piskanie
Moderátor: AndyGTP
piskanie
servus vsetci. mam maly problem s corollou 2003. hlavne za studena mi pri prudsich zatackach nieco piska. zena hovori, ze jej to niekedy robi aj pri rovnej jazde, ale hlavne v zakrutach. ako hovorim, vsimame si to hlavne za studena. neviete niekto o co by mohlo ist?
najprv som myslel, ze to suvisi s kolesami, nakolko som to registroval hlavne pri zatacani, ale uplny isty, ze to ide z kolies som si neni ani pri otvorenom okne. druhy dovod bol, ze som si to zacal vsimat az po vymene novych letnych gum... ale ruku do ohna by som za to, ze to ide z kolies, nedal. urobi to hlavne v zakrute a po vyrovnani kolies to zmizne. vobec netusim...
nemal tu niekto podobny problem?
najprv som myslel, ze to suvisi s kolesami, nakolko som to registroval hlavne pri zatacani, ale uplny isty, ze to ide z kolies som si neni ani pri otvorenom okne. druhy dovod bol, ze som si to zacal vsimat az po vymene novych letnych gum... ale ruku do ohna by som za to, ze to ide z kolies, nedal. urobi to hlavne v zakrute a po vyrovnani kolies to zmizne. vobec netusim...
nemal tu niekto podobny problem?
- Ivan-LM
- začiatočník
- Dátum registrácie: Streda, 21. Mája 2008, 09:26
- Kontaktovať používateľa:
Re: piskanie
Aké máš gumy? Švagrovi toto presne robili Dunlopky, ale v lete keď bol horúci asfalt. Skús či to robí aj pri malej rýchlosti.
Corolla E11 STD červená-sedan, r.v.1998,
moped Stadion S11, r.v. 1958
moped Stadion S22, r.v. 1962
JAWA 350/638 r.v. 1988
moped Stadion S11, r.v. 1958
moped Stadion S22, r.v. 1962
JAWA 350/638 r.v. 1988
no praveze mne to piska hlavne pri nizkych rychlostiach, napriklad ked vychadzam z parkoviska do prudsej zakruty, podobne na krizovatkach pri rozbiehani...
- smutok
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 13. Marca 2008, 15:12
Pneumatiky by som skusil prehodit za ine aby som vylucil chybu gum.
Inak co to ma vobec za motor? Pokial to robi vyslovene za jazdy a ked je studene, tak tazko poradit ale napadaju ma este klinovy remen pripadne spojka, tie este mozu piskat.
No a potom to moze byt uz cokolvek neakym vrzgajucim plastom zacinajuc, prechadzajuc cez podvozok a konciac problemom v motore.
Inak co to ma vobec za motor? Pokial to robi vyslovene za jazdy a ked je studene, tak tazko poradit ale napadaju ma este klinovy remen pripadne spojka, tie este mozu piskat.
No a potom to moze byt uz cokolvek neakym vrzgajucim plastom zacinajuc, prechadzajuc cez podvozok a konciac problemom v motore.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT
motor je 1,6, corolla e12.
aj mna napadol remen. uvidime, idem davat menit rozvody tak poviem majstrom nech sa na to pozru blizsie.
aj mna napadol remen. uvidime, idem davat menit rozvody tak poviem majstrom nech sa na to pozru blizsie.
- smutok
- Toyota guru
Kloko mas najazdene, ze ides menit rozvody? Je tam totiz retaz a ta sa nemusi menit tak casto. Ale kazdopadne ked uz ti to budu menit, tak nech si rovno vymenit aj klinovy remen pokial nevies kedy bol meneny, lebo aj tak ho musia dat dole.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT
hej, mas pravdu, je tam retaz. chcem aby sa na to pozreli, pomerali to a pak sa uvidi ci to treba vymenit. najazdenych je 135 tisic. viac ludi ma od toho odhovara, ale potrebu kontrolu som nasiel v manuali, tak to chcem dat prehliadnut. auto ams ekupili pred nedavnom.
co sa tyka klinoveho remena, uvidime co povedia. predpokladam, ze to nie je draha suciastka.
dikes za rady.
co sa tyka klinoveho remena, uvidime co povedia. predpokladam, ze to nie je draha suciastka.
dikes za rady.
- smutok
- Toyota guru
Ten by sa mal menit pri 105k km a pokial sa nemenil, tak uz je na case, aj ked vydrzi kludne aj 150k km odskusane.
Retaz si kludne nechaj skontrolovat ale pokial km neboli stocene, tak je to zbytocne, ale ked potom budes lepsie spat, tak preco nie.
Retaz si kludne nechaj skontrolovat ale pokial km neboli stocene, tak je to zbytocne, ale ked potom budes lepsie spat, tak preco nie.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných