4AGE - T50 - AE92 - problem s motorom a prevodovkou
Moderátor: AndyGTP
- exo_t
- začiatočník
- Dátum registrácie: Pondelok, 21. Septembra 2009, 11:20
Re: 4AGE - T50 - AE92 - problem s motorom a prevodovkou
Hm, budem Ťa citovať "káble by mali byť OK", skúsil si ich merať? Viem že to je biedna rada, ale v týchto prípadoch už treba proste nasadiť metódu "pokus omyl" a meniť všetko zaradom. Skús z iného 4A-GE požičať káble... Ja mám skúsenosti že výmenou káblov sa odstránili kadejaké anomálie chodu motora a pritom podľa merania odporu tie káble mali byť OK.
Ad 2: vybrať vstreky a skúsiť či tlačia, ak tlačia tak či všetky rovnako. Za to nedáš nič, aj keď je to robota vybrať. Ale mám pocit že ak by to bolo ono, tak by museli byť mŕtve všetky, takže by to bola skôr kabeláž k nim, v najhoršom prípade problém s ECU, ale u Toyoty som ešte o mŕtvej ECU nepočul.
A ešte čosi - neštartuje znamená že nenaskočí (ale občas aspoň nejaký valec chytí) alebo vôbec ani nezakašle?
...a držím palce.
Ad 2: vybrať vstreky a skúsiť či tlačia, ak tlačia tak či všetky rovnako. Za to nedáš nič, aj keď je to robota vybrať. Ale mám pocit že ak by to bolo ono, tak by museli byť mŕtve všetky, takže by to bola skôr kabeláž k nim, v najhoršom prípade problém s ECU, ale u Toyoty som ešte o mŕtvej ECU nepočul.
A ešte čosi - neštartuje znamená že nenaskočí (ale občas aspoň nejaký valec chytí) alebo vôbec ani nezakašle?
...a držím palce.
A tree never hits an automobile except in self defence.
momentálne car-free
momentálne car-free
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
- Kontaktovať používateľa:
Si to predstavuješ ako Hurvajz válku...si ako myslíš že niekto rozoberie svoje auto aby iekomu npožiťal kablovku?exo_t napísal:Skús z iného 4A-GE požičať káble... Ja mám skúsenosti že výmenou káblov sa odstránili kadejaké anomálie chodu motora a pritom podľa merania odporu tie káble mali byť OK.
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
chlapi, "nestartuje" = obcas po dlhom pretacani starteru aspon trochu zakasle. Toho paliva, som tusim spominal, sa zda ze je na svieckach dost a je ho aj citit.
tie kable skusim asi prehodit z AE86, tam su nove, ale neni to zas tak jednoduche. Zadokolka ma inak nasmerovane kable na rozdelovaci a nechcelo sa mi s tym babrat, priznavam. A maju ine dlzky tie kable na pozdlznom vs. priecnom motore. Ale vyskusam to. Piatok vecer mi napadlo, ze mozno kabel od cievky k rozdelovacu je vadny. Bohvie..skusim.
tie kable skusim asi prehodit z AE86, tam su nove, ale neni to zas tak jednoduche. Zadokolka ma inak nasmerovane kable na rozdelovaci a nechcelo sa mi s tym babrat, priznavam. A maju ine dlzky tie kable na pozdlznom vs. priecnom motore. Ale vyskusam to. Piatok vecer mi napadlo, ze mozno kabel od cievky k rozdelovacu je vadny. Bohvie..skusim.
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
- Kontaktovať používateľa:
Ten si nemenil??? - ten je z nich najdôležitejší a ak je nekvalitný alebo starý, tak rád odchádza...
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
- AndyGTP
- Vševed
nie, ked hadzal iskru svieckovy kabel, ktory je az za nim, tak sme mysleli, ze je to ok.. preto sme tomu nevenovali pozornost.. ale vyskusam to.Rasťo napísal:Ten si nemenil??? - ten je z nich najdôležitejší a ak je nekvalitný alebo starý, tak rád odchádza...
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- AndyGTP
- Vševed
No, ked som to tu vyhladal a s hrozou som zistil, ze viac ako dva roky sa s tym autom nic nerobilo, tak prisaham, ze ani sam som tomu neveril! Cca od januara 2011 spala sipkova ruzenka, az kym som z garaze nedostal "padaka" nedavno a bol tak nuteny zacat to riesit.
Vysledok?
samozrejme, ze islo o skocene rozvody........ Problem bol vsak trochu komplexnejsi. Nejakym sposobom bola poskodena aj vaha vzduchu (AFM), takze samotna oprava rozvodov to cele nevyriesila. Motor chytal na prvy pokus, ale nedokazal fungovat v rezime nad 3000rpm. Po vsetkych moznych uvahach padlo podozrenie na navonok "intaktny" AFM a vysledok sa dostavil vcera. Kamos mi nadsene volal, ze to vrci jak motorka.
ponaucenie z bajky: verte Liborovi!
(v tomto vlakne to sice nie je priamo rozoberane, ale pred vianocami 2010 sme po spolocnych diskusiach a diagnostike na dialku uzavreli problem ako preskocene rozvody, len ako vidno, 2 roky som to neriesil
)
Vysledok?
samozrejme, ze islo o skocene rozvody........ Problem bol vsak trochu komplexnejsi. Nejakym sposobom bola poskodena aj vaha vzduchu (AFM), takze samotna oprava rozvodov to cele nevyriesila. Motor chytal na prvy pokus, ale nedokazal fungovat v rezime nad 3000rpm. Po vsetkych moznych uvahach padlo podozrenie na navonok "intaktny" AFM a vysledok sa dostavil vcera. Kamos mi nadsene volal, ze to vrci jak motorka.
ponaucenie z bajky: verte Liborovi!
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných