Info a video o novej AE86 -> FT86 -> GT 86 / BRZ / FR-S

všetko o tomto modeli
Používateľov profilový obrázok
spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Re: Info a video o novej AE86 -> FT86 -> GT 86

Príspevok od používateľa spider207 » Streda, 18. Apríla 2012, 15:39

celkom suhlasim s Gabom, radsej mam 155k na zadku ako aj 300+ na predku :) Ale je to vec preferencii, na co ma auto sluzit a mnoho inych faktorov.. tiez neviem ci sa da porovnavat ST vs 330d, pripadaju mi to dost rozdielne auta (hatch vs sedan, FWD vs RWD, benzin vs diesel atd).. ale to sme asi fakt mimo temy :)
ano kuki, suhlasim, tiez hovorim, ze keby bola cena okolo 25tis tak by sa podla mna predavala ako teple rohliky.. takto to dopadne, ze si ju kupi mozno par desiatok ludi, a moze to byt neviem ako vyborne auto ale skoro nikto si to nekupi lebo kupyschopnost bezne zarabajucich slovenskych obcanov a nebodaj aj tuziacich po zabavnom aute je podla mna hlboko pod touto cenou.. 25tis beriem, 29990 vysoko, ale ok, cena 33-35 podla mna mimo.. male, zabavne, vyborne, ale nepredajne :) Uvidime, za 10-15 rokov si ju kupim ako jazdenku a budem ukazovat synovi co je to zabavne auto :) (ak nahodou nebude GT86ka zberatelsky kusok, pri tej cene sa to aj moze stat :mrgreen: )

kuki
toyoťák
Dátum registrácie: Utorok, 7. Novembra 2006, 17:30

Príspevok od používateľa kuki » Streda, 18. Apríla 2012, 16:16

Ja chapem vyhodu RWD, ale ruku na srdce, kolko z nas ma RWD a chodi kazdy privadzac na dialnicu bokom? Ano, riadenie je "cistejsie" ale driftovat aj tak drviva vacsina nedriftujeme. A ked, tak niekde na parkovisku skusit, ako to ide. Mne sa naopak paci, ze na ST mozem tlacit aj na beznej ceste a bavit sa a nebat sa, ze sa ma kazdu chvilu pokusi zabit ustrelenim RWD zadku. Sposob, ktorym ST vie aj pri zapnutom ESP vyhodit zadok von, ak v zakrute pustim plyn, je uplne postacujuci na ovladanie auta a je to uplne maximum, co si trufnem. Na verejnej ceste by som auto do driftu neposlal ani keby som si ako veril. A som tak velmi spokojny s tym, co ST dokaze, ze idem teraz este posilit to stado pod kapotou, lebo po roku jazdenia vidim, ze ST vyssi vykon zvladne a dokaze vyuzit. Mat 260 koni a 400Nm na zadku, tak budem mat z auta a jazdy akurat tak respekt. Takto mam zabavu a bezpecne hrave auto. Nevyhodu FWD samozrejme nepopieram a citim, ze ma mierne obmedzuje. Ale vedomie, ze som v bezpeci aj pod plnym plynom v zakrute je mi milsie.

To porovnanie ST a 330d je prave preto zaujimave, ze su to uplne ine auta. Ale uplne. A clovek ich ma nejako zaradene a zaskatulkovane a ked som pocas jedneho krasneho dna spoznaval BMW a porovnaval s mojim autom, tak som stale znova a znova prichadzal na uplne sokujuce zavery a nevychadzal z uzasu. Pred porovnanim som si bol isty, ktore veci bude ST robit lepsie, a ktore naopak BMW. A az na jednu to dopadlo presne naopak, ako som si myslel! A hoci su to obe uplne ine auta, vzdy sa da porovnat, ako sa ktore chova na tej istej ceste... Bol to uzasny den a velmi zaujimave zistenia.

Ok, sorry za OT. GT86 bude u nas naozaj rarita, ako pisal exo_t, budu tu az po par rokoch a pridu ako jazdenky zo zapadu. A je to len a len skoda. Toyota si strelila do vlastnej nohy. A pritom je to auto tak pekne a vyzera to ze aj tak desne dobre...
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One

tofak
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 29. Júna 2008, 21:22

Príspevok od používateľa tofak » Streda, 18. Apríla 2012, 16:39

Moj nazor na drift na otvorenej a skoro vzdy uzkej a paradne opriekopovanej a stromami obrastenej ceste s plnou ciarou a horizontom prave tam kde by si posr.ty vyskusal ten drift je taky isty ako Kukiho.
Ked som isiel domov s kupenou AE86 a v jednej dedinke na mostiku som tomu pridal a paradne ma tam vyzvrtalo (LSD este funkcne) tak dalsiu taku zakrutu som uz isiel pomalsie a to som predtym navrzgal 5000km u nas na letisku na 318 a popalil ani neviem kolko gum. A potom som si uz daval viac bacha, aj ked som sa pripadneho smyku nebal. Myslim, ze to stastie furtopen letiska a cvicebneho stroja nema kazdy a urcite si to na ceste nebude nik len tak skusat, takze budu len brzdit premavku :D
0. od 24.11.2018 aj UFO - 1,8 i-Vtec 103kW
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
2. Carina TA62 (r.v.1982) - 3T
Ex: Starlet darca EP 82- 4E FE
Ex: Starlet EP82-2E E,swap 4E FE(62 kW)
Ex: Carina 2- 4A FE(74 kW)
Ex: Carina E- 4A FE(85 kW)
Ex: Corolla AE86- 4A GE

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Streda, 18. Apríla 2012, 16:43

suhlasim, ze normalny clovek nebude predsa hadzat bokom kazdu druhu zakrutu na beznej premavke.. takisto ani nepopieram, ze ja jazdim skor defenzivnejsie a ano, cez zimu som sa bol posmykat "az" raz (myslim na bezpecne miesto, nie na beznu cestu), proste som chcel vediet ako sa auto sprava pri hranicnych situaciach.. u mna osobne je to mozno skor psychologicka vec, aspon do istej miery urcite, ale proste bavi ma ked citim na volante co robia predne kolesa a pohana ma zadok.. toto je nieco co mi vyhovuje a tesi ma, aj ked nepopieram, ze je to mozno len psychologicka vec pretoze to ISko na limity vobec nezeniem, naopak si dovolim tvrdit, ze sa im ani nepriblizujem.. a potvrdzujem tvoje slova, tiez mam pred zadkom respekt a to mam len 155k na zadku.. na druhu stranu mi to vyhovuje lebo ma to nelaka jazdit v beznej premavke na hrane a navyse ma to nuti premyslat a neustale sa zdokonalovat.. a to je nieco comu som fakt rad (najma v dnesnom svete "inteligentnych systemov" a teda aj casto krat polovodicov a nie vodicov).
Preto ma aj mrzi cena tej GT86ky, netvrdim ze by som si ju kupil hned zajtra, nekupil by som si ju novu ani keby stala 10tis (aj ked to by som sakra zvazoval :D ), ale je skoda, ze take auto co konecne dokaze po rokoch priniest za volant zase zabavu a radost z jazdy bude pre mnohych absolutne nedostupne.. resp ludia si zvolia za taku cenu uplne ine auto.. (a Toyota sa nebude moct cudovat)

tofak
Toyota guru

Príspevok od používateľa tofak » Streda, 18. Apríla 2012, 16:49

zeby fotka č.:24

http://www.automoto.sk/clanok/187778/na ... autosalonu

a je tam aj č.:9
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE

kuki
toyoťák
Dátum registrácie: Utorok, 7. Novembra 2006, 17:30

Príspevok od používateľa kuki » Streda, 18. Apríla 2012, 17:04

tofak super! Ale ja som normalne stratil motivaciu ju ist kuknut. Som si isty, ze by sa mi pacila a bola by uzasna a nadherna a ja by som sa zbytocne zapalil. Este aj ta farba (GT-86) sa mi desne paci. Kuuurnik. Presne ako ked som prvy raz v zivote videl Focus ST... radsej tam fakt nejdem... :D
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Streda, 18. Apríla 2012, 17:28

Ak mate moznost, chodte sa na to auto pozriet. Vela napovie az jazda a je mi jasne, ze castokrat su vystavovane kusy x krat rozobrate tovarenske predseriovky, ktore maju kopec much a uz co-to za sebou, ale prvy dojem je TROSKU rozpacity. Ale len vo vztahu k cene. Ta totiz auto posuva k premiovejsim autam. Nie ze by mi dane materialy, koncept auta, vzhlad a uzitkova hodnota nepostacovali, ale k danej cenovke mi to nesedi. Je premrstena. Je to na dobrej urovni, ale postradam ten dobry pocit, ked si sadnem do T18, T20 (aj dozadu, kde je viac miesta a tiez je to koncept 2+2), ktore su aj o 20 rokov starsie, ze mam nieco adekvatne za tie peniaze. Aj AE86 bola len "sikmooky Golf" a bola dostupnejsia s vacsou uzitkovou hodnotou (GT86 je cisto dvojmiestne, zabudnite na 2+2). Tu by som pri tej velkej cenovke nasiel kopec veci, ktore mi k nej nesedia. Mozno som uz moc zdeformovany a pozeram ako su riesene podbehy, kolko vydrzia plasty okolo kolesa pri drifte a okruhu, ako je rieseny seriovy vyfuk, ako kvalitny je kastlik a zadne sedacky v suvislosti s cenovkou a podobne. Chyti to za srdce uz na pohlad, zvezenie v tomto aute urcite opanta aj inych kolenovrtacov, ale treba tam ist a spravit si nazor. Stale mam zivy zaujem o to auto, ale z uvodnej ceny som sklamany, nech je akokolvek uvadzacia a informativna. V nasich kuloaroch sa tym padom sepka, ze je to dobre akurat tak pre tych ktori na to naozaj maju, a aj to len po zlave, a o par mesiacov neskor, na firmu, bez dph a na leasing. Pre bezneho cloveka to nema zmysel.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

tofak
Toyota guru

Príspevok od používateľa tofak » Streda, 18. Apríla 2012, 19:24

Malo miesta v zadu na nohy, je dost relativne. Ked som mal PL fiat bolo za mnou dost miesta, len treba mat sofera co ma kratke nohe :D
Takze chlapi ked deti, tak chlapca a nech fajci od 5 rokov :evil: sorry
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Streda, 18. Apríla 2012, 19:57

ano, s miestom je to relativne, kazdy kto videl moje ISko tak pozeral, ze kolko tam je miesta vzadu.. nuz, keby som mal postavu ako Jan Koller alebo iny takyto "trpaslik" tak sa dozadu nikto nepohrnie, a to je to udajne 5miestny sedan. Tuto pri GT86ke je jasne, ze zadne sedadla su vyslovene nudzovka a to nie pre dospelych, ale aj pre deti. S najvacsou pravdepodobnostou tam skonci tak nejaka bunda alebo tasticka s dokladmi ("panska kabelka" :mrgreen: ), pripadne nejaka helma a pod veci suvisiace s okruhovym jazdenim :)
inak anduch to dobre vystihol, presne pretoto sa mi zda ta cena neadekvatna. Proste sa len snazia vytazit z toho, ze je to mala zadokolka. Keby takych aut bolo ako je v sucasnosti FWD hatchov a inych nakupnych tasiek do mesta, tak budu na cene 20, mozno 25tis. A to by bolo o niecom inom.

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Streda, 18. Apríla 2012, 23:30

Mato, mne neslo o to, ze tam chem vozit zeny, deti, prostitutky a kamaratov, len som konstatoval, ze ma to fakt zaskocilo. Je tam vyrazne menej miesta nez v Celice a v Hyundai Genesis Coupé este menej (na vysku, aj ked na nohy viac). Celica je rodinne auto oproti tomuto. Ja osobne by som sa neodvazil to nazvat 2+2, aj ked ty by si sa tam lepsie vpratal, to je jasne.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

Srandista
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 26. Júla 2009, 13:46

Príspevok od používateľa Srandista » Štvrtok, 19. Apríla 2012, 09:05

No dufam ze ma donho na autosalone pustia a budem moct to 2+2 otestovat s priatelkou :)

EDIT: kukam, ze Toyota je na tom s cenou este hodne dobre.

Subaru BRZ: v Evropě za 1,02 milionu korun
Součástí výbavy Subaru BRZ Sport Executive bude již v základu samosvorný diferenciál Torsen a zákazníci mají mít možnost volby mezi manuální a automatickou převodovkou. Cena Subaru BRZ v tomto pro Evropu nejvyšším stupni výbavy má být 40.995 euro (zhruba 1.020.000,- Kč).
http://www.auto.cz/subaru-brz-evrope-40-995-euro-66423
Hyundai i30 1.5 T-GDI 2022, cervena
Toyota Corolla 1.8 TS 2003, cervena
Ex: Toyota Corolla 1.3 G6 1998, cervena
Family: Toyota Yaris 1.3 2006, modra metaliza
Obrázok

lukasc
začiatočník
Dátum registrácie: Streda, 20. Júla 2011, 17:58

Príspevok od používateľa lukasc » Štvrtok, 19. Apríla 2012, 21:14

pustia, ja som v nom dnes sedel :)

exo_t
začiatočník
Dátum registrácie: Pondelok, 21. Septembra 2009, 11:20

Príspevok od používateľa exo_t » Piatok, 20. Apríla 2012, 20:59

Mne sa interiér celkom zapáčil, cítil som sa v ňom dobre. Pozdávajú sa mi aj oldschoolovo pôsobiace sedačky, ale súhlasím s Andym, že to auto je len dvojmiestne. Ja by som bral radšej dve sedačky a väčší kufor (nech je kam dať rezervné obutie keď sa ide na okruh). Cena odpovedá imidžovému športovému autíčku, ktoré sa kupuje ako druhé či tretie auto do (bohatej) rodiny.

Pre mňa boli podstatnejšie iné veci. Ergonómia sa mi páči, ale neviem čo na to vysokí ľudia. Volant má ideálnu veľkosť. Pedále sú na bežné auto (ešte k tomu toyotu) super, ale porovnanie s neďaleko stojacou Evorou ma presvedčilo, že to ide aj lepšie. A presne to isté platí aj o radení - dobré, ale MX-5 má lepšie. Som strašne zvedavý na jazdu. A som rád že to auto vzniklo. Nie je pre mňa (pre mňa je 20ročná MX5 NA), ale teším sa, že v dnešnej dobe si niekto trúfa prísť s takýmto autíčkom na trh.
A tree never hits an automobile except in self defence.
momentálne car-free

KLingO
začiatočník
Dátum registrácie: Streda, 1. Júla 2009, 16:29
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa KLingO » Nedeľa, 22. Apríla 2012, 18:51

bol som, videl som ....... a som mierne sklamany ... ale verim ze nazor by poupravila moznost sa zviezt

celkovo to auto na mna vnutri posobilo strasne lacnym dojmom (vzhladom na cenovku)
co sa tyka 2+2 interieru tak ked si to nastavila zena (170cm) na seba ... tak si este za seba nejako velmi natesno sadla ... ja so 180 cm nehrozi .. takze dozadu mozu sadat len invalidi z vietnamu (bez noziciek)

a co ma dost zaskocilo je ze to nema vyklapaci zadok ako Celica aj so sklom, ale iba maly deklik a tym padom uplne nahovno pristup do kufra (vzhladom na zameranie auta je to mozno postacujuce, ale...)

kazdopadne s touto cenovkou je aj kopa inych aut ktore by davali zmysel

a este perlicka: jednoznacne moja hviezda autosalonu bolo volvo V40 to auto ma dostalo uplne vsetkym (posed, interier, spracovanie interieru, dizajn .. no a ceny zacinaju pouzitelne)

grexos
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 8. Marca 2007, 10:27
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa grexos » Nedeľa, 22. Apríla 2012, 20:21

Mne sa to auto pacilo jak po exterierovej tak interierovej stranke. asi preto ze som necakal ze budem na zadnych sedackach vozit rodinu ci lahke dievcata a od kufra detto. Malo vlastny styl nebolo to len pajcovanie interierov inych modelv z portfolia subaru ci toyoty ako to robi napr vw. Ja osobne si pockam. casom uvidime ako dopadnu recenzie a nase prve zvezenia a pocity v akcii. Mozno nas nebudu ani tak trapit zadne sedacky ktore aj tak vacsina AE86 majitelov vysmarila a vysmaria ich aj tito skor ci neskor.

Mozno stoji pri placi nad cenou zamyslienie sa nad tym ze to je asi europsky limit, ktory asi nezohladnuje kambodzu ala Slovakia. Taky nemec zaraba vraj 3litre priemerne. myslim ze si skor moze dovolit nieco ako toto ako mi co tu skrabeme smietky zo stola. Co je samozrejme uplne k hovnu ale moc toho nenarobime. Mozeme skusit doviest nejaku speci verziu z USA (Scion) alebo zacat kradnut. ale obe verzie smrdia prva kopou birokracie a druha vezenim :P alebo sa stat milionarmi legalne. ako sa to robi ?

www.scion.com
www.toyota.jp
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný