E9 - problematické štartovanie

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Používateľov profilový obrázok
fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

E9 - problematické štartovanie

Príspevok od používateľa fajry » Utorok, 31. Augusta 2004, 11:41

minuly vikend sa mi stalo toto: Po tyzdni som isiel startovat auto a motor len tocil a tocil a nic. Trvalo mi asi 5minut (tocenie, oddych, tocenie, oddych) kym motor naskocil. To naskocenie bolo takym sposobom, ako keby startoval jeden valec za druhym. Zo zaciatku strasny zvuk a potom sa to uz konecne rozbehlo. Z vyfuku vyrazil strasny biely dym. :-(((( Nechapem, co to bolo. Potom uz auticko islo normalne a startovalo tiez bez problemov. Nevidel som ziadnu vykonnostnu zmenu, ziadne divne chovanie motora, dym z vyfuku bol normalny, ...
Problem moze byt aj v tom, ze brat sa mi na tom vozil a ktovie co porobil :-((( Musim asi schovavat kluciky :-)
Ak viete, co to mohlo byt, prosim poradte. Dik.
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

greenfa WTE

Príspevok od používateľa greenfa WTE » Utorok, 14. Septembra 2004, 10:45

nazdar, tohle se mi stalo taky jedenkrát, ale bylo to v zimě, po týdnu krutých mrazů, několikrát před startem byla přítelka v autě a zkoušela cds v radiu, otočila klíčkem, čerpadlo čerpalo a pak jak sem zkoušel startovat tak se událo to samo, zkoušel jsem to nasimulovat a asi to opravdu bylo něco podobného.

peric
nula
Dátum registrácie: Pondelok, 16. Októbra 2006, 21:36
Kontaktovať používateľa:

imobilizer

Príspevok od používateľa peric » Pondelok, 16. Októbra 2006, 22:40

Ahojte ja som mal podobny problem ale ja mam imobilizer zo samostatnym el. klucikom a ten mi vtedy ostal zablokovany a tocilo tocilo a nic zistil som ze mam zanesene kontakty na nom a ked som to skusil druhym klucikom motor naskocil (mozno je to od veci ale snad pomoze :))
peric

COROLLA XL, 4E-FE
hatchback '96

wilson
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 13. Apríla 2005, 10:52
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wilson » Utorok, 17. Októbra 2006, 08:29

to tvoje štartovanie mi pripadá ako prechlastaný motor, ale ako by sa ti to mohlo stať ked auto týždeň stálo, to netuším. Vtedy treba len točiť a točiť a točiť a ono to časom chytí... biely dym je signálom podpálených ventilov - ale to platí len ked ide furt biely dym, nie len po naštartovaní, ale aj za jazdy.
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI

peric
nula
Dátum registrácie: Pondelok, 16. Októbra 2006, 21:36
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peric » Utorok, 17. Októbra 2006, 09:43

este ma napadla jedna vec iste obdobie som nepouzival japonske sviecky ale nemecke boshky asi pol roka a bolo to prave v jeseni ked zacala klesat teplota boli to stvorbodove sviecky a po starte to fukalo biely dym a dost mi skakali otacky vymenil som za jednobodove NGK a od vtedy nevimenim za nic (po vymene sviecok za jednobodove mi aj klesla spotreba o viac nez pol litra a v zime startujem aj pri -25 na prvy krat po dvoch dnoch parkovania vonku)
peric

COROLLA XL, 4E-FE
hatchback '96

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní