5Gen celica 156ps vs. IIgen Koktavia cca 130ps
Moderátor: Leňulka
co to stale splietas? ako mozes porovnavat techniku aj ked v starej celice s octaviou? sak celica bola uplne ina kategoria aut..aj cenovo. Poznal som octaviu ktora ze 2 roky nabehala vyse 300tis km a ked ju predali do bazaru tak tam bola zrazu s 80tis km.. tak mi nehovor co vydrzi octavia. Akoze 3sgte nieje stary motor? ska zaklad mal v prvych celicach.. sak vyvoj kamo..rozmyslaj. Ja som nepisal ze je v octavii motor spred 10 rokov. Octavia ma jeden z najlepsich TDi motorov co si moze dovolit bezny clovek zaplatit.JaFer napísal:Tak asi málo robíš z autami ked budú mať nové auta za sebou to čo tie 18 ročné tak potom sa môžeme o tom baviť tá koktávia bude klepkať a mať výkon a a pôjde ako 1,3 D fiat uno čo ja mám známych ktorý si kúpili nové auto či už diesel alebo benzín tak skoro všetci na to nadávajú raz ím odíde to raz ono a to sú zhruba prvé tri roky kým sa všetko ako tak vychytá a odstráni a potom to začne byť ako tak spolahlivé jedyná výhoda čo je že tam je záruka ale kašlal by som na také auto aby som sním zhruba prvé tri roky strávil po servisoch a citujem ťa píšeš starý vychytaný motor a moderné auto nebyje sa to trošku ? alebo ako starý ako náše ?a moderné v čom máš na mysli karosériu či interier ? lebo tie veci nemajú z výkonom vela spoločného a ak myslýš interier či elektroniku tak tá bola u Japoncov na dnešnej úrovni už pred 20 rokmi ale nie nechcem rýpať ide len o ten krúťak jediná rada dať vyrobiť kluku z iným zvyhom a kratšie ojnice a motor bude točiť menej otáčok ale kruťak bude slušný a potom treba vyskúšať čo dokáže koktávka diesel, nikdy nemôže byť výkonnejší pozor nevravým o krúťaku vravým o výkone .mison napísal:to mam rad take reci ze sa to poserie po 25tis km.. hadam si nemyslite ze len toyota dokaze spravit nejaky motor.. v octaviach su motory z golfu a to je dost stary motor na to aby bol vychytany a spolahlivy. proste sa treba zmierit s tym ze moderne auto je lepsie ako o nieco vykonnejsie 18 rocne..
-
JaFer
- začiatočník
- Dátum registrácie: Štvrtok, 16. Novembra 2006, 22:11
prečítaj pozorne celé ,kratšie ojnice ale večší zdvyh čiže ina páka na kluku lebo ten robý krutnú silu samozrejme alebo väčšie piesty ale to je aj vrtanie atď.lero napísal:nechcem rýpať, ale keď dáš kratšie ojnice, zmenšíš kompresný pomer a krúťak pôjde dole...
CELICA 2,0GT-i 16v 3S-GE 110kW výfukové systémy
-
JaFer
- začiatočník
tak sa nad tým zamýšlam ale teraz nechápem čo chváliš alebo uprednostnuješ či tu koktavku alebo celicu lebo ako konštrukcia motora prvom rade záleží vždy od pevnosti bloku čo celica ma blok až velmi kvalitný tvrdý v porovnatelný z dnešnými motormi až na velmi dobrej úrovni a čo sa týka techniky okolo prípravy paliva a tak je to dosť slušne porovnaj z benzínovou koktavkou a uvidíš v čom je lepšia skôr naopak .mison napísal:co to stale splietas? ako mozes porovnavat techniku aj ked v starej celice s octaviou? sak celica bola uplne ina kategoria aut..aj cenovo. Poznal som octaviu ktora ze 2 roky nabehala vyse 300tis km a ked ju predali do bazaru tak tam bola zrazu s 80tis km.. tak mi nehovor co vydrzi octavia. Akoze 3sgte nieje stary motor? ska zaklad mal v prvych celicach.. sak vyvoj kamo..rozmyslaj. Ja som nepisal ze je v octavii motor spred 10 rokov. Octavia ma jeden z najlepsich TDi motorov co si moze dovolit bezny clovek zaplatit.JaFer napísal:Tak asi málo robíš z autami ked budú mať nové auta za sebou to čo tie 18 ročné tak potom sa môžeme o tom baviť tá koktávia bude klepkať a mať výkon a a pôjde ako 1,3 D fiat uno čo ja mám známych ktorý si kúpili nové auto či už diesel alebo benzín tak skoro všetci na to nadávajú raz ím odíde to raz ono a to sú zhruba prvé tri roky kým sa všetko ako tak vychytá a odstráni a potom to začne byť ako tak spolahlivé jedyná výhoda čo je že tam je záruka ale kašlal by som na také auto aby som sním zhruba prvé tri roky strávil po servisoch a citujem ťa píšeš starý vychytaný motor a moderné auto nebyje sa to trošku ? alebo ako starý ako náše ?a moderné v čom máš na mysli karosériu či interier ? lebo tie veci nemajú z výkonom vela spoločného a ak myslýš interier či elektroniku tak tá bola u Japoncov na dnešnej úrovni už pred 20 rokmi ale nie nechcem rýpať ide len o ten krúťak jediná rada dať vyrobiť kluku z iným zvyhom a kratšie ojnice a motor bude točiť menej otáčok ale kruťak bude slušný a potom treba vyskúšať čo dokáže koktávka diesel, nikdy nemôže byť výkonnejší pozor nevravým o krúťaku vravým o výkone .mison napísal:to mam rad take reci ze sa to poserie po 25tis km.. hadam si nemyslite ze len toyota dokaze spravit nejaky motor.. v octaviach su motory z golfu a to je dost stary motor na to aby bol vychytany a spolahlivy. proste sa treba zmierit s tym ze moderne auto je lepsie ako o nieco vykonnejsie 18 rocne..
ale hovorime o TDI.. oktavka ma fakt velmi dobry motor.. s cipon je to uplne delo..aspon podla mna..a zerie 5l. a to sme ficali aj 200..akoze keby som si mal vybrat celicu GT ST202 alebo octaviu TDI v podobnej cene a km tak kupim octaviu. ked som isiel na firemnej octavke a celicaNR predomnou sa asi snazil mi ujst..tak nemal moc sancu..a to mame seriovu 110konovu. Proste ked krutak je tam ako na GT4 a vykon? ten by si pocitil az vo vyssich rychlostiach.. cca 150 a viac. viac ako 210 octavia TDI asi nejde..
-
JaFer
- začiatočník
no neviem či ide lepšie 1,9 TDI ako 1,8T 20V lebo tú dám dole to mám vyskúšané a o spotrebe to sa nebavme to je jasné ale treba to prerátať na cenu auta TDI údržba atď oproti benzínovej verzii a zistíš že do prvých troch rokov je to jedno to čo sa preplatí na cene auta TDI zasa preplatíš na benzíne ale ako vravím už viac krát som sa nahánal aj s TDI ale nikdy som s nou nemal problémi možno ti to auto asi ozaj nejde tak ako by malo skús nahodiť ladené výfukové zvody 4-1 na zvýšenie kruťaku a budeš vydieť ako bude inak reagovať od spodu ja som ích nahodil a vážne som zostal prekvapený.mison napísal:ale hovorime o TDI.. oktavka ma fakt velmi dobry motor.. s cipon je to uplne delo..aspon podla mna..a zerie 5l. a to sme ficali aj 200..akoze keby som si mal vybrat celicu GT ST202 alebo octaviu TDI v podobnej cene a km tak kupim octaviu. ked som isiel na firemnej octavke a celicaNR predomnou sa asi snazil mi ujst..tak nemal moc sancu..a to mame seriovu 110konovu. Proste ked krutak je tam ako na GT4 a vykon? ten by si pocitil az vo vyssich rychlostiach.. cca 150 a viac. viac ako 210 octavia TDI asi nejde..
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
a tak isto zasak nemusi kazdy sofer vediet tak jazdit na TDI ako teno moj kamarat.... On moc dobre jazdi aj cez zakruty... mozno ked si sa ty nahanal s tdi, tak to bol len 90konovi agregat... alebo 105 ale nie 140.... hm?
no neviem....
to je fakt, ze potrubie mam shit domarobeny co nasli trubky.... potreboval by som komplet potrubie od zvodov, a casom aj zvody...
no neviem....
to je fakt, ze potrubie mam shit domarobeny co nasli trubky.... potreboval by som komplet potrubie od zvodov, a casom aj zvody...
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
-
JaFer
- začiatočník
tak ja mám tiež robené zvody ako aj celý výfukový systém doma a pokial to máš ozaj na figu tak ono to robí dosť by si sa čudoval kolko ono je pravda že záleží aj od vodiča ale zasa ked pojde oktávka do zákruty to je jedno ako rychlo vždy pôjdem min.o 5-10 km/h viac samozrejme pokial oktávka prejde jednoducho je tam úplne iné ťažisko ked ju ako kolvek zníži nikdy nepadne tak dolu ako celica ved oktávka je tak vysoká že mi pripadá ako minidžíp presne ako staré 105/120 nič sa nenaučili len zobrali agregáty a súčiastky z VW a zhotovily k tomu mizernú karosériu .Gabriel Nagy napísal:a tak isto zasak nemusi kazdy sofer vediet tak jazdit na TDI ako teno moj kamarat.... On moc dobre jazdi aj cez zakruty... mozno ked si sa ty nahanal s tdi, tak to bol len 90konovi agregat... alebo 105 ale nie 140.... hm?
no neviem....
je vidno ze nejazdis na octavii tdi inak by si tak nehovoril... len nechapem ako mozes porovnavat auto ktore nove stoji 700tis..urcene na ako rodinne auto so sportovou celicou co stala cez melon..JaFer napísal:tak ja mám tiež robené zvody ako aj celý výfukový systém doma a pokial to máš ozaj na figu tak ono to robí dosť by si sa čudoval kolko ono je pravda že záleží aj od vodiča ale zasa ked pojde oktávka do zákruty to je jedno ako rychlo vždy pôjdem min.o 5-10 km/h viac samozrejme pokial oktávka prejde jednoducho je tam úplne iné ťažisko ked ju ako kolvek zníži nikdy nepadne tak dolu ako celica ved oktávka je tak vysoká že mi pripadá ako minidžíp presne ako staré 105/120 nič sa nenaučili len zobrali agregáty a súčiastky z VW a zhotovily k tomu mizernú karosériu .Gabriel Nagy napísal:a tak isto zasak nemusi kazdy sofer vediet tak jazdit na TDI ako teno moj kamarat.... On moc dobre jazdi aj cez zakruty... mozno ked si sa ty nahanal s tdi, tak to bol len 90konovi agregat... alebo 105 ale nie 140.... hm?
no neviem....
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
- Kontaktovať používateľa:
Tož Gabo - si tu rozpútal riadne hustú diskusiu - ale vo tom to je...
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
- Gabriel Nagy
- Vševed
no cez vikend som sa dohodol na sprint zo Zeloviec do zahoriec... cca 400-500m... na konci asi tak 160-170... predpokladam, ze ho este na dvojke, trojke budem drzat...
dam vediet, pripadne hodim video...
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
- Kontaktovať používateľa:
Cca 1/4 míľový šprint? - papierovo by mal byť Tvoj - fakt som zvedavý na výsledok...Gabriel Nagy napísal:no cez vikend som sa dohodol na sprint zo Zeloviec do zahoriec... cca 400-500m... na konci asi tak 160-170... predpokladam, ze ho este na dvojke, trojke budem drzat...dam vediet, pripadne hodim video...
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
- Gabriel Nagy
- Vševed
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní