E12 - vŕzganie plaubovky

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Robo
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 21. Novembra 2006, 11:15
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robo » Utorok, 20. Marca 2007, 12:24

Som rychly jak blesk ;o)))) ...ja viem ze nie su verejne. Ale clovek si to nema problem dat opravit aj do servisu (keby to nebolo tak drahe)

...ja by som sa v tom aute urcite nerypal nejak vyrazne, ale vela krat to pomoze aj k identifikacii zavady a az potom sup do servisu ;o)

...otec je totiz automechanik a dost toho vie urobit, ale viem ze do specifickych veci by sa nepustil... Mna zaujimaju skor take specifikacie, ako nappiklad limit na hrubku kotucov, mozno nejake tlaky motora (ak by som chcel zmerat, aby som vedel normy) a podobne (teraz mi na rychlo nenapadne viac :roll: ) ...proste take veci, co si viem doma sam urobit, skontrolovat a popripade ist do servisu. Na vela aut existuju knihy v obchodoch, ale na E12 ani trt :oops:

Používateľov profilový obrázok
kre
toyoťák
Dátum registrácie: Streda, 3. Mája 2006, 14:00
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kre » Utorok, 20. Marca 2007, 13:40

toto ti mozno pomoze:
(radsej som zalozil novy thread, kedze to s vrzganim palubovky vela nema:)

viewtopic.php?t=1626
Obrázok
Radšej mŕtvy ako druhý...

Gabo2
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 1. Marca 2007, 21:18

Príspevok od používateľa Gabo2 » Sobota, 7. Apríla 2007, 10:26

http://kre.unitra.sk/down/toyota_palubo ... ka_kua.pdf

Ahojte chalani,

nemate nahodou podobne manualy na odkrytie bocnych (pre trojdverovku E12 Corollku r.v 08/2003) a zadnych dveri? Vzadu vrzga nieco, na horsich cestach mi ide pomaly na nervy, ale:
- po a, v servise by ma asi vysmiali kvoli takovym banalitam
- po b, chcem tie dvere rozobrat, najst pricinu a odstranit ju sam.

U prednych dveri by som chcel pozriet, ake su moznosti odhlucenia. Mam podobny problem ako ostatny na fore, ze nad 100 sa zmeni ton motora, sice na sportovejsi, ale na dialnici pri 130-140 po hodine cloveka prestava bavit a uprednostoval by klud. Aspon ja. Odhlucenie na kapote pojde podla mna bez problemov, este na prednej prekazke za motorovym priestorom neviem ako postupovat, tam je vedenych spusta hadic a kablov...No uvidim.

Diky moc predom,

gabo2
Corolla HB3D, TS

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Nedeľa, 8. Apríla 2007, 13:41

gabo 2, otazka mozno od veci: ty mas naozaj TS 1.8? ak ano, potom by ti nemal vadit ziaden hluk motora..

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

Gabo2
panic

Príspevok od používateľa Gabo2 » Nedeľa, 8. Apríla 2007, 20:12

:oops: ano...ja ta chapem...
...faktom ale je, ze je to kara menej vhodna na lazo-plazo jazdenie. A nad 3000rpm je skutocne hlucna, aj objektovne, aj subjektivne, nech mi nikto netvrdi opak. Dokonca existuje na nete aj oficialny material s vyjadrenim, ze TS je fakt slabo odhluceny. Ze namali dost priestoru na to pod kapotou (?!?) :lol: :lol: :lol:

To vies, ludia v okoli mne zavidia za dve veci: ti, ktori ho uvidia, za farbu (cervena), a ti, ktori si nechaju viezt, za zvuk. Holt, zijes len raz 8)
Corolla HB3D, TS

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Nedeľa, 8. Apríla 2007, 20:27

clovece tak teraz uz zavidim aj ja tebe. naozaj mas cervenu??? a podla vsetkeho mas uz asi aj facelift vsak? tak to je mimoriadne krasne auto. rad by som pocul dakedy ten hluk, mozno mas recht. Pridi na zraz ak mozes, urcite potesis osadenstvo

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

Gabo2
panic

Príspevok od používateľa Gabo2 » Nedeľa, 8. Apríla 2007, 20:52

viem o termine, ale nic neslubujem, pretoze chodim za pracou k susedom cechom - pozdravujem Pardubice a Lasaka :wink: - preto tie dialnicne poznamky...
Skutocne bude zavisiet na tom, ako mi vychadza volny cas.
Corolla HB3D, TS

cahir
MX-5 guru s malým zmrdom
Dátum registrácie: Sobota, 1. Januára 2005, 12:39

Príspevok od používateľa cahir » Utorok, 10. Apríla 2007, 11:54

AndyGTP napísal:clovece tak teraz uz zavidim aj ja tebe. naozaj mas cervenu??? a podla vsetkeho mas uz asi aj facelift vsak? tak to je mimoriadne krasne auto. rad by som pocul dakedy ten hluk, mozno mas recht. Pridi na zraz ak mozes, urcite potesis osadenstvo
08/2003 este facelift nebol
ex: Corolla E12 1.4VVTi
ex: Mazda Miata Obrázok
Lexus IS200 Obrázok
Honda PCX

Robo
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Re: E12 - vŕzganie plaubovky

Príspevok od používateľa Robo » Štvrtok, 20. Septembra 2007, 11:58

hmm, tak okrem stareho znameho vrzgania palubovky od radia mi na mojej E12 zacalo nieco strasne vrzgat na jamach z lavej strany palubovky. Najprv som myslel ci nerobi nieco ramus v tej malej prirucnej soferovej skrinke, ale vsetko som odtial vybral a stale to vrzga, resp. rezonuje. Neviem to identifikovat, ci to ide z palubky, alebo z dveri :cry: ...co tam moze byt, ze by to robilo taky ramus?

Mate s tym niekto skusenost? ...respektive nemate niekto schemu na rozobratie calunenia dveri ????? pretoze buduci vikend idem aj tak montovat central a nechcem poodtrhat ziadne uchyty na dverach...

vopred vrela vdaka za rady :)
Toyota AVENSIS T25 1.8 VVTi
http://www.fotofot.sk

stano
nula
Dátum registrácie: Pondelok, 24. Septembra 2007, 09:54

Príspevok od používateľa stano » Štvrtok, 27. Septembra 2007, 12:46

k tej palubovke by som len chcel ... tusim sa to tu niekde riesilo ze vraj veci zavisia od toho kde sa Toyota vyraba..akurat dnes som sa dozvedel ze vraj je to podla prvych 2 pismen VINka

NM - Turecko
JT - Japonsko
BH (tusim) - GB

na E12 je ale vec s palubovkou a radiom, ktore sa nejako po case od seba oddeluju bezna a je jedno kde sa auto vyrobilo, v servise sa s tym vraj neda nic urobit

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Štvrtok, 27. Septembra 2007, 12:59

Veru nevedia s tým urobiť nič, sranda ale je, že na staršej E12ke, ktorú máme vo firme (r.v. 2002 myslím) to nespravilo. Na nových kombíkoch z minulého roka je to v každom. Možno to bolo myslené ako facelift :roll:
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

stano
nula
Dátum registrácie: Pondelok, 24. Septembra 2007, 09:54

Príspevok od používateľa stano » Piatok, 28. Septembra 2007, 08:42

vobec nie som technik ale podla mna je to na kombikoch viac caste preto lebo je tam asi vacsie krutenie karoserie - nizsia torzna tuhost....asi...v servise mi typek povedal ze sa to da najlepsie vyriesit tak ze si na to clovek zvykne, tak si na to zvykam :shock:

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Piatok, 28. Septembra 2007, 09:07

Ja som skôr narážal na medzeru medzi rádiom a palubovkou.
S vŕzganím palubovky zatiaľ väčší problém nebol ani u hatchbacku, ani u kombíkov. Niečo na tej tuhosti karosérie môže byť, ale je to ťažko posúdiť. Vo všeobecnosti sa mi E12ka zdala dosť tuhá, či už išlo o hatch alebo kombi. Pokiaľ je to problém torznej tuhosti, tak možno by bolo riešením dať namontovať výztuž medzi predné tlmiče, ale ťažko povedať, či to problém vŕzgania vyrieši, alebo nie.
Zatiaľ to budeš musieť vydržať :roll: Alebo si na to fakt zvyknúť ;-)
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

Robo
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robo » Piatok, 28. Septembra 2007, 09:23

...no jo, na vrzganie od radia si pomaly, ale iste zvykam, ale toto zacalo ako keby od vodicovych dveri (alebo z toho rohu pristrojovky...) je to zvuk, ako keby vo vnutri vo dverach poskakovala nejaka skrutka... aj ked keby to bolo naozaj tak, tak ta by vydavala zvuky aj pri rozbiehani a brzdeni a nielen na jamach... to len na prirovnanie toho zvuku...

..hmm, kua co to moze byt ??????
Toyota AVENSIS T25 1.8 VVTi
http://www.fotofot.sk

liguere
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa liguere » Piatok, 5. Októbra 2007, 00:08

chmelo napísal:Ja som skôr narážal na medzeru medzi rádiom a palubovkou.
S vŕzganím palubovky zatiaľ väčší problém nebol ani u hatchbacku, ani u kombíkov. Niečo na tej tuhosti karosérie môže byť, ale je to ťažko posúdiť. Vo všeobecnosti sa mi E12ka zdala dosť tuhá, či už išlo o hatch alebo kombi. Pokiaľ je to problém torznej tuhosti, tak možno by bolo riešením dať namontovať výztuž medzi predné tlmiče, ale ťažko povedať, či to problém vŕzgania vyrieši, alebo nie.
Zatiaľ to budeš musieť vydržať :roll: Alebo si na to fakt zvyknúť ;-)
ja v g6 tam tu vyztuhu mam a aj tak vrzga. presne aj viem co, ale naviem preco. mne to vrzga pod palubkou pred spolujazdcom, ako su tie dve plastove krabice, v jednej ventilator a v druhej kurenie. tak tieto plasty robia neplechu mne. teda konkreetne ten s ventilatorom. a robi to, len ked pridavam. ked povolim skrutky na spoji tychto dvoch krabic a zmenim ich vzajomnu polohu, zmeni sa aj to vrzganie/vibrovanie/rezonovanie (ako len chcete). akurat odstranit uplne to akosi nejde
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti Obrázok
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 3 neregistrovaní