E11 - Problém so štartovaním

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Používateľov profilový obrázok
corollaG6
panic
Dátum registrácie: Piatok, 25. Mája 2007, 16:34

Re: E11 - Problém so štartovaním

Príspevok od používateľa corollaG6 » Pondelok, 28. Mája 2007, 16:48

nazdar....mam aj ja E11... stava sa mi to ,ale raz za 20 štartov :) nelamem si hlavu, ale viem ze to spinacka nie je. Odhad muojho mechanika je aj palivove cerpadlo - pokial jazdis stale na rezervu, muoze to byt v tom...
4A-GE positive

Robo
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 21. Novembra 2006, 11:15
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robo » Pondelok, 28. Mája 2007, 17:31

corollaG6 napísal:nazdar....mam aj ja E11... stava sa mi to ,ale raz za 20 štartov :) nelamem si hlavu, ale viem ze to spinacka nie je. Odhad muojho
mechanika je aj palivove cerpadlo - pokial jazdis stale na rezervu, muoze to byt v tom...
...ale keby to bolo palivove cerpadlo, tak motor toci, len nenastartuje. Ale peter hovori, ze to nevyda ziaden zvuk... :?
Toyota AVENSIS T25 1.8 VVTi
http://www.fotofot.sk

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Pondelok, 28. Mája 2007, 23:51

Robo napísal:
corollaG6 napísal:nazdar....mam aj ja E11... stava sa mi to ,ale raz za 20 štartov :) nelamem si hlavu, ale viem ze to spinacka nie je. Odhad muojho
mechanika je aj palivove cerpadlo - pokial jazdis stale na rezervu, muoze to byt v tom...
...ale keby to bolo palivove cerpadlo, tak motor toci, len nenastartuje. Ale peter hovori, ze to nevyda ziaden zvuk... :?
Presne tak.
Ináč, mne Karolína semtam brblala, hlavne keď bolo vonku moc teplo. Nechytila na prvý šup, musela sa trošku rozdýchať a na druhý už škrtla v pohode. Teraz to semtam spraví aj Avensis.
Vždy som to pripisoval príliš zohriatemu vzduchu v saní. Vychádzal som z toho, že čím chladnejšia zmes prichádza do spaľovacieho priestoru, tým lepšie vybuchne. A samozrejme naopak.
Drž si
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

hudecpeter
panic
Dátum registrácie: Nedeľa, 1. Októbra 2006, 21:24

Príspevok od používateľa hudecpeter » Utorok, 29. Mája 2007, 08:23

No lamat hlavu si s tym musim, lebo auto mam uz dva roky a tieto problemy ma posledny mesiac.
No a na rezervu nechodim.
Co je fakt, tak dva dni mam novy kluc a je to v pohode. Ale tiez ako pose Chmelo, tak problem bol hlavne ak bol motor zohriaty, nikdy nie pri studenom starte.
Toyota RAV4 - 2,2 D-4D 135
Toyota Corolla E11 - 1,6 VVTi

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Utorok, 29. Mája 2007, 08:30

hudecpeter napísal:No lamat hlavu si s tym musim, lebo auto mam uz dva roky a tieto problemy ma posledny mesiac.
Co je fakt, tak dva dni mam novy kluc a je to v pohode. Ale tiez ako pose Chmelo, tak problem bol hlavne ak bol motor zohriaty, nikdy nie pri studenom starte.
Mne Karolína nerobila problémy pri zohriatom motore, len keď bol vonku hic. Ale štartér točil, takže ak tebe ani necvakol, tak to to isté nebude.
Drž si

Robo
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robo » Utorok, 29. Mája 2007, 08:30

hudecpeter napísal:No lamat hlavu si s tym musim, lebo auto mam uz dva roky a tieto problemy ma posledny mesiac.

...a co je snimac prietoku vzduchu v sani, nemeria on nahodou aj teplotu? ...mozno je ten pokazeny...

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Utorok, 29. Mája 2007, 08:36

Robo napísal:

...a co je snimac prietoku vzduchu v sani, nemeria on nahodou aj teplotu? ...mozno je ten pokazeny...
Hmmmm, no neviem. Myslím, že teplotu nesníma, ale hádať sa nejdem. A keby bol v prdeli, tak mu to hapruje viac, prípadne by mu to nešlo vôbec. Štartér by mu ale určite točil.
Drž si

Robo
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robo » Utorok, 29. Mája 2007, 09:14

chmelo napísal:
Robo napísal:

Hmmmm, no neviem. Myslím, že teplotu nesníma, ale hádať sa nejdem. A keby bol v prdeli, tak mu to hapruje viac, prípadne by mu to nešlo vôbec. Štartér by mu ale určite točil.
Drž si

...to je pravda, starter by tocil a aj by naskocil, len by hned skapal... ale Peter by mohol upresnit ci po otoceni klucika naozaj neurobi ani tuk, alebo predsalen aspon toci motorom...

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Utorok, 29. Mája 2007, 09:30

Robo napísal:...to je pravda, starter by tocil a aj by naskocil, len by hned skapal... ale Peter by mohol upresnit ci po otoceni klucika naozaj neurobi ani tuk, alebo predsalen aspon toci motorom...
On to písal na prvej strane, hneď na začiatku. Ani ťuk...
Drž si

kici
toyoťák
Dátum registrácie: Štvrtok, 16. Marca 2006, 10:15

Príspevok od používateľa kici » Utorok, 29. Mája 2007, 10:41

Skusil si preklepnut relatko? Skus niekoho, kto sadne dnu, ci budes pocut jeho tuknutie, malo by byt v poistkovej skrinke pri motore.
Lexus IS 200 1G-FE
Toyota Corolla E12 1,4 vvti
Yamaha XTZ 660 TENERE
EX - Toyota Starlet EP82 JednacelatriXLi

hudecpeter
panic
Dátum registrácie: Nedeľa, 1. Októbra 2006, 21:24

Príspevok od používateľa hudecpeter » Streda, 6. Júna 2007, 21:41

Takze rozuzlenie:
po pozorovaniach, nadavkach a skusani mam lokalizovany problem, tak to troska zhrniem (ved sa to mozno niekomu zide do buducnosti)

Vymena kluca za nepouzivany nepomohla (aj ked pocas asi troch dni som nemal problem nastartovat, potom problem opat vratil)

Baterka v starom kluci: 1.ak som vybral cely modul dialkoveho otvarania a imobilizera a startoval som len s holym klucom - nebolo mozne nastartovat.
2. ak som z kluca vybral len baterku tak som v pohode nastartoval(inak aj tak som ju vymenil a hned je central poslusnejsi)

Relatko: rozpraval som sa s jednym auto elekrikarom, ktory mi vysvetli ze rele je tam jen na vypnutie vsetkych spotrebicov pocas startovania (ak su zapate svetla, radio, atd). starter je s + napojeny priamo na bateriu a teda sme vyskusali nastartovat priamo s vyvedenym + z baterky do startera - nastartovali sme uplne v pohode. Skratka brnk a bolo to.

Preto sme sa sustredili na spinaciu skrinku a po mnohych pokusoch s polohovanim kluca v zamku sa mi podarilo startovat bez problemov. Staci len kluc troska zatlacit dole a do prava ked startujem a chyta to bez problemov.
Teda chyba je v elektrocasti spinacej skrinky, v kontaktoch pri ich spinani ako sa toci s klucom.

Tak som zacal hladat len samotnu elektrocast spinacej skrinky, lebo menit zamky sa mi moc nechce. Obvolal som vela predajcov dielov ale neoriginal diel asi neexistuje. Toyota diel = cca 2900 SKK
Takze volba je jasna asi aj preto ze auto chcem pouzivat nadalej a toto je vec ktoru sa oplati mat 100% ok

alebo pozna niekto z vas ine riesenie?
(vdaka za tipy :) )

fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fajry » Streda, 6. Júna 2007, 22:28

pokusit sa zohnat nieco taketo na vrakovisku. Alebo trepem sprostost?
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

drgi
Vševed
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Streda, 6. Júna 2007, 22:30

skus na vrakovisku, zamok by sa mal dat vymenit za tvoj (aspon na E9 sa zamok da vybrat)
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Streda, 6. Júna 2007, 23:08

Nazdar chalani, kua kua furt sa mi to nejako nezdá. E11 je predsa len pre mňa pomerne nové auto, a že by malo posratú spínačku sa mi nechce prežuť. Aj na dosť zhumplovaných corollách čo som videl a jazdil vždy spínačka fungovala v poho.
Ešte by som predsalen skúsil spínačku vymontovať, vypucovať a namazať nejakým tým sersamom na zámky. Možno ju treba len trošku rozhýbať, možno nejakú pidizápadku alebo podobný nezmysel. Ak je zaskočená a zasvinená, tak by to pomohlo...nejde mi totiž do hlavy, že blbne len niekedy.
Držte si

kici
toyoťák
Dátum registrácie: Štvrtok, 16. Marca 2006, 10:15

Príspevok od používateľa kici » Štvrtok, 7. Júna 2007, 07:40

Na starletke sa da ta zadna cast pekne rozobrat, skus to. Moze byt len zaneseny kontakt
Lexus IS 200 1G-FE
Toyota Corolla E12 1,4 vvti
Yamaha XTZ 660 TENERE
EX - Toyota Starlet EP82 JednacelatriXLi

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 4 neregistrovaní