AE92 - snímač pre tlak oleja nefunguje - 4AGE

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

pergel
panic
Dátum registrácie: Piatok, 13. Júla 2007, 12:06

AE92 - snímač pre tlak oleja nefunguje - 4AGE

Príspevok od používateľa pergel » Nedeľa, 7. Júna 2009, 18:27

Zdravim,
co sa mi to zase prihodilo: sadnem do caroliny(corolla 1989 GTi-16 liftback), ze sa trochu povozim.Asi po dvoch kilometroch som si vsimol, ze rucicka na budiku, co ukazuje tlak oleja je uplne dole-ani sa nehne.Uf, oblial ma pot a hned som sa vratil domov.Kukol som pod kapotu pri beziacom motore a zdalo sa mi vsetko ok.Je fakt, ze kedze ide o 20 rocnu staru damu, rucicka ukazovala vzdy pod polovicu, ked bol motor v otackach viac, ked na volnobeh menej.
Pred jazdou som cistil prednu stranu motora od oleja (viem, asi nie je vsetko o.k. s tesnením), ale ta blba rucicka vzdy nejaky ten tlak ukazovala a teraz nic.Teplota motora vyzera tiez v poriadku, akurat mi vrta v hlave ci je normalne, ze po dvoch km jazdy je kryt, ktory je nad starterom, tak horuci, ze ked som nan frkol vodu, hned sa vyparila.No a pri tom cisteni som skusal, ze ako su utiahnute srouby na vrchu motora (take pochromovane, vyzeraju ako ozdobne).Tri z nich boli uplne povolene(a pod nimi olej), tak som ich dotiahol. Ma to na nieco vplyv? Podla kontrolnej tycky je oleja dost. Da sa nejak odskusat, či je v poriadku budik, pripadne cidlo ktore snima tlak oleja?Mozno ze som pri tom cisteni zavadil o nejaky ten kablik a nestastie je na svete :( .

pergel
panic

Re: E9-Budík či ukazuje tlak oleja

Príspevok od používateľa pergel » Nedeľa, 7. Júna 2009, 19:48

Tak som sa dal este do prekladu nemeckeho manualu- tam kde sa pise o ukazovaci tlaku oleja- pomocou internetoveho prekladaca.A kedze na klavesnici nemam U a O s dvoma bodkami, ide to tazko-pretazko.Ale vydedukoval som, ze ked je nizka hladina oleja v motore, tak ukazovac tlaku nemusi ukazovat nic, pripadne velmi malo. Aj ked meracia tycinka ukazuje, ze oleja je akurat, skusim tam trocha doliat a uvidim co to spravi.

yayo
začiatočník
Dátum registrácie: Nedeľa, 16. Marca 2008, 20:47

Príspevok od používateľa yayo » Pondelok, 8. Júna 2009, 02:12

No ako teda si dopadol ??Skusal si odpojit senzor tlaku a vycistit elektrisky kontakt napr WD-ckom ?Skus to lebo mohlo ti to uz zoxidovat lebo som mal podobny problem s teplotou vody v motore a ukazalo sa to ako zly kontakt na senzore tak som ho vycistil a postriekal uz spominanym WD40.
Vela zdaru
Daewoo :/
Ex:Corolka ae82 GT 4age 1588cc 16v 89kw :D
Ex:Skoda 100 no GT 978cc 8v 35,2kw :)

pergel
panic

Príspevok od používateľa pergel » Pondelok, 8. Júna 2009, 13:27

Clovece ja by som velmi rad ocistil ten senzor, len neviem kde je umiestneny, bo som v tomto uuuplne neskuseny. Ale rad by som sa naucil. Neda sa niekde zohnat nejaky obrazok- popis kde je co?

yayo
začiatočník
Dátum registrácie: Nedeľa, 16. Marca 2008, 20:47

Príspevok od používateľa yayo » Pondelok, 8. Júna 2009, 14:05

Urcite niekde najdes cely manual na to auto aj v cestine takze to by nemal byt problem ale najskor skus pozret u Tonda na jeho stranke ma tam dobre veci .Stranku najdes v jeho podpise ;-)
Daewoo :/
Ex:Corolka ae82 GT 4age 1588cc 16v 89kw :D
Ex:Skoda 100 no GT 978cc 8v 35,2kw :)

Používateľov profilový obrázok
liguere
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa liguere » Pondelok, 8. Júna 2009, 14:24

skus v tych miestach hladat,kde si smatral rukami - a ako pises mohol si nejaky kablik uvolnit. ak tam nenajdes...potom ti musi poradit niekto kto ma (mal) taky motor v aute a vie kde to cidlo je
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti Obrázok
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane

Používateľov profilový obrázok
MIREKK
začiatočník
Dátum registrácie: Nedeľa, 2. Apríla 2006, 11:07
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MIREKK » Utorok, 9. Júna 2009, 12:59

Urcite to vyzera na vyskocene cidlo mne sa to tiez stalo. Aj som zakladal temu kde mi to niekto na obrazku oznacil len to neviem najst. Ked sa postavis pred auto s predu tak to je na lavej strane asi v polovici bloku je tam iba jeden vystupok takze to nemozes minut. Koncovka sa do toho jednoducho zasunie.
http://www.4age.net
ex car:Toyota Corolla E9 Gti 3D Hatchback, engine:4AGE 20 valve

pergel
panic

Príspevok od používateľa pergel » Utorok, 9. Júna 2009, 21:10

No, postupoval som podla tvojho navodu MIREKK.Myslim si, ze som nasiel to cidlo a kabel. Je to vlavo na celnej strane motora, pod rozdelovacom.Uplne naprd pristup, v takej ciernej diere. Mam to tam cele zatecene od oleja, senzor aj koncovka uplne zailejovane.Tak som senzor opatrne poutieral.Koncovke na kably sa budem venovat, len co si zozeniem WD-cko.Aj tak som to vyskusal zapojit a nastartovat motor, ale rucicka na budiku sa ani nepohla. Nezda sa mi, ako lahko isla nasunut koncovka na cidlo, no uvidime.

pergel
panic

Príspevok od používateľa pergel » Streda, 10. Júna 2009, 20:13

Zda sa, ze na to, aby som udrzal moju Carolinu v chode, mi postaci WD-cko na kontakty a sanitarny silikon, aby mi nezatekalo do kufra :D . Tak som olejove cidlo nasiel, ocistil, nawedeckoval a ono to funguje!!
A teraz prihoda z natacania: to, co som usetril na navsteve servisu, pripadne na olejovom cerpadle pravdepodobne miniem na nakup novej svadobnej obrucky, bo som si ju asi stiahol z prsta a vytratil na parkovisku, ked som si utieral handrou ruky od oleja-no co vám poviem, zena ma pochvalila :roll:

Ozaj, neviete ako sa sem daju umietnit fotky? By som sem zavesil kde je to cidlo.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných