Elektróny+letné gumy
Moderátor: AndyGTP
ak fotka v avatari neklame, tak mas E10 - kuknem a vidim - sak mas rok vyroby 96, nie? Presne ako ja. Ja tym tiez prechadzam. Neni to take zlozite. Odporucam, aby si sa isla kuknut do Forstingera, maju tam presne katalog a vedia ti presne na tvoje auto povedat, ake disky ti budu pasovat. To urcite vedia aj v MaG a snad vsade, kde je poriadny pneuservis. Ja som to spravil presne tak, vo Forstingeri som si vybral disk podla chuti a uz som len kukol, ci podla ich katalogu pasuje na moje auto - v katalogu ti to presne overia, takze vsetky tie cisla ako ET a 5,5J a roztec a podobne mozes pustit z hlavy. Proste ti povedia, ze ten disk, na ktory sa prave pozeras a ktory sa ti paci ti bude pasovat a hotovo. A potom s policajtmi to je horsie. Andy pisal, ze mu stacil certifikat TUV, ja som s nim dnes rano pohorel... napisem importerovi a dam ti vediet, ako to vidia oni.
P.S., ten rozmer, co pises je ten jediny povoleny na e10ku - aj ja ho mam. Ten druhy, co mam mi zapisali ako vynimku uz pri kupe, kedze auto malo prave take kolesa. Ak sa chces vyznat v tych cislach, tak kratke info:
V provom rade, jedna vec su cisla tykajuce sa disku a druha vec su cisla na pneumatike.
Na disku je priemer v palcoch - 14, 15, 16... a potom nieco ako 5,5 J, co je sirka disku v palcoch a to pismeno J je typ plochy, kam dosada pneumatika na disk - ine ako J tam nikdy nebudes mat, lebo snad vsetky disky sveta maju prave J. Na disku mas este ET - zalis - toto cislo urcuje, ako hlboko bude koleso, ked ho namontujes na auto. To tazko zistis bez katalogu, ake ET treba, zavisi to samozrejme aj od sirky disku. Ja mam ET 38 a sirku 7 palcov a funguje to. ET a sirku musis volit spravne tak, aby ti koleso nesuchalo o blatnik, keby bolo prilis zapustene dovnutra alebo prilis trcalo von – to ti poradi katalog. Priemer disku je na tebe, minimalne 14, max 17 na E10 ale to by som nedoporucoval. 15 je dobra volba. Posledny udaj da disku je pocet dier a ich rozostup – to je roztec. E10 ka ma 4x100 teda 4 diery vzdialene 10 cm od seba.
K disku potom hladas pneumatiku, na ktorej mas cosi ako 165/70 R14. Prve cislo je sirka pneumatiky v milimetroch, druhe vyjadruje, ze kolko percent zo sirky (z tych 165) je vyska behuna pneumatiky. Teda 165/70 znamena ze behun je vysoky 165mm * 70% = 115,5 mm. Vysledny priemer kolesa je potom priemer disku (treba preratat z palcov na milimetre) plus dva krat vyska behuna. Teda tymi cislami 165/70 si vyberies sirku a vysledny priemer kolesa (bez ohladu na disk). Odporucal by som zvolit mierne sirsiu pneumatiku ako je disk (inak riskujes, ze si disk oskrkas o obrubnik pri parkovani a ani tam nebude okraj tej pneu tak pekne sediet). Treba pocitat aj s tym, ze disk je v skutocnosti o cosi sirsi ako ta udavana sirka, lebo ta udava sirku dosadacej plochy pre pneumatiku a nie celkovu sirku disku. Teda ak mas disk siroky 7 palcov = cca 170 mm, celkom dobra pneumatika je 205/xx, ale skor by som doporucil 215,xx teda 3-4 cm sirsiu ak je uvadzana sirka sdisku. V tvojom pripade (sirka disku 5,5 = cca 134 mm) teda aspon 175/xx. Posledne cislo – R14 – ti udava priemer disku, na ktory je pneu urcena – toto cislo vsak nehovori nic o vyslednej sirke ci priemere pneumatiky.
Na nete je plno prevodovych tabuliek, kde najdes pripustne alternativne rozmery k tym, co mas v TP. Mozem nejaku zaslat na mail, ak chces, ja som si prvotne nasiel moje kolesa podla nej, potom overil v katalogu a potom u TUV.
P.S., ten rozmer, co pises je ten jediny povoleny na e10ku - aj ja ho mam. Ten druhy, co mam mi zapisali ako vynimku uz pri kupe, kedze auto malo prave take kolesa. Ak sa chces vyznat v tych cislach, tak kratke info:
V provom rade, jedna vec su cisla tykajuce sa disku a druha vec su cisla na pneumatike.
Na disku je priemer v palcoch - 14, 15, 16... a potom nieco ako 5,5 J, co je sirka disku v palcoch a to pismeno J je typ plochy, kam dosada pneumatika na disk - ine ako J tam nikdy nebudes mat, lebo snad vsetky disky sveta maju prave J. Na disku mas este ET - zalis - toto cislo urcuje, ako hlboko bude koleso, ked ho namontujes na auto. To tazko zistis bez katalogu, ake ET treba, zavisi to samozrejme aj od sirky disku. Ja mam ET 38 a sirku 7 palcov a funguje to. ET a sirku musis volit spravne tak, aby ti koleso nesuchalo o blatnik, keby bolo prilis zapustene dovnutra alebo prilis trcalo von – to ti poradi katalog. Priemer disku je na tebe, minimalne 14, max 17 na E10 ale to by som nedoporucoval. 15 je dobra volba. Posledny udaj da disku je pocet dier a ich rozostup – to je roztec. E10 ka ma 4x100 teda 4 diery vzdialene 10 cm od seba.
K disku potom hladas pneumatiku, na ktorej mas cosi ako 165/70 R14. Prve cislo je sirka pneumatiky v milimetroch, druhe vyjadruje, ze kolko percent zo sirky (z tych 165) je vyska behuna pneumatiky. Teda 165/70 znamena ze behun je vysoky 165mm * 70% = 115,5 mm. Vysledny priemer kolesa je potom priemer disku (treba preratat z palcov na milimetre) plus dva krat vyska behuna. Teda tymi cislami 165/70 si vyberies sirku a vysledny priemer kolesa (bez ohladu na disk). Odporucal by som zvolit mierne sirsiu pneumatiku ako je disk (inak riskujes, ze si disk oskrkas o obrubnik pri parkovani a ani tam nebude okraj tej pneu tak pekne sediet). Treba pocitat aj s tym, ze disk je v skutocnosti o cosi sirsi ako ta udavana sirka, lebo ta udava sirku dosadacej plochy pre pneumatiku a nie celkovu sirku disku. Teda ak mas disk siroky 7 palcov = cca 170 mm, celkom dobra pneumatika je 205/xx, ale skor by som doporucil 215,xx teda 3-4 cm sirsiu ak je uvadzana sirka sdisku. V tvojom pripade (sirka disku 5,5 = cca 134 mm) teda aspon 175/xx. Posledne cislo – R14 – ti udava priemer disku, na ktory je pneu urcena – toto cislo vsak nehovori nic o vyslednej sirke ci priemere pneumatiky.
Na nete je plno prevodovych tabuliek, kde najdes pripustne alternativne rozmery k tym, co mas v TP. Mozem nejaku zaslat na mail, ak chces, ja som si prvotne nasiel moje kolesa podla nej, potom overil v katalogu a potom u TUV.
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One
no s tým ET máš sice pravdu ale toho čo je v katalogu by som sa nedržal,lebo napr. na moju celicu pišu ET35 pri 16 aj 17 diskoch,ale na aute je to uplne utopene a vizera to strašne
Lexus RX 400h,2008
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Ex:Celica AT200,r.v.96
1.8,85kw
Ex:Celica AT180,r.v.92
1.6Sti,74kw
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Ex:Celica AT200,r.v.96
1.8,85kw
Ex:Celica AT180,r.v.92
1.6Sti,74kw
no, je to loteria. Ja mam ET 38 a disky su maximalne vysunute a auto vyzera dost dobreAdo napísal:no s tým ET máš sice pravdu ale toho čo je v katalogu by som sa nedržal,lebo napr. na moju celicu pišu ET35 pri 16 aj 17 diskoch,ale na aute je to uplne utopene a vizera to strašne
- Illusion
- nula
- Dátum registrácie: Štvrtok, 21. Októbra 2010, 20:27
- Kontaktovať používateľa:
Re: Elektróny+letné gumy
Toto zrejme na moju E11 1,3 l nikdy nedám že 
http://www.pneutop.sk/hlinikove-disky/a ... igh-gloss/
Rozteč - 98
ET - 28
Takže Game Over?
Strašne sa mi páčia, strašne ich chcem čo mám robiť...
Takže mi ostáva len posledná varianta a to DEZENT V DARK
http://www.e-pneumatiky.sk/dezent-v-dar ... ovani.html
http://www.pneutop.sk/hlinikove-disky/a ... igh-gloss/
Rozteč - 98
ET - 28
Takže Game Over?
Strašne sa mi páčia, strašne ich chcem čo mám robiť...
Takže mi ostáva len posledná varianta a to DEZENT V DARK
http://www.e-pneumatiky.sk/dezent-v-dar ... ovani.html
Ta roztec je vrazda. ET je podla mna uplne na hrane... bohuzial, hladaj dalej
- Illusion
- nula
- Dátum registrácie: Štvrtok, 21. Októbra 2010, 20:27
- Kontaktovať používateľa:
Už mám
http://www.centrumkolies.sk/product/aez ... ack-24513/
Výrobca: AEZ
Šírka disku: 6,5
Priemer disku: 15
Rozteč: 4x100
ET: 38
Povrchová úprava: hyperblack
TUV homologizácia: áno
Takže tieto na moju E11 môžem s prehľadom nahodiť?
http://www.centrumkolies.sk/product/aez ... ack-24513/
Výrobca: AEZ
Šírka disku: 6,5
Priemer disku: 15
Rozteč: 4x100
ET: 38
Povrchová úprava: hyperblack
TUV homologizácia: áno
Takže tieto na moju E11 môžem s prehľadom nahodiť?
Nevidim v tom problem, ja som mal na E10ke 7x16 ET38. 6,5x15 ET38 bude uplne akurat.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní