E11 - Lambda sonda
Moderátor: AndyGTP
- herbobo
- panic
- Dátum registrácie: Pondelok, 23. Októbra 2006, 20:37
E11 - Lambda sonda
Aky typ Lam.son. je v E 11 1,4i?Napatova alebo odporova?Akym Typom sa da nahradit a kde sa da kupit?Dakujem. 
- wilson
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 13. Apríla 2005, 10:52
- Kontaktovať používateľa:
predpokladám, že máš 4efe a v prievidzi bola jedna totálka s dobrým motorom tiež 1.3 4efe - liftback e10. je to aj tu, hladaj...
inak to tu fakt asi nikto ešte nemenil....
inak to tu fakt asi nikto ešte nemenil....
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI
- herbobo
- panic
Dakujem za tip ,uz hladam.Dival som v diskuziach a vela ludi sa stazuje na spotrebu.Moja skusenost je ,spokazenou LS(davala signal ze mam chudobnu zmes)spotreba 9-10l.LS som vybral a v nahradnom mode 6.5l.Sfunkcnou LS bola spotreba asi taka ista,len dynamika bola omnoho lepsia.(najlepsia bola s Pokazenou-ale ta spotreba)
- CharlieCh
- panic
- Dátum registrácie: Utorok, 7. Novembra 2006, 19:28
Lambda sonda zjednodušeně řečeno (složitě to stejně nevím
) vyhodnocuje množství kyslíku ve zplodinách, na základě toho je nastaveno ŘJ množství vzduchu tak, aby směs byla optimální - ale ve vztahu k čemu? emise, spotřeba, výkon...? kdo to dopoví?
P.S. jestli je výše uvedené špatně, rovněž bych požádal o malé vysvětlení! Jsem jenom elektrotechnik a ne motorář
.
P.S. jestli je výše uvedené špatně, rovněž bych požádal o malé vysvětlení! Jsem jenom elektrotechnik a ne motorář
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 84kW 3D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 84kW 3D
- herbobo
- panic
No na mojej corolke s dobrou LS i3la na 6.5-7L.Ked sa mi pokazila,brala 9-10l.(Zasekla sa v dolnej hodnote a stale mi davalo signal ze je chudobna zmes)Na STK ma vykopli az 5 krat som prekracoval limity.Teraz som ju vybral.Spotreba isla tak na 7.5l ale isla dole aj s vykonom.Ls ma zivotnost max 100 000 km.Vela ludi ani nevie ze ju ma odpalenu.Motor sa hodi do nudzoveho rezimu a ide sa dalej.Ale najlepsie ide ak je dobra.Mne ide iba o to-na europana by som nahodil univerzalku,ale japoncici su vzdy nieco extra,da sa po uprave priruby a stekra nahodit uni?
No ak viete anglicky tak nieco o Lambda sonde sa da dozvediet tunak
http://en.wikipedia.org/wiki/Lambda_probe
Este dodam, ze je tam pisane, ze lambda dava napatie 0,2V pri chudobnej zmesi a 0,8 pri bohatej zmesi. Pri spravnej zmesi by mala davat napatie 0,45V. Takze ak chcete zistit ci je lambda dobra, staci ju odpojit a zmerat voltmetrom na nej napatie. Pri odpojeni by mal motor nabehnut do nudzoveho rezimu. Ak to napatie na lambde bude velmi nizke znamena to, ze je lambda nanic. Ak chcete tak to mozem premerat na mojej Starletke a podam info.
Inak je samozrejme, ze to treba robit pri zohriatom motore.
http://en.wikipedia.org/wiki/Lambda_probe
Este dodam, ze je tam pisane, ze lambda dava napatie 0,2V pri chudobnej zmesi a 0,8 pri bohatej zmesi. Pri spravnej zmesi by mala davat napatie 0,45V. Takze ak chcete zistit ci je lambda dobra, staci ju odpojit a zmerat voltmetrom na nej napatie. Pri odpojeni by mal motor nabehnut do nudzoveho rezimu. Ak to napatie na lambde bude velmi nizke znamena to, ze je lambda nanic. Ak chcete tak to mozem premerat na mojej Starletke a podam info.
Inak je samozrejme, ze to treba robit pri zohriatom motore.
TOYOTA STARLET 1,3i 2E-E
- fajry
- administrátor
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
hej, ak sa lambda nepokazi, tak ani neviete, ze ju mate. Ak sa vsak pokazi, tak potom zbadate. Tak sem nepiste blbosti, ale presne info na ktore sa chalanisko pytal!!
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
- drgi
- Vševed
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Mexo,
lambda sonda moze mat (a na nasich toykach aj ma) vyhrievanie. Myslim, ze ak budes merat odpojenu lambda sondu, namerias nieco, co nezodpoveda realite. Vyhrievanie nebude az taky problem, ako nudzovy rezim, do ktoreho ECU prejde. Rozkaze bezpecne bohatu zmes a a ty sa budes cudovat, preco mas pokazenu sondu.
btw, lambda sonda pre 4AF, 4AFE motor ma mat odpor vyhrievacieho vedenia 5.1-6.3 Ohmov. Ak konektor lambda sondy otocite tym zaistovacim kolikom hore, tak kontakty vyhrievanie su tie dva spodne.
lambda sonda moze mat (a na nasich toykach aj ma) vyhrievanie. Myslim, ze ak budes merat odpojenu lambda sondu, namerias nieco, co nezodpoveda realite. Vyhrievanie nebude az taky problem, ako nudzovy rezim, do ktoreho ECU prejde. Rozkaze bezpecne bohatu zmes a a ty sa budes cudovat, preco mas pokazenu sondu.
btw, lambda sonda pre 4AF, 4AFE motor ma mat odpor vyhrievacieho vedenia 5.1-6.3 Ohmov. Ak konektor lambda sondy otocite tym zaistovacim kolikom hore, tak kontakty vyhrievanie su tie dva spodne.
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných