Zvyšování výkonu ST182
Moderátor: Leňulka
-
ToyoCarE
Re: Zvyšová� �ko� ST182
pokial je to tak, ze motoru treba kat,,tak sa da poriesit plnopriechodovy kat,,, nieje to lacna zalezitost,, ale aspon na emisnej prejdes,, heh
- ja_ma
- panic
- Dátum registrácie: Nedeľa, 14. Januára 2007, 09:51
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zvyšování výkonu ST182
Ted jsem si vzpomnel a nasel neco, na co jsem kdysi narazil,vypada to jako nejaky navod :
tuningu la un 3s-ge se face prin:
- decatalizare + toba sport
- admisie dinamica
- pistoane forjate care maresc compresia de la 10 la 11 sau 11.5
- camshaft de durata mai mare -> 264°, 272°
- arcuri de supape mai tari + retinatoare de supape in titan
- lucrare pe chiulasa, porting
- injectoare mai mari - sistem de injectie aftermarket (computeru toyota TCCS e foarte greu de reprogramat, nu stiu decat o firma in canada care se ocupa de asta si e oribil de scump)
- urcare de redline la 8000, mai mult necesita o echilibrare perfecta in greutate a pistoane + biele si o echilibrare de crankshaft
- independent throttle body (ca pe bmw M3/5/6)
toate astea aduc la o putere intre 200 si 250cp in functie de buget si cum e facuta treaba
motorul cel mai tare 3S-GE de care am auzit vine de la TRD si are 270cp la 8800 rpm
din multe puncte de vedere, o solutie echivalenta financiar e un swap complet 3S-GTE, care are un potential mult mai ridicat pentru tuning
Tak to nekdo rozlustete

tuningu la un 3s-ge se face prin:
- decatalizare + toba sport
- admisie dinamica
- pistoane forjate care maresc compresia de la 10 la 11 sau 11.5
- camshaft de durata mai mare -> 264°, 272°
- arcuri de supape mai tari + retinatoare de supape in titan
- lucrare pe chiulasa, porting
- injectoare mai mari - sistem de injectie aftermarket (computeru toyota TCCS e foarte greu de reprogramat, nu stiu decat o firma in canada care se ocupa de asta si e oribil de scump)
- urcare de redline la 8000, mai mult necesita o echilibrare perfecta in greutate a pistoane + biele si o echilibrare de crankshaft
- independent throttle body (ca pe bmw M3/5/6)
toate astea aduc la o putere intre 200 si 250cp in functie de buget si cum e facuta treaba
motorul cel mai tare 3S-GE de care am auzit vine de la TRD si are 270cp la 8800 rpm
din multe puncte de vedere, o solutie echivalenta financiar e un swap complet 3S-GTE, care are un potential mult mai ridicat pentru tuning
Tak to nekdo rozlustete
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní