Svetlomety Optiblue

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Ado
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 27. Júla 2005, 09:10

Príspevok od používateľa Ado » Piatok, 1. Decembra 2006, 14:31

kuki napísal:
cahir napísal:ja by som 100W do auta nedaval
takze tie z e-bay-u, co si mi doporucoval, ze to tvoj kamos kupil na focusa neboli 100W? Ak nie a svietili lepsie ako Osramka, tak ich urcite vezmem
neboli 100w a svieta ozaj dobre
Lexus RX 400h,2008
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Ex:Celica AT200,r.v.96
1.8,85kw
Ex:Celica AT180,r.v.92
1.6Sti,74kw

Robo
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 21. Novembra 2006, 11:15
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robo » Piatok, 1. Decembra 2006, 14:46

...ja som tiez pozeral tie Osramy ...viete niekto kolko stoji Osram Silverstar H7 ??? ...ak svietia naozaj tak dobre, by som ich aj kupil. Mate s nimi niekto skusenost?

Michal_FZS
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 2. Novembra 2006, 22:04

100W

Príspevok od používateľa Michal_FZS » Piatok, 1. Decembra 2006, 16:04

tak 100 W zarovky bych urcite do auta nedaval.. jednak nejsou homologovane, dost oslnuji, ale taky mohou udelat peknou paseku v elektrice (roztavit privody) a neusetri ani zrcadlovy vnitrek paraboly... zkuste si nekdy v tomhle pocasi obcas u pumpy umyt svetla... uvidite ten rozdil :wink:

Michal_FZS
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 2. Novembra 2006, 22:04

silvestar

Príspevok od používateľa Michal_FZS » Piatok, 1. Decembra 2006, 16:06

jinak mam Silvestar a jsem max. spokojen... menil bych je tak jedine za xenon, ale pomer uzitna hodnota versus cena, me zatim nepresvedcil.

Robo
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 21. Novembra 2006, 11:15
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robo » Piatok, 1. Decembra 2006, 16:59

...ale Silverstar nie su 100W, alebo ano ??? ...takze Silverstar odporucas, svietia viditelne lepsie?

Používateľov profilový obrázok
cahir
MX-5 guru s malým zmrdom
Dátum registrácie: Sobota, 1. Januára 2005, 12:39

Príspevok od používateľa cahir » Piatok, 1. Decembra 2006, 20:14

kuki napísal:Nooo, tak som kukol ten e-bay a vyzera to naozaj dobre!!!! Najviac sa mi paci to, ze su k tomu aj prislusne obrysovky, takze nebudem jak idiot svietit modrymi hlavnymi a zltymi obrysovkami. Fakt sa mi to paci. Neviem, ci k optiblue su aj obrysovky... Nasiel som tam aj H4ky 100/80W, to by este len svietilo, len ci je to legalne... cahir, tie z e-bayu boli lepsie ako osram silverstar? Tak to potom asi nema zmysel vahat...
1. modrre obrysovky tam nedavaj ak nechces z toho mat kysucky tuzing. a navyse mozes mat problemy s fizlami.
2. a ano, tie zebay-u - SVIETIA LEPSIE AKO OSRAM SILVERSTAR
3. maju 50W (udajne spolnaju aj EU homologizaciu)
Naposledy upravil/-a cahir v Piatok, 1. Decembra 2006, 20:18, upravené celkom 1 krát.
ex: Corolla E12 1.4VVTi
ex: Mazda Miata Obrázok
Lexus IS200 Obrázok
Honda PCX

cahir
MX-5 guru s malým zmrdom

Príspevok od používateľa cahir » Piatok, 1. Decembra 2006, 20:15

Thorius napísal:
cahir napísal: sam si ich mozno kupim, len sa bojim, ze mi vydrzia malo a budem zas menit. a menenie ziaroviek na E12 je porod.. vzdy som to vzdal a vymontoval baterku aby som sa tam mohol lepsie dostat.
fuha cahir, mne sa na E12T podarili vymenit stretavacky za 10 min. a to bolo aj s okecavanim. Dodam, ze nie som ziaden spuntik, mam 100kg :-)
ok, ked si kupim tie nove ziarovky, dame meet a ukazes mi ako na to. . alebo je mozne ze faceliftovana uz ma inak usporiadane tie veci okolo svetiel v motorovom priestore.
Lexus IS200 Obrázok
Honda PCX

cahir
MX-5 guru s malým zmrdom

Príspevok od používateľa cahir » Piatok, 1. Decembra 2006, 20:17

Robo napísal:...ale Silverstar nie su 100W, alebo ano ??? ...takze Silverstar odporucas, svietia viditelne lepsie?
su 50W, homologizovane = no problem
Lexus IS200 Obrázok
Honda PCX

kuki
toyoťák
Dátum registrácie: Utorok, 7. Novembra 2006, 17:30

Príspevok od používateľa kuki » Sobota, 2. Decembra 2006, 18:17

cahir - dik za info. Tak si ma uz asi celkom zlomil. Ja som chcel menit obrysovky len kvoli tomu, ze ledva svietia a aj to totalne "nazlto" a pri white xenonoch, ktore mam vyzeraju neskutocne zle. Inak ma vymena obrysoviek nijak netrapi, len som dufal, ze nove modre budu svietit lepsie a budu ladit s modrym xenonom. Neviem, ci sa robia nejake ultra biele obrysovky, alebo decentne modre, ide mi len o to, aby ladili k hlavnym svetlometom, ziaden kysucky tuning nepotrebujem. Tak asi teda fakt dam tie z ebay-u, aceParts pisu ako dodavatela, su to tie, co si spominal cahir, vsak? Su k nim "zadara" aj modre obrysovky, s tym vela nenarobim... :roll:

Co sa vyssej Wattaze tyka, mozno nejake 70W alebo 80W by boli homologizovane.

Michal_FZS - je mi jasne, ze 100W robi zle fizlom aj zrkadlu. Ale po 10-tich rokoch to zrkadlo aj tak uz nebude to, co byvalo a co sa elektriky tyka, urcite by som zvolil inziniersky pristup a najprv privody pomeral a zistil, ci by 100W vydrzali, ale aj tak do toho asi nejdem.

Dik za tipy chalani.
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One

Thorius
panic
Dátum registrácie: Nedeľa, 5. Novembra 2006, 22:02

Príspevok od používateľa Thorius » Sobota, 2. Decembra 2006, 20:34

cahir napísal:
Thorius napísal:
cahir napísal: sam si ich mozno kupim, len sa bojim, ze mi vydrzia malo a budem zas menit. a menenie ziaroviek na E12 je porod.. vzdy som to vzdal a vymontoval baterku aby som sa tam mohol lepsie dostat.
fuha cahir, mne sa na E12T podarili vymenit stretavacky za 10 min. a to bolo aj s okecavanim. Dodam, ze nie som ziaden spuntik, mam 100kg :-)
ok, ked si kupim tie nove ziarovky, dame meet a ukazes mi ako na to. . alebo je mozne ze faceliftovana uz ma inak usporiadane tie veci okolo svetiel v motorovom priestore.
ok, mozeme si dat malu instruktaz :-) E12T ma pri lavom prednom este dostatocnu medzeru pri baterii aby som tam strcil ruku, ale upozornujem, menil som len stretavacky :-)

Ozaj neviete ci je nejaky rpzdiel medzi paticou H3 a HB3 ? (HB3 pouziva Toy.)
JAPAN CARS RULEZ!

COROLLA 1,4 D4-D WAGON E12T

kuki
toyoťák
Dátum registrácie: Utorok, 7. Novembra 2006, 17:30

Príspevok od používateľa kuki » Nedeľa, 3. Decembra 2006, 15:07

Tak som vcera este posledny raz presnoril net a nasiel polske forum, kde bola burliva debata o philipskach vseho druhu a kazdy tvrdil, ze ta jeho je najlepsia... tak som z toho bol znechuteny, ze som si povedal, ze dam na cahira a kupim tie z e-bay-u. Mali tam jedny akurat pre mna, uz po skonceni aukcie bez jedinej ponuky a teda za prijemnych 4.99 libier, postovne mi nenauctovali, takze to vyjde este lepsie, ako cahirovmu kamosovi. Tak uz len pockam kym dojdu a uvidim, ako svietia. Dakujem vsetkym za prispevky a hlavne tebe cahir za odporucanie.

Thorius - pokial viem, HBx, teda aj HB3 maju oproti Hx taku nadstavbu do L, cize sa nemontuju priamo, ale cez taku daku "redukciu". Staci pozriet fotky kdekolvek na nete a uvidis. Inak netusim, aky je tam rozdiel
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One

Ado
Toyota guru

Príspevok od používateľa Ado » Nedeľa, 3. Decembra 2006, 16:20

moja celica ma HB3 a HB4
Lexus RX 400h,2008
1.8,85kw
1.6Sti,74kw

Bruni
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 17. Augusta 2004, 13:29
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bruni » Pondelok, 4. Decembra 2006, 10:49

kuki: v toy som mal philipsy ultra neviem co.banka bola pekna modra,ked boli svetla vypnute,cele svetlo amlo nydych do modra,ale kes som ich zapol...krasne cire svetlo a perfektne dlhy luc,vynikajuce ziarovky.v tom case,cca 2 roky dozadu,stali 600/ks
ex NISSAN PRIMERA GT
ex TOYOTA COROLLA E10

Thorius
panic
Dátum registrácie: Nedeľa, 5. Novembra 2006, 22:02

Príspevok od používateľa Thorius » Pondelok, 4. Decembra 2006, 22:35

kuki napísal:
Thorius - pokial viem, HBx, teda aj HB3 maju oproti Hx taku nadstavbu do L, cize sa nemontuju priamo, ale cez taku daku "redukciu". Staci pozriet fotky kdekolvek na nete a uvidis. Inak netusim, aky je tam rozdiel
pokial tomu spravne chapem, tak ta fajka je sucastou patice a nie ziarovky? Teda je mozne pouzit normalne ziarovky H3 ?
Idem posnorit po nete ....
JAPAN CARS RULEZ!

COROLLA 1,4 D4-D WAGON E12T

Ado
Toyota guru

Príspevok od používateľa Ado » Utorok, 5. Decembra 2006, 08:28

Thorius napísal:
kuki napísal:
pokial tomu spravne chapem, tak ta fajka je sucastou patice a nie ziarovky? Teda je mozne pouzit normalne ziarovky H3 ?
Idem posnorit po nete ....
ta fajka je súčasťou žiarovky takže sa neda vybrať samostatna žiarovka
Lexus RX 400h,2008
1.8,85kw
1.6Sti,74kw

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných