E10 - výmena žiaroviek podsvietenia kúrenia

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Pitkin
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 28. Februára 2008, 14:29
Kontaktovať používateľa:

E10 - výmena žiaroviek podsvietenia kúrenia

Príspevok od používateľa Pitkin » Štvrtok, 5. Novembra 2009, 15:41

Ahojte, prešiel som celú diskusia, aby som zistil, či sa tu niečo podobného ešte nevyskytlo. Boli tu už podobné rady a návody, ale všetky súviseli s iným typom korolky.
Mám problém, ako sa dostať ku žiarovkám podsvietenia ovládača kúrenia. Poradí niekto? :?
Ináč, na palubovke mi svietila už len jedna žiarovečka podsvietenia, takže som bol nútený tieto vymeniť, vďaka návodom a radám na tejto stránke. A aby neboli modré, tak som ich nafarbil s fixkou na červeno. Teraz mi palubovka svieti ako vianočný stromček, nebol som na také osvetlenie už dávno zvyknutý. :lol:
Simca 1301
Škoda 120 L
Favorit Š 136 L
Toyota 1996 E10 sedan...už 250.000 km bez GO

Používateľov profilový obrázok
smutok
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 13. Marca 2008, 15:12
Kontaktovať používateľa:

Re: E10 - výmena žiaroviek podsvietenia kúrenia

Príspevok od používateľa smutok » Štvrtok, 5. Novembra 2009, 15:45

Predpokladam, ze osvetlenie zapalovaca je rivnake vsade, na samotnej zasuvke mas pripevnenu krytku so ziarovkou ku ktorej ide jeden kablik. Ta sa velmi blbo dava dole.
Musis sa akurat dostat zo spodu k zapalovacu ale to na E10 neviem ako sa robi. Ja som to menil na E12 ale podla mna samotne osvetlenie bude rovnake, lebo nenapada ma akym inym sposobom by to osvetlovali.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT

corola e 10
nula
Dátum registrácie: Sobota, 5. Decembra 2009, 00:17

Príspevok od používateľa corola e 10 » Sobota, 12. Decembra 2009, 00:27

osvetlenie kurenia je robene iba na jednu ziarovku ktora sa nachadza v strede ovladania , ak si dobre pametam musis vybrat radio to je asi ten lepsi sposob tak zatial :roll:

mr.fatal
začiatočník
Dátum registrácie: Štvrtok, 16. Apríla 2009, 23:40
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr.fatal » Sobota, 13. Marca 2010, 12:45

chalani, presvita vam pri zapnutom osvetleni svetlo aj cez tie kanaliky v ktorych su umiestnene tie packy ovladania kurenia? mne to presvita, ale na Honde civic je to vyriesene tak isto a tam je to krasne tmave.Svieti iba taka bodka na tej packe, tak clovek v tme dobre vidi, v ktorej polohe ju ma. Mne to svieti cele jak kolotoce,tak dufam , ze to nemam nejak zle urobene :?
Toyota Corolla E10 1.3 4E-FE
Honda Civic sedan 1.5 VTEC LS
EX: Skoda 130 L 5 Speed

Gabo
toyoťák
Dátum registrácie: Streda, 31. Mája 2006, 16:53

Príspevok od používateľa Gabo » Sobota, 13. Marca 2010, 15:58

Mne nesvieti uz skoro nic, okrem budikov a tusim gombik na zapnutie vsetkych smeroviek. A este aj na vodicovych dverach jedno tlacitko na el. ovladanie okien "auto".

A kedze je to take komplikovane vymenit, zrejme to este velmi dlho nebude svietit. Tak ma napada, je ziarovka s kablikom prepojena aj na osvetlenie regulacie vysky prednych svetiel medzi sedadlami? Pretoze tusim, ze to prestalo svietit vsetko naraz...
Toyota Auris TS Hybrid 2016
ex: Toyota Corolla e10 1995
ex: Honda Accord Tourer 2007

Pitkin
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 28. Februára 2008, 14:29
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pitkin » Sobota, 13. Marca 2010, 16:06

.. ani mne to nesvieti, a nesvietia mi už ani tlačidlá na kúrenie zadného skla, a ani hmlovka. Skúšal som tie krytky vybrať, ale nekdú mi, a bojím sa, aby som ich nevylomil. Určite však idú jednoducho vypáčiť so skrutkovačom, alebo nožíkom. Snáď niekto poradí, ako na to, aj na výšku polohy hlavných svetiel. :roll:
Simca 1301
Škoda 120 L
Favorit Š 136 L
Toyota 1996 E10 sedan...už 250.000 km bez GO

mr.fatal
začiatočník
Dátum registrácie: Štvrtok, 16. Apríla 2009, 23:40
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr.fatal » Sobota, 13. Marca 2010, 16:53

Pitkin napísal:.. ani mne to nesvieti, a nesvietia mi už ani tlačidlá na kúrenie zadného skla, a ani hmlovka. Skúšal som tie krytky vybrať, ale nekdú mi, a bojím sa, aby som ich nevylomil. Určite však idú jednoducho vypáčiť so skrutkovačom, alebo nožíkom. Snáď niekto poradí, ako na to, aj na výšku polohy hlavných svetiel. :roll:
Tu regulaciu vysky svetiel nevypacis len tak skrukovacom, mozno to ide, ale nestoji to za znehodnotenie celeho okolia toho tlacidla. Radsej vysrobuj celu stredovu konzolu von a potom to ide vymenit rozpravkovo. Ked chces vymienat ziarovky v stredovom paneli, odporucam si stiahnut si prirucku "Ako na to" na corollu E10-E11. Niekde tu na fore sa potuluju linkyna stiahnutie. Tam mas presne vyznacenene ktore sroby musis vysrobovat a kde mas zapacit srobovakom, aby si ten panel dal von. Je to jednoduche , ver mi. Ja som si to podla toho bez problemov vymenil. Tak isto tlacidlo hmlovky vyber aj s tym malym panelom okolo a potom to bez problemov vymenis 8) Este som zabudol, tie tlacidla treba potom rozobrat, aby si sa dostal k ziarovke, lenze to si uz nepamatam ako sa to presne robilo, myslim, ze naboku je taka skrutka, ktoru otocis a potom ide vytiahnut telo toho tlacidla aj so ziarovkou von.
Toyota Corolla E10 1.3 4E-FE
Honda Civic sedan 1.5 VTEC LS
EX: Skoda 130 L 5 Speed

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných