychto "prisad" a potom horko zaplaces ako zbytocne si vyhodil peniaze
miro81 napísal:a menil som aj sviečky za NGK LASER ICE IRIDIUM IX, s nimi som zatiaľ nestihol odskúšať, ale vraj majú pridať do 8 koníkov, tak som zvedavý.
8 konikov? Nenechaj sa vysmiat ... marketingove info a realna skutocnost su od seba neskutocne vzdialene ...
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

miro81
začiatočník
Dátum registrácie: Štvrtok, 6. Januára 2005, 16:47
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miro81 » Nedeľa, 16. Marca 2008, 18:40

Bishop je originál z US, a nie sú to žiadne sračky. Žiaden teflón ani nič podobné, takže nijako ti to nepoškodzuje motor...testovali to aj v na univerzite v Paríži na Renaulte a dalo im to + 13%...ocovi to zachránilo motor na Audine (dali mu tam blbý olej a nešlo mu už ani turbo) a tak sa k tomu vlastne dostal. V US to má dokonca schválenie na používanie v lietadlách a v indicar je to bežne používaná prísada, taktiež US Army to používa v Iraku a Afganistane. Tieto veci čo sa predávajú na našom trhu sú naozaj sračky...pretože ti časom rozožerú kovové časti, ale toto je o niečom úplne inom. Zníži trenie, tým že vytvorí absolútne tenký film v motore, a to tak, že sa naviaže na kovové časti motora (výdrž 150.000). Lejem to už 3 roky do všetkych aút čo mám a rozdiel bez toho a s ním je citeľný...odtestovali to aj v Oktane a potvrdili nárast oktánového čísla z 95 na 99 pri pomere 1:1000. Viem, že tieto veci tu majú vďaka teleshoppingu atď. zlé meno, ani ja som tomu najskôr neveril, ale teraz na to nedám dopustiť, hlavne spotreba ide dole od 0,5 do 1 L na 100 km a studené štarty, hlavne pri diesloch sú aj v zime bezproblémové...motor je vlastne permanentne namazaný, takže nemáš trenie kov - kov, ale kov - olej - kov. ťažko to takto obhajovať...treba skúsiť, resp. prečítaj si o tom na http://www.sloveco.sk.
exCelica 2.0 GTi, 115kW r.v. 1994
Honda Prelude 2.0, r.v. 1993 US import
TURBOed Celica 1.8 S r.v. 2000
Mazda RX8,2003, 231 BHP

Gabriel Nagy
Vševed

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Nedeľa, 16. Marca 2008, 18:44

potvrdujem fajryho riadky... 8 konikov od sviecok? mozno jedneho oslika... je rozdiel medzi zlymi a dobrymi zapalovacimi svieckami ale ziadne ti tam nenatlacia 8 ps :!:
prisady ala teleshoping fakt neriskovat :!:
studene sanie trosku pomoze tomu motoru dychat, ja som mal najma skusenost vo vysokych otackach... klas filter nad 6,5 tis nic moc, so studenym sanim to bolo zivsie... Inak ja som mal na 3S-GE 5gen celde skusenost taku, ked som menil filter, musel som restartovat riadiacu jednotku (vytiahnutim prislusnej poistky) aby to auto islo. predsa len cez sisku ide iny vzduch, cez kratsiu vetvu ako cez seriovy prekombinovany saci trakt :!:
;-) ;-) ;-)
IS300 2JZ-GE dream car

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných