mam celicu 1.6, r.91, tak by som sa rad opytal, ako to postavit na slov. znacky, kedze auto je este stale v Nemecku...
toyocarE mi pisal, ze je to nemozne...???
... takto nejako som to pisal pred casom, ked som riskol a podla aviz v zmenach zakona o prihlasovani dotiahol na slov. jednu krasnu celicu...
kedze som slubil a niektori sa uz aj pytali, ako to dopadlo, tak na zaklade vlastnej skusenosti a absolvovani celeho toho byrokratickeho cirkusu vam mozem zodpovedne a ceste napisat: mozete si vozit z vonku chutovky a´la celica, mr2, supra a co ja viem co s rokom vyroby aj 20 rokov dozadu
takze ako to prebiehalo:
celicu som na slov. dotiahol este pred vianocami, a prechod roka ju zastihol v lakovacke a servise. Medzitym som urobil sudny preklad nemeckeho technicaku a kupno-predajnej zmluvy a auto dotiahol do miesta svojho trvaleho bydliska. Ziadne ine papiere od auta nepotrebujete!!!
Kedze som ale pracovne zaneprazdneny a nemam cas na behacky po uradoch, auto som "formalne" prepisal na ineho clena rodiny, ktory to ochotne obehal...
Hned po novom roku sme teda z uradu s malou dusickou isli po info, ci sa to vobec bude dat prihlasit. velmi ochotne povedali, ze neni problem, dali tlacivo ziadosti o vzatie do evidencie a povedali vyplnte, doneste ked k tomu budete mat platnu STK, EK a kontrolu originality.
Tak som najprv zriesil STK a emisnu, kde bol problem akurat v tom, ze auto nemali v databaze a tudiz nepoznali normy na emisie... tak auto stalo na stk pol dna, kym si to mechanici nevyziadali odniekial zo slovdekry, ale mam pocit, ze az z rakuska, lebo na vystupe z emisii je uvedene, ze normy podla nejakej rakuskej databazy... toto kazdopadne neni nasa starost...
auto teda malo za sebou stk a emisnu, az potom sme sa zapisali do "poradovnika" na originalitu... v nasom meste cakacka cini 3 tyzdne... samozrejme auto preslo a lahsi o 3 tisicky, ale bohatsi o niekolko pri..banych nalepiek som zacinal werit... komplet vsetky papiere teda putovali znova na urad dopravy, aj s vyplatenym recyklacnym a kolkami...
znova dobludu aut na prihlasovanie a tak to u nas riesia vyziadanim tel. cisla a telefonickym oznamenim o vybaveni ziadosti... opat som sa vyzbrojil dawkou trpezlivosti a kupodivu o dva dni z uradu volali, ze ziadost je vybavena kladne a mozeme prist po podklady pre policajtov...
podobna situacia aj na policii... vo fronte od 6tej rano... dnes o 10:00 SEC sme na celicu pripinali slov. znacky
takze.... da sa...
... a este poplatky:
1. dovoz auta (bud nemecke znacky, palivo, rakuska dialnicna a po vlastnej ose, alebo nalozit na kamion)
2. preklady dokladov (500,- az 600,- za stranu)
3. STK + EMK (1.500,-)
4. kontrola originality (3.000,-)
5. úrad dopravy (2.150,- v kolkoch)
6. recyklačný fond (2.000,-)
7. ŠPZ (2.000,- v kolkoch)
8. poistka - podla ccm...