Kde se nachází a jak vyčistit váhu vzduchu (MAF)
Moderátor: Leňulka
Kde se nachází a jak vyčistit váhu vzduchu (MAF)
Má tohle někdo zasebou? Jak jste postupovali při čištění? Jde o 5. gen GTi
Budu vděčný za rady jak a čím. A ještě kde se nachází u 3SGE? Asi jsem slepý ale nevím kde jí mám hledat (zase tolik tomu nerozumím) vím že v airboxu je zasunuté čidlo teploty nasávaného vzduchu.. Ale víc jsem nenašel:(
Budu vděčný za rady jak a čím. A ještě kde se nachází u 3SGE? Asi jsem slepý ale nevím kde jí mám hledat (zase tolik tomu nerozumím) vím že v airboxu je zasunuté čidlo teploty nasávaného vzduchu.. Ale víc jsem nenašel:(
- pio
- začiatočník
- Dátum registrácie: Utorok, 10. Mája 2005, 15:58
Re: Kde se nachází a jak vyčistit váhu vzduchu (MAF)
najdes tam iba to cidlo teploty nasavaneho vzduchu....nic viac
moja ex: Toyota Corolla 4E-FE , 97
Toyota Corolla 4ZZ , 05
Toyota Corolla 4ZZ , 05
v manuálu jsem našel že by tam MAF být mělo ale přesně jak říkáš nikde jsem ho nenašel,
tak se zeptám jinak, co tedy řídí průtok vzduchu? něco tam být musí podle čeho jednotka dávkuje ideální směs, při studených startech se auto totiž dusí a nechce se mu do otáček, všechny tyhle čidla měněné byly a mechanik povídal že závada bude zřejmě ve ventilu někde pod klapkou, potřebuji vědět co přesně to je abych to mohl rozebrat a vyčistit, zřejmě tam bude zase nějaký potenciometr který posílá údaje jednotce
tak se zeptám jinak, co tedy řídí průtok vzduchu? něco tam být musí podle čeho jednotka dávkuje ideální směs, při studených startech se auto totiž dusí a nechce se mu do otáček, všechny tyhle čidla měněné byly a mechanik povídal že závada bude zřejmě ve ventilu někde pod klapkou, potřebuji vědět co přesně to je abych to mohl rozebrat a vyčistit, zřejmě tam bude zase nějaký potenciometr který posílá údaje jednotce
- pio
- začiatočník
ten snimac meria iba teplotu nasavaneho vzduchuna......a na skrtiacej klapke je presne to co ti povedal mechanik...... tusim sa nachadza na spodnej strane skrt. klap.,ide do toho konektor aj dve hadicky s chladiacou kvapalinou.........je lepsie ked das dole celu klapku a potom vymontujes ten ventil , precistis ho...no a znovu to vsetko poskladas ( nezabudni precistit + prefuknut aj celu klapku a vsetky podlakove vyvody ktore tam su)
Toyota Corolla 4ZZ , 05
Toyota Corolla 4ZZ , 05
pokusím se, děkuji
přesný problém který mám já tu před nějakou dobou psal uživatel wakkee, těžké studené starty a následné dušení kolem 1500-2500 ot
přesný problém který mám já tu před nějakou dobou psal uživatel wakkee, těžké studené starty a následné dušení kolem 1500-2500 ot
ještě bych se chtěl zeptat jak se tomuto ventilu odborně přezdívá? Abych si ho mohl v manuálu najít.
- pio
- začiatočník
hej.....takto to vyzera....ale ci je to prave na tvoj motor to ti nepoviem presne
Toyota Corolla 4ZZ , 05
Toyota Corolla 4ZZ , 05
to nevadí, já jen abych věděl orientačně, ještě se zeptám co by se mělo vyčistit a jak? předpokládám technický benzín, štěteček a tyčinky do uší a jemně vyčistit kontakty a mechaniku ventilu?
- pio
- začiatočník
presne tak,inak vnutro toho ventilu je otocne (to len aby si vedel).....mozno by bolo lepsie keby si si zohnal sprej na vycistenie skrtiacej klapky islo by to rychlejsie.
Toyota Corolla 4ZZ , 05
Toyota Corolla 4ZZ , 05
- ALFkeeper
- začiatočník
- Dátum registrácie: Piatok, 22. Augusta 2008, 23:11
- Kontaktovať používateľa:
nazdárek chcel by som sa spýtať či ti to pomohlom ked si to prečistil... mám rovnaký problém 
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní