Corolla a povinné zmluvné poistenie

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Používateľov profilový obrázok
kre
toyoťák
Dátum registrácie: Streda, 3. Mája 2006, 14:00
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kre » Pondelok, 19. Februára 2007, 14:50

prave dnes som bol zrusit moju poistku, kde poistovna Allianz pochopila bezskodovy rok a z toho 10% zlavu tak, ze mi zvysila poistne o 1.400 Sk. vraj vernostny bonus. iste...

tak uvidim co sa bude dat robit, konci mi zmluva na zaciatku aprila. tak som zrusenie ledva stihol podpisat :) bud vymyslim nieco ine v Allianzi alebo prejdem inde...

este neviem co je lepsie, ci to poistovat na technicky rok, alebo kalendarny... na konci roka mavaju akcie vselijake, ze sa oplati... jedine co viemje , ze nechcem mat spoluucast.
Obrázok
Radšej mŕtvy ako druhý...

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Pondelok, 19. Februára 2007, 17:08

TECHNICKY!!!!!! a migaj do inej poistovne! vzdy mas lepsie moznosti vyberu pri tech.roku podla mna, len to chce tvoj aktivnejsi pristup, pamatat si vyrocie tvojej zmluvy, dopredu si napisat do diara KEDY mas poslat vypoved postou. A kazdy rok men PZP, pretoze zatial len svagrovi na Celicu prisla o liter nizsia poistka nez pred rokom, mne kurvy z KPS poslali o 700sk vyssiu tiez. A musim sa s nimi hadat a dokazovat ze som to poslal 1 den pred limitnymi 6 tyzdnami, esteze mam postovy blok. Curaci, dobre to maju nastavene VSETCI! mesiac pred vyrocim, ked podla zakona uz nemozete nic robit, vam pride predpis na novy tech.rok, predrazeny samozrejme, rovno aj s podakovanim ze ste uzavreli zmluvu a nova zelena karta a biela karta k tomu...fuckem all

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

AndyGTP
Vševed

Príspevok od používateľa AndyGTP » Pondelok, 19. Februára 2007, 17:10

kici napísal:Preco mam taku poistku? Lebo mne ju uzatvaraju k 31.12, tj este za staru cenu + zlavy a atd. A musis mat ten psi pohlad mladeho chudobneho chlapca :wink:
tak ja potom ich musim urazat svojim premudrelym (??) snobskym (??) vyzorom asi ina pricina mi uz nenapadla :D

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

kre
toyoťák
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kre » Pondelok, 19. Februára 2007, 17:35

no lenze ja mam od aprila do aprila a vtedy ziadne akcie nie su :) takze to mam tak smolu. no ale uvidim, co mi tetusky vypocitaju za sumy, ked to bude aktualne... t.j. na konci marca, eventuelne az v aprili... je fakt, ze na konci roka sa aj s tymto problemom zaoberat nechcem...
Obrázok

kici
toyoťák
Dátum registrácie: Štvrtok, 16. Marca 2006, 10:15

Príspevok od používateľa kici » Utorok, 20. Februára 2007, 07:53

kre, daj si to urobit do konca kalendarneho roku. Oni na konci roka davaju rozne zlavy. Co ja som uzatvaral aj na ine auta, tak cez rok su o dost drahsi, najpovolnejsi su v novembri a decembri. A vys.. sa na allianz, su to komunisticke hovada, este stale si myslia, ze maju monopol, aj sa tak spravaju.

Ja som bol v kooperative, som uz u nich cez 4roky(2 roky skoda, 2 roky toyota) tak sa stale snazili mi dat co najnizsiu moznu cenu, raz sa az tak tetuska hrabala v papieroch, ze mi zistila, ze mi este moze zaratat nejaku zlavu zo skodovky za beznehodovy priebeh a sup % dole.

Ide aj o poistovaka, najlepsie je poistku vybavovat osobne a necakat na papierik od nich.
Lexus IS 200 1G-FE
Toyota Corolla E12 1,4 vvti
Yamaha XTZ 660 TENERE
EX - Toyota Starlet EP82 JednacelatriXLi

Sokol
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 18. Októbra 2005, 00:39
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sokol » Utorok, 20. Februára 2007, 10:42

Alianz je fakt strasna poistovna.Su otrasni,rubu sumy od buka do buka,vacsinou podla zasady,cim vyssia,tym lepsia a zakaznik ani zdaleka nie je ich pan :(
Som v Komunalnej a som spokojny./zatial/
Toyota RAV4 2,0,1AZ-FE,112kW,r.v.07 AT
ex:Toyota Avensis Liftback 3S-FE,2.0,16V,94kW,r.v.98
ex:Toyota Corolla 5D,4E-FE,1,3,16V,55kW,r.v.96

kre
toyoťák
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kre » Utorok, 20. Februára 2007, 11:40

len si treba aj uvedomit, ze niektore poistovne maju podstatne nizsie krytie...
uz hadam minimalne je 20 mil/20 mil ale niektore poistky som vlani videl aj s polovicnym krytim... neviem co sa deje potom v pripade, ze nebodaj zavinis nehodu, kde zabijes niekoho co ma zivotnu poistku na 20 milionov... prakticky si zapricinil viacej skody nez ma poistka krytie. neviem... mozno sa mylim.

a allianz ma najlepsie plnenie. stretnut sa s inou poistovnou v poistnej udalosti a nemat havarijne poistenie, tak to je smutne smutne... zo skusenosti. velmi zle s kooperativou.
Obrázok

johnC
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 20. Februára 2006, 19:12
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johnC » Utorok, 20. Februára 2007, 17:25

tak mne doslo vcera ze...
Komunalna p vydava tuto poistku ako potvrdenie o uzatvoreni poistno-zmluvneho vztahu podla navrhu poistnej zmluvy s ucinnostou od 22,2,06 zaciatok poistenia:22.2.06
variant: Garant !!! pozoor
rocne poistenie: 8287,-SK
.....Dakujem za doveru, ktoru ste nam prejavili dojednanim tohto poistenia.
vyhotovil:ÚPP
Volam ze WTF??dpc nech mi otom nieco povedia, ze to musim ist za tym kery to uzatviral tak mi prepne koleginu a kolegina nezdvihla....
ebem jaa aj celu poistovnu ze som si nespomenul skorej...
Toyota Corolla E11/Scott Reflex 10/noKia/Lunex DCM-fz7/Logitech-mouse/Verbatim FDD/Adibas/Mentos/Primeros
.... ideal for mňa !

kre
toyoťák
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kre » Utorok, 20. Februára 2007, 18:36

to este mam byt rad, ze moja poistovna (allianz) sa racila mi to oznamit este vcas, aby som to mohol zrusit? dakujem pekne...
ty tam tych 6 tyzdnov pred 22.2 uz nenajdes... (ak teda myslis 2007:)
Obrázok

AndyGTP
Vševed

Príspevok od používateľa AndyGTP » Utorok, 20. Februára 2007, 20:55

jozzo....tak uprimnu sustrast. Mne to zvysili v komunalnej z 4700 na 5200 a poslali mi tie kurvy to iste co tebe, nech mi nik nerozprava chvaly na hocaku poistovnu PROSIM VAS.... kazda len ojebava. Jozo je priklad. Ja som sa musel hadat a tym kurvam pisat list o tom ze som im poslal v termine min.6 tyzdnov vopred vypoved. Samozrejme, ze 15dni a oni mi 15.2 poslu ze dakujeme za uzavrewtie poistky, mimochodom presne mesiac pred vyrocim zmluvy kedy zo zakona si mozte uz len drnkat a nie menit poistovnu, takze takyto system maju... a musel som sa obtazovat a drbat s tym ze vcera som pisal siahodlhy list s kopiou prveho plus potvrdenka z posty a zas pokokot penazi ma postovne stalo, o nervoch nehovoriac

johnC
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 20. Februára 2006, 19:12
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johnC » Streda, 21. Februára 2007, 09:24

no nic behnem tam, dam im penaze aj s vypovedou a podla tych drbnutych zakonov mi musia vyhoviet a vratit penaze
Toyota Corolla E11/Scott Reflex 10/noKia/Lunex DCM-fz7/Logitech-mouse/Verbatim FDD/Adibas/Mentos/Primeros
.... ideal for mňa !

kre
toyoťák
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kre » Streda, 21. Februára 2007, 15:44

no mozes si to poistit za plnu sumu na dalsi rok a nasledne rovno zrusit poistku k datumu zajtra+6 tyzdnov a tym padom su ti povinny vratit alikvotnu ciastku, teda rok-6 tyzdnov. a mas 6 tyzdnov cas, aby si si nasiel inu poistovnu...
Obrázok

macik
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 20. Februára 2007, 22:29

Príspevok od používateľa macik » Štvrtok, 22. Februára 2007, 20:43

ceska poistovna: 5425 Sk (1332ccm, 55kW, bezskodovy priebeh)
kamarat ma v cps poistenu corsu 1.2, oproti minulemu roku mu o par stovak znizili poistne
Hunyadi ix20 1.6 CVVT
EX: Honda Civic Type S 8g (UFO)
EX: Corolla E10, 4E-FE, 3D, Social Edition 299000km

cahir
MX-5 guru s malým zmrdom
Dátum registrácie: Sobota, 1. Januára 2005, 12:39

Príspevok od používateľa cahir » Štvrtok, 22. Februára 2007, 23:23

aj ja mam v ceskej. minuly rok som mal ces 5litrov, v novembri som si volal dopredu ze kolko ma vyjde na 2007, povedali mi sumu, 4tisic nieco.. tak som nic neriesil. v opacnom pripade nie je problem zrusit zmluvu..
to jen na margo toho co pisal any, ze neni problem ak mas poistene aj na kalendarny. . len sa nesmies na to vykaslat. . to je vsetko
ex: Corolla E12 1.4VVTi
ex: Mazda Miata Obrázok
Lexus IS200 Obrázok
Honda PCX

Sokol
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 18. Októbra 2005, 00:39
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sokol » Streda, 7. Marca 2007, 19:50

Uprava poistneho od Komunalnej poistovne na dalsie/rocne/obdobie,citujem:
"Rocne poistne za Vase motorove vozidlo pre nasledujuce poistne obdobie,po priznani 60% bonusu za bezskodovy priebeh a vernostnej zlavy vo vyske 15% a dalsich zliav je stanovene na 4.882 Sk."

Vdaka tejto neuveritelnej "zlave" sa mi poistenie zvysilo :idea: o 496 Sk oproti povodnym 4.386Sk.
Tak pekne dakujem :oops:
Toyota RAV4 2,0,1AZ-FE,112kW,r.v.07 AT
ex:Toyota Avensis Liftback 3S-FE,2.0,16V,94kW,r.v.98
ex:Toyota Corolla 5D,4E-FE,1,3,16V,55kW,r.v.96

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných